Garmin Forerunner 945 LTE er ikke bare den mest komplette multisportklokken på markedet – det er også klokken som sørger for at du kan dra på løpetur å føle deg trygg, uansett hvor du er.

For to år siden blåste Garmin alle andre klokker av banen med sin toppmodell Garmin Forerunner 945, og siden den gang har klokken rukket å bli enda bedre gjennom en rekke programvareoppdateringer som har brakt nye funksjoner på banen. Nå er Garmin klar med en oppdatert utgave av kraftmaskinen – Garmin Forerunner 945 LTE.

Garmin Forerunner 945 LTE
Garmin Forerunner 945 LTE

Product Name: Garmin Forerunner 945 LTE

Brand: Garmin

MPN: 7499

Currency: NOK

  • Brukervennlighet - 95%
    95%
  • Treningsfunksjoner - 96%
    96%
  • Batteritid - 90%
    90%
  • Programvare (nett/mobil) - 100%
    100%
  • Optisk pulsmåling - 95%
    95%
  • GNSS (Nøyaktighet sporing) - 97%
    97%
  • Verdi for pengene - 90%
    90%
95%

Konklusjon

Garmin Forerunner 945 LTE viderefører alt det gode fra sin forgjenger og utvider funksjonaliteten ytterligere. Med et slankere design, bedre måling av puls- og oksygenmetning og enda større frihet fra mobilen uten at det går på bekostning av tryggheten, er Garmin Forerunner 945 LTE selskapets beste klokke til nå.

LTE-tilkoblingen bringer inn en ekstra sikkerhet for brukere med et aktivt «smartklokke abonnement», og gjør det mulig å legge igjen mobilen hjemme og likevel kunne kontakte nødtjenesten ved er uforutsett uhell/nødsituasjon. I tillegg kan du lytte til musikk, betale med klokka, spore ruten din med høy presisjon, navigere med kart, få trenings- og retitusjonsanalyse og en rekke nyttige treningsverktøy som kan hjelpe deg til å bli en enda sprekere og sterkere utgave av deg selv.

Pros

  • God pulssensor og nøyaktig GPS.
  • God batteritid.
  • Slank profil, lav vekt og god passform.
  • Detaljerte kart med popularitetsruting som gir deg de mest populære rutene i ditt områder.
  • God og innholdsrik app med rask synkronisering.
  • Garmin Pay og støtte for offline streaming av musikk fra Spotify/Deezer, etc..
  • Nøyaktig på aktivitetsmåler og avansert søvnsporing.
  • Stor frihet til å tilpasse klokken etter eget ønske.
  • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
  • Sporings- og sikkerhetsfunksjon over LTE-nettverket eliminerer behovet for mobil.
  • Tilskuermeldinger direkte på klokka.

Cons

  • Ingen spesielle.

Det har lenge vært ventet at Garmin skal komme med en LTE-modell i sortimentet, men de færreste hadde nok sett for seg løsningen Garmin har valgt å gå for. Vi snakker ikke om en klokke som gjør det mulig å sende tweets, ringe pizzabudet, maile sjefen eller tekste kjæresten, vi snakker om en klokke som fullt og helt prioriterer sikkerhethets aspektet under trening. Garmin Forerunner 945 LTE kommer med de samme funksjonene som tidligere, men pakker inn LTE-tilkobling i en enda litt slankere og stilren kropp. Her er alt du trenger å vite.

Oversikt

Dette er nytt

  • Mindre klokkehus (ca.2.5mm mindre enn FR945).
  • Garmin Elevate 4.0 pulssensor.
  • Støtte for Garmin IQ 4
  • Redesignet brukergrensesnitt.
  • LTE-tilkobling
  • Assistance Plus – direkte kontakt med Garmin sin internasjonale nødrespons sentral (IERCC).
  • Tilskuermeldinger – Både tekst og tale.
  • Sanntidsdeling av aktiviteter med info om tid, hastighet, runder, m.m..
  • Sanntidsdeling av posisjon og rute.
  • Automatisk kategoriserte intervaller.
  • Ny «åpen intervall» med automatisk kategorisering

Garmin Forerunner 945 LTE er ellers den samme klokken som Garmin Forerunner 945, og sistnevnte vil få intevallfunksjonene gjennom en oppdatering. Vi har allerede skrevet en omfattende test av Garmin Forerunner 945 og kommer derfor til å fokusere på det som er nytt for Garmin Forerunner 945 LTE. Ønsker du en fullstendig gjennomgang av klokken, anbefaler vi at du leser testen av Garmin Forerunner 945.

Design og batteritid

– Materiale: Kjemisk forsterket glass
– Størrelse: 44,4 x 44,4 x 13,9 mm
– Vekt: 49 gram
– Skjerm: 1,2″ (240×240 px) fargeskjerm
– Batteritid: Opptil 14 dager i smartklokkemodus. GPS-modus med musikk: opptil 12 timer
GPS-modus med musikk og LTE LiveTrack: opptil 7 timer
GPS-modus uten musikk: opptil 35 timer
– Vanntett: 5 ATM (50 meter)

Ved første øyekast ser Garmin Forerunner 945 og Garmin Forerunner 945 LTE helt like ut, men til tross for at skjermstørrelsen på 1,2″ er lik på de to klokkene, er nye Garmin Forerunner 945 LTE litt mindre og nettere og ligner mer på vår (frem til nå) favoritt klokke Garmin Forerunner 745. Diameteren på urkassen er slanket fra 47 x 47 mm til 44,4 x 44,4 mm, og det svarte området mellom bezelen og skjermen er nå mindre enn tidligere. Ellers er utseende og størrelse omtrent det samme med tre knapper på venstre side og to på høyre, og en mikroskopisk designmessige endring på stripene på utsiden av klokken. Reimen er fremdeles i det myke og behagelige silikonmaterialet som tidligere, men benytter ikke lenger QuickFit innfestingen som gjør at du kan skifte reimer på null komma svisj. Reimene er dog fremdeles standard 22mm størrelse, og det er mulig å benytte reimer fra den «vanlige» Foreunner 945, men krever litt mer jobb å skifte.

Batteritiden er den samme for smartklokkekmodus, men har økt fra 10 til 12 timer i GPS-modus med musikk. Merkelig nok er batteritiden redusert med en time fra 36 til. 35 timer for GPS-modus uten musikk, mens kun Garmin Forerunner 945 LTE tilbyr GPS-modus, musikk og LTE-sporing. Her kan du forvente ca. 7 timer. Den reelle batteritiden oppleves i tråd med Garmins estimater, og vil anhenge i stor grad med hvor mange sensorer du har koblet til, hvilke satellittsystemer du er tilkoblet, om du benytter ekstern pulssensor, musikk, LTE-tilkobling, etc.. Det som av erfaring trekker mest strøm er kontinuerlig måling av oksygenmetningen i blodet. For å få mest mulig ut av batteritiden bør du slå denne av, eller stille den til å utføre målinger kun om natten.

Garmin Forerunner 945 LTE er tilgjengelig i fargene svart og hvit, samt i en pakke (bundle) med Garmin HRM-Pro og Garmin HRM-Swim pulsbeltene. Denne modellen kommer med en gul reim, samt medfølgende svart reim.

LTE-tilkobling

– LiveTrack (sanntidssporing) via LTE.
– Tilskuermeldinger (tekst eller tale) under LiveTrack.
– Assistance Plus (nødhjelp) via Garmins nødsentral (IERCC).
– Assistance (hjelp) via forhåndsdefinerte kontakter.
– Opplasting av treningsøkter og relevante data via LTE.

Som nevnt snakker vi ikke om LTE-tilkobling som holder deg oppdatert på verdens nyheter 24/7 og sjefenes masende mailer. Her er det snakk om 100% fokus mot trening og sikkerhet. For noen vil dette kanskje være skuffende, men samtidig forenkler det en del ting for deg og meg som forbruker.
Dersom Garmin skulle solgt en klokke med komplett LTE-funksjonalitet, ville de vært avhengig av å få med teleoperatørene (Telenor, Telia, ICE, etc.) på laget, og vi som forbrukere blir styrt etter hvilket selskap som tilbyr esim til denne typen klokker.

Garmin er allerede giganter innen håndholdte GPS-er og satellittkommunikasjon. For sistnevnte enheter som i bunn og grunn er rettet mot sikkerhetsfokuset, kreves det egne abonnement som belaster kun for tjenesten det koster å være tilkoblet Garmin sin IERCC-stasjon. Du trenger med andre ord ikke bekymre deg for og at mobiloperatøren din støtter enheten du skal benytte deg av, og det er hovedsakelig er det samme som gjelder for Garmin Forerunner 945 LTE. Garmin selger egne abonnement som ikke krever noen binding og forpliktelser, og de kan kjøpes på månedsbasis uten noen form for binding.

Månedsprisen er 80kr uten binding, og 70kr per måned dersom du binder deg til et år. Abonnementet kjøpes på Garmin sine hjemmesider eller direkte i Garmin Connect appen, og er umiddelbart klart til bruk etter kjøp. Du velger selv hvilke funksjoner du ønsker å aktivere over LTE-tilkoblingen (tilskuermeldinger, LiveTrack, etc.).

Garmin Forerunner 945 LTE

I bunn og grunn får du de samme sporings- og sikkerhetsfunksjonene som på Garmin Forerunner 945, men nå uten behov for å være tilkoblet telefonen ettersom du er tilknyttet LTE-nettverket. I tillegg til de allerede eksisterende funksjonene, vil du få muligheten til å dele sanntidsoppdateringer om hvordan du ligger ann under et løp/konkurranse, og ikke minst motta «tilskuermeldinger» fra utvalgte kontakter.

Sporing og sanntidsdeling av aktiviteter

Sporing- og sanntidsdeling eksisterer allerede i en rekke av Garmin sine klokker, selv i de rimeligste innstegsmodellene. Sporingsfunksjonen (LiveTrack) gjør det mulig å sende en «sporingslink» til utvalgte kontakter slik at de kan følge deg underveis på en treningstur og til enhver tid vite hvor du er. Dette kan brukes som både en ekstra trygghet og ikke minst som et nyttig/moro tilskudd i vennegjengen, eller i tilknytning til en trener/coach.

Sanntidsdeling av aktiviteter er en ny funksjon unikt for Garmin Forerunner 945 LTE og baserer seg på LTE-tilkoblingen. Gjennom sanntidsdelingen vil du kunne sende fortløpende løpsoppdateringer til utvalgte kontakter med informasjon om hvordan du ligger ann underveis i et løp. Oppdateringene over LTE skjer hvert 60.sekund, men du kan redusere frekvensen til og oppdateres hvert 5. minutt dersom du ønsker å spare batteri. Du bestemmer selv kontaktene i Garmin Connect, hvilke data som skal sendes, og om mottakerne skal ha mulighet til å se sporingen i opptil 24 timer etter endt økt (skrues automatisk av etter 24 timer). Eksempelvis kan du velge at klokka sender et varsel med distanse, tempo, tid siste runde/løp og gjennomsnittshastighet for hver tredje kilometer du løper. Eller du kan opplyse om estimert sluttid på en gitt løpsdistanse.

 

Tilskuermeldinger

Med sanntidsdeling av aktiviteter kan venner og familie, eller en trener, følge med deg underveis i et langt maraton eller ultraløp å se hvordan du ligger ann. I det du starter økta vil de få en melding med en link som tar de videre til et oversiktskart i nettleseren der ruten du løper/sykler/etc.. tegnes opp fortløpende som du beveger deg.

En ekstra stilig funksjon er tilskuermeldinger. Tilskuermeldinger gjør det mulig for kontaktene dine å sende deg motiverende meldinger underveis i løpet – både via tekst og tale. Tekstmeldinger dukker opp på skjermen som en vanlig melding, mens talemeldinger kan være opptil 30 sekunder lange og krever at du bruker trådløse ørepropper.

I samme skjermbilde som kartet for sanntidssporingen, vil avsenderen få opp et meldingsfelt der han/hun fyller ut navnet på avsender og skriver en melding på opptil 50 tegn. For talemelding er det bare å trykke på det lille mikrofon-ikonet i vinduet å prate i vei såfremt den som trener med klokken har aktivert tilkobling til Bluetooth-ørepropper. Dersom han/hun ikke har dette tilkoblet, vil det ikke være mulig å sende talemelding.

Sekunder etter at meldingen er sendt, vil det dukke opp på klokka. Det du må være obs på er at i motsetning til vanlige smartvarsler som blir liggende på klokka til du sletter de fra listen eller fra mobilen, så vil tilskuermeldinger kun være synlig i noen sekunder før den forsvinner, og det for godt. Vi har dog funnet et «triks» for å få de til å vare lengre, og det er å trykke raskt på «ned»-knappen i det meldingen tikker inn. Da vil hele meldingen åpne seg, og den blir liggende til du trykker deg tilbake. Vi håper likevel at Garmin kan gjøre tilskuermeldingene like tilgjengelige som vanlige smartvarsler.

Du vil ikke få noe varsel om at det er en innkommende talemelding på vei, så plutselig kan musikken avbrytes av et heiarop fra brodern, søsteren eller en god venn. Eventuelt en hissig kompis du skylder en kaffe eller to. (Merk at avsender ikke kan spille inn lydmelding dersom du ikke har Bluetooth-ørepropper tilkoblet klokken).

Assistance og Assistance Plus

Sikkerhetsfunksjonen (Assistance) er kanskje enda mer genial og åpner for at klokken kan sende en nødmelding til utvalgte kontakter dersom du kommer ut for at uhell. Tidligere har dette forutsatt en tilkobling til mobilen, men LTE-tilkoblingen eliminerer behovet for dette fullstendig. Klokken starter da en «sanntidssporing» av posisjonen din og oppdateres kontinuerlig til du manuelt avbryter sporingen.

Funksjonen utløses enten ved at du brått stopper opp under en treningstur, som for eksempel dersom du krasjer på sykkel eller faller under et løp, eller via en manuell trigger. I førstnevnte tilfelle vil klokken begynne å pipe og vibrere mens den teller ned fra fem. I løpet av den tiden kan du avbryte dersom du har utløst alarmen ved en feil, eller du heller foretrekker å ligge og forbanne deg over smerten alene fremfor å involvere modern, fadern eller andre kontakter. Dersom du ikke avbryter, vil klokken sende posisjonen din til de utvalgte kontaktene (bestemmes i Garmin Connect appen) og samtidig starte en «sanntidssporing» som gjør at kontaktpersonene til enhver tid kan se hvor du befinner deg. Skulle du bli plukket opp av en ambulanse, eller i verste fall kidnappet når du løper i byen, så vil vedkommende kunne følge med på at du forflytter deg.

Som nevnt er denne funksjonen ikke en nyhet i seg selv, men Garmin Forerunner 945 LTE er den første (og foreløpig eneste) klokken som gjør det mulig uten å ta med telefonen. Det som derimot er helt nytt og som er unikt for LTE-versjonen av Garmin Forerunner 945, er Assistance Plus. Assistance Plus bringer inn et helt nytt sikkerhetsaspekt som enten setter deg direkte i kontakt med Garmin sin internasjonale nødsentral (IERCC), eller de samme utvalgte kontaktene som tidligere.

Assistance Plus utløses på følgende måter:

  • Velg Assistance Plus fra hurtigmenyen. Klokken begynner å telle ned fra 10 (gir deg mulighet til å avbryte).
  • Hold inne øverste venstre knapp til klokken automatisk begynner å telle ned fra 10.
  • Ved uhell som kræsj på sykkel, fall ned fra et fjell, gå på tryne på løpetur…
  • Ved utilsiktete hendelser der du ikke har klokken på deg, for eksempel dersom «trigger-knappen» holdes inne lenge nok til å starte nedtellingen når klokken oppbevares i en treningsbag, sekk, etc.. Du får da 30 sekunder på å avbryte nedtellingen.

Når du utløser Assistance Plus vil klokken sende posisjonen din til IERCC – Garmin sin døgnbemannede nødsentral, som umiddelbart besvarer meldingen din med «Hva er situasjonen?», eller noe lignende. Meldingen dukker opp på skjermen som en vanlig melding, og du kan følge opp med å svare direkte fra klokken via forhåndsdefinerte meldinger som i større grad beskriver årsaken til at du har kontaktet de. Dersom du sender en ny melding/bekreftelse om at du trenger hjelp, vil Garmin ta direkte kontakt med nødsentralen i ditt respektive område. Ved hjelp av posisjonen du har sendt via klokken, vil de finne ut hva slags redningstjeneste det er behov for. Befinner du deg langt til fjells, er det nødvendig med helikopter, har du kræsjet på sykkel vil ambulanse være naturlig. Har kajakken gått rundt og du ligger og chillern 30 mil til havs, så er det Erik Bye og redningsskøyta som kommer.

Kontakten med IERCC er «live» helt til de med sikkerhet vet at nødetaten der du befinner deg har kommet frem, og det er da sistnevnte som varsler IERCC om at jobben deres er gjort og at kontakten med deg kan avbrytes.

Du har mulighet til å avbryte Assistance Plus selv etter at funksjonen er aktivert, men det krever at du bekrefter dette til IERCC gjennom en steg-for-steg prosess på klokken. Assistance Plus kan også brukes til å kontakte utvalgte kontakter du har forhåndsdefinert i Garmin Connect.

Noen små «bugs».

  • Selv om dette ikke er avgjørende for klokkens funksjon, så er det likevel en litt unødvendig funksjon. I det du aktiverer en nødssituasjon, altså aktiverer «Assistanse», vil kontakten din først få en melding om at vedkommende har fullført løpet, før han/hun får meldingen om nødsituasjonen.
  • Kontaktpersonen kan sende melding til deg som forulykket, men du kan ikke svare på meldingen.
  • En annen ting vi gjerne skulle sett, var muligheten til å velge å sende nødvarsel til kun kontaktpersoner istedenfor IERCC når Assistanse utløses ved et krasj.
  • Tilskuermeldinger fungerer foreløpig ikke i Safari nettleseren, så linken må åpnes i Chrome eller en annen nettleser.

NB: Assistance Plus må ikke testes bare for sin skyld. Å sette i gang dette systemet er som å tenne på tørt gress. Kontakten med nødtjenesten etableres lynraskt, og IERCC sitter klare for nødvarsler 24/7. Vi gikk så langt som å trigge nedtellingen og å avbryte rett før meldingen ble sendt. Assistance Plus er en meget nyttig funksjon, men en funksjon du forhåpentligvis aldri vil få bruk for.

Intervaller – automatisk klassifisering + åpne repetisjoner

Intervaller er kanskje en av de mest populære treningsformene for å forbedre kondisjonen, og  mange forbrukere har etterspurt bedre intervallfunksjoner på pulsklokker. Garmin Forerunner 945 LTE kommer nå med automatisk klassifisering av intervalldata som gjør det lettere å holde oversikt over arbeidsintervaller og pauser. Det hele er veldig enkelt, og klokka holder kontroll på dette uten at du behøver å gjøre annet enn å trykke på «runde»-knappen.

Etter en treningsøkt får du full oversikt over intervallene i Garmin Connect, og klokken har automatisk sortert ut arbeidsintervaller og pauser fra hverandre basert på puls og tempo. Det eneste du trenger å gjøre, er å trykke på «runde»-knappen hver gang du starter/avslutter et nytt intervall/pause. Etter økten vil du kunne lese av økten og de ulike fasene i Garmin Connect. Dette er foreløpig kun tilgjengelig i den nettbaserte utgaven av Garmin Connect, men kommer forhåpentligvis til appen.

Garmin Forerunner 945 LTE kommer også med en ekstra intervallfunksjon som gjør det enklere å utføre intervaller «på farten», altså intervaller som ikke er planlagt. Under treningsprofilen du har valgt, går du til: Innstillinger – Trening – Intervaller, og velger «Åpne intervaller». Du behøver ikke å stille lengden på oppvarmingen (dersom du velger dette), bare trykk start, og ved første intervall trykker du «start» på nytt. Hver gang du starter/avslutter et nytt intervall/pause, vil klokke automatisk gjenkjenne dette å klassifisere det som intervall eller restitusjon. Samtidig vil klokka gi deg et oversiktlig skjermbilde som viser kun intervallene (antallet), tiden og lengden. Disse dataene skulle vi gjerne sett var mulige å tilpasse etter eget ønske, for eksempel med gjennomsnittlig hastighet per intervall, men det er foreløpig ikke mulig. Det er uansett en veldig fin funksjon, og gjør det enkelt å holde oversikt over intervallene når du trener.

 

Alt annet – og det er mye

Ettersom vi allerede har skrevet drøye 10 000 velvalgte ord om Garmin Forerunner 945, kommer vi ikke til å gå gjennom alle funksjoner i detalj. Dersom du ønsker å lese om Garmin Forerunner 945 LTE sitt fulle potensiale og forklaringer på hvordan du setter opp musikk på klokka, Garmin Pay, navigerer i kart, og mye mer, kan du lese dette i testen vår av Garmin Forerunner 945 her. Under går vi raskt (i det minste så raskt som undertegnede er i stand til) gjennom hva klokka er i stand til.

Et treningverktøy uten sidestykke

Garmin Forerunner 945 LTE er som nevnt, sammen med den noe tyngre og mer robuste Garmin Fenix 6 Pro, den kraftigste og best utstyrte multisportklokken på markedet. I Foreunner 945 LTE har Garmin klart å pakke inn en overflod av sensorer som registrer nesten alt du foretar deg og ikke foretar deg med høy presisjon.

Stappfull av sensorer

Garmin har hatt stor suksess med gode optiske pulssensorer i klokkene sine, og med fjerde og siste generasjon Elevate-pulssensor, er presisjonen minst like god som tidligere. Trener du bevisst etter puls og bruker dette som en viktig del av treningen din, anbefaler vi alltid å pare klokken med et pulsbelte, men for mange vil nok den innebygde pulssensoren kunne gjøre en god nok jobb. Her er det likevel så enormt mange faktorer som spiller inn på presisjonen at det er umulig å gi en klar anbefaling eller ikke om hva du bør gjøre. Det vi med sikkerhet kan si, er at ingen (bortsett fra Apple) leverer høyere presisjon enn det Garmin gjør. Elevate 4.0 sensoren har i løpet av vår testperiode levert betydelig bedre resultater enn forrige generasjon, og også den var god.

I tillegg til den innebygde pulssensoren kommer Garmin Forerunner 945 LTE med en PulseOX-sensor som måler oksygenmetningen i blodet (Skal ikke brukes som et medisinsk verktøy, men den er imponerende nøyaktig), et akselerometer og gyroskop som benyttes til å registrere hver minste bevegelse du gjør fra å løpe innendørs på mølle uten GPS-sporing, til å løfte vekter, gå turer (teller skritt) og ikke minst vite når du sover og når du er våken. Klokka kommer også med kompass, barometer, termometer og støtte for satellittsystemer over hele verden (GPS, GLONASS, GALILEO), og leverer også her presisjon i beste klasse. Den kan gi deg værmelding for de kommende dagene å sende deg stormvarsler når været slår om.

Med introduksjonen av Baneløp i fjor høst kan Garmin Forerunner 945 LTE spore deg nesten 100% nøyaktig når du løper rundt og rundt på en løpebane, noe som ikke bare gir utslag i korrekt distanse og et latterlig pent kart, men også helt riktig «instant pace» (hastigheten din her og nå).

Garmin baneløp
Med «Baneløp» får du latterlig nøyaktige målinger når du løper på bane.

Garmin Forerunner 945 LTE – aktivitetsmåling

– Døgnkontinuerlig sporing: Skritt, kalorier, puls, oksygenmetning, stress, respirasjonsrate, søvn, Body Battery, menstruasjonssyklus.
– Oppgradert Avansert søvnsporing.
– Body Battery
– Menstruasjonssporing
– Estimert kondisjonsalder
– Varsel om unormal hjerterytme.
– TrueUp og MoveIQ

Det er lettere å skrive hva Garmin Forerunner 945 LTE ikke måler enn alt den faktisk måler. Ved hjelp av de innebygde sensorene og avanserte algoritmer er klokka i stand til å måle aktiviteten din døgnet rundt, og inkluderer skritt, etasjer (høydemeter), kalorier, estimert distanse, respirasjonssporing (pustefrekvens), oksygenmetning i blodet, stress, Body Battery (energien du har tilgjengelig), søvn og intensitetsminutter.

Garmin har tilbydd de fleste av disse funksjonene i lang tid, men presisjonen har bare blitt bedre og bedre etterhvert som de har justert på algoritmene og ikke minst tilført  nye og forbedrede sensorer. Søvnmålingen er en av de mest nøyaktige vi har prøvd, og Garmin Forerunner 945 LTE kommer med selskapets nyeste søvnmåling som både er mer nøyaktig og betydningsfull enn tidligere. Søvnsporingen skjer automatisk og deles inn i tre faser; lett, dyp og REM, samtidig som den registrer tiden du er våken og hvor mye du beveger deg i løpet av natten. Dette summeres opp i en daglig søvnscore mellom 0 og 100 (100 er best) som indikerer hvor godt du har sovet.

Den nye søvnscoren påvirker nå Body Battery (kroppsressurser) som nå er mer realtisik enn det vi har erfart tidligere. Body Battery er et mål på hvor mye energi du har tilgjengelig til enhver tid. Ideelt sett starter du dagen på 100 og tallet reduseres utover dagen desto mer aktiv og stresset du er. God søvn og hvile lader batteriene, mens dårlig søvn, aktivitet og stress kan føre til lavere verdier.

Kvinner kan benytte seg av menstruasjonssporingen som lar deg loggføre symptomer på klokken eller i Connect appen. Du vil deretter kunne få trenings- og ernæringsråd på bakgrunn av dette.

MoveIQ vil automatisk gjenkjenne ulike former for aktiviteter å starte en tidtaking som registrer disse i Garmin Connect, mens TrueUp lar deg veksle sømløst mellom ulike Garmin-enheter mens alt av statistikk og data sømløst overføres fra den ene enheten til den andre – perfekt dersom du bruker Garmin Forerunner 945 LTE sammen med en sykkelcomputer, eller en enklere og mer «hverdagslig» klokke.

Garmin Forerunner 945 LTE – Treningsfunksjoner

– Pulsmåling på håndleddet: Garmin Elevate 4.0 pulssensor
– Nye aktivitetsprofiler: 
Nye profiler inkluderer Ultraløp, El-sykkel, -El-MTB.
– Avansert trenings- og restitusjonsanalyse, VO2 maks beregner.
– Forbedret intervallfunkjson
– PacePro, ClimbPro, Sluttid, Virtual Partner/Racer, Ytelseskondisjon
– Daglige treningsforslag
– Tilpassbare urskiver og datafelter
– Avanserte og guidede treningsøkter. -Gratis treningsprogrammer

Som treningsverktøy er det fint lite Garmin Forerunner 945 LTE ikke er i stand til. Klokken komme med et hav av ulike aktivitetsprofiler, og dersom du bedriver en ultra-sær sport som ikke finnes i listen, kan du enkelt opprette den selv. Enten du løper eller sykler så kan Garmin Forerunner 945 LTE kobles til alt av kompatible sensorer som pulsbelte, wattmåler, sykkellykter, GPS-radarer, sykkelcomputere, trådløse ørepropper, treningsmaskiner, hastighets- og kadenssensorer, m.m..

Bruker du et av Garmin sine avanserte pulsbelter (HRM-Pro, HRM-Tri og HRM-Run) vil du også få avansert løpsdynamikk som lengde på steg, frekvens, tid for bakkekontakt og vertikal bevegelse når du løper. Klokka vil så guide deg til hvordan du kan løpe mer effektivt og å bli en bedre løper. Den er til og med i stand til estimere sluttiden din på de mest populære løpedistansense som 5km, 10km, 21km og 42km. Beregningene gjøres på bakgrunn av en kombinasjon av VO2 maks og mengden trening du har tilbakelagt i de ulike intensitetssonene.

Det finnes heller nesten ikke begrensninger på hva klokka ikke er i stand til å varsle deg om. Du kan opprette varsler/påminnelser om å innta drikke/næring underveis i en løp, eller la klokka holde kontroll på tempo, puls eller skrittfrekvens. Still inn ønsket idealverdi på forhånd, og Forerunner 945 LTE varsler deg med både vibrering og alarm når du er utenfor sonen.

Syklister kan bruke klokka til alt fra å vise girkombinasjonen på elektroniske gir, til å styre en kompatibel sykkelrulle innendørs, og ikke minst det viktigste – å loggføre absolutt alt av puls, hastighet, kadens, distanse, høyde, stigningsprosent, etc..

For svømming er Garmin Forerunner 945 LTE i stand til å måle pulsen direkte fra klokka også under vann, selv om vi sterkt talt anbefaler å bruke et pulsbelte under denne formen for aktivitet. Ved utendørs svømming registrer klokka distanse, tempo, antall tak, tempo for tak, kalorier, og hvor effektivt du svømmer (SWOLF). SWOLF, en verdi som beregnes ved å legge sammen tiden og antallet tak du bruker på å svømme en bassenglengde (25m). Bruker du 30 sekunder og 10 tak på en bassenglengde, tilsvarer dette en SWOLF på 40. Jo mer effektivt du svømmer, desto lavere SWOLF verdi. I basseng teller klokka lengder, avstand, tempo, antall tak, tempo for tak og kalorier. Forerunner 945 LTE vil også gjenkjenne svømmestilen din når du svømmer i basseng.

Med en sjeldent solfylt sommer på vestlandskysten har undertegnede fått testet flere svømmeøkter med Forerunner 945 LTE, og er imponert over posisjonen på målingene. Til og med Elevate 4.0 pulssensoren leverer godt.

Dersom styrketrening og HIIT er mer din greie, vil du kunne dra nytte av et av de mange (gratis) treningsprogrammene på Garmin Connect. Velg blant en rekke treningsøkter, treningsprogrammer, eller opprett din egen, og klokka vil ved hjelp av små animerte figurer vise deg steg for steg hvordan hver enkelt øvelse skal gjøres. Garmin Forerunner 945 LTE gir deg en personlig trener på hånden. Den er også i stand til å gjenkjenne øvelser og repetisjoner automatisk, selv om det ikke alltid er like vellykket. Det samme gjelder for øvelser som yoga og pilates.

Med Daglige treningsforslag vil du hver dag få presentert en treningsøkt som er tilpasset din dagsform og treningsstatus. Funksjonen har eksistert en stund, men er nå enda bedre enn tidligere takket være den forbedrede søvnsporingen og Body Battery algoritmen. Dersom du en natt sover dårlig, vil dette reflekteres både på Body Battery og i treningsforslaget for den aktuelle dagen. Garmin vil også ta hensyn til den totale treningsbelastningen og treningsstatusen din når den kommer med forslagene.

Trener du mot et spesielt event, eller ønsker å forbedre tiden din på populære distanser som 5, 10, 21 eller 42 km, så kan du benytte deg av et av de mange gratis treningsprogrammene gjennom Garmin Coach. Treningsprogrammene er adaptive og tilpasser seg formen din etterhvert som du blir i bedre (eventuelt dårligere) form. Programmene synkroniseres til klokka som veileder deg gjennom hele økta. Alt sammen er gratis.

PacePro er en favoritt for alle løpere, og lar deg legge opp en forhåndsbestemt løpsstrategi som gjør det enklere å oppnå målet om å fullføre på en bestemt tid. Planlegg tempoet på økta ut i fra løpsdistanse og høydeprofil, og juster tempoet og innsatsen underveis for motbakker/nedoverbakker. Klokka holder kontroll på om du ligger i riktig temposone, eller om du må justere tempoet for å klare målet. Du kan opprette en PacePro plan direkte på klokka, eller i Garmin Connect. Det beste er å bruke sistnevnte ettersom du får større frihet til å justere tempoet underveis.

ClimbPro deler motbakker/nedoverbakker underveis på løypen du følger inn i individuelle seksjoner, og gjør det lettere å holde oversikt over hva som venter deg fremover i ruten og hvordan du bedre kan fordele kreftene. ClimbPro viser lengden, antall høydemetre og stigningsprosenten på bakken foran deg. Samtidig er du hele tiden oppdatert på hvor langt du har kommet på stigningen.

Virtuell Partner og Virtuell Racer gir deg mulighet til å konkurrere mot en forhåndsbestemt tid eller en tidligere treningsøkt. Still inn ønsket tempo, og klokka holder kontroll på hvor langt foran/bak du ligger den forhåndsbestemte tiden. Eller konkurrer mot en tidligere treningsøkt å la deg inspirere av å jage din egen tid fra en tidligere registrert økt.

Et annet nytt verktøy er ytelseskondisjon. Ved å analysere tempo, puls og pulsvariasjon når du løper, vil klokka gi deg en sanntidsvurdering av din nåværende ytelsesevne mens du løper. Dette gjør det enklere å se om du trener produktivt.

Perfekt navigeringsverktøy og skibomsens favoritt

– Innebygd topografisk kart for Europa.
– Popularitetsruting
– Opprett løyper direkte på klokka.
– Barometer, termometer, kompass.
– Stormvarsel og værmelding.

Foretrekker du heller og ferdes utendørs, enten det er på fotturer eller på ski, så kommer du til å elske det Garmin Forerunner 945 LTE har å by på. Her finner du navigeringsverktøy som sørger for at du aldri kommer til å rote deg bort, og et detaljert topografisk kart over hele Europa. Ønsker enda flere detaljer på kartet, kan du installere flere kart selv. «Finn tilbake» funksjonen sørger for at klokka guider deg tilbake til start nøyaktig samme rute som du kom, og med «rundt meg» funksjonen på kartet vil du alltid kunne se interessante og aktuelle punkter rundt deg. Lurer du på om det er en hytte i nærheten? Fyr opp kartet og sjekk «rundt meg». Hvis du er heldig vil det dukke opp både en hytte, et spa-anlegg og en McDonalds noen kilometer foran deg. Funksjonen har blitt imponerende god, og det tar bare 5-10 sekunder før du får opp et hav av alternativer.

Garmin Base Camp og Garmin Explore lar deg planlegge ruter på forhånd som senere kan lastes inn på klokka. Sistnevnte støtter per dags dator ikke Forerunner 945 LTE, men den «vanlige» Forerunner 945 er støttet, så det er nok like rundt hjørnet for nyvinningen også.
Her får du full oversikt over planleggingen på en stor og oversiktlig skjerm enten du bruker PC, mobil eller nettbrett. Du kan også importere en hvilken som helst rute (gpx-fil) som du laster rett inn på klokka.

En annen nyttig kartfunksjon er popularitetsrutingen som viser de mest populære rutene i området du befinner deg i, fargelagt som et overlegg på kartet. Popularitetsrutingen benyttes også til å opprette ruter direkte på klokka dersom du ønsker at klokken skal finne frem til en fin løperute i området du er. Velg distanse og retning du ønsker å løpe i, og klokka presenterer noen aktuelle alternativer med utgangspunkt i der du er.

Garmin lar deg virkelig mange muligheter når det kommer til navigering og å følge en rute. Du kan for eksempel velge å unngå bomveier, ferger, grusveier, etc.. Klokken kan gi deg beskjed når du er utenfor løypen, du kan utføre en løype i revers, starte midt i, eller bruke navigasjonen bare deler av løypen for så å avslutte underveis.

Med innebygd barometer vil klokken kunne forutse større værendringer å gi deg beskjed når et lavtrykk er på vei (stormvarsel) slik at du har mulighet til å justere planen underveis. Temperaturmåleren og høydemålinger vil i kombinasjon sørge for å registrere høyde og varme å fortelle deg når du er akklimatisert til den nye høyden/temperaturen. Egne widgeter for soloppgang/solnedgang, månefaser og tidevann, forteller deg alt du trenger å vite om omgivelsene når du er ute på tur.

Er du «skiboms» og bruker vinteren til å henge i skianlegget, kan du glede deg over at klokka automatisk holder oversikten over antallet nedkjøringer, hastighet, høydemeter og distanse. Når du sitter i heisen på vei mot toppen, vil klokka automatisk forstå at du chillern med Kvikk Lunsj og Red Bull, før den begynner sporingen når du setter utfor bakken igjen.

Langrennsløpere kan få estimert kraften de generer på ski ved å benytte et kompatibelt Garmin HRM-Pro pulsbelte. Med wattmåling kan du ta treningen enda et steg videre på vei mot toppformen.

Er du ivrig golfspiller vil du kunne laste ned kart for over 42 000 golfbaner over hele verden. Koble klokke til en kompatibel sensor, å få beregninger som skuddavstand, lengde for slag, PinPointer, lengdemål til Layups, digitalt scorekortet og mye, mye mer.

Treningsbelastning og restitusjon

– Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
– VO2-maks beregner og estimert kondisjonsalder.
– Estimert restitusjonstid.

Skal du bli best, eller bare bedre… så er det helt avgjørende med nok hvile etterfulgt av hard og smart trening. Garmin Forerunner 945 LTE gjør det lettere å vite når du er i stand til å trene, hvor hardt du kan trene, og når du bør hvile.

Etter hver eneste treningsøkt gir klokka en umiddelbar tilbakemelding om treningseffekten i form av aerob- og anaerob effekt på en skala fra 0-5, samtidig som du får en score som indikerer treningsbelastningen. Du vil også få vite om treningsøkten har ført til at formen din blir bedre, eller om du «kun» vedlikeholder, eller i verste fall trener destruktivt.

Treningsbelastningen summeres opp i en ukentlig Treningsbelastning (Training Load) som hjelper deg å unngå overtrening og potensielle skader. Til slutt finner vi Training Load Balance (TLB) som bruker all informasjonen om trening, høyde- og varmeakklimatisering, og VO2-maks målinger de siste 28 dagene, til å vise om du treningen din er effektiv eller ikke. TLB deler automatisk all treningen inn i tre ulike kategorier; Lav intensitet, Høy intensitet aerob og Høy intensitet anaerob, og forteller deg om du trener for mye/for lite i en av kategoriene, og guider deg videre for best mulig treningsfremgang.

Garmin Forerunner 945 LTE er også i stand til å estimere VO2-maks (oksygenopptaket) ditt basert på treningen du gjør. Tidligere fungerte dette kun for løping og sykling på vei, men vil nå også gjelde for terrengløp. Etter hver økt viser klokka en estimert restitusjonstid (antall timer) til kroppen din er 100% klar for neste økt.

 

Smartklokkefunksjoner

– Smartvarsler: Speiler varslene fra mobilen.
– Connect IQ støtte: Brukerdefinerte urskiver, last ned apper, datafelter og widgeter.
– Widget Glance og nytt grensesnitt
– Nyttige verktøy: Værmelding, kalender, «finn telefonen», stoppeklokke, nedtelling, etc..
– Musikkstyring: Støtter offline streaming av musikk. Innebygd lagring for opptil 1000 sanger. Styr musikken på telefonen.
– Tilkobling: Bluetooth, ANT+, WiFi, LTE
– Sikkerhets- og 
sporingsfunksjonen
– Garmin Pay

Garmin Forerunner 945 LTE er først og fremst en rendyrket treningsklokke og et kraftig «treningsverktøy», men har også noen fine funksjoner som gjør at klokken tar steget nærmere «smartklokkene». Til tross for den innebygde LTE-tilkoblingen vil du ikke kunne sende meldinger å motta samtaler, men klokken speiler samtlige varsler fra mobilen og lar deg lese selv svært lange meldinger rett på skjermen. Du kan også slette varslene på mobilen direkte fra klokka.

Har du en Android-telefon vil du kunne svare på meldinger med forhåndsskrevne meldinger opprettet i Garmin Connect. Dette gjelder dessverre ikke for iPhone-brukere på grunn av Apple sine strenge restriksjoner om å tillate andre klokkeprodusenter smarte funksjoner som de begrenser til Apple Watch.

Gjennom Connect IQ-store kan du laste ned ulike urskiver, widgeter og datafelter som lar deg tilpasse og personliggjøre klokken, samt utvide funksjonaliteten ytterligere. Med en litt forbedret utgave av Widget glance er det enklere enn noen gang å bla gjennom ulike widgeter. Widget Glance viser tre ulike widgeter i hvert skjermbilde når du scroller gjennom listen og gir en mye bedre oversikt enn tidligere der du måtte bla gjennom en og en widget. Åpner du en app eller widget, vil du kunne dykke dypere inn i informasjonen som er registrert. Du vil enkelt og greit se mer data direkte på klokken uten å måtte lete gjennom Garmin Connect appen for å finne det du ønsker.

Widgeter er noe av det som gjør Garmin Forerunner 945 LTE så mye smartere enn kun en treningsklokke. Her kan du få nyttige apper som viser deg været, tidevannet, kalenderen, fotballresultater, nyhetsoverskrifter, etc.. Det finnes et hav av ulike widgeter, og ikke minst urskiver som lar deg vise alle mulige data i ett og samme skjermbilde.

Elsker du å lytte til musikk eller podcast når du trener, kan du lagre inntil 1000 sanger rett på klokka, enten som mp3-filer, eller offline spillelister fra Spotify eller Deezer (krever Premium abonnement). Du kan også bruke klokka til å styre musikken som spilles av fra telefonen.

Vi har allerede nevnt sporings- og sikkerhetsfunksjonen som nå er dekket av LTE-tilkoblingen, men dersom du ikke velger å tegne et abonnement på smartklokkefunksjonen med LTE, vil du likevel få mulighet til å la utvalgte kontakter følge deg i sanntid, samt sende nødmeldinger til kontaktpersoner så lenge du har med deg telefonen.

Garmin Pay gjør det mulig å betale med klokka i hvilken som helst betalingsterminal så lenge banken din støtter tjenesten. Garmin Pay er faktisk den trådløse betalingstjenesten som samarbeider med flest banker, så det er stor sannsynlighet for at banken din lar deg løpe rundt å betale med Garmins toppmodell uansett hvor du er.

Til slutt, men noe vi setter stor pris på og som Garmin er alene om blant de store produsentene av multisportklokker, er muligheten til å gå helt ut av treningssidene og tilbake til hovedskjermen for å bla gjennom de ulike widgetene uten å avslutte økta. Dette gjør det mulig å sjekke smartvarsler, værmelding, temperatur, Body Battery og alt annet du lurer på.

Garmin Connect

– Komplett oversikt over trening og aktivitet.
– Opprett ruter, treningsøkter og følg treningsprogrammer.
– Delta i konkurranser, eller 
utfordre konatkter.

En av våre favorittfunksjoner med Garmin er det store nettverket og tjenestene du får gjennom Garmin Connect. Garmin Connect er selskapets «treningsplattform» der du får full oversikt over all treningen og aktiviteten din, kan planlegge turer, opprette eller delta i treningsprogrammer og konkurranser, utfordre venner eller andre Garmin Connect kontakter, m.m…

Det er også appen du bruker for å synkronisere klokken med telefonen, og lar deg utføre mange av handlingene som du også kan gjøre på nettsiden. For de fleste vil appen være nok, og du kan både opprette ruter, lage treningsøkter/treningsprogrammer, analysere treningsøkter, delta i konkurranser/utfordringer og mye, mye mer. Med den nye widgeten Toe-to-Toe utfordringer, vil du få live-oppdateringer om utfordringer rett på klokka. Har treningskameraten din plutselig gått flere skritt enn deg i løpet av dagen, vil du umiddelbart få beskjed på klokka.

Ved første øyekast kan Garmin Connect virke litt overveldende, men du vender deg raskt til det. Appen er utrolig rik på informasjon, og du kan selv velge hva som skal vises og hva som skal være skjult. I våre øyne er Garmin Connect en veldig god og informativ tjeneste, og selve synkroniseringen med klokka skjer lynraskt. Er du tilkoblet WiFi nettverk vil data og informasjon fra klokken synkroniseres over WiFi-tilkoblingen, og alle spillelister du velger å laste ned for å streame offline, benytter seg av WiFi under nedlastingen.

Er det en ting vi ønsker Garmin skal få på plass, så er det muligheten til å redigere en avsluttet treningsøkt slik at man kan velge et sluttpunkt på kartet, og deretter blir hele aktivitetssammendraget avsluttet der. Wahoo tilbyr dette på sin ELEMNT RIVAL, og det er en genial funksjon dersom du glemmer å slå av GPS-en etter en treningsøkt, eller glemmer å skifte mellom svømming/sykling/løping under en multisport. Det vil nok skape utfordringer for beregningen av treningsbelastningen og restitusjonen, men Garmin har musklene og kunnskapen til å klare det.

I dag får du mulighet til å redigere total tid, hastighet, tidspunkt for start, og et par andre parametre, men ikke start- og stoppunkt på kartet. Dersom du endrer tiden, eller distansen på en svømmeøkt, så vil heller ikke SWOLF-scoren oppdateres. Dette hadde vært en fin oppdatering for Garmin å få på plass.

Konkurrenter/Alternativer

– Garmin Forerunner 945
– Garmin Fenix 6 Pro
– Suunto 9 Peak
– Polar Vantage V2

En åpenbar konkurrent til Garmin Forerunner 945 LTE er forgjengeren Garmin Forerunner 945. Foruten om LTE-tilkoblingen er klokkene like på innsiden, mens Garmin Forerunner 945 LTE benytter den nye Elevate 4.0 sensoren og har et litt mindre klokkehus. LTE-utgaven koster 1250 kr mer, og dersom du ønsker å utnytte funksjonene som denne gir, krever det i tillegg et månedsabonnement. Dette er dog uten binding og kan startes/avsluttes etter behov.

Vi kommer ikke utenom den mer robuste Garmin Fenix 6 Pro – i utganspunktet samme klokke som Garmin Forerunner 945, men med et klokkehus i aluminium/titanium, en større og mer ripesikker skjerm og lengre batteritid. Fenix 6 Pro veier til gjengjeld mer, og er ikke like diskre på håndleddet. Et alternativ er så klart Fenix 6S Pro som har samme skjermstørrelse som Forerunner 945 LTE.

Fra finnene kommer Polar Vantage V2 og Suunto 9 Peak, men ingen av disse er i nærheten av å matche Garmin Forerunner 945 LTE på allsidigheten den tilbyr som en multisportklokke som kan brukes til mye mer enn «bare» trening. Begge klokkene er fantastiske klokker til sitt bruk, men Garmin ligger noen hestehoder foran når det kommer til funksjoner. Vi vil også påstå at presisjonen på både pulsmålinger og aktivitetsmålingen er bedre på Garmin Forerunner 945 LTE enn de to nevnte modellene.

Konklusjon

Garmin Forerunner 945 LTE
Garmin Forerunner 945 LTE

Product Name: Garmin Forerunner 945 LTE

Brand: Garmin

MPN: 7499

Currency: NOK

  • Brukervennlighet - 95%
    95%
  • Treningsfunksjoner - 96%
    96%
  • Batteritid - 90%
    90%
  • Programvare (nett/mobil) - 100%
    100%
  • Optisk pulsmåling - 95%
    95%
  • GNSS (Nøyaktighet sporing) - 97%
    97%
  • Verdi for pengene - 90%
    90%
95%

Konklusjon

Garmin Forerunner 945 LTE viderefører alt det gode fra sin forgjenger og utvider funksjonaliteten ytterligere. Med et slankere design, bedre måling av puls- og oksygenmetning og enda større frihet fra mobilen uten at det går på bekostning av tryggheten, er Garmin Forerunner 945 LTE selskapets beste klokke til nå.

LTE-tilkoblingen bringer inn en ekstra sikkerhet for brukere med et aktivt «smartklokke abonnement», og gjør det mulig å legge igjen mobilen hjemme og likevel kunne kontakte nødtjenesten ved er uforutsett uhell/nødsituasjon. I tillegg kan du lytte til musikk, betale med klokka, spore ruten din med høy presisjon, navigere med kart, få trenings- og retitusjonsanalyse og en rekke nyttige treningsverktøy som kan hjelpe deg til å bli en enda sprekere og sterkere utgave av deg selv.

Pros

  • God pulssensor og nøyaktig GPS.
  • God batteritid.
  • Slank profil, lav vekt og god passform.
  • Detaljerte kart med popularitetsruting som gir deg de mest populære rutene i ditt områder.
  • God og innholdsrik app med rask synkronisering.
  • Garmin Pay og støtte for offline streaming av musikk fra Spotify/Deezer, etc..
  • Nøyaktig på aktivitetsmåler og avansert søvnsporing.
  • Stor frihet til å tilpasse klokken etter eget ønske.
  • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
  • Sporings- og sikkerhetsfunksjon over LTE-nettverket eliminerer behovet for mobil.
  • Tilskuermeldinger direkte på klokka.

Cons

  • Ingen spesielle.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Annonsørinnhold
Annonse fra Vita Pura AS

Slet med søvn i årevis: - Nå sovner jeg oftest på tre minutter

Produkttest

Test: Aura massasjepute fra IWAO

Massasje kan ha mange helsefremmende effekter på både kropp og psyke,…
Dato: Des 11, 2024
Produktomtaler

Trådløse hodetelefoner/ headset – Topp 10 – Best i test 2024!

Er du ute etter et nytt par trådløse hodetelefoner/ headset til…
Dato: Des 10, 2024

HOLD DEG OPPDATERT,

FÅ GRATIS TRENINGSPROGRAM OG KOSTHOLDSPLAN

Litt mer om deg

Få siste nytt innen trening, kosthold, helse 
og livsstil rett i innboksen din.

Registrer deg nå, og motta et gratis treningsprogram og kostholdsplan som nedlastbar PDF!

Ulmer