Saucony Drizzle Jacket er en enkel og grei løpejakke for deg som ikke lar deg stoppe av regn og dårlig vær. Men det finnes bedre alternativer.

Det finnes etterhvert mange gode løpejakker for norske forhold med skikkelig ruskevær, og det skal mye til for å skille seg ut i mengden av jakker som imponerer. Saucony Drizzle Jacket er verken en revolusjon eller eksplosjon av en jakke, men den gjør likevel jobben med å holde regnet borte og kroppen tørr på en god måte.

Stoffet i jakken er uten tvil det området Saucony har truffet best på. Jakken kjennes myk og komfortabel, og har relativt god stretch sammenlignet med en ren skalljakke. Saucony Drizzle Jacket er vanntett, men Saucony oppgir verken vannsøyle eller pusteevne. Vi kan i hvert fall skrive under på at den holder en kraftig regnskur ute, og pusteegenskapene er relativt gode. Jakken fungerer også godt som en ren vindjakke på dager der regnet uteblir og sola ikke steker på sitt verste.

Passform og bruk

Passformen er et område vi ikke blir helt fortrolige med. Over brystet virker det som at jakken er litt for stram slik at når du strekker ut ermene, så blir det for lite stoff i front som fører til at det strammer voldsomt over brystet. Samtidig har jakken ellers en veldig avslappet passform, og det er ingen strammestrikk i midjen. Denne kombinasjonen gjør at vi aldri helt får Saucony Drizzle Jacket til å passe.

Heldigvis har Saucony sørget for å få på plass to gode glidelåslommer – en på hver side. Jakken har en stor hette, men det mangler stramming i bakkant og den har heller ingen avstivning i front. Dette fører til at hetten begrenser synsfeltet, og når det regner kraftig vil vannet dryppe ned i front i stedet for å gli ut til sidene. Vi skulle også ønske oss litt mer refleksdetaljer, ikke bare de to små logoene i front og bak.

Alt i alt fremstår Saucony Drizzle Jacket som et litt halvferdig produkt. Den har bra potensiale, for stoffet i jakken har svært gode egenskaper. Saucony er latterlig gode på sko, så det er nok ikke mye som skal til før de klarer å få skikkelig dreisen på denne jakken heller. Om Saucony velger å prioritere det fremover, så ønsker vi oss i hvert fall en jakke til.

Saucony Drizzle Jacket er tilgjengelig i herre- og damemodell i tre ulike fargevarianter for begge kjønn.

Konklusjon

Saucony Drizzle
Saucony Drizzle Jacket

Product Name: Saucony Drizzle

Brand: Saucony

MPN: 1759

Currency: NOK

 • Pusteegenskaper - 70%
  70%
 • Passform - 70%
  70%
 • Vekt/komprimerbarhet - 70%
  70%
 • Vanntetthet - 80%
  80%
 • Detaljer (lommer/hetter/refleks/etc.) - 70%
  70%
72%

Konklusjon

Saucony Drizzle Jacket er enkelt og greit en helt grei løpejakke. Om du får jakken til å passe, så er materialet svært komfortabelt, og den holder deg tørr selv i skikkelig regnvær. Det er likevel noe halvferdig med Drizzle Jacket, og per i dag finnes det bedre alternativer.

Pros

 • Vanntett og gode pusteegenskaper.
 • To store glidelåslommer.
 • Behagelig ytterstoff.

Cons

 • Stram over brystet. Litt for løs ellers.
 • Ingen stramming i midjen.
 • Hetten mangler stramming og avstivning i front.
 • Litt lite reflekser.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Test: Salomon Predict 2

Salomon Predict 2 er en oppdatert versjon av den originale Predict-skoen,…
Dato: Sep 13, 2021
Produkttest

Test: Salomon Sense Ride 4

Salomon Sense Ride 4 viderefører alt det vi likte så godt…
Dato: Sep 09, 2021
Produkttest

Test: Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10

Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10 har store sko…
Dato: Sep 08, 2021