Hva får du hvis du kombinerer egenskapene til en av verdens tøffeste skuespillere, fribrytere og fotballspillere – Dwayne «The Rock» Johnson, den anerkjente produsenten av treningsbekledning Under Armour og JBL – en av verdens ledende produsenter på trådløs lyd? Svaret; UA Project Rock Over-Ear Training Headphones by JBL.

De er svarte, tøffe og oser «hardcore» uansett hvilken retning du ser de bra. Med sitt robuste og vanntette design, vaskbare, pustende og hurtigtørkende øreputer med Under Armour sin egen stoffteknologi, og batteritid som holde det gående lenger enn lenge, så er UA Project Rock Over-Ear Training Headphones by JBL laget for deg som ønsker kvalitet fra øverste hylle.

Sammen med Under Armour og JBL har Dwayne Johnson, blant annet kjent fra filmene «The Rock», utviklet et sett trådløse hodetelefoner spesielt designet for trening. Her er det egenskaper som enhver treningsentusiast vil sette pris på å finne nyttig, og lydkvaliteter som vil hjelpe deg å pushe gjennom de tyngste løftene.

Med en batteritid på opptil 45 timer uten ANC (aktiv støydemping), opptil 35 timer med ANC aktivert, og en USB-C hurtiglading som gir hele 2 timer lytting på kun 5 minutter, er du sikret batteritid nok til selv de lengste øktene.

Perfekt til treningssenteret

JBL sin Bionic Hearing teknologi lar deg høre omgivelsene ved hjelp av to teknologier. Trykk inn den karakteristiske «okse-logoen» på høyre side, og aktiver Ambient Aware som lar deg lytte til musikk samtidig som du hører hva som foregår rundt deg. Trykk en gang til for å benytte deg av TalkThru som demper musikken og forsterker talelyden for å prate med andre på treningssenteret. Eller hvorfor ikke skru på støydempingen dersom du ønsker å være i din egen treningsboble uforstyrret fra resten av verdenen.

Med talestyring gjennom Google Assistant eller Amazon Alexa (sistnevnte fungerer ikke så bra i Norge) kan du enkelt be hodetelefonene om å spille av en bestemt spilleliste på mobilen, veksle mellom låter eller endre mellom ANC og Ambient Aware. For ytterligere kontroll kan du justere graden av støydemping og Ambient Aware i JBL appen. Dersom du formodning ikke skulle like den forhåndsjusterte JBL Charged Sound lydprofilen, kan du enkelt tilpasse lydinnstillingene etter eget ønske ved hjelp av en innebygd equalizer.

Lyd tilpasset trening

JBl har uten tvil tunet UA Project Rock Over-Ear Training Headphones med «trening» i fokus. De 40 mm store driverne dunker ut dyp, fyldig og engasjerende bass, og selv om mellomtonene kan drukne litt i de tunge tonene, kan litt justering i equalizeren bringe tilbake toner selv i helt motsatt ende av skalaen. I flere tilfeller tok vi oss i bruke hodetelefonene lenger enn tiltenkt, rett og slett fordi lyden er så god. Her er det trøkk, men likevel balansert.

Støydempingen gjør også nytten, og selv om det ikke kan måle seg med hodetelefoner som er dedikert til dette formålet, så klarer den å filtrere ut de mest sjenerende lydene. Vi er faktisk virkelig imponert over støydempingen på UA Project Rock Over-Ear Training Headphones.

De store knappene på siden av hodetelefonene gjør det enkelt å starte/pause musikken, justere volum, skifte låt, etc.. Auto play/pause sørger for at musikken stopper automatisk når du tar hodetelefonene av deg, og forsetter der den slapp når du setter de tilbake på hodet. Hodetelefonene sørger også å slå seg automatisk av automatisk dersom du glemmer det (tiden bestemmer du i appen).

Google Fast Pair og Bluetooth 5.0 sørger for rask og enkel tilkobling til nye enheter, og tilkoblingen er såpass stabil at dersom ikke apparatene du trener med befinner seg milevis fra oppbevaringsskapet på gymmen, så er det stor sannsynlighet for at du kan låse inn telefonen mens du lytter til musikken via UA Project Rock Over-Ear Training Headphones by JBL. Som nevnt er UA Project Rock først og fremst designet for trening, og skulle du ønske å bruke disse til å se film, kan du risikere å oppleve noe forsinkelse. JBL har likevel gjort det de kan for å redusere «problemet», og med funksjonen «Smart Audio and Video» lar JBL deg velge hvordan Bluetooth signalet skal prioritere enten lydkvalitet, stabilitet eller synkronisering. Vi har tidligere ikke merket stor forskjell på disse innstillingene når vi har testet andre JBL-ørepropper, men det virker som at funksjonen har større nytteverdi her.

Skal du først slenge beina på bordet å nyte en film etter en god treningsøkt, kan du alternativt benytte den medfølgende AUX-kabelen som totalt eliminerer forsinkelsen. Hodetelefonene har også innebygd mikrofon slik at du kan bruke de til å ta enkle telefonsamtaler.

UA Project Rock Over-Ear Training by JBL – I bruk

La det være sagt, hodetelefoner fungerer ikke for alle. Mens noen foretrekker hodetelefoner med bøyle slik som UA Project Rock Over-Ear Training Headphones, kan ikke andre fordra tanken på noe så «digert» og klumpete på hodet, og sverger heller til helt trådløse ørepropper. (Dwayne Johnson har faktisk satt navnet sitt på et sett helt trådløse ørepropper også dersom du er besatt på å bruke et av hans produkter).

Til trening på treningsstudio der styrke er der primære målet og det ikke innebærer veldig bråe og raske bevegelser, så fungerer UA Project Rock Over-Ear Training Headphones ypperlig. Vi ville nok ikke valgt denne typen hodetelefoner dersom vi skulle lagt ut på en lengre løpetur, men både for spinning, romaskin, og en kortere løpeøkt inne på en tredemølle, så fungerer det helt fint. Men dette er svært individuelt, og det kommer an på hvor komfortabel du er med det ene eller det andre. Passformen og komforten er det ingenting å si på – den er meget god.

Når hodetelefonene ikke er i bruk, kan de enkelt foldes sammen og oppbevares i et praktisk oppbevaringsetui.

12 måneder UA MapMyFitness på kjøpet

På toppen av dette får du 12 måneders premium medlemsskap fra UA MapMyFitness inkludert på kjøpet. UA MapMyFitness kommer med en bråte ulike treningsverktøy som hjelper deg å loggføre, planlegge og å oppdage nye treningsformer og øvelser. Dette er en av de mest populære treningsappene på markedet i dag og koster til vanlig 65 kr måneden, eller 325 kr for et år ved 12 måneders binding.

Skulle du heller foretrekke å bruke helt trådløse ørepropper som er mer diskre og sitter bedre i ørene til mer intensive aktiviteter som løping, sykling, etc., kan vi anbefale JBL Live Pro+ TWS som vi nylig testet.

Alternativt kan du ta en kikk på våre store guide Best i test trådløse ørepropper – Beste hodetelefoner

Konklusjon

UA Project Rock Over-Ear Training Headphones
90%

Konklusjon

Dwayne «The Rock» Johnson, Under Armour og JBl klarer på en overbevisende måte å levere et sett trådløse hodetelefoner som både ser bra ut og låter bra. Disse tåler ikke bare at du bruker de i økt etter økt uten å lade de, men de tåler også heftige svettetokter og juling dersom du skulle være uheldig å miste de i bakken under et tungt løft.

Takket være praktisk stemmestyring, geniale funksjoner som Ambient Aware og TalkThru, og en flott EQ funksjon i JBL appen som lar deg skreddersy lydbildet til egne preferanser, så innfrir UA Project Rock Over-Ear Training Headphones by JBL på de fleste områder. Det skulle likevel bare mangle med en heftig pris på 3300kr.

Pros

  • Behagelig passform. Tøft design.
  • Vaskbare puter, slitesterkt stoff.
  • Flott app med equalizer for personlig tilpasning av lydbildet.
  • Meget god lyd.
  • Rask og stabil tilkobling.
  • Google Assistant stemmestyring fungerer godt.
  • Store knapper og enkel betjening.

Cons

  • Egner seg ikke like godt til løping.
  • Kan bli tette/varme over tid.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2022 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022