On Waterproof Pants sørger for at du holder deg tørr og komfortabel under løpeturen, selv om du løper i ekte Bergen-vær.

Det finnes mer enn nok av mange gode vanntette løpejakker, noe blant annet denne testen av vanntette løpejakker beviser. Men, det er ikke alltid like lett å oppdrive gode vanntette løpebukser. Dette har On heldigvis klart å gjøre noe med.

On Waterproof Pants

On Waterproof Pants

On Waterproof Pants er en høykvalitetes lettvekts-regnbukse rett fra de sveitsiske alper. On kaller teknologien bak buksen for «Adventure Made Waterproof», som betyr at dette er et plagg som er klar til å bli med overalt du måtte ta den. For det første er buksen så lett, kun 225 gram, at det ikke finnes noen grunn til å la den bli hjemme, og for det andre har den en vannsøyle på hele 20 000mm og kan dermed regnes som vanntett. On har også benyttet en polyestermembran som er 100% PVC-fri, og fortsetter trenden med å være miljøbevisste å redusere karbonfotavtrykket og utslipp av miljøskadelige stoffer.

Det vil si, buksen er designet for å gi best mulig bevegelsesfrihet og pusteegenskaper, samtidig som den holder deg tørr. På baksiden benytter On den vanntette membranen fra knærne og opp, mens den på fremsiden strekker seg til like nedenfor knærne. Den nederste tredjedelen av buksen, den som dekker leggene, består av et slitesterkt strechmateriale som sørger for maksimal bevegelighet. Denne delen har også en glidelås i siden slik at det er enkelt å trekke buksen over skoene.

On Waterproof Pants
Den øverste delen av beina som er mest eksponert for regn er laget i vanntett materialet, mens den nederste delen består av et mer bevegelig stretchmateriale.

Der den vanntette membranen møter stretchmaterialet, er det en slags lufteluke ettersom stoffet på den øverste delen av beina overlapper den nederste delen. Denne luftingen slipper ut overskuddsvarmen og hindrer at du blir klam, samtidig som den motvirker vann i å trenge inn.

I midjen er det en elastisk strikk som gjør det mulig å bruke buksen for brukere i flere ulike størrelsen. På høyre side er det en vanntett glidelåslomme.

On Weather Pants har egenskaper som gjør den svært allsidig, og er ikke laget kun for løping. Buksen passer like godt til gåturer, fjellturer, turbukse og en lett overtrekksbukse om du ønsker å ha den liggende i sekken i tilfelle det blir nedbør.

 

I bruk

I bruk kjennes den rett og slett utrolig komfortabel, og mye skyldes den ekstra luftingen On har lagt inn ved knærne. Buksen har også en glatt og behagelig innside som gjør at den unngår å henge igjen på knærne når du tar lange steg eller går i bratt motbakke. Den vanntette membranen gjør absolutt jobben, og selv om vi etter mye tid i regnet merker at buksen slipper inn fukt på den nederste delen, så holder vi fremdeles godt på varmen.

Som en turbukse i roligere tempo fungerer den nesten bedre enn til løping, og det er utrolig godt å vite at man faktisk er beskyttet mot regnet dersom det plutselig skulle begynne å regne. I likhet med flere av de andre produktene vi har testet fra On, så er dette en bukse du nesten ikke har lyst til å ta av deg.

 

Konklusjon

On Waterproof Pants
On Waterproof Pants

Product Name: On Waterproof Pants

Brand: On

MPN: 1999

Currency: NOK

85%

Konklusjon

On Weather Pants er et par svært allsidige og komfortable bukser for deg som liker å gå/løpe utendørs i varierende vær. Buksene puster så bra at de kan brukes på finværsdager, og er likevel klare for å motstå regnet om det plutselig skulle begynne å hølje ned. I tillegg ser de bra ut, er slitesterke, og veier nesten ingenting. On Weather Pants er alltid klar for nye eventyr, så det eneste det står og faller på, er deg selv.

Pros

  • Svært lett!
  • Vanntette (20 000mm vannsøyle).
  • Meget god bevegelighet.
  • Pent design.
  • Gode pusteegenskaper.
  • Vanntett lomme i siden.

Cons

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022