Leter du etter en sko du kan løpe løpe milevis i uten å være redd for å få vondt i beina? Vel, da kan Salomon Ultra Glide være svaret.

Det tok oss et halvt år å få tak i skoen, og først nå skjønner vi hvorfor. Salomon Ultra Glide er skoen som er så populær at Salomon har hatt problemer med å levere nok av den, og skoen har nærmest løpt ut av butikkene av egen fri vilje for å søke nye eventyr i skog og fjell.

Franskmennene er overhodet ikke ukjent med å lage løpesko for alle slags underlag og formål, og det er nesten umulig å gå en tur i marka eller på fjellet uten å møte en eller flere personer med et par Salomon-sko på beina.

Komfort, allsidighet og lekenhet

Men nok om det. Salomon Ultra Glide er noe helt nytt. Dette er skoen som har «komfort» som fornavn, «allsidighet» som mellomnavn, og «lekenhet» som etternavn. Det er ikke mye denne skoen ikke kan, selv om det er noe den kunne vært bedre på.

Ultra Glide er først og fremst en meget godt dempet terrengløpesko, og er samtidig romslig nok til å gi godt med plass til brede og hovne føtter som er mørbanket og ømme etter mange timer og mil på sti og vei. Salomon Ultra Glide er langt romsligere enn Salomon sko har for tradisjon å være, og den gode plassen i front gjør at du lett kan gå ned et halvt nummer dersom du foretrekker en tightere sko.

Passformen er nemlig både et pluss og et et minus for denne modellen. Rundt hælen oog over lesten sitter skoen meget godt takket være den en godt polstret hælkapp og den pustende SensiFit overdelen i 3D meshmateriale som sørger for å omslutte foten din og lar seg tilpasse perfekt takket være det enkle og geniale Quicklace-låsesystemet der alt du behøver å gjøre er å trekke i en snor for å stramme skoen. EVA Sockliner på innsiden byr på enestående komfort, og fungerer som en sokk du trer foten ned i. Samtidig er skoen nesten unormalt lange, og kombinert med bredden i front bidrar dette til veldig mye plass for foten å bevege seg på. Løper du på hardt og kompakt underlagt er dette nesten bare behagelig ettersom føttene får god plass til å ekspandere, men så raskt du beveger deg ut på mer tekniske stier og krevende terreng, så blir Ultra Glide noe stødig.

Som en asfaltsko, med en liten snert

Mellomsålen og yttersålen danner en bred og solid base som egner seg godt til hardt og kompakt underlag, mens sålen med den karakteristiske rockerformen bidrar til at du nærmest ruller fremover for hvert steg. Det nye Energy Surge skummet gir en mykhet du sannsynligvis ikke har kjent på noen Salomon-sko tidligere, samtidig som det bevarer så god respons at skoen kjennes leken og inspirerende å løpe med. Dempingen på Ultra Glide er rett og slett så god at den føles mer komfortabel å løpe i enn mange mengdetreningssko.

Yttersålen i Contagrip MA gummi er den samme som vi finner på modeller som Sense Ride 4 og Ultra 3, og har allerede vist at den biter fra seg på nesten alle typer underlag – både tørt, vått, hard og bløtt. Knastene er jevnt fordelt i ulike retninger over hele sålen, og sørger for gode klatreegenskaper, samtidig som de gir en jevn og god plattform når du løper på hardt underlag som grus og vei. Hvis knastene blir for grove, eller mellomrommet mellom disse for stort, blir det gjerne ubehagelig å bruke en sko på hardt underlag.

Salomon Ultra Glide
Yttersålen gir godt grep på de fleste underlag.

Det finnes raskere sko, og det finnes sko som er bedre i teknisk krevende terreng. Den relativt tykke sålen, brede passformen og tydelige rockersålen gjør at Salomon Ultra Glide oppleves ustødig i partier der du må skråstille foten, eller stole 100% på at skoen sitter blogg både få centimetrene du plasserer foten. Ultra Glide trives helles ikke veldig godt i partier med mye stein og ur. Her er sko som Sense Pro 4 et bedre alternativ, mens Speedcross 5 biter bedre i fra seg i skikkelig gjørmebad. Men Salomon Ultra Glide har sitt eget spesialfelt. Dette er en sko som du like gjerne kan løpe med hjemmefra og ut på ettermiddagsturen i marka, til ultraløpet gjennom 100 km mektig natur (så lenge det ikke er veldig teknisk krevende), til en rolig søndagstur i gåtempo med familie og venner.

Begeistrer og blir beundret

Salomon Ultra Glide ser også forbasket bra ut. Modellen kommer er tilgjengelig i en rekke farger for både herre- og dame, alt fra diskre farger for deg som ikke vil skille deg ut, til spreke og livlige farger for deg som liker å male terrenget med fargestreker. Vær forberedt på en rekke kommentarer om hvor pene sko du har på deg.

Fakta:
Sålehøyde: 38mm/32mm
Dropp: 6mm
Vekt: 260g

Konklusjon

Salomon Ultra Glide
Salomon Ultra Glide

Product Name: Salomon Ultra Glide

Brand: Salomon

MPN: 1550

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 90%
  90%
 • Stabilitet - 85%
  85%
 • Demping - 95%
  95%
 • Grep vått/sleipt - 85%
  85%
 • Grep tørt/fast - 90%
  90%
89%

Konklusjon

Salomon Ultra Glide er kanskje den mest komfortable terrengløpeskoen vi har løpt i. Ultra Glide har så mye å gi i form av demping, respons og grep, at det er vanskelig å kunne be om særlig mye mer så lenge terrenget er snilt og ikke for teknisk krevende. For den brede passformen gjør også sitt til at skoen oppleves ustødig så raskt du beveger deg ut fra finere stier og kompakt underlag. I teknisk krevende terreng og på steinete underlag, blir Ultra Glide rett og slett for ustabil.

Dette er skoen som egner seg best til de dagene du trenger mye demping og høy komfort, enten du skal løpe ti mil på fine fjellstier, en rask og enkel 10 kilometer på stier i marka, eller rusle en rolig søndagstur i bakgården. Salomon Ultra Glide sørger for å ta vare på føttene dine, og bidra til at du fullfører med et smil om munnen med visshet om at du har både et råflott og pent par sko på beina.

Pros

 • Meget god demping. Fantastisk komfort.
 • Allsidig bruksområde.
 • Pustende og komfortabel overdel.
 • Rocker-formen på sålen gir ekstra push i frasparket.
 • Godt grep.
 • TPU-forsterkningene gir gode støtte og beskyttelse.

Cons

 • Ustabil i teknisk krevende terreng.
 • Utfordrende å finne riktig størrelse.

 

 

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2022 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022