Saucony Triumph 18 tar komfort og begrepet «mengdetreningssko» til nye høyder. Denne skoen får selv en sofa-elsker til å innse at løpesko kan være mer behagelig enn myke sofaputer.

Saucony Triumph har alltid vært en sko for de som er ute etter en solid mengdetreningsko til rolige turer eller aktiv restitusjon, mens Ride-serien har vært en mengdetreningssko med et mer allsidig bruksområde. Den forrige utgaven av Saucony Triumph høstet mye gode kritikker og ble godt likt for sin komfortable passform og behagelige demping uten at skoen «slukte» deg under landingen. Saucony Triumph 18 har blitt enda bedre – på alt.

Nytt for denne modellen er en mer luftig og komfortabel overdel, en redesignet mellomsåle som skal gjøre skoen mer smidig og responsiv, et tightere hælparti som låser foten bedre på plass, og en yttersåle med bedre grep.

Saucony Triumph 18 – design og funksjon

Det er ingen tvil om at Saucony Triumph 18 er en løpesko velegnet for de lange turene der du ønsker høyest mulig komfort, men den 18.utgaven har kvaliteter som gjør den i stand til og føles livlig og behagelig selv på kortere turer.

Overdelen i Jacquard mesh sørger har blitt noe tynnere og mer fleksibel enn tidligere, og sørger for å holde foten trygt på plass (skoen har en forsterkning på hver side i front). Tungen er sydd fast i sidene av skoen slik at den ikke forflytter seg og blir til irritasjon. Kombinasjonen gjør at overdelen uten tvil føles svært komfortabel, men vi kan ikke unngå å tenke på at skoen kunne vært «enda litt lettere» dersom Saucony hadde fjernet litt mer av den polstrede tungen og materialet på overdelen. Skoen hadde også blitt luftigere på de varmeste dagene – for Saucony Triumph 18 blir fort varm. Lissene er gode, men de flises litt raskt opp.

Mellomsålen består av Saucony sitt PWRRUN+, et materiale som så lyset for første gang med introduksjonen av Triumph 17. PWRRUN+ er enda lettere, mer fleksibelt og responsivt enn det gamle EVA-materialet, og er også mer motstandsdyktig mot temperaturendringer slik at det ikke blir hardt i kulden, eller for mykt ved høyere temperaturer. Droppet på 8mm bidrar til en naturlig stegavvikling uten at det føles ut som at skoen gjør all jobben for deg. Saucony Triumph 18 oppleves stødig og trygg, og mye skyldes nok den brede mellomsålen som også er «forsterket» med en slags kile/guide på sidene for å guide foten gjennom stegavviklingen.

Vi må også trekke frem den utrolige høye komforten med denne skoen. Saucony benytter det de kaller en FORMFIT-fotseng som gjør at foten nærmest synker ned i sålen og lar seg omslutte av innersålen istedenfor at du «sitter på toppen» av den. Saucony har klart å gjøre dette uten at skoen føles tung og treg, og det bidrar bare til en vanvittig høy komfort.

 

Saucony Triumph 18
Sålen er oppdatert med karbonisert gummi som bidrar til bedre grep og lavere vekt. Fleks-kanalene sørger for bedre fleksibilitet i skoen.

Yttersåle og passform

Yttersålen er kanskje det som har endret seg mest. I motsetning til tidligere der sålen var forsterket med krystallisert gummi, benytter Saucony Triumph 18 karbonisert gummi som både har bedre grep og lavere vekt. Sålen er også oppdatert med flere fleks-kanaler som bidrar til bedre fleksiblitet og lettere stegavvikling. Vi liker spesielt godt at Saucony har valgt å forsterke nesten hele sålen med gummi, noe som gjør at Saucony Triumph 18 har høy slitestyrke, og ikke minst kan brukes på grusveier uten å få ødelagt sålen. Den tidligere sålen hadde kanskje litt høyere slitestyrke, men grepet var ikke like godt. Det er uansett minimal forskjell på slitestyrken på de to gummiblandingene.

Saucony Triumph 18 er normale i størrelsen, og er gjennomgående medium bred fra hæl til forfot. Skoen føles nok litt større enn Triumph 17, men det skyldes i hovedsak at den nye hælkappen holder foten bedre på plass, og det vil oppleves som at det er bedre plass til tærne i front.

Er du en erfaren løper som søker en sko for lange rolige turer, til restitusjonsdagene, eller til dagene der du ønsker litt ekstra komfort? Da er Saucony Triumph 18 perfekt. For nybegynnere og middels erfarne vil Saucony Triumph 18 være den perfekte mengdetreningssko, og mange vil nok kunne ha glede av denne også på kortere distanse. Bare husk at det først og fremst er en sko for mengde, noe vekten på 315 gram også tilsier.

Fakta:
Hæl/forfot: 32mm/24mm
Dropp: 8mm
Vekt: 315g

Konklusjon

Saucony Triumph 18
Saucony Triumph 18

Product Name: Saucony Triumph 18

Brand: Saucony

MPN: 1900

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 84%
  84%
 • Respons - 88%
  88%
 • Stabilitet - 92%
  92%
 • Demping - 96%
  96%
90%

Konklusjon

Saucony Triumph 18 er virkelig en triumf. Skoen leverer en komfort som er helt suveren, og en snert og livlighet som få mengdetreningssko med like god demping er i stand til. Samtidig er skoen slitesterk nok til å kunne bære deg gjennom mange mil, og sørger for å ta vare beina dine gjennom mange og lange turer.

Kanskje den beste mengdetreningsskoen vi har prøvd.

Pros

 • Utrolig komfortable!
 • Meget god demping, men også god respons.
 • Føles trygge og stødige.
 • Innersålen omfavner fotbladet.
 • Slitesterk og godt grep.

Cons

 • Litt tung for de raskere turene.
 • Lissene er tykke og kan bli flisete.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Best i test trådløse ørepropper – Beste hodetelefoner

Vi gir deg oversikten over de beste trådløse øreproppene til trening…
Dato: Mai 07, 2021
Produkttest

Guide til pulsbelter og pulsmålere

Passer den nye pulsklokka med det gamle beltet ditt? Eller det nye…
Dato: Mai 05, 2021
Produkttest

Test: Salomon Predict MOD

Salomon Predict MOD er en lett og luftig  løpesko som også fungerer…
Dato: Mai 05, 2021