Miiego W7 by Miiego

Product Name: Miiego W7 by Miiego

Brand: Miiego

SKU: 799

 • Passform - 80%
  80%
 • Lydkvalitet - 80%
  80%
 • Batteritid - 95%
  95%
 • Verdi for pengene - 93%
  93%
87%

Konklusjon

Miiego W7 by Miiego gjør det meste riktig. Det er så mye å like, og lite å mislike, at konklusjonen egentlig er veldig grei. Ønsker du deg et superlett og diskré sett trådløse ørepropper (med ledning mellom) som sitter godt, spiller velbalansert og engasjerende musikk, har lang batteritid og som er blant de rimeligste på markedet? Da er Miiego W7 by Miiego er sterkt anbefalt alternativ!

Pros

 • Ekstremt lett!
 • Behagelig å passform – merker ikke at de er der.
 • Mange medfølgende propper gjør de lett å tilpasse.
 • Lader raskt og har laaang batteritid.
 • Enkel betjening via 3-knapps fjernkontroll.
 • Velbalansert og fyldige toner.
 • Kraftig bass for alle som liker det.
 • IPX6 sertifisering gjør at de tåler regn og svette.
 • Mye for pengene!

Cons

 • Noen vil savne mulighet til å spille enda høyere lyd.
 • Kunne gjerne vært IPX7 sertifisering (helt vanntette).
 • Blir litt tette ved lang tids bruk.
 • I neste utgave ønsker vi oss USB-C ladeport.

Miiego W7 by Miiego er øreproppene som er så lette at du må sjekke en ekstra gang om du faktisk har de på deg. Når det kommer til musikkvalitet derimot, er de en real tungvekter.

Når du hører navnet «Miiego», så vet du med en gang at du har med et kvalitetsprodukt å gjøre. Miiego har laget trådløse ørepropper og hodetelefoner siden 2010, og danskene har vunnet så mange priser at de trolig har mistet tellingen selv. Tidligere i år testet vi øretelefonene Miiego BOOM – et produkt som stakk av med både RED DOT AWARD og ISPO AWARD. Red Dot Award er en pris som deles ut til produktet med best design innen sin kategori, mens ISPO Award er en pris den internasjonale sportsbransjen deler ut til utvalgte produkter som markerer seg spesielt positivt.

Tar vi ikke feil, så venter det en pris eller to på W7 by Miiego også.

 

Vanvittig lett!

Den umiddelbare reaksjonen da vi åpnet esken og så øreproppene var; «Dette kommer aldri i verden til å sitte godt». Etter å ha lagt øreproppene rett på kjøkkenvekten og konstatert at de tikker inn på pene 9 gram (Miiego oppgir 10 gram), setter vi de rett i laderen for å gi de nok batteri til å bli med ut på tur.

Lett nok? Miiego W7 by Miiego skal i følge Miiego veie 10 gram. Kjøkkenvekt vår ville aldri vise mer enn 9 gram. Faktisk veide vi de flere ganger inn på 7 gram!

 

Sammenligner vi Miiego W7 by Miiego med Jaybird Tarah Pro, kanskje den største konkurrenten, er W7 både nettere og lettere. Jaybird oppgis vekten på Tarah Pro til 20 gram uten gelørepropper, men vi veier de inn til 19 gram gjentatte ganger (med geløreproppene). Tarah Pro kan derimot skilte med 2 timer ekstra spilletid og en rekke ekstra funksjoner i Jaybird MySound appen. Til gjengjeld er prisen nesten det dobbelte.

Jaybird Tarah Pro er kanskje den største konkurrenten, men vekten er derimot en del høyere.

En annen utfordrer er Jaybird X4. Disse er noe lettere enn Tarah Pro, veier 16 gram med gelørepropper, og har en batteritid på 8 timer. Jaybird X4 har også støtte for den samme MySound appen som som Tarah Pro – en glimrende app som lar deg leke med en egen equalizer for å finne et lydbildet som passer deg best mulig.

Perfekt for deg på farta

Miiego W7 by Miiego er uten tvil de letteste og mest diskré øreproppene av disse tre. De har også en stor fordel av å benytte vanlig micro-USB istedenfor proprietær lader, så om du skulle glemme laderen når du er på reise, vil du mest sannsynlig enkelt få tak i en reserveledning. W7 har også en innebygd mikrofon i fjernkontrollen slik at du kan bruke øreproppene til å besvare samtaler. Lydkvaliteten er så som så, men absolutt godkjent til et så lite og lett, og ikke minst treningsfokusert, produkt.

W7 er IPX6 serifisert, hvilket betyr at de er beskyttet mot kraftfulle vannstråler uansett retning og side. De vil med andre ord fint tåle en heftig dose svette og en solid regnskur, men er ikke like tette som Jaybird øreproppene som er IPX7 sertifisert og tåler nedsenkning i en meter vann i 30 minutter.

miiego W7 by miiego
Fra venstre: Jaybird X4, Jaybird Tarah Pro og Miiego W7 by Miiego.

 

Rask lading og lang batteritid

Miiego W7 lader raskt. Kun 1,5 time tar det før de er fulladet, og da skal de holde i hele 12 timer. For et sett ørepropper som er så små og lette, er det nesten uforståelig hvordan de holder så lenge.

Miiego har utstyrt proppene med Bluetooth 5.0. Rekkevidden oppgis til 10 meter, men vi mistenker at det kan strekkes noe lengre. Vi kan i hvert fall bekrefte at tilkobling til både mobil, PC og klokke som øreproppene har blitt testet med, er svært stabil. Du trenger med andre ord ikke å bekymre deg for at mobilen eller klokka må befinne seg på samme side av mottakeren som sitter i fjernkontrollen på ledningen.

W7 kan også være tilkoblet flere enheter samtidig. De har ikke den samme Multi-connect teknologien som f.eks. Jabra Elite Active 75t som gjør at du kan lytte til lyd fra to ulike enheter samtidig, men du kan koble øreproppene til for eksempel mobil og pc, og bare ved å koble til/fra menyen på en ny enhet, overta styringen fra enheten du selv ønsker. Du slipper med andre ord å gjennomføre paringen på nytt hver gang du skal koble til øreproppene.

 

Diskré og umerkelig

Vi trenger ikke å skrive mer om at de er nesten vektløse, med vi må ta med hvor praktiske de er å oppbevare når de ikke er i bruk. For det første følger det med et lite og hendig etui til å oppbevare proppene i, men favorittløsningen når proppene ikke er i bruk, er å oppbevare de rundt nakken og halsen. Miiego har nemlig utstyrt de to proppene med hver sin magnet slik at du kan henge ledningen rundt nakken, og proppene fester seg til hverandre. I bakkant på ledningen er det en strammeklips som lar deg tilpasse hvor stramt du ønsker at øreproppene skal sitte.

På høyre side er det en enkel fjernkontroll med tre knapper. Her er det umulig å ta feil, og de tre knappene er tydelig merket med «+», «-» og «Power». Den første knappen skrur lyden opp samt brukes til å hoppe fremover i biblioteket når du holder den inne. Den neste knappen skrur lydbildet ned, og hopper en sang tilbake når du holder den inne. Power-knappen fungerer til å slå på/av øreproppene, samt start/pause.

Miiego har ingen app til hodetelefonene sine, nesten litt overraskende all den tid nesten samtlige ørepropper og hodetelefoner tilbyr en eller annen form for app til å justere innstillingene. Samtidig er det kanskje dette som gjør Miiego så attraktive, at de er superenkle i bruk. Her er det bare å skru på øreproppene å kjøre på. Lyden er det uansett ingenting å klage på. Spesielt ikke om du er glad i bassfylte toner.

 

Passform og justeringsmuligheter

Om ikke proppene som sitter på i utgangspunktet passer ørene dine, har du en drøss med valgmuligheter å velge mellom. Miiego har vært rause når de la ved ekstra propper, og du kan velge mellom hele seks ulike propper i tillegg til de som står på. Tre av settene er helt vanlige silikonpropper, mens de tre andre er såkalte «Secure-fit ear Wings» som er designet for å låse seg bedre fast i øret. Akkurat disse skjønte vi ikke helt hvordan fungerte, for uansett hvordan vi vred og vendte på de, så var den ekstra «vinge» bare i veien.

Proppene som står på er laget i det Miiego kaller Comply skum. Dette er skumpropper i såkalt memory foam som utvider seg og former seg etter øret i det du setter de i øregangen. Dette er vårt klare førstevalg, og vi vil tro at disse passer mange. Disse utvides når de kommer i øregangen og låser seg naturlig fast. Det eneste minuset med skumpropper er at de kan føles litt tette over tid.

miiego W7 by miiego

 

Musikkvalitet

Miiego er kanskje kjent for sitt flotte design, men de gjør seg heller ikke bort på lydkvalitet. Som nevnt har du ikke mulighet til å justere lydbilde ved hjelp av en app med innebygd equalizer slik som for Jaybird-proppene, men det er ikke noe vi savner veldig. Uansett om vi spiller Bon Jovi med Livin´ On A Prayer, Topic/A7S med Breaking Me, eller noe total annet som Vidda med Ole Edvard Antonsen, så opplever vi lydbildet som fyldig og balansert. Bassen er i velkjent Miiego-stil og er nok over snittet markert, men vokalen og de lysere tonene er likevel tydlige og klare og utfyller resten av lydbildet perfekt. Du får ikke like dyp og fyldig lyd som på de dyrere Jaybird-proppene, men du får nok minst like mye lyd per krone.

Miiego W7 er ikke støyreduserende, men skumproppene utvider seg i øregangen og stenger det meste av omgivelseslyden ute. Bruker du noen av de andre proppene vil lydinntrengingen være mer tydelig. Og dette er egentlig helt etter vår smak, for vi anbefaler ikke å løpe/sykle etc. i trafikken helt isolert fra all lyd.

 

Dette kunne vært bedre

Det er ikke mye å sette fingeren på med Miiego W7 by Miiego, og vi kan heller ikke være for kravstore for et så superlett og kompakt sett ørepropper. Til tross for at vi ikke er «fan» av å spille ekstremt høyt musikk, så er det ikke utenkelig at enkelte vil savne å kunne skru opp volumet enda et par hakk. Miiego W7 spiller høyt, men det er ikke ekstremt høyt. Av og til hadde det vært deilig å bare kunne kjøre på med enda litt mer trøkk slik at kroppen nærmest ble fylt av musikk.

Et annet punkt er at de over tid kan bli litt tette dersom du bruker skumproppene. Ettersom de kun sitter fast i øregangen, vil komforten være like høy som for eksempel Jaybird Tarah Pro med bruk av propper med vinger som låser proppene fast i øregangen. Det er ikke sikkert dette gjelder alle, men det er følelsen vi fikk. Ønsker du derimot høyest mulig komfort, anbefaler vi at du tar en kikk på Miiego BOOM som vi har testet tidligere. Testen av Miiego BOOM kan du lese her.

Konklusjon

Miiego W7 by Miiego

Product Name: Miiego W7 by Miiego

Brand: Miiego

SKU: 799

 • Passform - 80%
  80%
 • Lydkvalitet - 80%
  80%
 • Batteritid - 95%
  95%
 • Verdi for pengene - 93%
  93%
87%

Konklusjon

Miiego W7 by Miiego gjør det meste riktig. Det er så mye å like, og lite å mislike, at konklusjonen egentlig er veldig grei. Ønsker du deg et superlett og diskré sett trådløse ørepropper (med ledning mellom) som sitter godt, spiller velbalansert og engasjerende musikk, har lang batteritid og som er blant de rimeligste på markedet? Da er Miiego W7 by Miiego er sterkt anbefalt alternativ!

Pros

 • Ekstremt lett!
 • Behagelig å passform – merker ikke at de er der.
 • Mange medfølgende propper gjør de lett å tilpasse.
 • Lader raskt og har laaang batteritid.
 • Enkel betjening via 3-knapps fjernkontroll.
 • Velbalansert og fyldige toner.
 • Kraftig bass for alle som liker det.
 • IPX6 sertifisering gjør at de tåler regn og svette.
 • Mye for pengene!

Cons

 • Noen vil savne mulighet til å spille enda høyere lyd.
 • Kunne gjerne vært IPX7 sertifisering (helt vanntette).
 • Blir litt tette ved lang tids bruk.
 • I neste utgave ønsker vi oss USB-C ladeport.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: Fitbit Sense

Fitbit Sense tar opp kampen med Apple og Garmin i jakten…
Dato: Jan 27, 2021
Produkttest

Test: Bryton Rider 860

Bryton Rider 860 er selskapets første sykkelcomputer med fargeskjerm, touch og…
Dato: Jan 25, 2021
Produkttest

Test: Icebug Pace3 BUGrip GTX

Glem frykten for å gå utendørs på dager med is fra…
Dato: Jan 19, 2021