Denne salaten er frisk og mettende på samme tid. Kombinasjonen av fiskesaus, limesaft og soyasaus er utrolig deilig og grunnlaget for en rekke thairetter. Passer fint for 2 personer og er under 650 kalorier!
(Artikkelen fortsetter under annonsen)1. Finhakk rødløk, sukkererter, paprika og agurk. Bland inn urtene.
2. Rør sammen alle ingrediensene til dressingen. Rør til sukkeret er oppløst, og bland dressingen inn i grønnsakene.
3. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i margarin på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La biffene hvile i 5 minutter. Skjær dem i skiver og legg skivene over salaten.
• 400 g biff av ytrefilet storfe
• 1⁄2 ts salt
• 1⁄2 ts pepper
• 1 ss margarin eller olje til steking
• 150 g sukkererter
• 1 stk rødløk
• 1 stk rød paprika
• 1 stk agurk
• 2 ss grovhakket, frisk koriander
• 1 ss grovhakket, frisk mynte
• 2 ss fiskesaus (asiatisk)
• 2 ss limesaft
• 2 ss soyasaus
• 1 ss sukker
• 1⁄2 stk finhakket, rød chili
I Thailand finner man mange lekre retter, ofte med mange ingredienser. Finskåret kjøtt, friske grønnsaker, ristede peanøtter og den alltid tilstedeværende chilien er noen få av dem. Her har vi en meget smakfull nudelsalat med lammefilet. Passer for 4 personer!
1. Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Finskjær lammefileten og del den i tynne skiver.
2. Finhakk hvitløk, rens bønner og skjær paprika i strimler.
3. Varm chiliolje i en wok eller panne på sterk varme. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder. Tilsett kjøtt og stek til det har fått en fin bruning., ca. 2 minutter.
4. Tilsett bønner og paprika og stek videre i et par minutter. Dryss over salt og tilsett soyasaus og chilisaus. Bland sammen og ta pannen vekk fra varmen.
5. Tilsett nudler, hakket koriander, og peanøtter.
• 600 g ytrefilet av lam
• 1 pk risnudler , vermicelli
• 1 ss chiliolje
• 2 båt hvitløk
• 200 g voksbønner
• 1 stk rød paprika
• 1 krm salt
• 1 ss soyasaus
• 2 ss søt chilisaus
• 3 ss frisk koriander
• 100 g peanøtter
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene