Insta360 GO2 er så lite, lett og brukervennlig at det på mange måter revolusjonerer hvordan vi ser på actionkamera. Dette er mye moro for pengene!

Ønsker du deg en actionkamera så lite at det får plass i lommen? Og med så god bildestabilisering at du kan beinfly nedover fjellsidene, druse utfor kronglete stier på sykkelen, eller slippe deg utfor en fjellskrent på ski til vinteren og likevel få et bilde som er like rolig som Erna Solberg i en valgkampdebatt? Insta360 GO2 er svaret.

Dette miniputtkameraet veier bare 27 gram og er på størrelsen med halvannen fyrstikkeske, og da inkluderer det et praktisk ladeetui som fungerer som beskyttelse og en innebygget tripod som forvandler etuiet til et stativ på 1-2-3. Batteritiden? 30 minutter dersom du kun benytter kameraet, men imponerende 150 minutter dersom du oppbevarer det i ladeetuiet. Selve kameraet lades opp på en drøy halvtime, mens etuiet er fulladet etter ca. 1 time.

Lite på utsiden – «gigant» på innsiden

Men selv om det er lite på utsiden, så rommer det mye på innsiden. Her kan du skyte video i opptil 1440p 50fps med flytende FlowState-stabilisering, TimeLapse- og SlowMotion-videoer, TimeShift og stillbilder, og du kan velge mellom en rekke ulike video- og bildeformater, både stående og liggende. Insta360 er faktisk i stand til å gjenkjenne horisonten slik at bildet blir riktig vei uansett hvordan du holder kameraet, og etter at du har tatt et bilde, kan du endre både vinkel og bildeformat dersom du skulle ønske å gjøre endringer.

Det kanskje mest geniale er magnetfeste på baksiden av kameraet som åpner for en rekke kreative festemuligheter. I pakken følger det nemlig med ulike festebraketter som gjør det mulig å feste Insta360 GO2 på alt fra en caps, sykkelramme, bilen, skiene dine, andre GoPro-kompatible fester, etc.. Vår favorittt festebrakett er den magnetiske braketten som ligner et kjede du har rundt nakken og oppbevarer på innsiden av skjorten, mens kameraet klipper seg trygt fast på utsiden takket være den kraftige magneten. Vi var først skeptisk til om dette ville holde når vi tok med kameraet med turer med mye slag og risting, men det har sittet blegg hver eneste gang.

En anne fordel med Insta360 GO2 er at det er vanntett ned til 4 meter, og skulle du ønske å dykke lengre ned under overflaten, finnes det tilbehør som gjør det mulig å dykke enda dypere. Ladeetuiet er dog ikke vanntett, så det bør du passe bedre på enn selve kameraet.

Det ultimate SoMe-kameraet

Og skulle du sky PCer og tidkrevende redigering som pesten, så er problemene dine allerede løst. FlashCut 2.0 programvaren i Insta360 appen gjør nemlig hele jobben for deg. Det eneste du behøver å gjøre er å velge hvilke videoklipp og bilder du ønsker å bruke, velge en «template/mal» for videoen, og FlashCut 2.0 syr det sammen for deg til en SoMe-vennlig filmsnutt som aldri varer lengre enn 30 sekunder. Noe mer Instagram- og Facebook vennlig er det vanskelig å oppdrive.

Men er det bra nok?

Med et så lite og kompakt kamera kommer så klart også noen begrensninger. Du får ikke den samme rå video- og bildekvaliteten eller oppløsningen du får på toppmodellen til GoPro eller DJI Osmo Action, like mange valgmuligheter for opptaksmodus, eksponeringskontroll, eller skuddhastighet (burst rate), og heller ikke like lang batteritid. Og skulle du filme et familieselskap med ønske om best mulig kvalitet, så får du nok bedre resultater ved å bruke mobilen.

En annen ting som er verdt å være klar over er at kameraet kommer med 32GB innebygd minne (kan ikke utvides), og begrenser seg til maksimalt 30 minutter sammenhengende filming (faktisk kun 15 min i Pro Video Mode).

Men, til tross for kompromissene du må inngå med et så lite kamera, så leverer Insta360 GO2 så imponerende bra kvalitet, både på video/foto, bildestabilisering, brukervennlighet, og batteritid, at vi nøler ikke et sekund med å anbefale dette kameraet for deg som er glad i å ta bilder og video «on the go». Kameraet er så lite at det får plass overalt, og det smarte festesystemet og de medfølgende brakettene gjør det mulig å feste kameraet på steder som innbyr til helt nye måter å filme/fotografere verden på.

Konklusjon

Insta360 GO2
Insta360 GO2

Product Name: Insta360 GO2

Brand: Insta360

MPN: 3490

Currency: NOK

90%

Konklusjon

Til tross for kompromissene du må inngå med et så lite kamera, så leverer Insta360 GO2 så imponerende bra kvalitet, både på video/foto, bildestabilisering, brukervennlighet, og batteritid, at vi nøler ikke et sekund med å anbefale dette kameraet for deg som er glad i å ta bilder og video «on the go». Kameraet er så lite at det får plass overalt, og det smarte festesystemet og de medfølgende brakettene gjør det mulig å feste kameraet på steder som innbyr til helt nye måter å filme/fotografere verden på.

Insta360 GO2 er ikke bare for deg som liker action og spenning, men passer til alle slags formål, store og små. Fest det på bikkja, eller fest det på bestemor – resultatene blir noe nytt og spennende hver eneste gang. Her er det mye moro i vente.

En klar anbefaling.

Pros

  • Utrolig lite og kompakt.
  • Imponerende god bildestabilisering.
  • God batteritid. Rask lading.
  • Vanntett.
  • Enkel og automatisk redigeringsverktøy.
  • Mye ulike festebraketter åpner opp for kreative perspektiver.

Cons

  • Begrenset lagringskvalitet.
  • Bilde- og videokvaliteten er god, men svikter i enkelte situasjoner.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022