Skinfit Faludriga Jacket er en meget komfortabel lettvekts treningsjakke med en sikker og god passform og full bevegelsesfrihet.

Grunnlagt av en ambisiøs triatlet og fjellvandrer – Werner Battisti i 1997 – og med fokus på å dekke et område som ingen andre klesprodusenter inntil da hadde gjort, har Skinfit på kort tid vokst seg til å levere bekledning for trening og utendørs aktiviteter av ypperste klasse.

«Skinfit Modulario System»

Det unike med den Østerrike produsentens bekledning, er hvor allsidig og gjennomtenkt hvert enkelt produkt er. Hvert eneste plagg går inn i «Skinfit Modulario System» og er laget for å kunne brukes enten direkte på huden eller som et beskyttende lag mot vind og vær.

Hvert plagg er merket et emblemer som indikerer produktets egenskaper:

 • Versatility: Skinfit Modulario-produkter som kan brukes til en rekke aktiviteter. Disse produktene er i tillegg merket med multisport-ikonet.
 • Compability: Enkeltprodukter så vel som de 5 modulene (KLIMA, AERO, VENTO, CALDO og SCUDO) kan kombineres etter ønske.
 • Year-round-use: Kombinasjonen av de enkelte modulene i lag-på-lag prinsippet muliggjør bruk i forskjellige årstider.
  Skinfit Modulario-produkter oppfyller ikke bare et formål, men kan i kombinasjon med andre Skinfit Modulario-produkter i flere tilfeller utføre veldig forskjellige funksjoner. Her er hvert Skinfit-produkt merket med ett av fem symboler:
 • KLIMA – Funksjonelt undertøye med riktig klimastyring.
 • AERO – Pusteevne. Bevegelsesfrihet. Allsidighet. Det spiller ingen rolle om det brukes som underlag eller mellomlag.
 • VENTO – Pustende og vindbeskyttende.
 • CALDO – Isolering og varme i minste pakkestørrelse.
 • SCUDO – Beskytter mot vind og vær.

Skinfit Modulario System

Alt baker i bunn og grunn ned til ett enkelt formål; Å holde kroppstemperaturen på 37 grader. Ved hjelp av Skinfit Modulario-prinsippet skal du enkelt kunne være i aktivitet uten å behøve å tenke på hvordan du skal holde kroppen avkjølt, men samtidig beskyttet.

Skinfit Faludriga Jacket

Du ser etter en ultralett, stretchy løpejakke som sørger for maksimal pusteevne, beskytter mot vind og lett sommerregn, og som tar minimalt med plass når du vrenger den av deg og pakker ned i en løpevest eller liten sekk. Det er Skinfit Faludriga Jacket. Faludriga Jacket tilhører den samme VENTO serien som Skinfit Rofan Zip Off Pants som vi testet tidligere, og er laget for å kunne brukes til alt fra multisport, løping, sykling eller som et mellomlag under/over et annet plagg.

Jakken sitter relativt tett på kroppen takket være det svært elastiske materialet, og kombinert med den lave vekten leverer Skinfit Faludriga Jacket en bevegelsesfrihet som du faktisk legger merke til. Vi velger å skrive «faktisk», for normalt ville vi sagt at den beste bekledningen er den du ikke tenker over at du har på deg, men når det gjelder Skinfit Faludriga Jacket, så blir du sjokkert over hvordan den bare forsvinner på kroppen.

Jakken kommer med to praktiske glidelåslommer i front. Dette er et sjakktrekk fra Skinfit, for flere og flere lettvektsjakker har en tendens til å mangle gode lommer. Hetten er designet for å sitte tett på hodet og kan brukes under en sykkelhjelm, skihjelm eller klatrehjelm. Den følger bevegelsene godt og gjør en god jobb med å beskytte hodet for avkjøling fra utsiden.

Skinfit har også husket på refleksdetaljer på bak- og fremsiden som gjør deg synlig i mørke. En annen smart løsning er det elastiske båndet på innsiden av den høyre lommen som gjør at du kan vrenge jakken å pakke den ned i sin egen lomme, for deretter å feste «pakken» med båndet rundt hånden dersom du ikke har en sekk å pakke den ned i.

Til tross for at jakken ikke er fullstendig vind. og vanntett, så skjermer den godt mot vind og lett nedbør på sommerhalvåret. Skal du bruke jakken på vinteren, ville vi anbefalt å bruke den med et tykkere lag under, eller med jakken selv som et mellomlag. Det tynne materialet byr på svært gode pusteegenskaper og fukttransport, og skulle du bli fuktig enten fra innsiden eller utsiden, så tørker det også raskt.

Passform

Skinfit Faludriga Jacket er normal i størrelsen, og har en kroppsnær passform. hvis dere har en bukse, så ville vi beskrevet passformen som «semi-tight», altså som en mellomting mellom en tights og en vanlig bukse. Du kan nok lett gå opp en størrelse uten å føle at den blir for stor, men gå for den vanlige størrelsen din dersom du ønsker at den skal sitte godt etter kroppen.

Vi skulle gjerne sett at modellen var litt lengre på baksiden slik at den dekket bedre nedover ryggen, men akkurat dette «problemet» skyldes undertegnedes 188 cm på sokkelesten, og kun str. S i testeksemplar.

Skinfit er tilgjengelig kun i Skinfit sin egen nettbutikk. Heldigvis er bestillingen enkel etter som det er tilrettelagt for levering i Norge. Prisen på 199 Euro er inkludert Østerriksk mva. på 19%, men trekkes fra før betaling slik at du ikke betaler dobbel mva. når våren importeres til Norge. Da vil du måtte betale et tillegg på 25% mva. på kjøpesummen, samt et forenklet tollgebyr på rundt 150kr. Totalpris med mva. og toll havner på ca. 2000kr.

Ønsker du deg en rimeligere treningsjakke kan du sjekke oversikten vår over løpejakker topp 10 – Best i test løpejakke!

Konklusjon

Skinfit Faludriga Jacket
Skinfit Faludriga Jacket

Product Name: Skinfit Faludriga Jacket

Brand: Skinfit

MPN: 2000

Currency: NOK

 • Pusteegenskaper - 96%
  96%
 • Passform - 96%
  96%
 • Vekt/Komprimerbarhet - 96%
  96%
 • Detaljer (Lommer/Hette/Refleks/Etc.) - 100%
  100%
97%

Konklusjon

Skinfit Faludriga Jacket imponerer med sin meget gode passform, superkomfortable materiale, og smarte løsninger som to glidelåslommer (alt for mange jakker kommer uten), et god hette, refleksdetaljer og mulighet til å pakke ned jakken i sin egen lomme.

Er du ute etter en lett og kompakt jakke som puster godt og sørger for å holde deg skjermet mot vind på treningstur, så er Skinfit Faludriga Jacket et meget sikkert kjøp. Prisen er høy, men til gjengjeld har vi ingenting å klage på.

Pros

 • Superlett.
 • Beskytter godt mot vind og lett nedbør, samt puster godt.
 • Meget komfortabelt og elastisk stoff.
 • To gode glidelåslommer + god hette.
 • Fungerer like bra som mellomlag.

Cons

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Test: Salomon Predict 2

Salomon Predict 2 er en oppdatert versjon av den originale Predict-skoen,…
Dato: Sep 13, 2021
Produkttest

Test: Salomon Sense Ride 4

Salomon Sense Ride 4 viderefører alt det vi likte så godt…
Dato: Sep 09, 2021
Produkttest

Test: Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10

Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10 har store sko…
Dato: Sep 08, 2021