Skinfit Rofan Zip Off Pants er enkelt og greit den treningsbuksen vi alltid har drømt om, men aldri funnet. Inntil nå. Rofan Zip Off Pants er en drøm som har tatt virkelig form.

Grunnlagt av en ambisiøs triatlet og fjellvandrer – Werner Battisti i 1997 – og med fokus på å dekke et område som ingen andre klesprodusenter inntil da hadde gjort, har Skinfit på kort tid vokst seg til å levere bekledning for trening og utendørs aktiviteter av ypperste klasse.

«Skinfit Modulario System»

Det unike med den den Østerrike produsentens bekledning, er hvor allsidig og gjennomtenkt hvert enkelt produkt er. Hvert eneste plagg går inn i «Skinfit Modulario System» og er laget for å kunne brukes enten direkte på huden eller som et beskyttende lag mot vind og vær.

Hvert plagg er merket et emblemer som indikerer produktets egenskaper:

  • Versatility: Skinfit Modulario-produkter som kan brukes til en rekke aktiviteter. Disse produktene er i merket med multisport-ikonet.
  • Compability: Enkeltprodukter så vel som de 5 modulene (KLIMA, AERO, VENTO, CALDO og SCUDO) kan kombineres etter ønske.
  • Year-round-use: Kombinasjonen av de enkelte modulene etter lag-på-lag prinsippet muliggjør bruk på forskjellige årstider.

Skinfit Modulario-produkter oppfyller ikke bare et formål, men kan i kombinasjon med andre Skinfit Modulario-produkter i flere tilfeller utføre veldig forskjellige funksjoner. Her er hvert Skinfit-produkt merket med ett av fem symboler:

  • KLIMA – Funksjonelt undertøye med riktig klimastyring.
  • AERO – Pusteevne. Bevegelsesfrihet. Allsidighet. Det spiller ingen rolle om det brukes som underlag eller mellomlag.
  • VENTO – Pustende og vindbeskyttende.
  • CALDO – Isolering og varme i minste pakkestørrelse.
  • SCUDO – Beskytter mot vind og vær.

Skinfit Modulario System

Alt baker i bunn og grunn ned til ett enkelt formål; Å holde kroppstemperaturen på 37 grader. Ved hjelp av Skinfit Modulario-prinsippet skal du enkelt kunne være i aktivitet uten å behøve å tenke på hvordan du skal holde kroppen avkjølt, men samtidig beskyttet.

 

Skinfit Rofan Zip Off Pants

Du har sikkert opplevd å starte på en tur godt påkledd med bukse og jakke, og midt under turen titter sola frem og får buksene til og føles som en bakerovn mens svetten triller nedover beina. Det samme gjelder hvis du starter med for lite klær en solskinns morgen når du legger ut på fjelltur. Plutselig skifter været, det blir kjøligere i luften, starter å regne, og du fryser og forbanner deg over at du ikke tok med ekstra klær. Her er løsningen; Skinfit Rofan Zip Off Pants.

Skinfit Rofan Zip Off Pants er som vi innledningsvis beskriver – en drøm som har tatt virkelig form. Denne buksen er så lett, så komfortabel, så allsidig og pen, at det er nesten ingen situasjoner der den ikke kan brukes.

Tilhørende i VENTO serien som skal beskytte mot vind samtidig som det puster, har Skinfit Rofan Zip Off Pants funnet en plass som den er ganske alene om å dekke. Det finnes flere bukser med avtakbare ben, men få er så atletisk utformet som Skinfit Rofan Zip Off Pants. Dette er en bukse som er laget for aktivt bruk. Den tighte passformen og det superelastiske stoffet gjør at buksen følger hver eneste bevegelse uten og føles til hinder. Gjennomtenkte løsninger som hele fem ulike lommer hvorav to lommer med glidelås, refleksdetaljer på baksiden, en elastisk linning og beltehemper, gjør at buksen får en ekstra «edge» som bare gjør den enda mer allsidig og egnet uansett hva du driver med.

Fra bukse til shorts

Som bukse i seg selv er Skinfit Rofan Zip Off Pants uten tvil svært behagelig, men det virkelige trumfkortet ligger i de avtakbare bena som forvandler buksen til en shorts på få sekunder. Takket være en fullengde glidelås i nederste halvdel, og glidelåsen like over knærne, er det mulig å gjøre om buksen til shorts (og omvendt fra shorts til bukse) mens du er på farten – helt uten å ta av skoene. Og shortsen er minst like komfortabel som buksen. I vår tid med Skinfit Rofan Zip Off Pants, har shortsen nesten blitt brukt mest, mens beina har ligget i en sidelomme i sekken klare til bruk.

Stoffet er lett, mykt og svært elastisk. Selv med høye steg i bratt terreng er det ikke tegn til begrensende faktorer som stjeler energi og skaper frustrasjon. I tillegg til å puste godt å tillate svetten å fordampe, så beskytter det godt mot mot vind og lett nedbør. Materialet er ikke fullstendig vindtett/vanntett, men holder deg likevel godt beskyttet i selv sterk vind. Dersom det begynner å regne kraftig bør du trekke en lett regnbukse utenpå buksen/shortsen, men lett sommerregn preller av stoffet lett som bare det.

I tillegg er buksen solid. Du trenger ikke bekymre deg for å få hull i buksen på første fjelltur når du kaver deg gjennom kratt og ur, for Skinfit Rofan Zip Off Pants er laget for og brukes aktivt under alle slags forhold.

Passform

Skinfit opplyser på sine hjemmesider at Skinfit Rofan Zip Off Pants har en vanlig passform, men denne buksen er tightere enn en tradisjonell turbukse eller treningsbukse. Lengden på beina er god, og selv undertegnede med sine 188 cm og svært lange bein, skle rett inn i str. S uten å savne de ekstra centimetrene på benlengden som ofte mangler. Midjen er elastisk og vil tilpasser seg flere midjemål, men det er også egne beltehemper dersom du ønsker å benytte belte.

Skinfit er tilgjengelig kun i Skinfit sin egen nettbutikk. Heldigvis er bestillingen enkel ettersom det er tilrettelagt for levering i Norge. Prisen på 199 Euro er inkludert Østerriksk mva. på 19%, men trekkes fra før betaling slik at du ikke betaler dobbel mva. når våren importeres til Norge. Da vil du måtte betale et tillegg på 25% mva. på kjøpssummer, samt et forenklet tollgebyr på rundt 150kr.

Skinfit Rofan Zip Off Pants er hittil det første og eneste produktet vi har gitt full score. Det bør fortelle alt.

Konklusjon

Skinfit Rofan Zip Off Pants
Skinfit Rofan Zip Off Pants

Product Name: Skinfit Rofan Zip Off Pants

Brand: Skinfit

MPN: 199

Currency: EURO

100%

Konklusjon

Skinfit Rofan Zip Off Pants er buksen vi bare har turt å drømme om, men aldri fått. Uansett hva vi tar med denne buksen på, så innfrir den og leverer smil som er bredere enn Mississippi. Muligheten til å skifte mellom bukse og shorts på få sekunder (uten å ta av skoene), gjør buksen utrolig allsidig, og den fantastiske passformen kombinert med det stretchy materialet gjør at buksen har en helt unik plass i mengden av ulike trenings- og turbukser.

Vi kan ikke få anbefalt denne nok.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022