En av de mest populære øreproppene for trening har nå kommet i en helt trådløs utgave. Dette er JBL Reflect Mini NC.

Uansett hvor sterke argumenter noen måte ha for og fremdeles bruke kablede ørepropper, så er det ikke til å komme utenom at trådløse ørepropper har kommet for å bli. JBL har vært med i gamet lenge, og de har tidligere briljert med sine trenings ørepropper JBL Reflect som ikke bare bydde på sikker passform, vanntett design og god lyd, men også kostet relativt lite.

Nå har den tidligere favoritten kommet i en fullstendig trådløs utgave slik som seg hør og bør i år 2021. JBL Reflect Mini NC leverer den samme trygge passformen fra sin forgjenger, jevnt over god batteritid, støydemping og et par flotte funksjoner. Ikke minst, JBL Reflect Mini NC gir deg god lyd både til trening og hverdags.

JBL Reflect Mini NC – Design og batteritid

JBL Reflect Mini NC ligner i stor grad på JBL Live Free NC+ som vi har testet tidligere, men denne gangen har de små og runde proppene fått ekstra vinger som skal bidra til en tryggere passform. Øreproppene kommer med både silikonpropper og vinger i tre ulike størrelser, og alle disse kan brukes i kombinasjon med hverandre. De mange valgmulighetene gjør at JBL Reflect Mini NC sannsynligvis vil passe godt i nesten alle ører.

JBL Reflect Mini NC har ingen fysiske knapper, og betjenes via touchpaneler på utsiden av hver ørepropp som prydes av en reflekterende JBL-logo for bedre synlighet i mørket. Selve touch-funksjonen responderer godt, men det kan også føre til problemer. Det er nemlig lett å komme borti kontrollen når du skal dytte proppene inn ii ørene, eller justere passformen.

Innstillingen på de ulike touch-funksjonene kan delvis tilpasses i JBL Headphones appen, men du får dessverre ikke full frihet og må dedikere en enkelt ørepropp til å styre en bestemt handling. For eksempel kan du la venstre ørepropp styre Ambient Sound, men da vil alle handlingene du utfører styre de ulike funksjonene knyttet til dette (aktivere/deaktivere støydemping, Ambient Aware, og TalkThru). Velger du «Playback Control» kan du starte/pause sangen, hoppe fremom tilbake, men ikke justere volum. Vi skulle gjerne sett større frihet til å bruke flere av disse funksjonene på tvers, og gjerne kunne utført flere handlinger på hver enkelt ørepropp.

En annen

I appen kan du velge om du ønsker å benytte deg av taleassistentenen Google Assistant eller Amazon Alexa. Her på berget er det førstnevnte som gjelder. Når taleassistenten først er aktivert i appen, kan du aktivere den fra proppene ved å holde inne på touchpanelet (eventuelt bestemme en annen funksjon). Den eneste negative med å velge en av de nevnte taleassistentene fremfor å bruke den innebygde assistenten i telefonen, er at du må dedikere nesten all kontrollen på en ørepropp til taleassistenten.

Ladeetuiet er langt ifra det minste vi har sett, og vil med sin ovale og avlange form ta for stor plass i lommen til at vi tar den i en liten shorts-/bukselomme. Vekten (45,6 gram) er likevel lav, og byggekvaliteten vitner om et etui som er laget for å motstå elementene. Hver ørepropp veier 6,8 gram, er IPX67-sertifisert og praktisk talt vanntette og støvtette. Selv om øreproppene skal tåle å ligge nedsenket i vann i opptil 1 meter i 30 minutter, bør du neppe prøve. Det er likevel fint å kunne skylle de under rennende vann.

JBL Reflect Mini NC er tilgjengelig i fargene svart, blå og hvit.

Ok batteritid

Selve proppene holder til ca. 7 timer avspilling med ANC (støydemping) deaktivert, og 6 timer med ANC aktivert. Ladeetuiet gir opptil 14 timer ekstra, altså totalt 21 timer. Ti minutter minutter lading skal gi nok guffe til 1 times lytting. Ladingen skjer via USB-C, og det er skuffende nok ingen trådløs lading slik vi ser på flere og flere trådløse ørepropper. Batteritiden er med andre ord helt grei, men stiller ikke like sterkt som de beste i klassen som leverer opp mot 30 timer totalt. En kjekk funksjon er LED-baren i front på etuiet som indikerer batterinivået til hver enkelt propp i tillegg til etuiet.

De to øreproppene holdes på plass av kraftige magneter som sørger for å holde proppene godt på plass.I enden av etuiet er det en liten nylonhempe i reflektivt materiale. Denne er ikke mulig å fjerne, men tar heldigvis mye mindre plass enn lærreimen på Miiego Rythm som vi også har testet.

Det er verdt å nevne at JBL Reflect Mini NC har en ganske tight passform, og det kan derfor være lettere å bli sliten i ørene dersom du bruker de over lengre tid. For undertegnede er det vanskelig å bruke disse lenge av gangen, og de gir ikke den samme komforten som for eksempel Apple AirPods Pro eller Huawei FreeBuds Pro som du nesten glemmer at du har i øret.

JBL Reflect Mini NC – Støydemping, Ambient Sound og TalkThru

I tillegg til å ha blitt fullstendig trådløse har JBL Reflect Mini NC også fått støydemping, Ambient Sound (Ambient Aware som JBL kaller det) og TalkThru. Førstnevnte er nok mer enn kjekk «ekstrafunksjon» enn et voldsomt høydepunkt. Støydempingen et langt i fra på nivå med det vi finner i Apple AirPods Pro, Huawei FreeBuds Pro eller Jabra Elite 85t, men fungerer greit i de riktige anledningene. Best nytte får du av støydempingen dersom du trener innendørs, for så snart det blir litt vind ute blir det mye vindstøy i øreproppene.

Det tette passformen mot passformen gjør likevel at den passive støydempingen er ganske god.

Den kanskje viktigste funksjonen er Ambient Aware som lar øreproppene slippe inn lyd fra omgivelsene slik at du kan høre hva som foregår rundt deg selv om du lytter til musikk på full guffe. Ambient Aware er i prinsippet det motsatte av støydempingen, og bruker mikrofonene på utsiden av proppene til å forsterke lydene fra omgivelsene rundt deg. Dette er spesielt kjekt hvis du løper eller sykler langs veien og trenger å få med deg hva som skjer rundt deg. Ambient Aware kommer også til nytte i typiske kontormiljøer og på arbeidsplassen. Ambient Aware fungerer bra, og med TalkThru vil øreproppene automatisk dempe musikken mens den slipper inn lyd fra omgivelsene. Perfekt når du skal få med deg hva som skjer rundt deg, eller noen prater til deg.

Samtalekvaliteten er helt akseptabel til denne typen ørepropper å være, og gjør det mulig å føre en samtale med akseptabel kvalitet for begge parter.

I appen kan du justere nivået på støydempingen til å blokkere frekvensene som er mest dominerende i miljøet du befinner deg, men du kan ikke justere Ambient Sound. Nivået på støydempingen justeres ved å trekke på en «slider» mot venstre eller høyre til du finner dem beste innstilling for dine ører.

Vi savner fremdeles MultiPoint, muligheten til å koble proppene til to ulike enheter samtidig. Dette har for eksempel nesten samtlige propper fra Jabra de siste årene, og er en utrolig praktisk funksjon.

 

Lydkvalitet

Foruten om passform så er lydkvalitet sannsynligvis det viktigste momentet med et sett gode trådløse ørepropper, og her skuffer ikke JBL Reflect Mini NC. I likhet med sin forgjenger klarer JBL Reflect Mini NC å gjenskape godfølelsen vi er ute etter i et sett ekte trenings ørepropper.

Rett ut av esken kommer JBL Reflect Mini NC med JBL sin Signature Sound, men lydbildet kan i stor grad tilpasses ved hjelp av partnerappen JBL Headphones. Her får du muligheten til å justere kontrollfunksjonen til touchpanelene, bestemme taleassistent, aktivere støydemping og Ambient Sound, samt tilpasse lydbildet ved hjelp av en equalizer. JBL kommer også med tre ferdige lydprofiler (Jazz, Vokal, Bass) som du kan velge mellom dersom du ikke stoler på dine egne DJ-ferdigheter.

En annen innstilling du kan justere i appen er Sound Smart. Denne funksjonen skal i teorien endre på Bluetooth signalene å sørge for best mulig lyd til alle forhold. For eksempel skal innstillingen «Lyd» sikre best mulig lydkvalitet, «Video» skal gi minst mulig forsinkelse av lyden, mens «Normal» skal gi mest mulig stabil tilkobling. Undertegnede merket ingen forskjell på de tre modusene, men du har i det minste valget.

Med Dual Connect + Sync-teknologien kan du bruke en og en propp uavhengig av hverandre, og det spiller ingen rolle om det er høyre eller venstre ørepropp. En annen hendig funksjon er at musikken automatisk settes på pause når du tar ut en propp, og begynner å sikre igjen når du setter den tilbake.

Har du mistet en eller begge proppene, vil «Finn øreproppene» funksjonen spille av en høy og intens tone som kan høres på mange meters avstand dersom du aktiverer dette i appen. Dagens tips er og ikke teste dette mens du har proppene i ørene…

Konkurrenter/Alternativer

Det åpenbare alternativet til JBL Reflect Mini NC er Jabra Elite Active 75t som fremdeles er våre favoritt trådløse ørepropper og som vi har testet her. Sistnevnte byr å både bedre lydkvalitet, lengre batteritid, en mer komfortabel passform ved bruk over lengre tid, noe bedre støydemping, og ikke minst praktiske funksjoner som MultiPoint som lar deg være tilkoblet to enheter samtidig. Veiledende pris på disse øreproppene er noe høyere enn for JBL Reflect Mini NC, men de har falt betraktelig i pris etter at de ble lansert i fjor sommer, og prisforskjellen er nå minimal.

Et annet alternativ er Jaybird Vista 2 (test av Jaybird Vista 2 finner du her). Den originale Vista-modellen solgte i bøtter og spann, og nye Jaybird Vista 2 introduserte både støydemping og SurrondSense (tilsvarende Ambient Sound). Verken støydempingen eller SurroundSense imponerer veldig på Vista 2, men den passive støydempingen, kombinert med god batteritid, mulighet for trådløs lading, en supergod app med 6-trinns equalizer, og ikke minst meget god lydkvalitet, gjør disse øreproppene til en solid utfordrer.

 

Konklusjon

JBL Reflect Mini NC
JBL Reflect Mini NC

Product Name: JBL Reflect Mini NC

Brand: JBL

MPN: 1600

Currency: NOK

 • Passform - 70%
  70%
 • Lydkvalitet - 80%
  80%
 • Støydemping - 70%
  70%
 • Samtalekvalitet - 70%
  70%
 • Batteritid - 70%
  70%
 • Verdi for pengene - 75%
  75%
73%

Konklusjon

JBL Reflect Mini NC tar det beste fra sin forgjenger, kutter ledningen og gir deg friheten til å lytte til god lyd uten å måtte forholde deg til kabler. For deg som sliter med å få trådløse ørepropper til å sitte godt i ørene, vil JBL Reflect Mini NC sannsynligvis være øreproppene du endelig får til å passe takket være de mange valgmulighetene og den trygge passformen. Ankepunktet kan være at de slitsomme å ha i ørene over lengre tid.

Lydkvaliteten er god, øreproppene er vanntette, batteritiden er relativt god og hurtigladingen gjør at du nesten alltid er garantert å ha batteri nok til en lang treningstur.

Vi savner dog MultiPoint, trådløs lading, bedre støydemping og større frihet til å kontrollere øreproppene. Mye av dette kan fikses via en programvareoppdatering.

Alt i alt er JBL Reflect Mini NC et godt sett trådløse ørepropper, spesielt dersom bruken primært er tiltenkt trening.

Pros

 • Sikker og god passform.
 • Helt værtette (IPX67).
 • Ambient Sound og TalkThru fungerer bra.
 • God og velbalansert lyd med mulighet for individuelle justeringer.
 • Hurtiglading.

Cons

 • Ingen trådløs lading.
 • Mangler støtte for MultiPoint.
 • Begrenset nytte av aktiv støydemping.
 • Stort ladeetui.
 • Litt trøblete betjening.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Test: Salomon Predict 2

Salomon Predict 2 er en oppdatert versjon av den originale Predict-skoen,…
Dato: Sep 13, 2021
Produkttest

Test: Salomon Sense Ride 4

Salomon Sense Ride 4 viderefører alt det vi likte så godt…
Dato: Sep 09, 2021
Produkttest

Test: Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10

Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10 har store sko…
Dato: Sep 08, 2021