Arc’teryx Norvan LT Hoody briljerer med unike egenskaper, fantastisk passform, lav vekt og høy komfort. Denne jakken vil du ikke legge fra deg.

Det begynner etterhvert å bli trangt om modellene som skal få plass i utstillingsvinduet i sportsbutikkene, og Arc’teryx gjør det definitivt ikke lettere for mer ukjente merker å etablere seg. Det kanadiske selskapet har siden 1989 lekt seg med ulike materialer og sømmer, og har siden den gang tryllet frem en rekke produkter som har tronet høyt på både frilufts- og treningsinteresserte sine ønskelister.

Ved første øyekast kan produktlinjen se overveldende stor ut, men Arc’teryx har heldigvis gitt hvert plagg en betegnelse slik at det blir enkelt for deg og meg å finne det vi er på jakt etter.

AR – All Round, FL – Fast and Light, IL – Insulated, LT – Lightweight, og ikke minst SL – Super Lightweight. Prinsippet er like enkelt som det er genialt. I mange år var Arc’teryx Norvan SL Hoody en favoritt blant løpere som ønsket en superlett regnjakke med egenskaper for å holde de tørre uansett vær og forhold, og med sin unike GOREWEAR Shakedry-teknologi, prellet vannet av raskeste enn Donald Trump til tider Twitret fra Det Hvite Hus.

Shakedry-membranen ble lansert for noen år siden og nærmest revolusjonerte markedet. Dog hadde den en utfordring med at slitestyrken var heller skral, og det ble blant annet frarådet å bruke sekk eller vest over jakker som benyttet dette. I tillegg er Shakedry-materialet ganske stivt, og til tross for høy pusteevne, så gir det på langt nær den samme komforten som en jakke i et mykere materiale.

Her kommer Arc’teryx Norvan LT Hoody inn. Norvan LT Hoody er en oppgradert utgave av den tidligere storselgeren, og viderefører alt det gode samtidig som den forbedrer områder som tidligere hadde begrensninger. Betegnelsen «LT» indikerer at dette er en jakke i «Super Lightweight»-segmentet, så vi snakker en lett og kompakt jakke ideen for deg som liker å pakke lite og lett.

Arc’teryx Norvan LT Hoody – Design

Sammenlignet med tidligere så fremstår Arc’teryx Norvan LT Hoody som en kraftigere jakke enn Norvan SL, men fremdeles er vekten kun imponerende 190 gram. I tillegg kan Norvan LT Hoody skilte med en romslig hette, en vanntett glidelåslomme, stramming i midjen og i hetten.

Nytt av året er Gore-Tex C-Knit membranen som erstatter Shakedry. C-Knit er et vanntett, lett og pustende materiale, som ikke minst er mye mykere og mer komfortabelt enn den stivere Shakedry-membranen. Opprinnelig ble C-Knit membranen utviklet for skikjøring, vinterbruk, og kravstore brukere som ønsket en mykere og mer komfortabel membran, uten at det gikk på bekostning av vanntetthet og slitestyrke. De tidligere GORE-TEX og ORE-TEX Pro membranene var slitesterke så det holdt, men var delvis stive og ukomfortable. En annen fordel med C-Knit er at den er helt lydløs.

Arc’teryx Norvan LT Hoody har en relativt lang og kroppsnær passform med forlenget rygg og lange armer. Jakken har en romslig hette med stramming i bakkant og en forlengelse i front som gjør at vannet renner til siden isteden for ned i ansiktet. På venstre side er det en lomme stor nok til å romme en mobiltelefon, og lommen er godt beskyttet av en overlappende klaff. Selv om vi først og fremst er veldig fornøyde med at jakken har en lomme i det hele tatt, så er det også her vi har det eneste å utsette på jakken. Plasseringen gjør nemlig at lommen kommer i konflikt med et eventuelt hoftebelte dersom du løper/går med sekk. Og skulle du løpe uten sekk og hoftebelte, så kan du regne med at en eventuell mobiltelefon i lommen vil hoppe og sprette like mye som den grønne geleklumpen i filmen «Flubber» med Robin Williams i hovedrollen.

I midjen har Arc’teryx fått på plass en strammesnor, noe vi setter pris på ettersom flere og flere produsenter merkelig nok dropper dette. Er det en´ ting vi gjerne skulle hatt, så er det en mulighet for å bruke jakken delvis åpen, altså en liten knapp/hempe på innsiden av glidelåsen som gjør det mulig å ha jakken delvis åpen uten at den blafrer.

Arc’teryx Norvan LT Hoody i bruk

Vi har enda til gode å prøve et Arc’teryx-produkt som ikke innfrir, og Arc’teryx Norvan LT Hoody fortsetter den gode trenden. Dersom du er på utkikk etter en lett regnværsjakke til fjellturer, løpeturer, som back-up i sekken, eller til en rask søndagstur i marka, så vil Norvan LT Hoody gjøre en fantastisk jobb med å holde deg tørr både fra utsiden og innsiden. Ikke en´ gang har vi opplevd å bli våt fra utsiden, og de eneste gangene du risikerer å bli klam fra innsiden, er dersom du bruker jakken på dager med høy luftfuktighet og du er i minst like høy aktivitet selv.

Det er også lett å bli glad i den myke og komfortable membranen som minner mer om det vi finner i en softshell-jakke, og hele jakken kjennes rett og slett myk mot kroppen.

Etter å ha testet en rekke vanntette løpejakker fra øverste hylle, så er det mye som skal til for å imponere i stor grad, men Arc’teryx Norvan LT Hoody gjør definitivt det. Det myke stoffet, den ekstra lengden på kroppen og ermene, og ikke minst at jakken har en egen lomme (altfor mange vanntette løpejakker mangler dette), gjør at den krysser av på nesten samtlige punkter. Bare få endret plasseringen av lommen til neste utgave. Klarere Arc’teryx dette, så blir det vår nye favoritt.

Arc’teryx Norvan LT Hoody er tilgjengelig i herre- og damemodell i flere ulike farger.

Sjekk også ut vår omfattende samletest Vanntette løpejakker – Best i test vanntette treningsjakker 2021

Konklusjon

Arc'teryx Norvan LT Hoody
Arc'teryx Norvan LT Hoody

Product Name: Arc'teryx Norvan LT Hoody

Brand: Arc'teryx

MPN: 4199

Currency: NOK

 • Pusteegenskaper - 85%
  85%
 • Passform - 95%
  95%
 • Vekt/komprimerbarhet - 95%
  95%
 • Vanntetthet - 100%
  100%
 • Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.) - 85%
  85%
92%

Konklusjon

Arc’teryx Norvan LT Hoody leverer kvalitet fra øverste hylle i en innpakning som ikke veier mer enn 190 gram. Norvan LT Hoody er ikke bare liten og lett, men den byr også på en komfort som kan måle seg med tradisjonelle softshell-jakker.

Enten du er på utkikk etter en lett vanntett jakke til å bruke på turer på fjellet, i marka, til løping eller andre utendørs aktiviteter, så er vi sikre på at Arc’teryx Norvan LT Hoody vil holde deg tørr både fra inn- og utsiden. Denne jakken kommer med smile-garanti.

Pros

 • Fantastisk komfort.
 • Helt vanntett. Puster svært godt.
 • Vanntett lomme, stramming i siden, romslig og god hette.
 • Ekstra lengde bak og på ermene.
 • Svært lett og kompakt.

 

Cons

 • Plasseringen av lommen kommer i konflikt med et eventuelt hoftebelte.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produktomtaler

Test: UA Project Rock Over-Ear Training Headphones by JBL

Hva får du hvis du kombinerer egenskapene til en av verdens…
Dato: Okt 13, 2021
Produktomtaler

Test: Hoka One One Zinal

Hoka One One Zinal er våpenet som skal hjelpe deg til…
Dato: Okt 13, 2021
Polar

Test: Polar Grit X Pro

Polar Grit X Pro tar det beste fra toppmodellen og pakker…
Dato: Okt 11, 2021