Jaybird Vista er øreproppene som kan få deg til å overgå deg selv på din neste treningsøkt! Velkommen til øreproppenes bass-konge.

Jaybird var tidlig ute med å produsere såkalte «true wireless» ørepropper, og selv om de fikk mye skryt for sin 1.generasjon Jaybird Run, så var det likevel en del punkter som manglet. Jaybird fulgte opp med 2.generasjon av samme modell, Jaybird Run XT, og disse var en klar forbedring både når det gjaldt Bluetooth-stabilitet og batteritid, men det var fremdeles noe som skurret. Lyden kunne aldri helt måle seg med konkurrentene, og brukte du øreproppene til å se video, ble lyden ofte forsinket et halvt sekund slik at det i lengden ble slitsomt å bruke de til annet enn musikk.

I fjor høst kom Jaybird med sin 3.generasjon trådløse ørepropper, Jaybird Vista. Her har de klart å kvitte seg med «problemene fra tidligere produkter og rett og slett perfeksjonert et allerede bra produkt.

Jaybird Vista

Product Name: Jaybird Vista

Brand: Jaybird

MPN: 1899

Currency: NOK

 • Passform - 86%
  86%
 • Lydkvalitet - 90%
  90%
 • Batteritid - 75%
  75%
 • Verdi for pengene - 88%
  88%
85%

Konklusjon

Jaybird lykkes svært godt med sin tredje utgave av trådløse ørepropper. De byr ikke bare på et sett ørepropper du dytter inn i øret, men en komplett pakke med Jaybird MySound appen som tilbyr en ekstra dimensjon til lytteopplevelsen. Her kan du leke DJ med equalizeren samtidig som du hopper elegant mellom velvalgte spillelister.

Lydkvaliteten er strålende og ville fått selv Elvis til å lure på hva som traff ham. Sannsynligvis den beste vi har hørt i et par trådløse ørepropper. Passformen er bra så lenge du finner den riktige kombinasjonen av propper, og hurtigladingen gjør at du neste alltid vil ha noen timer musikk tilgjengelig i proppene. Tilkoblingen skjer raskere enn du kan uttale navnet på proppene, og du kan trygt løpe ute i regn og uvær takket være værtettingen. Vi skulle gjerne hatt muligheten til å slippe inn lyd fra omgivelsene, og ikke minst Multi-connect som lar oss koble til to enheter samtidig. Likevel, den fantastisk gode lydkvaliteten og appen bidrar til at Vista gjør et byks på rangstigen. Er du ute etter et godt sett trådløse ørepropper til trening, så er Jaybird Vista en sikker anbefaling.

Pros

 • Fantastisk god lyd!
 • Bass av en annen verden.
 • Knallbra app med masse muligheter.
 • 5-trinns equalizer med personlig innstilling av lydbildet.
 • Lett og kompakt etui.
 • Pent design på øreproppene.
 • Sitter godt når du finner de riktige proppene.
 • Lades lynkjapt med hurtiglading.
 • Tåler svette og regn, og er godt beskyttet mot fall/slag.
 • Lynrask og stabil tilkobling.

Cons

 • Kan bli litt tette over tid.
 • Ingen mulighet til å slippe gjennom lyd fra omgivelsene (ambient sound).
 • Litt kort batteritid på ladeetuiet.
 • Skral samtalekvalitet.

Design

Jaybird har gjort en god jobb med utformingen av både ørepropper og ladeetui. I motsetning til Run XT er Jaybird Vista både mindre og lettere, og øreproppene sitter bedre i øret. Selve ladeetuiet har gjennomgått en liten revolusjon og måler ikke mer enn 74mm x 36mm x 24mm med en beskjeden vekt på 32g. Øreproppene gjør seg heller ikke bort og klokker inn på 6g hver. Foreløpig kommer de i fargene Black, Planetary Green, Mineral Blue og Nimbus Grey.

Tidligere kunne hver enkelt ørepropp tilpasses med utskiftbare gelørepropper i silikon, samt egne «vinger» i tre ulike størrelser. For Vista er disse utskiftbare gelproppene og vingene sammmenhengende i en del slik at du ikke får like mange valgmuligheter. Gelproppene tilpasser seg godt til ørekanalen, men vingene kan by på litt utfordringer. Du kan velge mellom to par gelpropper med vinger, og et sett uten vinger. Sistnevnte er mer behagelig å bruke dersom du skal bruke proppene over lengre tid. De sitter riktignok ikke like godt som varianten med vinger, så det kan lønne seg å bytte før trening. Finner du riktig kombinasjon så skal øreproppene sitte godt selv om du skulle finne på å headbange en time i strekk.

Ladeetuiet er utstyrt med en magnet som sørger for at det åpnes og lukkes lett som en lek. Øreproppene er enkel å ta ut/inn mye takket være gummien som sørger for god friksjon. Det er også en liten hempe på selve etuiet som gjør at du kan feste det på en nøkkelknippe, belte, etc..

Jaybird Vista
Jaybird Vista i fargen «Planetary Green».

Batteritid

Jaybird Vista imponerer med hele 6 timer batteritid for selve proppene, og med ladeetuiet får du 10 timer ekstra. Batteritiden for kun proppene er absolutt godkjent, men den ekstra tiden fra ladeetuiet er ikke på nivå med f.eks. Jabra Elite Active 75t som til sammen klarer 28 timer. En meget flott funksjon er hurtigladingen som gir deg 1 times spilletid kun fra 5 minutters lading i etuiet. Ladeetuiet er utstyrt med USB-C og lades full opp på 2 timer. Et LED-lys i front lyser grønt når proppene lader, og rødt når det er på tide å lade. For mer informasjon om batteristatusen på øreproppene må du koble de til Jaybird appen.

Betjening og knapper

Jaybird har valgt å gå for vanlige trykkknapper fremfor touchknapper. Knappene har godt balansert motstand når du trykker de inn – ikke for harde slik at du presser øreproppene inn i øret, og ikke for myke slik at de er lette å komme borti. I Jaybird appen får du mulighet til å tilpasse knappene. Ett eller to trykk kan utføre handlingene start/stopp, neste sang/tilbake, aktivere Siri, eller en custom innstilling som aktiverer en favorittlåt eller favoritt spilleliste. Holder du inne høyre knapp øker du volumet, mens det senkes når du holder inne venstre knapp.

Du får ikke like mange muligheter til å tilpasse knappene som for Jabra Elite Active 75t, men de viktigste funksjonene er på plass. En av grunnene til at Vista ikke har flere tilpasningsmuligheter, er også at det ikke er så mye mer å tilpasse. Jabra-proppene byr på Ambient Sound, muligheten for å slippe inn lyd fra omgivelsene samtidig som du lytter til musikk eller prater i telefonen. Dette har ikke Vista, og da er det heller ikke noe å aktivere.

I Jaybird appen har du mulighet til å justere hvordan knappene skal fungere.

Jaybird Vista i bruk

Jaybird Vista leverer når det kommer til lydkvalitet. Her er Jaybird gode, og de fleste som har brukt Jaybird tidligere vil nok kjenne igjen hvordan den dype og fyldige bassen fyller både ører og hele kroppen med musikk. Når du finner de riktige gummiproppene vil øreproppene sitte som støpt. Dette er både positivt og negativt ettersom hvordan du ser det. Det positive er at øreproppene holder seg på plass og gir relativt god lydisolasjon selv om proppene ikke har annet enn passiv støydemping. Det negative er at proppene gir så god støydemping at det er vanskelig å høre hva som foregår rundt deg.

Jabra har løst dette ved å tilby HearThrough, en funksjon som lar deg slippe inn lyd fra omgivelsene samtidig som du lytter til musikk. Dette fungerer utmerket og gjør det mye tryggere og ferdes i trafikkerte områder, ikke minst for å bruke øreproppene i et kontorlandskap eller når du er sammen med andre og er avhengig av å få med deg hva som skjer.

Jaybird Vista test
Jaybird Vista sammen med Jabra Elite Active 75t. Tykkelsen er omtrent lik. Jaybird Vista er litt lengre enn Jabra Elite Active 75t, men litt smalere.
Jaybird Vista og Jabra Elite Active 75t.

Jaybird Vista har dessverre ingen slik funksjon, og du blir rett og slett ganske isolert fra omverdenen når du bruker begge proppene samtidig. Heldigvis kan du lytte med bare en propp i øret, og dette er et meget godt alternativ dersom du bruker proppene i trafikken. En liten detalj som Jaybird kunne ha fått på plass er at øreproppene gjerne kunne pauset musikken når du fjerner den ene proppen fra øret. Dette klarer Jabra glatt, og det burde ikke være problem å få til for Jaybird gjennom en simpel programvareoppdatering.

Derimot kan Jaybird skilte med en enestående Bluetooth-tilkobling. I bunn ligger Bluetooth 5.0 standarden som har rekkevidde på 10 meter, men Jaybird benytter i tillegg et JBS1-chipset som gjør at hver enkelt ørepropp er tilkoblet enheten som spiller av musikk. Normalt er den ene proppen en masterenhet som den andre øreproppen må kobles til, men det slipper du her. Dette betyr med andre ord at du står fritt til å velge om du ønsker å bruke kun høyre eller kun venstre ørepropp, og det er lettvint å dele propper med en kompis dersom dere skal lytte til noe samtidig. Tilkoblingen skjer så raskt at du nesten ikke rekker å sette proppene i øret før de er paret med telefonen. Det eneste vi har å utsette på selve tilkoblingen, er at de med jevne mellomrom kobler seg fra PCen midt i en sang/film/etc.. Det er litt usikkert hvorfor dette skjer, men det kan skyldes at øreproppene blir litt forvirret av å kobles til flere enheter samtidig. Heldigvis skjer ikke problemet når de benyttes med mobilen.

 

Komfort

Selv om det følger med ekstra gelpropper som skal bidra til å gjøre passformen så behagelig som mulig, så er det ikke til å komme bort ørepropper er svært individuelt. Jaybird Vista sitter tightere enn Jabra Elite Active 75t, og de gjør også at de kan bli litt mer slitsomme å ha i øret over lengre tid. Om dette gjelder for deg, er slett ikke sikkert. Vi har sammenlignet gang på gang med Jabra Elite Active 75t, og sistnevnte merkes nesten ikke i øret når de er der. Selve proppene er mindre, og de sitter ikke så tett i ørekanalen. Til gjengjeld sitter Jaybird Vista svært godt, og det er tross alt mye av hensikten for ørepropper beregnet til trening og høy aktivitet. For oss blir likevel proppene slitsomme å bruke mer enn times tid om gangen.

Musikk og lydkvalitet

Her er Jaybird gode og viser hva de virkelig kan. Når du laster ned Jaybird appen på mobilen, for øvrig en utrolig flott app, så åpnes det opp muligheter som byr på mye moro og utforskning. For det første har du mulighet til å velge blant en rekke ferdiglagde presets med lydinnstillinger, eller du kan opprette din egen via en 5-trinns equalizer. Jaybird har også en egen hørselstest, Personal EQ, som gjør at du via fem enkle trinn ender opp med en lydinnstilling som er optimalt tilpasset deg. Om du liker den eller ikke, er opp til deg, men det er uansett ikke noe problem ettersom du får full mulighet til å endre på den.

Det er et hav av ulike presets å velge mellom, og nye kommer stadig til. Man skulle kanskje ikke tro at en bestemt preset har så mye å si for lyden, men det kan vi med en gang bekrefte at det gjør. Det er virkelig stor forskjell når du drar litt i spakene og leker deg med lydinnstillingene. Å gå fra innstillingen «Flat» til «Signature» eller «Loud and heavy», er to forskjellige verdener. Det er når du finner den riktige balansen av lydbildet at du skjønner hva Jaybird Vista er i stand til. Vi ble egentlig overrasket over at det var så mye trykk i så små ørepropper. Bassen kan kanskje bli litt overdrevet for noen, mens det for andre garantert vil bidra til at du klarer å presse deg selv litt mer på neste treningsøkt. Her er det lett å bli engasjert!

I tillegg til equalizeren gir Jaybird deg muligheten til å koble til Spotify-kontoen din slik at du kan spille av musikk fra Spotify direkte i appen. Jaybird appen kan også varte opp med en rekke ferdiglagde spillelister som er satt sammen av flere av Jaybird-sponsede utøvere og andre Jaybird-brukere som har valgt å dele sine spillelister. Spillelistene sorteres etter ulike sjangre som gjør det lettere å finne musikk til en spesifikk treningsøkt. Appen fungerer på mange måter som en lite sosialt nettverk og musikkbibliotek, og det er lett å bli sittende å grave etter nye og engasjerende låter.

 

Samtalekvalitet

Jaybird Vista er først og fremst ørepropper dedikert til trening og en aktiv livsstil. Om den aktive livsstilen din går ut på å prate i telefonen samtidig som du flyr rundt omkring, er ikke Vista øreproppene for deg. De fungerer helt greit i stille og rolige omgivelser, men klarer ikke å filtrere bort vind eller bråk fra trafikken. Akkurat dette er en utfordring for trådløse ørepropper ettersom mikrofonen sitter langt i fra munnen, selv om enkelte klarer det betydelig bedre enn andre. Som en nødløsning går det greit, men ikke baser deg på å bytte ut headsettet på jobb med disse proppene.

 

Alternativer

Den åpenbare konkurrenten til Jaybird Vista er Jabra Elite Active 75t som du finner test av her. Jabra Elite Active 75t følger opp den store suksessen fra Jabra Elite Active 65t, og leverer stort sett på alle områder. De koster noe mer enn Jaybird Vista, men byr også på noen fine funksjoner som HearThrough, Sidetone, Multi connect og bedre tilpasning av knappene. Jabra øreproppene er også noe mindre og sitter ikke fullt så tett i ørekanalen, i tillegg har de langt bedre batteritid og kan brukes med to enheter samtidig. Jabra Elite Active 75t spiller minst like bra som Jaybird, men du får ikke den samme «utforsker»-delen for ferdiglagde lydinnstillinger og musikklister som du får i Jaybird MySound. Disse to modellene er egentlig svært like med hver sine styrker og (minimale) svakheter, og dersom du allerede har et par Jaybird-ørepropper du er fornøyd med og som er moden for utskifting, så kan vi virkelig anbefale Vista.

Et annet alternativ er å gå for fjorårets toppmodell Jabra Elite Active 65t. Her får du virkelig et sett gode ørepropper til en meget god pris. Det hender seg at du kan være heldig å finne de på tilbud ned mot 1000kr, men det vanligste ligger nok nærmere 1500kr. Her får du i hovedsak de samme funksjonene fra den nyere modellen Jabra Elite Active 75t, men litt større ladeetui og propper, noe kortere batteritid, men totalt sett et par ørepropper vi lett ville kjøpt om du har et budsjett som legger seg på drøye 1000kr. Sammenlignet med Jaybird Vista har Elite Active 65t litt flere funksjoner ettersom også disse støtter HearThrough, Sidetone, Multi connect og bedre tilpasning av knappene.

Blant Jaybird sine egne ørepropper er det egentlig ingen tvil om at du bør oppgradere fra den tidligere modellen Jaybird Run XT. Disse føles utdaterte sammenlignet med Vista, og de opererer i to forskjellige ligaer. Ønsker du et sett trådløse ørepropper med ledning mellom proppene, er Jaybird Tarah Pro et meget godt valg. Disse kan varte opp med solide 14 timers batteritid på en lading! Det blir en lang treningsøkt med andre ord… I tillegg er de værtette (IPX7), tilbyr den samme geniale Jaybird MySound appen, kan henges rundt nakken og «låses» sammen ved hjelp av en magnetisk lås, og ikke minst byr de på meget engasjerende og flott lydkvalitet og en god og sikker passform. Og ikke minst, kun 5 minutter lading gir 2 timer avspilling!

Egenskaper

 • Type: In-ear, true wireless
 • Drivere: 6 mm
 • Støyreduksjon: Passiv
 • Batteritid: 6 timer. Totalt 10 timer
 • App: Jaybird MySound
 • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.0, JBS1
 • Trådløs rekkevidde: Opptil 10 meter
 • Vekt: 6 g per ørepropp
 • Værtetting: IPX7-sertifisert
 • Nettside: jaybirdsport.com/nb-no

Konklusjon

Jaybird Vista

Product Name: Jaybird Vista

Brand: Jaybird

MPN: 1899

Currency: NOK

 • Passform - 86%
  86%
 • Lydkvalitet - 90%
  90%
 • Batteritid - 75%
  75%
 • Verdi for pengene - 88%
  88%
85%

Konklusjon

Jaybird lykkes svært godt med sin tredje utgave av trådløse ørepropper. De byr ikke bare på et sett ørepropper du dytter inn i øret, men en komplett pakke med Jaybird MySound appen som tilbyr en ekstra dimensjon til lytteopplevelsen. Her kan du leke DJ med equalizeren samtidig som du hopper elegant mellom velvalgte spillelister.

Lydkvaliteten er strålende og ville fått selv Elvis til å lure på hva som traff ham. Sannsynligvis den beste vi har hørt i et par trådløse ørepropper. Passformen er bra så lenge du finner den riktige kombinasjonen av propper, og hurtigladingen gjør at du neste alltid vil ha noen timer musikk tilgjengelig i proppene. Tilkoblingen skjer raskere enn du kan uttale navnet på proppene, og du kan trygt løpe ute i regn og uvær takket være værtettingen. Vi skulle gjerne hatt muligheten til å slippe inn lyd fra omgivelsene, og ikke minst Multi-connect som lar oss koble til to enheter samtidig. Likevel, den fantastisk gode lydkvaliteten og appen bidrar til at Vista gjør et byks på rangstigen. Er du ute etter et godt sett trådløse ørepropper til trening, så er Jaybird Vista en sikker anbefaling.

Pros

 • Fantastisk god lyd!
 • Bass av en annen verden.
 • Knallbra app med masse muligheter.
 • 5-trinns equalizer med personlig innstilling av lydbildet.
 • Lett og kompakt etui.
 • Pent design på øreproppene.
 • Sitter godt når du finner de riktige proppene.
 • Lades lynkjapt med hurtiglading.
 • Tåler svette og regn, og er godt beskyttet mot fall/slag.
 • Lynrask og stabil tilkobling.

Cons

 • Kan bli litt tette over tid.
 • Ingen mulighet til å slippe gjennom lyd fra omgivelsene (ambient sound).
 • Litt kort batteritid på ladeetuiet.
 • Skral samtalekvalitet.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022