Elsker du å løpe eller sykle uansett vær, eller bor på et sted som stort sett preges av mye nedbør og vind? Da kan GORE WEAR C5 Gore-Tex Paclite Trail Pants være redningen når du skal ut tur.

Det er ikke mange steder i dette landet at du kan skryte av 365 dager med opphold og vindstille, og alle som er glad i og ferdes mye ute, vet at gode klær er nøkkelen for å kunne trives selv i dårlig vær. Dagens testprodukt dekker nettopp dette behovet og er løsningen som gjør det mulig å ferdes ute med høy trivselsfaktor til tross for at regnet høljer ned.

GORE WEAR C5 Gore-Tex Paclite Trail Pants

C5 Gore-Tex Paclite Trail Pants er en gjennomført fullblods Gore-Tex bukse med smarte løsninger optimalisert for at du kan løpe eller sykle mest mulig komfortabelt uansett forhold. En slim-fit passform, formsydde knær, et svært pustende og komfortabelt stoff, samt en rekke smarte løsninger gjør C5 Gore-Tex Paclite Trail Pants til et klart anbefalt valg blant vanntette løpebukser og sykkelbukser.

I utgangspunktet er dette en modell som er laget for sykling, men vi nøler ikke et sekund med å kalle dette vell så mye en «løpebukse», eventuelt en «multisport bukse», ettersom den passer like godt til til begge deler.

GORE WEAR C5 Gore-Tex Paclite Trail Pants benytter Gore-Tex Paclite som er mykere og lettere enn de stivere Gore-Tex membranene vi gjerne finner i kraftigere regnbekledning. Samtidig som at dette gir langt høyere komfort når du løper eller beveger deg raskt, så er Gore-Tex Paclite svært lett, ekstremt pustende, slitesterk vanntett og vindtett. Vekten på kun 172 gram og den lave pakkevnen gjør også buksen ideell for å pakke ned i sekken dersom du trenger å ta den av underveis.

GORE WEAR er eksperter på å forme sitt eget materiale, og det er rett og slett imponerende hvordan denne buksen slipper gjennom damp fra innsiden samtidig som den holder fukt fra utsiden ute. Til tross for at det ikke er noen egne ventilasjonsluker i buksen som på den mer løps-orienterte R3 Active Pants buksen, så puster C5 Packlite meget godt. Om været skulle skifte totalt og sola plutselig titte frem, er det enkelt å ta av buksen uten å ta av skoene takket være glidelåsåpningen i leggene.

Buksen har en slim-fit passform og følger kroppens konturer. I midjen er det et elastiskt bånd som sørger for at buksen ikke kjennes trykkende selv om du har en tykkere bukse under. Knærne er formsydde og bidrar til god bevegelsesfrihet. På høyre lår er det en liten vanntett lomme, samt refleksdetaljer både foran og bak.

Vi har brukt C5 Gore-Tex Paclite Trail Pants i alt fra oppholdsvær med skyer og relativt kjølig temperaturer til virkelig kraftig regnvær. Buksa holder oss tørre uansett. Dersom det er sol og varmt så ber du om bråk, men det gjelder uansett hvilken Gore-Tex bukse du benytter. Du kler deg ikke i dunjakke når det er 20 plussgrader og sol… Det eneste vi savner er litt ekstra lengde i beina slik at det dekker bedre over skoene.

Et annet alternativ til C5 Gore-Tex Paclite Trail Pants er On Waterproof Pants som vi har testet tidligere. Denne er ikke like vanntett, men har noe bedre pusteegenskaper og bevegelsesfrihet takket være en løsere passform. Trenger du en vanntett løpejakker anbefaler vi deg å sjekke vår store samletest av Vanntette løpejakker – Best i test vanntette treningsjakker.

Konklusjon

GORE WEAR C5 Gore-Tex Paclite Trail Pants
GORE WEAR C5 Gore-Tex Paclite Trail Pants

Product Name: GORE WEAR C5 Gore-Tex Paclite Trail Pants

Brand: GORE WEAR

MPN: 2100

Currency: NOK

90%

Konklusjon

GORE WEAR C5 Gore-Tex Paclite Trail Pants er antageligvis et av de beste alternativene for deg som ønsker en helt vanntett løpe- eller sykkelbukse for skikkelige ruskedager. Gore-Tex Active membranen sørger for å holde deg tørr samtidig som den puster godt, og smarte løsninger som nøkkellomme og reflekser. Det myke materiale og vekten på kun 172 gram gjør også sitt til at denne buksen nesten ikke merkes på kroppen. GORE WEAR C5 Gore-Tex Paclite Trail Pants er dermed en soleklar anbefaling fra vår side.

Pros

  • Svært lett.
  • Helt vanntett. Puster relativt godt.
  • Glidelåser i leggen. Liten vanntett lomme for nøkler på siden.
  • Refleksdetaljer foran og bak.
  • God bevegelsesfrihet.

Cons

  • Litt kort i beina.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022