Danske Miiego er mest kjent for å produsere hodetelefoner og trådløse ørepropper, men nå slår de til med en rekke trådløse høyttalere i ekte Miiego-stil!

Er du glad i å trene og å høre på musikk, og kanskje også litt ekstra bass-tung musikk? Da er du midt i målgruppen til Mieego. Danskene har i flere år laget trådløse ørepropper og hodetelefoner som har vunnet flere priser enn Karsten Warholm har EM-medaljer. Med sitt høye fokus på design og komfort, samt en fyldig og kraftig bass, har Mieego funnet sin plass i et hardt presset marked.

Nå har selskapet lansert en serie trådløse høyttalere med et robust og vanntett design som gjør de perfekt for et liv på farten eller bare dersom du ønsker å kunne ta med deg musikken overalt. Vi har testet tre av de nye AXTIVE-høyttalerne.

 

Miiego AXTIVE M1

Miiego AXTIVE M1 er den minste og letteste av de tre høyttalerne, og denne er uten tvil det beste valget for deg som ønsker å kunne ta med deg musikk overalt uten å behøve å tenke på at du bærer noe med deg. Miiego AXTIVE M1 er formet som en liten puck der den nederste halvdelen er dekket av plast, og den øverste delen består av høyttalergrillen. AXTIVE M1 veier kun 185 gram og er vanntett ned til 1 meter i opptil 30 minutter (IPX7-sertifisert). Den tåler dog ikke fall fra høyder, så ikke belag deg på å bruke AXTIVE M1 som en tennisball.

Høyttaleren har en rekkevidde på opptil 15 meter og leverer med sin 52mm høyttalerdriver lyd på 5 watt. En ekstra godbit er den innebygde mikrofonen som gjør det mulig å bruke høyttaleren til telefonsamtaler. Bluetooth 5.0 standarden sørger for stabil og god tilkobling med høy lydkvalitet, og det er også mulig å koble til via AUX. AXTIVE M1 kan også stereokobles med andre høyttalere M1-høyttalere slik at de spiller samme musikk samtidig. Dessverre kan ikke AXTIVE-høyttalerne steroekobles på tvers av modellene.

Miiego AXTIVE M1 leverer virkelig god lyd, og den overrasker positivt med tanke på hvor liten den er. Betjeningen er enkel, og gjøres direkte fra høyttaleren ettersom det ikke er noen app du behøver å koble til. Oversiden er dekket av tre knapper; start/stop, og volum opp og volum ned, og på siden av høyttaleren er det en Power-knapp og en M-knapp som brukes for å veksle mellom Bluetooth og AUX-modus. Ladeporten og AUX-tilkoblingen er dekket av et gummideksel som sørger for å opprettholde vanntettingen. M1 benytter micro-USB, og her skulle vi gjerne sett USB-C som etterhvert har blitt standard på de fleste enheter. Batteritiden er for øvrig oppgitt til ca. 5 timer. Ellers har AXTIVE M1 en praktisk hempe som gjør det mulig å henge den på en sekk eller noe annet.

Vi er meget godt fornøyd med hvordan Miiego AXTIVE M1 både låter og hvordan den er i bruk. Batteritiden reduseres når du spiller på full guffe, men det går forhåndsvis raskt å lade. Er du på jakt etter en minst mulig høyttaler som faktisk leverer god lyd, så er Miiego AXTIVE M1 et godt kjøp.

Miiego AXTIVE M1
Miiego AXTIVE M1

Product Name: Miiego AXTIVE M1

Brand: Miiego

MPN: 699

Currency: NOK

Konklusjon

Miiego AXTIVE M1 er ikke bare liten og lett, men den er fullstendig vanntett, leverer meget god lyd, og er enkel i bruk. Er du på utkikk etter en liten høyttaler som kan gi deg musikk på farten uten at du behøver å plugge et sett ørepropper i ørene, så er Miiego AXTIVE M1 et godt kjøp.

Pros

 • Kompakt og lett.
 • Enkel i bruk.
 • God lyd.
 • IPX7-sertifisert (vanntett ned til 1 meter i opptil 30 minutter).
 • Lett å feste på en sekk, et belte, etc.

Cons

 • «Kun» micro-USB.

 

Miiego AXTIVE M2

Miiego AXTIVE M2 er den mellomste høytaleren, og er både litt større og litt tyngre enn M1. Vi snakker likevel fremdeles om en svært kompakt høyttaler, for M2 veier ikke mer enn 380 gram.

Til tross for liten størrelse har Miiego klart å kombinere to aktive 45 mm drivere og to passive 75 mm drivere for utvidet bassytelse med en 10 watt forsterker. Sammen med høyttalerens utforming der høyttalergrillen dekker store deler av sidene, er AXTIVE M2 i stand til å gi deg lydkvalitet i 360° med 10 watts effekt. «350 graders lyd» betyr egentlig bare at du får en bedre lydopplevelse uansett hvor du befinner deg i rommet.

AXTIVE M2 kommer med den samme IPX7-sertifiseringen som M1, Bluetooth 5.0 for en stabil tilkobling og lang rekkevidde (ca.15 meter), og mulighet for å stereopare flere høyttalere av samme modell. Tilkoblingen skjer lynraskt uten noen form for komplisert oppsett.

Området som ikke er dekket av høyttalergrillen er beskyttet med gummi og er der hvor knappene er plassert. På denne ene siden finner vi to volumknapper, mens den andre siden har en knapp for start/stopp, en Power-knapp, pluss ladeporten og AUX-inngangen som begge er dekket av et gummideksel.

De to endene er utformet slik at de ser ut som og oppfører seg som synlige basselementer, og du kan faktisk se de vibrerer når du spiller musikk med litt trykk.

I tillegg til å doble effekten fra M1 så er ACTIVE M2 oppgradert med USB-C port for raskere lading. Det er også mer brukervennlig enn micro-USB ettersom førstnevnte nå har blitt standard. Batteritiden er på opptil 10 timer, men reduseres jo høyere musikk du spiller.

Miiego AXTIVE M2 ligner mye på den populære UE Wonderboom 2, og ikke minst forgjengeren Wonderboom. Størrelsen er den samme, og det samme gjelder prisen. Wonderboom er faktisk en god del rimeligere enn AXTIVE M2. I en ren duell kommer Wonderboom seirende ut med best lydkvalitet, lydstyrke og batteritid. Miiego AXTIVE M2 levere absolutt bra trykk, men høres enkelt og greit litt spinklere ut. Lyden fra Wonderboom 2 er langt mer fyldig gjennom hele lydbildet. Bassen er det ingenting å si på, så dersom du liker musikk med mye trykk vil M2 levere varene.

Miiego AXTIVE M2
Miiego AXTIVE M2

Product Name: Miiego AXTIVE M2

Brand: Miiego

MPN: 899

Currency: NOK

Konklusjon

Miiego AXTIVE M2 leverer jevnt over god lyd, selv om det finnes bedre alternativer. M2 kobler seg raskt til nye enheter, er enkel å betjene og tåler (mye) vann bedre enn de fleste. Er du ute etter en liten og lett høyttaler til å ta med på stranda eller til å dundre ut musikk ved bassenget, så er Miiego AXTIVE M2 et bra valg.

Pros

 • Pent design og lettvint betjening.
 • God rekkevidde og enkel tilkobling.
 • Høy og god lyd.
 • IPX7-sertifisert.
 • Lader raskt ved USB-C.

Cons

 • Lydkvaliteten faller litt gjennom på de lysere/høyere tonene..

Miiego AXTIVE M3

Miiego AXTIVE M3 er den største og kraftigste av de tre modellene og har fått på plass en EQ-funksjon. M3 kommer med et slankt og pent design der kroppen er noe smalere, men høyere enn M2, og veier godt over det dobbelte – 980 fram.

I AXTIVE M3 har Miiego klart å presse inn to aktive 45 mm drivere med en 66 mm basshøyttaler, og to passive 76 mm drivere for utvidet bass ytelse med en 30 watts forsterker. På lik linje med M2 er AXTIVE M3 i stand til å  levere 360º lyd slik at lyden låter bra uansett hvor i rommet du befinner deg. M3 imponerer med hele 30 watts effekt.

Spesifikasjonene minner ellers om de vi finner på AXTIVE M2, og høyttaleren er IPX7-sertifisert, kommer med Bluetooth 5.0, rekkevidde opptil 15 meter, USB-C og AUX-inngang. Tilkoblingen skjer lynraskt.

Det meste av høytaleren er dekket av høyttalergrillen, men det er to smale områder som dekkes av gummi. På den ene siden finner vi to knapper for volum opp/volum ned som også brukes for å skifte sang, samt Power-knapp og en knapp for EQ-funksjonen. M3 har også fire LED-dioder som indikerer batterinivået. På den andre siden er ladeporten og AUX-inngangen, samt små føtter som gjør det mulig å plassere høytaleren liggende.

EQ-funksjonen på AXTIVE M3 lar deg velge mellom «standard», «bass» og «3D lyd». I våre øyne leverer standard den definitivt beste lydkvaliteten. Her er det best balanse mellom lave og høye toner, og bassen er kraftig og har fyller rommet. I «bass» modus er bassen enda mer dominerende, og fører nesten til at resten av lydbildet drukner litt. 3D lyd låter rett og slett ikke spesielt bra, og diskanten er altfor kraftig samtidig som at mellomtonene forsvinner her. Oppsummert kan vi si at AXTIVE M3 leverer meget god lyd, men bare hold deg til standard, og eventuelt bass dersom du absolutt ønsker dunkemusikk herfra til Bahamas.

Miiego AXTIVE M3 låter høyt og godt, men i denne prisklassen finnes det mange alternativer som gir M3 tøff konkurranse. Den er ikke best i klassen, men god. Finner du denne til rundt 1000-lappen bør du i det minste bli fornøyd.

Miiego AXTIVE M3
Miiego AXTIVE M3

Product Name: Miiego AXTIVE M3

Brand: Miiego

MPN: 1299

Currency: NOK

Konklusjon

Miiego AXTIVE M3 ser bra ut, føles solid, og spiller høyt. På papiret ser denne høyttaleren uten tvil svært kraftig ut, og det er ingen tvil om at den spiller høyt nok. Dessverre er ikke lydkvaliteten helt der oppe, og sammenlignet med AXTIVE M2 ville vi heller valgt sistnevnte. I standard-modus låter det bra, men 3D lyd blir for skarpt.

Pros

 • Pent design. Plasseringsvennlig.
 • Enkel betjening.
 • Mye (MYE) bass. Spiller høyt!
 • Stilig effekt med basselementene som beveger seg.
 • Låter relativt bra i standard-modus.

Cons

 • «Bass» og «3D lyd» faller gjennom.
 • Skarp diskant.

Flere Miiego produkter

Vi har tidligere testet ett sett trådløse ørepropper fra Miiego, samt et par imponerende gode hodetelefoner. Til deg som løper med mobilen på armen kan vi anbefale et solid armbånd. Testene finner du i linkene under.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022