COROS VERTIX 2 er klokken som skal ta opp konkurransen med markedsledende Garmin. Her får du ikke bare enestående kart, men vanvittig batteritid og GPS-presisjon.

I mangfoldet av pulsklokker er det liten tvil om at Garmin har vært totalt dominerende hva gjelder utvikling og funksjoner. Det amerikanske selskapet COROS kom på banen for kun få år siden, men takket være en serie meget gode produkter, har de allerede vokst seg til å bli en solid utfordrer. Helt nye COROS VERTIX 2 tar dette et langt steg videre. Dette er klokken som på mange måter vil starte en ny æra – ikke bare for COROS, men for Suunto og Polar som virkelig må henge med i svingene for ikke å havne i bakleksa.

COROS VERTIX 2 – Design og batteritid

Den originale VERTIX ble designet for å tåle juling og bruk under alle tenkelige og utenkelige forhold. VERTIX 2 viderefører dette og tåler minst like mye. Dette er ikke klokken for deg som ønsker en liten og lett klokke som sitter diskre på armen. Med sin 1,4″ store touch fargeskjerm i safirglass, titanium urkasse på 50,3 mm diameter, 15,7 mm tykkelse og 91 gram, så er COROS VERTIX 2 blant de største og tyngste klokkene på markedet. Men det er det også en grunn til. Denne klokken er laget for å tåle det ekstreme, og i den solide innpakningen sitter det er batteri som får selv Duracell-kaninen til å bli misunnelig. VERTIX 2 er også et prakteksempel på at du ikke skal se deg blind på størrelse og vekt, for selv om dette er en stor klokke, er det sannsynligvis den klokken av de større modellene som ligger best på armen. Faktisk glemmer vi nesten av den er der.

Mens VERTIX støtter både ANT+ og Bluetooth, har COROS merkelig nok droppet ANT+ på VERTIX 2. Dette er et merkelig valg ettersom spesielt syklister benytter sykkelruller som er avhengig av ANT+ for fullt utbytte. Det utelukker også en del eksterne sensorer som kun benytter seg av ANT+. Derimot kan VERTIX 2 sende puls til andre enheter, slik at du kan bruke klokken som en ekstern pulssensor i seg selv. Klokken støtter også WiFi som gjør oppdateringer enda raskere og enklere enn tidligere ettersom du ikke lenger er avhengig av å koble til COROS appen. På innsiden er klokken utstyrt med optisk pulssensor, SpO2-sensor (måler oksygenmetning i blodet), EKG sensor, barometrisk høydemåler, akselerometer, gyroskop og kompass.

VERTIX 2 benytter 26mm Quick Fit reimer som enkelt kan byttes ut, og du kan velge mellom silikon og nylon. Den medfølgende reimen er utrolig myk, og er blant de mest komfortable vi har testet.

Vanvittig batteritid

COROS opererer enkelt og greit med helt ville batteritider. I smartklokkemodus skal klokken vare opptil 60 dager, mens i vanlig GPS-modus (registrering hvert 1.sekund) kan du holde det gående i opptil 140 timer. I tillegg introduserer COROS en helt ny GNSS-chip som skal gjøre sporingen mer nøyaktig enn på noen andre pulsklokker til nå. Tidligere GNSS-chiper har kun støttet bruk av 2-3 satellittsystemer samtidig, mens dual-frekvens chippen som benyttes i VERTIX 2 kan nyttegjøre seg alle fem satellittsystemene samtidig. Dette åpner opp for helt latterlig perfekt sporing selv i de mest krevende områder som tett skog, smale kløfter og juv, gater/byer omgitt av høye bygninger, etc..

Men flere GNSS-systemer aktivert krever også mer strøm og ressurser. VERTIX 2 har derfor fått en oppgradert prosessor som er over 20% raskere enn på VERTIX 1. For å få mest mulig ut av klokken har COROS gjort det mulig å benytte klokken i hele syv ulike moduser:

  • Daglig bruk (smartklokkefunksjon) – 60 dager
  • Standard Full GPS (registrering hvert sekund) – 140 timer
  • Standard Full GPS med musikk – 35 timer
  • Alle systemer aktivert – 90 timer
  • Alle systemer aktivert med musikk – 30 timer
  • Alle systemer aktivert + Dual Frequency – 50 timer
  • UltraMax GPS – 240 timer

Når alle systemer er aktivert vil klokken benytte GPS/QZSS+GLONASS+Galileo+BeiDou. Aktiverer du «Alle systemer + Dual Frequency», vil klokken kommunisere med satellittsystemene i to frekvenser samtidige, og dermed gi best mulig nøyaktighet selv under svært krevende forhold. Denne modusen krever mye mer batteri enn de andre modusene, men VERTIX 2 er i likevel i stand til å levere opptil 50 timers kontinuerlig sporing. Det er ville tall, og COROS lyver ikke. I vår testing er det nesten sprøtt å se hvor lite batteriprosenten reduseres selv etter en lang treningsøkt.

COROS VERTIX 2 har latterlig god presisjon på satellittsporingen. I eksempelet under er COROS VERTIX 2 i rødt, mens Garmin Fenix 6 Pro er i blått.

I UltraMax vil du utrolig nok kunne holde klokken gående i opptil 10 døgn. Dette er sannsynligvis ikke aktuelt for veldig mange, men det skal nevnes at COROS har gjort en veldig god jobb med sin UltraMax-sporing. Der de fleste produsenter reduserer samplingfrekvensen (tiden der klokken registrerer GPS-signal og pulsslag) til en’ gang per minutt, eller en gang per 30.sekund, etc., så har COROS valgt å la GPS-en hente signaler i 30 sekunder i løpet av en 120 sekunders periode. I tillegg benytter klokkene akselerometeret og algoritmer for å finjustere sporingen ytterligere. Med UltraMax er ikke målet å gi 100% nøyaktige målinger, men et så godt som mulig estimat. Det løser COROS på en imponerende måte.

I tillegg til den klart raskere prosessoren så har brukergrensesnittet blitt forbedret slik at det er enklere å se den viktigste informasjonen kun ved et øyekast. COROS har gjort knappedesignet til sitt varemerke, og bevarer det samme oppsettet med en knapp øverst og nederst på høyre side, med en stor dreibar krone i midten. Den øverste knappen brukes kun til å aktivere bakgrunnsbelysningen, den nederste virker som en «tilbake/runde»-knapp, mens kronen er fungerer som en multifunksjonsknapp der det å bla gjennom menyene, eller zoome inn/ut i kartene, er hovedfunksjonen. Dette fungerer utmerket.

 

Kart! (Du leste riktig)

COROS VERTIX 2 er den første skikkelige multisportklokken utenom Garmin sine Fenix- og Forerunner modeller som tilbyr kart i klokken. Suunto har sin Suunto 7, men dette er mer en smartklokke med treningsfunksjoner, og har begrenset batteritid til kun noen timer.

VERTIX 2 tilbyr tre ulike typer kartlag; Lanskap, Topo (topografisk) og Hybrid. Klokken kommer forhåndsinstallert med offline Landskaps kart, og brukerne kan laste ned gratis Topo-kart for ulike områder rett fra COROS.com. Dette er en enkel prosess der du laster ned kartene på PC-en, før du kobler til klokken og trekker filen over til en bestemt mappe på klokken. Når du kobler fra klokken og lar den bruke noen minutter på oppdatering, vil kartene være tilgjengelig umiddelbart.

Kombinert med den nye 1,4″ store fargeskjermen, 280×280 oppløsning, 64 farger og forbedret touchrespons, er det virkelig en fryd å navigere kartene på VERTIX 2. Her kommer også den dreibare kronen til sin rett, og du kan enkelt zoome inn/ut av kartene ved å dreie på kronen, mens touchskjermen gjør det enkelt å flytte seg rundt i kartet. Kartene er absolutt gode, og viser blant annet høydekurver, veier, stier, elver, m.m.. Du får dog ikke den samme detaljerte visningen med gatenavn, etc., som du gjør med Garmin-klokkene, og det er foreløpig heller ingen mulighet for å legge inn kart fra andre tjenester enn COROS sin egen.

På samme måte som tidligere kan du enkelt legge til gpx-filer i COROS appen slik at du kan følge ruten på kartene underveis som du løper/sykler/etc., men du får ingen sving-for-sving navigering slik du gjør med for eksempel Garmin Fenix- og Forerunner modellene, eller Polar Grit X Pro. Klokken vil derimot vise deg om du avviker fra ruten, og hvor mange meter fra den opprinnelige ruten du befinner deg.

Selve kart-visningen er ikke en standard dataskjerm dersom du ikke fra start velger å følge en rute, og du må gå inn i hurtigmenyen (hold inne nederste knapp) og deretter velge «kart». Her kunne COROS med fordel gjort det mulig å velge «kart» som en egen dataskjerm i tillegg til de seks dataskjermene som allerede er mulig. Og når vi først er inne på oppsett av klokke, så lar VERTIX deg bruke opptil åtte ulike datafelter per skjermbilde. Disse settes enkelt opp i COROS appen.

Coros VERTIX 2
Den store skjermen er lett å se uansett lysforhold, og lar deg bruke inntil 8 ulike datafelter på en gang.

Musikk og Insta360

COROS VERTIX 2 har nå støtte for musikk. Foreløpig er det kun snakk om musikk du lagrer på klokka i form av mp3-filer som du legges inn via en PC. Koble til klokka og trekk filene over i en mappe som heter «Musikk». Deretter kobler du et sett trådløse ørepropper til klokka, og du er «good to go». Det er dessverre ikke støtte for offline streaming av musikk fra Spotify, Deezer, etc., eller mulighet til å styre musikken på telefonen, men COROS skriver at de er «glad for å dele at flere lydrelaterte funksjoner vil være tilgjengelige i kommende fremtidige oppdateringer». Det er med andre ord håp om at dette skal komme.

Musikkavspillingen fungerer uansett ypperlig, og både tilkoblingen til øreproppene og selve stabiliteten oppleves problemfri.

Kontroller actionkameraet

Vi snakker ikke GoPro eller DJI, og selvfølgelig ikke Garmin sitt Virb actionkamera, men Insta360! Har du et kamera fra Insta360, kan du nå bruke COROS VERTIX 2 som fjernkontroll. Vi konfronterte COROS med at GoPro nylig offentliggjorde sitt SDK-kit (programvaren som gjør det mulig å utvikle kompatible apper), og håper de kommer med støtte for det markedsledende kameraet etterhvert.

Begrenset smartklokke funksjoner

COROS VERTIX 2 støtter smartvarsler fra telefonen, og du kan slette smartvarslene på telefonen direkte fra klokken – enten en og en, eller alle på en gang. Du får dog ingen smileys, eller muligheter til å besvare meldinger med en forhåndsskrevet beskjed slik som hos Garmin eller Suunto (gjelder kun Android). Varslene kan aktiveres/deaktiveres både i vanlig klokkemodus og treningsmodus.

Trening og treningsanalyse

COROS VERTIX 2 er så klart en rendyrket multisportklokke, og kommer med de viktigste aktivitetsprofilene for både innen- og utendørs trening. Skulle du ikke finne aktiviteten du dyrker høyest, kan du bruke de generelle profilene «Outdoor Cardio» eller «Indoor Cardio». Oppsettet av datafelter bestemmer du helt selv, og ved hjelp av COROS sin smarte funksjon som viser hvilke satellitter som virrer rundt deg til enhver tid, er det enkelt å velge den mest optimale GNSS innstillingen for best mulig presisjon.

Den komplette listen over aktivitetsprofiler er:

Løp, innendørs løping, terrengløp, baneløp, fottur, fjellklatring, sykkel, innendørs sykkel, svømmebasseng, åpent vann, triathlon, gym cardio, GPS cardio, ski, snowboard, langrenn, skiturer, multisport, styrke , trening, speedsurfing, brettseiling, whitewater, flatwater, roing, innendørs roing.

Elsker du å løpe rundt og rundt på en friidrettsbane kan du benytte Track Mode som låser satellittsignalet til en bestemt bane og gir deg tilnærmet 100% perfekte målinger. Løp gjennom natten og aktiver Night Mode som sørger for å holde bakgrunnsbelysningen aktiv så lenge solen er nede, og deaktiveres automatisk når solen står opp.

VERTIX 2 er kanskje den ultimate klokken til turbruk takket være den lange batteritiden, de detaljerte kartene og den enkle betjeningen. Det er lekende lett å importere gpx-filer fra hvilken som helst tredjeparts app, eller fra en nettside hvor du laster ned en rute. Du kan ikke opprette ruter direkte i appen, men det er ikke noe voldsomt savn med tanke på hvor mange gode apper det finnes for dette allerede. Å overføre en rute til klokken gjøres på sekunder.

Av navigeringsfunksjoner kan du benytte verktøy som; tilbake til start, avstand til destinasjon, navigere etter GPS -koordinater, stormvarsler, m.m.. Den store kronen gjør det enkelt å zoome inn/ut i kartene, eller scrolle gjennom de ulike dataskjermene, mens tastelåsen hindrer deg i å utføre uønskede handlinger underveis.

Det du skal være klar over med COROS sine navigeringsfunksjoner, er at du ikke vil få varsler om når du har beveget deg utenfor den planlagte ruten på kartet. Kartet vil vise deg den planlagte ruten, og markerer sporet du har tilbakelagt i en annen farge. Beveger du deg utenfor den forhåndsbestemte ruten vil du se sporet ditt bevege seg bort fra sporet, og du må selv sørge for å oppdage feilen og å finne tilbake til den opprinnelige ruten.

Restitusjon – Coros EvoLab

COROS EvoLab er COROS sitt svar på Garmin Firstbeat treningsanalyse, og Polar Training Load. EvoLab gir deg viktige treningsberegninger som hjelper deg å overvåke daglig, ukentlig og langvarig treningsbelastning, tretthet, restitusjon, intensitet, m.m.. For deg som løper (merk kun på landevei, altså ikke i terreng), vil du kunne få ytterligere funksjoner som hjelper deg å spore og forbedre ytelsen. inkludert Marathon Level, Løpeytelse, Race Predictor, Training Focus og mer.

EvoLab pakker inn en hel bråte funksjoner og analyser, og hjelper deg å forstå om treningen din er produktiv, destruktiv, eller opprettholdende.

EvoLab gir følgende forbedringer til COROS -plattformen:

• Treningsbelastning i sanntid – basert på intensitet og varighet på aktiviteten.
• Forbedret beregning av aerob/anaerob treningseffekt.
• Kortsiktig og langsiktig treningsanalyse.
• Tretthetsnivå og anbefalinger for restitusjon.

• Maraton – fokusert løpenivå – indikerer hvor raskt du er i stand til å fullføre et maraton.
• Running Performance Analysis – sammenligner prestasjonens fra dagens løp kontra forventninger.
• Race Prediction Tool and Pace Guide: Estimerer sluttid for 5k, 10k, halvmaraton og maraton.

 

Treningsprogram og styrkeprogram

Benytt deg av et av COROS sine ferdiglagde treningsprogram mot 5km, 10km og halvmaraton, tempo-program for løp, egne treningsprogram for sykkel og en rekke styrkeprogram. Samtlige program kan sendes til appen og deretter synkes til klokka som guider deg gjennom hver enkelt økt. En av favorittfunksjonene er muligheten for å opprette egne treningsøkter og styrkeøkter, og her har du full frihet til sette opp alt fra langturer, til tempoøkter og pyramideintervaller i alle mulige former.

For styrketrening kan du velge blant 1 million styrkeøvelser i appen, komponere din egen styrkeøkt, og et «muscle heatmap» viser deg hvilke muskler du har trent, og hvilke du bør dedikere mer tid. Treningprogrammene legger seg automatisk inn i kalenderen din, og du får automatisk forespørsel om å utføre en økt når du aktiverer en treningsprofil.

I COROS appen kan du sette sammen ditt eget styrkeprogram ved å velge blant en hel haug av styrkeøvelser. Hver øvelse er godt beskrevet, og etter at du har gjennomført programmet viser Muscle Heatmap hvilke muskelgrupper du har dedikert mest tid.

Pulsmåling

COROS har generelt levert ganske gode pulsmålinger på sine klokker, og VERTIX 2 har nå fått en litt forbedret sensor. Dette betyr ikke at klokken gir bedre målinger for alle, men den er nå i stand til å måle hjertevariabilitet (HRV).

HRV er definert som tiden mellom hvert pulsslag og måles som regel i millisekund. Kort forklart måler HRV aktiviteten i det autonome nervesystemet (består av det sympatiske- og parasympatiske nervesystemet), og kan være en god indikator på hvor godt kroppen er restituert, om man brygger på sykdom, er stresset, eller er overtrent. HRV er absolutt en nyttig måling som både aktive og mindre aktive utøvere kan ha nytte av, og brukes blant annet direkte til å måle restitusjon og stress.

Coros VERTIX 2
Den nye pulssensoren på COROS VERTIX 2 måler også HRV og SpO2 (oksygenmetning i blodet).

COROS har gjort det enkelt for deg og meg som brukere å tolke disse dataene. Isteden for å kun gi et tall som er umulig å forstå, har de oppgitt følgende skala for HRV-verdiene:

HRV-indeks; jo høyere score jo bedre.

  • 1-20: Lav, under betydelig fysisk eller psykisk press.
  • 21-50: Middels, under middels fysisk eller psykisk press.
  • 51-80: Høy, under mindre fysisk eller psykisk press.
  • 81-100: Overlegen, avslappet.

HRV-målingene er tilgjengelig i COROS-appen der du også kan sammenligne daglige endringer for å få bedre forståelse av egen helse/formutvikling.

VERTIX 2 måler også oksygenmetningen i blodet, (SpO2-nivå). Oksygenmetningen representerer prosentandelen av oksygen som fraktes av de røde blodcellene fra lungene til resten av kroppen, og ved å måle oksygennivået skal VERTIX 2 kunne avsløre tilstander som søvnapné og andre påbegynnende sykdomstilstander,. For de mer ekstreme brukerene som foretrekker å henge rundt på toppene i Himalaya, vil klokken kunne vær nyttig for å overvåke oksygenmetningen i blodet etterhvert som man beveger seg oppover i høyden.

Når det gjelder presisjonen på pulsmålingene er dette noe du må ta med en klype salt. for vår del har resultatene variert veldig, noe vi er godt vant til med denne typen pulsmåling (optisk pulsmåling). Dette er svært utfordrende å måle, og kan variere mye fra person til person. Vi har forklart hvordan optisk pulsmåling fungerer i detalj her. Ønsker du nøyaktige pulsmålinger så anbefaler vi at du bruker en ekstern pulssensor kombinert med klokken for å få best mulig resultater. Til daglig bruk, altså utenom trening, og pulsmåling om natten, fungerer pulsmålingen likevel bra.

VERTIX 2 er også i stand til å utføre EKG-målinger, altså målinger av hjerterytmen, men har ikke fått medisinsk godkjenning for dette slik som blant annet Apple, Samsung, Withings og Fitbit har med flere av sine modeller.

COROS VERTIX 2 – Aktivitetsmåling

COROS VERTIX 2 gir deg detaljert oversikt over alt du foretar deg og ikke foretar deg døgnet rundt. Klokka måler puls, oksygenmetning, HRV, kalorier, steg og søvn, og informasjonen er tilgjengelig både rett på klokka og i COROS App. Skrittelleren er relativt nøyaktig, og pulsmålingen er bra så lenge du er i ro. «By default» sampler klokken puls hvert tiende minutt i standby, men dette kan justeres til sampling hvert 1.sekund.

Søvnanalysen er ikke like detaljert som for Garmin eller Polar, men den duger i massevis. COROS deler inn søvnen i total søvntid, dyp søvn og lett søvn, samt tid i våken tilstand. For deg som jobber nattskift eller har andre søvnrytmen som avviker fra «normalen», så kan du faktisk stille inn ønsket søvntid i COROS appen slik at den blir mer følsom for å registrere søvn i perioden du normalt sover – uavhengig av når det er på døgnet. Langt i fra alle klokker er i stand til å registrere såkalte «naps», eller korte søvnperioder til andre tider av dagen.

Det merkelige er at klokken i løpet av testperioden har registrert søvn stort sett veldig fint, men påstår konsekvent at vi våkner rundt 1 time før vi faktisk våkner. Her klarer ikke COROS VERTIX 2 å gjøre en like god jobb som konkurrentene.

COROS app

COROS appen er enkel og lett forståelig. Appen er delt opp i fire seksjoner; Oversikt over dagen, Alle treningsøkter, Treningsprogram/Treningsplaner/Muscle Heatmap og Ruter, Meny/Innstillinger. Du finner egentlig alt du trenger, og ønsker du dypere innsikt kan du eksportere dataene til en tredjeparts tjeneste. Strava, TrainingPeaks, Runalyze, Apple Health og mange flere er lett tilgjengelig.

Trykker du på en av fanene får du mer innsikt i hvordan du har sovet, når du fikk skrittene dine, når du har vært aktiv, pulsen i løpet av døgnet, m.m..

Det er også her du endrer oppsettet på datafelter, oppdaterer klokken, kobler til tredjeparts tjenester, etc..

Konkurrenter

Den naturligste konkurrenten å trekke frem er Garmin Fenix 6 Pro/Sapphire modellene i alle sine former og størrelser. Disse klokkene er blant få multisportklokker med innebygd kart (Garmin Forerunner 945 har også, men stiller i en litt annen sjanger). Suunto lanserte i sommer sin Suunto 9 Peak som har batteritid som en av sine store salgsargumenter, men selv denne klokken kommer til kort når den settes opp mot COROS VERTIX 2. Polar har sin outdoor-klokke Polar Grit X, men har ikke kartene og de samme gode navigasjonsegenskapene som VERTIX 2. Polar har derimot en mer omfattende plattform for trenings- og restitusjonsanalyse. Polar-klokkene gjør det også generelt bedre på søvnmåling, dersom det er viktig for deg.

Men, VERTIX 2 stiller egentlig i en egen liga der Garmin er den eneste konkurrenten. Og for å skille mellom disse to klokkene er det egentlig enkelt dersom du kan svare på følgende spørsmål:

  • Trenger du musikkavspilling med mulighet til å streame Spotify offline?
  • Er betalingsmuligheter med klokka et must?
  • Ønsker du en egen nettside der du kan få innsikt/oversikt over all trening og løyper du har laget?
  • En mindre og lettere klokke enn COROS VERTIX 2, men fremdeles med god batteritid og kart?

Svarer du ja på noen av disse, så finner du det hos Garmin. Er du derimot mest opptatt av gode kart, legendarisk batteritid, enkelt brukergrensesnitt med tydelig og lettlest skjerm, en supersolid klokke, latterlig nøyaktig GPS, hyppige oppdateringer og et etterhvert godt utbygd plattform som med treningsprogrammer, treningsøvelser, analyser, og ikke minst åpenhet for nesten alle slags tredjeparts apper, så er COROS VERTIX 2 et fantastisk verktøy. Den kommer med en høy pris, og sammenlignet med Garmin Fenix 6 Pro er det lett å tenke på at klokken burde kommet med flere funksjoner, eventuelt kostet mindre. Vi skulle gjerne sett at COROS stanset prisen på maks 6000kr, og en etterlengtet oppdatering hadde vært muligheten for å streame offline spillelister fra Spotify, samt en form for betaling. Når dette en gang faller på plass for COROS, er de farlig nærme tronen som «kongen av multisportklokker».

Konklusjon

COROS VERTIX 2
Coros VERTIX 2

Product Name: COROS VERTIX 2

Brand: COROS

MPN: 7399

Currency: NOK

  • Brukervennlighet - 95%
    95%
  • Treningsfunksjoner - 85%
    85%
  • Batteritid - 100%
    100%
  • Programvare (nett/mobil) - 85%
    85%
  • Optisk pulsmåling - 80%
    80%
  • GNSS (Nøyaktighet sporing) - 97%
    97%
  • Verdi for pengene - 85%
    85%
90%

Konklusjon

COROS nærmer seg sitt eget slagord «Explore Perfection» med sin lansering av COROS VERTIX 2. Denne klokken er per dags dato den eneste reelle trusselen til Garmin sin dominerende Fenix-line-up, og gir deg en kraftmaskin med heftige egenskaper. Ikke bare klarer COROS å gjøre batteritiden enda bedre enn i forgjengeren COROS VERTIX, men de sørger også for at GPS-presisjonen når nye høyder med sitt Dual Frequency – system. Sleng inn detaljerte topp-kart, innebygd lagring for musikk (kun mp3-filer per dags dato), et superenkelt brukergrensesnitt, en stor og klar skjerm som kan betjenes både med touch og knapper, og en rekke tilgjengelige treningsprogram og økter gjennom COROS sin egen nettportal, og du får et verktøy du kan ta med deg til på mest ekstreme turer.

Prisen er nesten like heftig som byggekvaliteten på klokken, men vi klarer likevel ikke å si at klokken ikke er verdt sin pris», for her kjøper du deg en multiverktøy som både kan gjøre det tryggere og mer moro åvære i aktivitet. Denne klokken fortjener «anbefalt» tittelen med god grunn.

Pros

  • Svært solid byggekvalitet.
  • Ligger godt på armen tross størrelsen.
  • Stor og tydelig skjerm. Mange datafelter.
  • Enkel betjening.
  • Enorm batteritid.
  • Enestående GPS-presisjon.
  • Innebygd kraftmåler i klokka.
  • Brukervennlig og god app.
  • Flotte fargekart.
  • Mulighet for musikk på klokka.
  • Fungerer som kontroll for Insta360 actionkamera.
  • Synkroniserer til en rekke tredjeparts apper som Strava, Apple Health, Training Peaks, etc.
  • Ok pulssensor.
  • EvoLab gir detaljert innsikt i treningseffekt, restitusjon, etc.
  • Tilgang til en rekke treningsprogram og treningsøkter via Coros.com.

Cons

  • Ingen NFC-chip for betaling.
  • Ingen veiledet rutenavigering, eller gatenavn på kart.
  • Mangler mulighet for å streame musikk.
  • Pris…

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Best i test - kosttilskudd

Omega-3 kosttilskudd – Best i test 2024!

Vi gir deg oversikten over de 10 beste omega-3 kosttilskuddene på…
Dato: Apr 16, 2024
Samletester

Treningsbenk topp 10 – Best i test justerbare treningsbenker!

De siste årene har flere og flere fått øynene opp for…
Dato: Mar 14, 2024
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022