Jabra Elite Active 75t viderefører alt som var bra med Elite Active 65t, og leverer det beste settet med trådløse ørepropper på markedet! 

Leter du etter den perfekte kombinasjonen av velbalansert lyd, nydelig passform, uslåelig brukervennlighet og lang batteritid? Da kan vi servere deg svaret: Jabra Elite Active 75t.

Jabra Elite Active 75t
trådløse ørepropper test

Product Name: Jabra Elite Active 75t

Brand: Jabra

MPN: 1999

Currency: NOK

 • Passform - 95%
  95%
 • Lydkvalitet - 90%
  90%
 • Støydemping - 80%
  80%
 • Samtalekvalitet - 85%
  85%
 • Batteritid - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 95%
  95%
89%

Konklusjon

Jabra gjorde det meste riktig med forgjengeren Elite Active 65t. Denne modellen klarer de å nærmest perfeksjonere. Om du er ute etter et sett ørepropper som du kan bruke til nesten alt mellom himmel og gjord, og faktisk til og med litt under havoverflaten takket være værtettingen, så er Jabra Elite Active 75t et soleklart valg. Det er ikke lett å finne en god balanse mellom design, batteritid, lyd, etc., men danskene har igjen vist at den langvarige jakten på å utvikle de beste produktene for det perfekte lydbildet, har gitt resultater. Dette er våre favoritter blant trådløse ørepropper, en knepent hakk foran Jaybird Vista.

Pros

 • Kompakt etui og små/lette ørepropper.
 • Imponerende batteritid.
 • Super lydkvalitet over hele fjøla.
 • God samtalekvalitet.
 • Behagelige knapper med mulighet til å tilpasse ulike funksjoner.
 • Multipoint og «hukommelse» for åtte ulike enheter.
 • Rikholdig equalizer.
 • HearThrough lar deg høre lyd fra omgivelsene selv med begge proppene i ørene.
 • Stabil tilkobling og god rekkevidde.
 • Vanntette og 2 års garanti.
 • Oppdatert oktober 2020: Støtte for aktiv støydemping. Dette fungerer overaskende bra!

Cons

 • Ingen mulighet til å lytte kun på venstre øre.

Jabra er ikke et ukjent navn i lydverdenen. I årevis har de levert løsninger for alle som ønsker trådløs og ikke-trådløs (kablet) lyd, og de siste årene har de regjert på flere topplister over de beste trådløse øreproppene på markedet. I 2018 lanserte de Jabra Elite 65t og Jabra Elite Active 65t. Modellene var nesten identiske, men Active modellen ble utrustet med en bedre værtetting og en passform som gjorde at de satt enda bedre i øret. Nå er oppfølgeren klar, og uten å la konklusjonen drøye, kan vi avsløre at nykommeren leverer varene til glans!

 

Jabra Elite Active 75t – lett og kompakt

Trådløse ørepropper har blitt allemannseie. Markedet flommer over av ulike modeller og det blir vanskeligere for produsentene å skille seg ut positivt fra mengden. Jabra klarer det dog på elegant vis. Danskene har klart kunsten å lage et par trådløse ørepropper som vil tilfredstille de fleste krav som er mulig å sette til et sett såpass enkelt musikkverktøy. Først og fremst er de små og kompakte. Etuiet på Elite Active 65t var lite, men dette er faktisk blitt enda mindre. Vektreduksjonen har gått fra 67g til beskjedne 35g. Selve proppene har også blitt mindre og lettere. Størrelsen har krympet 20%, og vekten på hver enkelt propp er kun 5.5g. I tillegg er de små at når du plugger proppene i ørekanalen, er det nesten ikke synlig at de er der.

Jabra Elite Active 75t er kompakte og lette. Fra venstre ser vi Jaybird Vista, Jabra Elite Active 65t og Jabra Elite 75t helt til høyre.

Etuiet åpnes og lukkes enkelt. Et magnetisk lokk sørger for at det lukker seg automatisk og holder seg lukket når du legger det vekk. Jabra tillater at du bruker bare en propp dersom du ønsker det, men dette må være høyre ørepropp som er selve masterenheten.

Nydelige fargevarianter

Jabra Elite Active 75t er tilgjengelig i seks ulike farger; marine, kobbersvart, mynte, sienna, grå og titansvart. Vårt testeksemplar var i mynte, rett og slett en nydelig, diskré og elegant farge.

 

Jabra Elite Active 75t leveres i seks ulike fargevarianter. Her er et utvalg av de.

Batteritid

Batteritiden har også fått seg en boost. Den var for så vidt meget god på forgjengeren, og det er nesten ulovlig å klage på de totalt 28 timene som Elite Active 75t klarer å holde ut. Det vil si, selve proppene holder til 7.5 timer mot 5 timer tidligere, mens det medfølgende ladeetuiet lar deg fullade proppene ytterligere 3 ganger før det må lades. Selve ladingen er gjort unna på knappe 2.5 timer, og en egen hurtiglading gir deg 60 minutter lytting når du lar proppene lade 15 minutter i ladeetuiet.

Vi liker veldig godt at Jabra har valgt å gå for USB-C inngang. Ladeetuiet kan ikke lades trådløst, men det ser vi overhodet ikke på som noe problem. USB-C er nå så utbredt, at det finnes en USB-C kabel nesten overalt. I tillegg er det lynkjapt. Skulle du mot formodning være helt avhengig av å lade trådløst, så kan vi nevne at Jabra Elite Active 75t kommer i en egen utgave som støtter QI-standarden om ikke lenge.

 

Kontroll og brukervennlighet

Jabra har lenge latt deg være herre over egne propper ved å få full kontroll gjennom Sound+ appen. Her får du tilgang til en 5-kanals equalizer, ulike profiler som kan tilpasses og lagres ut fra ønske og behov (for eksempel til kontorbruk, pendling, fokus, etc.), og ikke minst muligheten til å velge hvordan kontrollen på øreproppene skal fungere.

En smart innstilling er HearThrough som slipper inn lyd fra omgivelsene rundt deg. Dette er praktisk om du skulle bruke øreproppene i trafikken eller i et kontorlandskap der du er avhengig av å kunne kommunisere med andre. Med HearThrough aktivert kan du selv velge om musikken skal dempes, eller om den skal forsette på samme lydnivå. Funksjonen aktiveres enkelt ved å trykke en gang på den vestre proppen.

 

MyControls – bestem funksjonene selv

Knappene på Jabra Elite Active 75t må være de beste vi har prøvd. Ikke for harde slik at proppene nesten må trykkes gjennom hodet for å respondere, og ikke en slapp touchknapp som reagerer bare du vrir på hodet. Her er det et lett trykk, og øreproppene responderer tvert. Gjennom MyControls kan knappen på hver ørepropp konfigureres slik du selv ønsker det. De ulike innstillingene er; play/pause, neste sang/forrige sang, taleassistent eller HearThrough.

Alle funksjoner er tilgjengelig enten ved ett, to eller tre trykk. I tillegg kan du holde inne høyre knapp for å skru opp volumet, og venstre knapp for å dempe volumet. Merk at funksjonen ikke fungerer dersom du bare har den høyre proppen i øret. Volumet er lett å justere, og du trenger faktisk ikke å fomle frem telefonen av lomma selv om du ønsker å finjustere det. En annen fin funksjon er at musikken pauses automatisk når du tar den høyre proppen ut av øret.

Tilpass lyden slik du vil

I Sound+ appen gir equalizeren deg muligheten til å leke med tonene slik at du finner det perfekte lydbildet til nettopp deg. Equalizeren fungerer strålende, og de allerede ferdig konfigurerte lydbildene er godt balansert. Nå er vell lyd og musikk smak og behag, så om du ikke liker lydbildet slik det er, har du full mulighet til å justere det slik du selv ønsker. Og for å si det enkelt, enten du er tilhenger av dyp bass og fyldige toner, eller klare og fyldige vokaler, så vil disse øreproppene gjøre jobben uansett. Sånn sett er de perfekt til mer enn bare å være aktiv eller å drive med en eller annen form for sport – noe navnet «Active» kanskje antyder at de er beregnet på.

Ønsker du å bruke Jabra Elite Active 75t til telefonsamtaler, så er samtalekvaliteten overraskende god. Det samme er støyfiltreringen. Ved hjelp av fire mikrofoner (to på hver ørepropp) klarer øreproppene å filtrere bort mye av bakgrunnsstøyen på utgående samtaler. Bra for deg, og enda bedre for den du prater med. I tillegg kan du aktivere funksjonen SideTone som lar deg høre din egen stemme når du prater med motparten. Dette gjør at du unngår den klassiske romlyden når du prater i øreproppene. Øreproppene er med andre ord perfekt på treningstur, på bussen eller toget, hjemme i stua når du ikke vil forstyrre resten av familien, eller når du skal lytte til en lydbok, podcast eller sitter på kontoret og vil lytte til musikk samtidig som du må være tilgjengelig for andre.

Sidetone er supert dersom du vil unngå den klassiske hule gromlyden når du prater med ørepropper i ørene. Nivået på Sidetone kan justerer opp/ned.

MySound – spesialtilpasset lydbilde

En annen fin funksjon Jabra kan varte opp med er MySound. MySound er en egen funksjon i Sound+ som gjør at du kan høre musikken akkurat slik den var ment å bli hørt. Gjennom en enkelt hørselstest i appen, kalibreres øreproppene etter din individuelle hørselsprofil, og det er gjort på et par minutter. MySound lagres som en profil slik at den er enkelt å velge dersom du ønsker det. Vi kunne godt ha sagt at det ikke fungerte bare for å ha noe å sette fingeren på, men MySound gir faktisk et meget godt lydbilde.

Øreproppene gir også enkel tilgang til taleassistenter og støtter både Google Assistant, Alexa og Siri. Avhengig av hvordan du konfigurerer knappene, er taleassistenten alltid bare et par trykk unna.

Støydemping 

NB: Oppdatert oktober 2020: Støtte for aktiv støydemping. Dette fungerer overaskende bra!

Når vi skriver om lydopplevelser er det også naturlig å nevne støydempingen, for den lurte oss virkelig i starten. Om Jabra Elite Active 75t har aktiv støydemping? Nei – og det er nesten merkelig. Øreproppene har faktisk «bare» passiv støydemping, med denne er til gjengjeld så bra at vi i starten lurte på om det var riktig. Øreproppene sitter godt i øregangen uten å føles trykkende eller klamme, selv ikke over lengre tid. Det er en betydelig forbedring fra forgjengeren.

For å finne den beste passformen til dine ører kan du velge mellom silikonbaserte EarGels i størrelse S, M og L. Hver ørepropp er behandlet med en gummioverflate som gjør at de både sitter godt i øret, og ikke minst isolerer mot støy utenfra. Faktisk er støydempingen så god at du virkelig vil få nytte av HearThrough dersom du ønsker noen lunde kontakt med omgivelsene.

 

Aldri mist øreproppene igjen!

Er du en mester i å rote bort ting? Da er Find My Jabra en genial funkjson. Så lenge du tillater appen å benytte stedsposijonen på telefonen, vil du hele tiden kunne overvåke hvor øreproppene befinner seg – selv om de er avslått. Da undertegnede testet dette mens vedkommende befant seg på hytta på fjellet, dukket det merkelig nok opp to enheter. Eller, merkelig var det kanskje ikke, for deg andre enheten siste seg å være Jabra Elite Active 65t som ble lagt igjen hjemme!

Støtte for flere enheter

Jabra Elite Active 75t kan kobles til åtte ulike enheter å gjenkjenne disse straks du kobler til. Du trenger dermed ikke å pare øreproppene på nytt hver gang du veksler mellom telefonen, nettbrettet, klokka, musikkanlegget eller pc´n. I tillegg støtter øreproppene Multi-connect teknologi som gjør det mulig å være tilkoblet to enheter samtidig. Sitter du å lytter til musikk fra pcen og det skulle ramle inn en telefonsamtale på mobilen, så vil musikken dempes og du hører det ringe. Genialt.

Alternativer

Jabra Elite Active 75t konkurrerer i et tøft marked, og ørepropper er litt smak og behag. Elite Active 75t legger seg på en relativt høy pris, men den kan til fordel forsvares. Jabra har også en nesten identisk modell, Jabra Elite 75t, som ikke er like godt værtettet og som mangler det dent beskyttende «gummilaget» som er på proppene og ladeboksen til Active-modellen. Forskjellen er med andre ord minimal, og når de «bare» er 300kr rimeligere, ville vi uten tvil valgt dagens testmodell.

Et annet alternativ er å gå for fjorårets toppmodell Jabra Elite Active 65t. Her får du virkelig et sett gode ørepropper til en meget god pris. Enkelte butikker kjører sporadiske tilbud ned mot 1000kr, men det vanligste ligger nok nærmere 1500kr. Her får du i hovedsak de samme funksjonene fra Elite Active 75t, litt større ladeetui og propper, noe kortere batteritid, men totalt sett et par ørepropper vi lett ville kjøpt om du har et budsjett som legger seg på drøye 1000kr.

Ser vi på konkurrentene er det Jaybird Vista som er det nærmeste alternativet. Dette er toppmodellen fra Jaybird, og er uten tvil en solid konkurrent. Vi er klare med en egen test på Jaybird Vista om ikke lenge. Jaybird Vista koster 1900kr, er værtette, byr på lang batteritid, et kompakt ladeetui, bombesikker passform, og en bass av en annen verden. På lik linje med Jabra har Jaybird en egen app med en equalizer som lar deg tilpasse lyden etter eget ønske. Jaybird-appen er faktisk meget god og oppdateres stadig med utvalgte spillelister som er satt sammen av Jaybird-sponsede utøvere. Så lenge du har abonnement på Spotify, vil du enkelt kunne lytte til disse rett fra appen.

Egenskaper

 • Type: In-ear, true wireless
 • Drivere: 6 mm
 • Støyreduksjon: Passiv
 • Batteritid: 7,5 timer. Totalt 28 timer
 • App: Jabra Sound+
 • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.0, Multi-connect
 • Trådløs rekkevidde: Opptil 10 meter
 • Vekt: 5,5 g per ørepropp
 • Værtetting: IP57-sertifisert
 • Nettside: jabra.no

 

Konklusjon

Jabra Elite Active 75t
trådløse ørepropper test

Product Name: Jabra Elite Active 75t

Brand: Jabra

MPN: 1999

Currency: NOK

 • Passform - 95%
  95%
 • Lydkvalitet - 90%
  90%
 • Støydemping - 80%
  80%
 • Samtalekvalitet - 85%
  85%
 • Batteritid - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 95%
  95%
89%

Konklusjon

Jabra gjorde det meste riktig med forgjengeren Elite Active 65t. Denne modellen klarer de å nærmest perfeksjonere. Om du er ute etter et sett ørepropper som du kan bruke til nesten alt mellom himmel og gjord, og faktisk til og med litt under havoverflaten takket være værtettingen, så er Jabra Elite Active 75t et soleklart valg. Det er ikke lett å finne en god balanse mellom design, batteritid, lyd, etc., men danskene har igjen vist at den langvarige jakten på å utvikle de beste produktene for det perfekte lydbildet, har gitt resultater. Dette er våre favoritter blant trådløse ørepropper, en knepent hakk foran Jaybird Vista.

Pros

 • Kompakt etui og små/lette ørepropper.
 • Imponerende batteritid.
 • Super lydkvalitet over hele fjøla.
 • God samtalekvalitet.
 • Behagelige knapper med mulighet til å tilpasse ulike funksjoner.
 • Multipoint og «hukommelse» for åtte ulike enheter.
 • Rikholdig equalizer.
 • HearThrough lar deg høre lyd fra omgivelsene selv med begge proppene i ørene.
 • Stabil tilkobling og god rekkevidde.
 • Vanntette og 2 års garanti.
 • Oppdatert oktober 2020: Støtte for aktiv støydemping. Dette fungerer overaskende bra!

Cons

 • Ingen mulighet til å lytte kun på venstre øre.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022