Miiego BOOM har vunnet både RED DOT AWARD og ISPO AWARD, og de vinner jammen meg hjertene våre også. For en lyd!

Liker du å trene og å lytte til musikk, men ønsker ikke å presse to ørepropper langt inn i ørekanalen så dypt at de nesten går tvers gjennom hodet? Vær så god – her er Miiego BOOM. Navnet kan neppe være tilfeldig, for etter kun 1 minutt med hodetelefonene på hodet til lyden av The Weeknd og «Blinding Lights», så sitter vi måpende og lurer på hva som traff oss. Disse hodetelefonene er lagd for trening og høy puls – uten tvil.

Det finnes en hav av trådløse ørepropper å velge mellom, og det samme gjelder for så vidt tradisjonelle overhead hodetelefoner. Utvalget av overhead hodetelefoner tilpasset trening er det derimot langt mindre av.

Trådløse ørepropper har sine klare fordeler på grunn av sin lave vekt, stor grad av portabilitet, tighte passform og et diskré design. Likevel er ikke disse for alle. Noen blir svimle av å tette ørene med propper, andre sliter med å finne riktig passform, og ytterligere andre finner det bare ikke behagelig. Her kommer overhead hodetelefoner tilpasset trening inn, og Miiego BOOM er så til de grader det.

Test vinnende design!

Miiego BOOM både ser og høres bra ut. Utsendelsemessig skiller de seg ikke voldsomt ut i mengden, men de er slanke og elegante, og relativt diskré til hodetelefoner å være.  Vekten klokker inn på 291 gram – ikke spesielt lett, men de føles heller ikke tunge. Miiego gir deg mulighet til å velge mellom fargene «Black in Black», «Dust Blue» og «Rose Gold Pure».

Miiego BOOM har alerede stukket av med to priser som viser at produktet tilfredsstiller både flott design og høy kvalitet. Red Dot Award er en pris som deles ut til produktet med best design innen sin kategori, mens ISPO Award er en pris den internasjonale sportsbransjen deler ut til utvalgte produkter som innen flere ulike kategorier.

 

Miiego BOOM i bruk

Miiego BOOM er ikke et avansert headset som trenger en lang forklaring på hvordan du stiller inn den ene og den andre funksjonen. Her er det tre knapper: Av/på (fungerer også som play/pause), og en knapp for volum opp og en for volum ned. Det var det. Ingen aktiv støykansellering, Ambient Voice, talekommandoer eller fancy touchknapper. Ønsker du deg dette, så har Miiego også et alternativ for det, Miiego BOOM ANC, men det er ikke like godt tilpasset trening.

Miiego BOOM er med andre ord enkel i bruk. Du slår det på og starter musikken. Førstegangs tilkobling til telefonen gjøres ved å holde inne Power-knappen i 3 sekunder til du hører en stemme som sier «pairing». Du trenger ikke å laste ned en egen app, bare åpne spillelisten din på Spotify (eller hva du måtte ønske), og musikken starter å dundre gjennom øreklokkene. Og det er her det blir magisk..

Lydkvalitet

Det kommer så klart ann på hva du er vant til, men har du brukt trådløse ørepropper i en lengre periode og deretter går over til Miiego BOOM, så føles det som om hele kroppen fylles med musikk på 1-2-3. Har du sovet godt og er morgentrøtt? Dropp kaffen – ta på deg Miiego BOOM og hør gjennom et par låter. Vi var i utgangspunktet litt skeptisk til at det ikke engang var mulig å justere lyden gjennom en equalizer i en egen app slik som ofte er mulig med trådløse ørepropper. men BOOM trenger ingen tilpasning. Her er de dype tonene dype nok til å yte Sivert Høyem og Madrugada full respekt, og de lyseste tonene så klare å fine at selv Kurt Nilsen med She´s So High ville lettet på smilebåndet -uten at det kanskje skal så mye til.

Lydbilet er balansert og fint, og BOOM spiller av musikken slik den var ment å høres. Det konkurrerer ikke med dyre headset som Sony WH-1000XM3 eller Bose NC 700, men så er det overhodet ikke det BOOM prøver på heller. For dette headsettet lar deg lytte til musikk mens du trener, helt uten bekymring for at øreputene skal bli svette og ødelagt. Det følger nemlig med to sett øreputer – ett til sport og trening i pustende mesh-materialet, og ett til hverdags i mykt lær. De byttes enkelt ved å dreie de av, og det beste er at de kan vaskes. Tren og svett så mye du orker, ta av øreputene og hiv de i klesvasken, og skift til nye og behagelige puter når du skal lytte til musikk eller se en film på kvelden.

 

Miiego BOOM er ikke 100% vanntett, men IPX 5 sertifiseringen gjør at de tåler både kraftig regn og svette. Tilkoblingen skjer gjennom Bluetooth 5.0 og oppgitt rekkevidde er 10 meter. Bluetooth 5.0 har egentlig langt bedre kapasitet, og det merker vi når hodetelefonene er i bruk. Vi kan godt legge fra oss telefonen i ett rom, for så å bevege oss over i et annet rom mye lengre unna uten av tilkoblingen blir brutt.

Selve hodetelefonene er foldbare og kan enkelt klappes sammen og oppbevares i det medfølgende etuiet. Du kan også velge mellom å lytte trådløst, eller via kabel. Det følger med en 3.5mm lydkabel dersom det er ønskelig. Batteritiden er det umulig å si noe på. BOOM holder ut i imponerende 36 timer på en opplading. Det eneste vi savner er USB-C som ville gjort det lettere å bruke en standard ladekabel for nyere enheter, selv om mange helt sikkert vil si at micro-usb er enda mer vanlig. USB-C inngang ville også sørget for raskere lading, men det er ikke veldig viktig.

 

 

I bruk under trening

Miiego BOOM leverer virkelig hva gjelder lydkvalitet og komfort, men hva med bruk under trening? Her vil nok svaret variere, men for vår del fungerer det fint til roligere styrketrening eller aktiviteter som spinning der overkroppen forholder seg relativt rolig. Når vi forsøker å løpe, ta sit-ups, burpees, etc., så faller de rett av. Her er nok den beste løsningen å gå for et sett true wireless ørepropper ala Jabra Elite Active 75t eller Jaybird Vista.

Med en veiledende pris på 1599 kr, så har Miiego virkelig lagt seg på et konkurransedyktig nivå. Her er det mye musikkglede for pengene.

 

Konklusjon

Miiego BOOM

Product Name: Miiego BOOM

Brand: Miiego

MPN: 1599

Currency: NOK

 • Passform - 80%
  80%
 • Lydkvalitet - 85%
  85%
 • Batteritid - 95%
  95%
 • Verdi for pengene - 100%
  100%
90%

Konklusjon

Det er rett og slett veldig mye å like med Miiego BOOM. Selv skeptikere til overhead hodetelefoner kan bli motbevist etter å ha testet BOOM, i hvert fall så lenge aktiviteten begrenser seg til noe som ikke innebærer headbanging av dimensjoner. Til HIIT-trening og øvelser som innebærer mye bevegelse av hodet og overkroppen, kan det til tider bli litt utfordrende for hodetelefonen å holde seg i ro, men til vanlig styrketrening, spinning og jevn løping, sitter de godt. Lyden er upåklagelig og batteritiden er meget god. Om du ønsker deg et par hodetelefoner du kan bruke til både hverdags og trening, så er Miiego BOOM en soleklar anbefaling.

Pros

 • Fantastisk lyd!
 • Behagelig passform.
 • Utskiftbare OG vaskbare puter.
 • Lang batteritid.
 • Praktisk medfølgende oppbevaringsetui.
 • Svært enkle i bruk.
 • Mye for pengene.

Cons

 • Blir litt løse når du er i høy aktivitet.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Test: Mizuno Wave Rider 25

Mizuno Wave Rider 25 tar selskapets bestselgende sko, hiver inn mer…
Dato: Jul 26, 2021
Fysisk og psykisk helse

Test: Skinfit Faludriga Jacket

Skinfit Faludriga Jacket er en meget komfortabel lettvekts treningsjakke med en…
Dato: Jul 23, 2021
Produkttest

Test: Icebug Rover RB9X GTX

Icebug er kanskje mest kjent for å lage piggsko for vinterlige…
Dato: Jul 21, 2021