Mizuno Wave Rider 24 forener en gammel favoritt med ny og moderne teknologi, og leverer en sko som fungerer til nesten alt du måtte ta den med på. Velkommen til en ny Mizuno-æra.

Mizuno Wave Rider er den japanske produsentens bestselgende sko gjennom mange år. I løpet av generasjonene har skoen blitt drastisk slanket i vekt og gjennomgått en rekke forandringer. Den 24. utgaven i rekken opplever den største nyvinningen på mange år ettersom Mizuno nå benytter det helt nye og innovative mellomsålematerialet Enerzy for å gjøre skoene enda mykere og enda spenstigere enn tidligere.

Mizuno Wave Rider 24 kommer i to utgaver; en med overdel i meshmateriele, og en med strikket overdel (Waveknit-modellen). Begge er bygd på den samme plattformen og benytter samme mellomsåle og yttersåle. Utgaven vi har testet er den tradisjonelle mesh-modellen. I motsetning til tidligere utgaver består overdelen nå av «ett stykke» istedenfor at det ble en overlapp der mellomfot og hæl møttes. Dette gir uten tvil et mye renere og penere uttrykk.

Rider har bestandig vært en relativt fast og responsiv sko, og opplevelsen av skoen er noe helt annet enn for eksempel den langt mykere Hoka Clifton 7. Mizuno bruker som vanlig den karakteristiske Wave-platen i mellomsålen som gir skoen en ekstra snert i frasparket, men i motsetning til tidligere utgaver har Wave-platen blitt flatere med slakere bølgetopper. Dette gjør at du får følelsen av å ha bedre kontakt med skoen, og løpsfølelse blir merkbart bedre enn med Rider 23.

Den største nyheten med Wave Rider 24 er materialet i mellomsålen. Rider 24 er nemlig den første skoen som tar i bruk Mizuno sitt eget Enerzy-mellomsålematerial! Enerzy skal i følge Mizuno være 17% mykere å gi 15% bedre respons enn tidligere foretrukne mellomsålematerialer. Tidligere benyttet japanerne en blanding av U4ic og U4icX, men sistnevnte er nå erstattet av Enerzy for å forsterke skoens gode egenskaper.

Enerzy-materialet er hovedsaklig benyttet i hælpartiet, men også i mellomfoten for å hjelpe til i avviklingen av steget. Og hvis du trodde dette var gimmick kan du bare bite det i deg, for det er lett å kjenne at det har skjedd en positiv forandring med Rider 24. Skoen føles uten tvil mer dempet og livlig enn tidligere utgaver.

I yttersålen benytter Mizuno en ekstra slitesterkt X10 gummiblanding, mens i forfoten er det brukt en mykere type gummi som skal bidra til bedre demping og respons. Den største forandringen på yttersålen er at den nå er en såkalt «full ground contact sole», altså er det hule rommet mellom hæl og forfot nå borte, og hele sålen berører underlaget. I tillegg strekker en relativt dyp fleks-kanal seg fra hæl og helt frem til tærne. Denne gjør at skoen blir mer fleksibel, samtidig som den hjelper foten i stegavviklingen.

Yttersåle og bruk

Grepet er suverent både på vått og tørt underlag, og skoen takler fint å løpe på grusveier og fine skogsbilveier. Den nye yttersålen eliminerer også «problemet» med at steiner kan sette seg fast i hulrommet under hælen. Mizuno har spart inn vekt på å redusere bruken av gummi i yttersålen, men over en laaang testperiode har det vist seg og ikke ha noen negativ betydning for skoen. Disse skoene er noe av det mest slitesterke vi har testet!

Wave Rider 24 er litt stor i størrelsen, så du kan vurdere å gå ned et halvt nummer dersom du liker at skoen sitter godt. Hælen er medium bred, og låser foten godt på plass. Mellomfot er også medium bred, mens tåboksen gir godt med rom til tærne.

Skoen er en real allrounder og vil nok passe en svært bred målgruppe. Rider 24 er ikke den raskeste skoen, men det sikter den seg heller ikke inn på å være. Det fine med Rider 24 er at du likevel kan bruke den til raske løpeturer, samtidig som du kommer til å trives veldig godt med skoen som en halvmaraton-maraton modell. Der du kanskje ville valgt en lettere modell på en 10km, men endt opp med vendte føtter på grunn av for lite demping, kan du nok løpe nesten like raskt med Rider 24, og samtidig ha gode bein til å løpe enda lengre!.

Fakta:
Hæl/forfot: 32mm/20mm
Dropp: 12mm
Vekt: 290g

Konklusjon

Mizuno Wave Rider 24

Product Name: Mizuno Wave Rider 24

Brand: Mizuno

MPN: 1700

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 88%
  88%
 • Respons - 88%
  88%
 • Stabilitet - 92%
  92%
 • Demping - 92%
  92%
90%

Konklusjon

Mizuno Wave Rider 24 er en sterk forbedring av en allerede god sko. Å revolusjonere noe som allerede fungerer bra er en kunst som er vanskelig å gjennomføre, men japanerne kan tydeligvis langt mer enn Sushi og Nintendo-spill. Rider 24 blir uten tvil en salgshit det kommende året.

Pros

 • Allsidig løpesko som passer alt fra kortere løp til maraton.
 • Mykere enn tidligere utgaver, men også mer responsiv.
 • Luftig og fleksibel overdel.
 • Godt grep på alle underlag.
 • Høy slitestyrke.
 • Stilrent og flott design.

Cons

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022