Mizuno Wave Rider 25 tar selskapets bestselgende sko, hiver inn mer demping og en mer fleksibel overdel, kutter vekten drastisk og serverer den beste utgaven av Wave Rider noen gang.

For ett år siden testet vi Mizuno Wave Rider 24 – den første skoen med selskapets helt nye dempemateriale Enerzy. Enerzy er i følge Mizuno opptil 17% mykere og 15% mer responsivt enn tidligere foretrukne mellomsålematerialer. Mens Rider 24 i hovedsak benyttet Enerzy i bakre del av mellomfoten og i hælen, har den 25.utgaven får en ny mellomsåle med langt mer av «magi-materialet» enn tidligere. I tillegg er både overdel og yttersåle fornyet. Og ikke minst, skoen er laget i veganske og Bio-basert materiale.

Overdel og mellomsåle

Overdelen på Mizuno Wave Rider 25 består av et oppdatert engineered mesh som gjør skoen både fleksibel og ventilerende. Tungen er nå sydd inn i sidene på skoen for å sørge for en sikker og god passform, og ikke minst hindre friksjon og stein å trenge inn i skoen. Kombinasjonen av den myke overdelen og den trygge passformen som tunge-løsnignen byr på, gjør at Mizuno Wave Rider 25 føles mer komfortabel enn noen gang. Innersålen er også fornyet, er ekstra tykk for økt komfort, og kan taes ut ved behov. Rider har alltid vært en sko som passer en stor målgruppe takket være den relativt brede passformen i front, samtidig som hælpartiet sørger for å låse foten fast, og Mizuno Wave Rider 25 fortsetter å være en sko som kan brukes uavhengig om du har smale eller brede føtter.

I fjor opplevde Rider 24 en enorm forandring takket være det innovative mellomsålematerialet Enerzy. I år har Mizuno Wave Rider 25 fått Enerzy i hele mellomsålen i tillegg til hælpartiet. Ikke bare sørger Enerzy for bedre demping og respons, men det bidrar også til at skoen blir lettere. Wave Rider 24 opplevdes ikke som en tung sko, men vekten er nå slanket fra 312 gram i str. 42 herre, til 276 gram! Det er en heftig reduksjon som absolutt merkes både når du løfter på skoen og når du løper i den. Resultatet av den økte mengden Enerzy og den lavere vekten, gjør at Mizuno Wave Rider 25 fremstår som en fantastisk mengdetreningssko som like gjerne trives til raske intervaller og nye Strava-rekorder.

Vi må heller ikke glemme den tradisjonelle Wave-platen som i år er produsert i 100% bio-basert materiale (laget av Castor Beans). Wave-platen har fått en ny og forbedret form, og bidrar til et ekstra snert i stegavviklingen. For hver gang du lander på foten, lagres energien fra landingen i Wave-platen som deretter fungerer som en katapult i det du sparker i fra ved neste steg.

Mizuno har ikke valgt å gå for den populære «rocker»-formen der forfoten buer svakt oppover for å hjelpe til med stegavviklingen, men tykkelsen på mellomsålen har økt noe (4 mm) i forbindelse med introduksjonen av Enerzy i hele mellomsålen. Droppet er på 12 mm, og hjelper deg til et effektivt løpesteg uten at det tar fra deg bakkekontakten og den gode løpsfølelsen. (Høyde hæl/forfot er 34/26 mm for Rider 25 vs. 32/20 mm for Rider 24).

Yttersåle og bruk

Mizuno har bestandig fått skryt for lang levetid og høy slitestyrke på skoene sine, og Mizuno Wave Rider 24 er faktisk en av de skoene vi har testet med lengst levetid. Nye Wave Rider 25 er ikke dårligere. Enerzy-materialet har allerede vist seg å ha lengre levetid enn tidligere mellomsåle materialer, og yttersålen i X10-gummi er nesten udødelig. Du vil sannsynligvis slite ut skoen i seg selv før sålen er utslitt. Gummiblandingen gir godt grep på de fleste underlag, og Wave Rider 25 trives like godt på grus og tørre stier som på asfalt. Etter at Mizuno fjernet den dype flexgropen, eliminerte de samtidig utfordringen med steiner som fester seg under sålen. Fleksranden fra i fjor har faktisk blitt enda litt mindre, uten at vi merker noen særlig effekt. Bruksområdet er svært allsidig

Mizuno Wave Rider 25
Yttersålen på Mizuno Wave Rider 25 byr på både godt grep og høy slitestyrke.

Mizuno Wave Rider 25 er normale i størrelsen. Hælen er medium bred, og låser foten godt på plass. Mellomfoten er også medium bred, mens tåboksen gir godt med rom til tærne.

Mizuno Wave Rider 25 er tilgjengelig i herre- og damemodell i mørk grå/blå og blå for herre, samt mørk grå/lilla for dame.

Fakta:
Hæl/forfot: 36mm/24mm
Dropp: 12mm
Vekt: 290g

Her finner du testen vår av Mizuno Wave Rider 24

Konklusjon

Mizuno Wave Rider 25

Product Name: Mizuno Wave Rider 25

Brand: Mizuno

MPN: 1800

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 92%
  92%
 • Respons - 92%
  92%
 • Stabilitet - 96%
  96%
 • Demping - 92%
  92%
93%

Konklusjon

Den 25.utgaven av Wave Rider er mer allsidig enn noen gang, noe som i seg selv er en god oppgradering fra kanskje en av markedets allerede mest allsidige sko. Rider 25 er mykere, mer responsiv, mer fleksibel og lettere, og roper etter å leke fra morgen til kveld. Skoen kommer til å glede både nye løpere og mer erfarne løpere, og passer på nær sagt alle distanser. Det finnes så klart raskere sko til intervallos i bakgården, men det er uansett ikke her Mizuno Wave Rider 25 skal konkurrere. Vi er imponert nok en gang. Mizuno – bra jobba.

Pros

 • Kongen av allsidighet.
 • Enda mykere, mer responsiv og fleksibel.
 • Svært slitesterk såle. Godt grep på variert underlag.
 • Låset foten godt og sitter som en sokk.
 • Lett!

Cons

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022