Arcteryx Atom SL Hoody kombinerer høy komfort, lav vekt, perfekt isolasjon og ventileringsegenskaper, og serverer en jakke som takler alle årstider.

Vi vet ikke om det er magikere som sitter blant designerstaben til det Canada-baserte selskapet, men det føles ikke ut som at det er langt unna. Dan Green, en av designerte til Arcteryx skal ha sagt «Jeg tror ikke Arcteryx kunne blitt skapt noe annet sted enn her». Det er godt mulig, men husk at Norge og Canada er slående like, og vi håper Dan Green får ta turen til Norge en gang i fremtiden for å revurdere nettopp det utsagnet.

Arcteryx er nærmest synonymt med høy kvalitet og funksjonalitet. Selskapet har etterhvert en heftig stor lineup av ulike produkter, og smarte som de er har de gitt produktene navn som gjør det er lettere for deg og meg å forstå hvilket bruk produktene er tiltenkt.

AR – All Round, FL – Fast and Light, IL – Insulated, LT – Lightweight, og ikke minst SL – Super Lightweight. Du skjønner greia. Atom SL Hoody er den letteste modellen i Atom-familien, og er laget med superlette materialer og et minimalistisk design med fokus på lav vekt og høy kompresjonsevne fremfor slitestyrke. Kombinasjonen av de ulike materialene og et gjennomtenkt design gjør at Atom SL Hoody egner seg til et svært bredt bruksområde – perfekt for deg som trives med aktiviteter i alle slags tempo, både høyt og lavt.

 

Arcteryx Atom SL Hoody – design og funksjon

Arcteryx Atom SL Hoody har eksistert i flere år, men årets modell (2021) har fått noen høyst velkomne oppdateringer som gjør jakken bare enda bedre. Atom SL Hoody er i hovedsak laget for aktiviteter i middels til høyt tempo, og kan fungere som både et ytterplagg og mellomplagg avhengig av hva du bruker den til, og når på året du bruker den. Jakken består av ulike materialer for å perfeksjonere egenskapene til det jakken er ment for, og sørger med det for å gjøre jakken enormt allsidig.

Arcteryx Atom SL Hoody har en relativt kroppsnær passform, og strammingen i livet lar deg tighte jakken helt inntil kroppen for å holde varmen inne på kjølige dager. Ermene er lange, og utsiden er litt forlenget for å dekke bedre over håndleddene.

Isolert front og bakside

Fremsiden og ryggen av jakken er fylt med Coreloft 40 – Arcteryx sitt svar på isolasjonsmaterialet Primaloft. Coreloft har de samme gode egenskapene vi finner hos Primaloft, og gir dermed god isolasjon kombinert med lav vekt. En av de største fordelene med syntetiske isolasjonsmaterialer som Coreloft og Primaloft, er at det varmer selv om de skulle bli vått, og det tåler også mer juling dersom du har en tendens til å hive jakken nederst i sekken, eller stappe den ned i en eller annen pakkpose. Coreloft kommer i ulike tykkelser, og «40-tykkelsen» er den tynneste, men også letteste.

Vannavstøtende og pustenede

Yttermembranen består av DWR-impregnert Tyono™ 20, et tynt og lett skallmateriale som balanserer vannavvisende egenskaper og høy pusteevne. Dette er ikke en jakke du tar på deg når deg høljer ned ute, men den kan beskytte deg mot lette regnbyger når du overraskes av nedbør underveis på turen. DWR-behandlingen sørger for god beskyttelse når jakken er ny, men ønsker du å opprettholde de vannavstøtende egenskapene, er det viktig å re-impregnere jakken etter lengre tids bruk.

På sidene av jakken og innsiden av ermene er det benyttet Bluesign fleece med svært gode stretch- og pusteegenskaper egenskaper, samtidig som det er behandlet med DWR for å motstå vann bedre enn tradisjonell fleece. Sammen med det mer beskyttende ytterlaget på frem- og baksiden, samt yttersiden av ermene, gjør denne kombinasjonen av Atom SL Hoody effektivt klarer å beskytte mot sur og kald vind, samtidig som den slipper ut overskuddsvarme under høy aktivitet.

Romslig hette og gode lommer

Foruten om den isolerte fronten har Arcteryx Atom SL Hoody en romslig og god stormhette med god plass til f.eks. en klatrehjelm. Hetten er uisolert, har god stretch, kan strammes i bakkant og følger hodets bevegelser veldig bra. På innsiden av nakkekragen er det en liten hempe som gjør det mulig å pakke sammen hetten dersom du ikke ønsker å bruke den.

I front/på sidene er det en stor glidelåslomme (høyre/venstre) med god plass til en mobil eller lignende. Det er ingen mulighet til å pakke sammen jakken i sin egen lomme, men dette er dog det eneste Arcteryx Atom SL Hoody «ikke gir deg».

Stort bruksområde

Arcteryx Atom SL Hoody tar kanskje sikte på å være en lett jakke for sommerhalvåret, men den egner seg også svært godt for resten av året på kjøligere dager. Den kroppsnære passformen og de gode pusteegenskapene gjør nemlig at den egner seg svært bra som et isolerende mellomlag under f.eks. en kraftigere skalljakke.

Vi har testet jakken under en rekke aktiviteter og under svært varierende værforhold i ekte Vestlands-natur, og jakken har stort sett bare imponert oss gang på gang. Dette er en favoritt de dagene der du legger ut på tur tidlig på morgenen når det fremdeles er kjølig i luften, og temperaturen stiger etterhvert som timene går. Her er jakken i sitt ess. Samtidig gjør den DWR-impregnerte yttermembranen at vi føler oss trygge dersom været er litt utrygt og det begynner å dryppe litt underveis på turen.

Under høy aktivitet klarer jakken å kvitte seg med overskuddsvarme effektivt uten å samle fukt på innsiden. Stretchpanelene under ermene og på siden gjør at bevegeligheten er svært god, og jakken føles i ett med kroppen.

Vekten på ca. 280 gram gjør at den lett kan ligge i en liten sekk uten og merkes. Til tross for at den fôrete innsiden gir jakken noe ekstra volum sammenlignet med en ren vindjakke, så er Atom SL Hoody fremdeles svært komprimerbar. Før vi tok jakken i bruk var vi i tvil om hvor ofte vi ville velge denne fremfor en lettere og mer komprimerbar jakke på dager der sola og temperaturen spilte på lag fra morgengry, men Atom SL Hoody har faktisk blitt den jakken som bare er med overalt takket være den perfekte balansen mellom varme, pusteegenskaper og god beskyttelse. Det gjør heller ingenting at jakken ser veldig bra ut.

Arcteryx Atom SL Hoody er tilgjengelig i både herre- og dameutgave, og finnes i en rekke fargevarianter. Arcteryx bruker ofte å være litt store i numrene, men her anbefaler vi din vanlige størrelse.

Konklusjon

Arcteryx Atom SL Hoody
Arcteryx Atom SL Hoody

Product Name: Arcteryx Atom SL Hoody

Brand: Arcteryx

MPN: 2199

Currency: NOK

92%

Konklusjon

Arcteryx Atom SL Hoody klarer kunsten å kombinere isolasjon, høy komfort, god bevegelighet, lav vekt og svært gode pusteegenskaper, på en imponerende måte. Når jakken til og med klarer å motstå lett nedbør, er det lett å bli glad i Arcteryx Atom SL Hoody. Denne jakken har vist seg å være ekstremt allsidig, og passer like godt som et beskyttende ytterplagg til et isolerende mellomplagg.

Dette er et plagg som kan være med på nesten enhver tur – enten på kroppen, eller som et ekstra plagg i sekken. Sterkt anbefalt.

Pros

  • Ypperlige pusteegenskaper og høy komfort.
  • Sidevegger i fleece gir god bevegelighet.
  • Isolert front- og bakside bidrar til å holde kjernen varm.
  • God hette med stramming i bakkant og mulighet til å pakke den sammen.
  • Vannavstøtende.
  • Pent design.

Cons

  • Ingen kompresjonslomme.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Best i test trådløse ørepropper – Beste hodetelefoner

Vi gir deg oversikten over de beste trådløse øreproppene til trening…
Dato: Mai 07, 2021
Produkttest

Guide til pulsbelter og pulsmålere

Passer den nye pulsklokka med det gamle beltet ditt? Eller det nye…
Dato: Mai 05, 2021
Produkttest

Test: Salomon Predict MOD

Salomon Predict MOD er en lett og luftig  løpesko som også fungerer…
Dato: Mai 05, 2021
Produkttest

Test: Saucony Triumph 18

Saucony Triumph 18 tar komfort og begrepet "mengdetreningssko" til nye høyder.…
Dato: Mai 02, 2021
Produkttest

Test: Skullcandy Jib True Wireless ørepropper

Trådløs lyd trenger ikke å koste all verden. Det beviser Skullcandy…
Dato: Apr 30, 2021
Produkttest

Test: Salomon Trailblazer 20L

Salomon Trailblazer 20L er liten og lett, men rommer overraskende mye.…
Dato: Apr 29, 2021
Produkttest

Garmin lanserer Garmin Venu 2 og Venu 2S!

Endelig er oppfølgeren til en av Garmin sine mest suksessfulle klokker…
Dato: Apr 22, 2021

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Produkttest

Test: Osprey Talon 11 2021-modell

Osprey Talon 11 er antageligvis en av de mest solgte sekkene…
Dato: Apr 19, 2021
Produkttest

Test: Polar Ignite 2

Polar Ignite 2 er oppfølgeren til klokken som på mange måter…
Dato: Apr 12, 2021
Produkttest

Airbike topp 10 – Best i test airbike 2021

Vi gir deg oversikten over noen av markedets beste airbike treningsmaskiner.…
Dato: Apr 11, 2021
Produkttest

Test: Fitbit Charge 4

Hvis du først er på utkikk etter en aktivitetsmåler fremfor en…
Dato: Apr 08, 2021
Produkttest

Test: Garmin Vivosmart 4

Garmin Vivosmart 4 er aktivitetsmåleren som "bare er der uten å…
Dato: Apr 08, 2021
Produkttest

Test: Huawei FreeBuds 4i

Til tross for mye motgang og store utfordringer det siste året,…
Dato: Apr 06, 2021
Produkttest

Test: Polar Vantage M2

Polar Vantage M2 tar det beste fra sin storebror Vantage V2,…
Dato: Apr 05, 2021
Featured

Pulsklokker topp 10 – Best i test 2021

Vi gir deg den mest omfattende oversikten over de beste pulsklokkene…
Dato: Apr 04, 2021
Produkttest

Test: On Cloudswift

On Cloudswift er skoen som kan frembringe løpegleden selv i de…
Dato: Mar 26, 2021