Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10 har store sko å fylle nåe de tar over etter våre tidligere favoritter.

Salomon har toppet mange lister og tester for sine gode løpevester, og i år har de oppgradert bestselgerne S/Lab Sense Ultra og Adv Skin-serien.

Nye Sense Pro ligner mye på sine forgjengere, men har fått en oppdatert passform som i følge Salomon skal bidra til å eliminere trykkpunktene og friksjonen for økt komfort. I tillegg har drikkevestene endret designet på lommene slik at de er lettere å nå under aktivitet, samt en enklere strømmeløsning i front.

Sense Pro kommer i to ulike størrelser (bærekapasitet): 5L og 10L, og Salomon har dermed valgt å droppe den minste 2-literen og i tillegg økt kapasiteten på den tidligere største 8-literen. Vi har testet både Sense Pro 5 og Sense Pro 10, og det er merkbart at det har skjedd en forandring. Dog er vil i tvil om vestene faktisk har blitt enda bedre.

Den minste modellen, Salomon Sense Pro 5, er er enkelt og greit utrolig allsidig og lar deg ta med deg både en lett vindjakke, noen energibarer, telefon, lykt, og enda litt til. Trenger du mer plass til en lengre tur, så er Sense Pro 10 veien å gå. Her får du muligheten til å pakke med deg en god del ekstra uten at du trenger å stappe vesten så full at den blir ubehagelig å bære. Perfekt for ultraløp eller minimalisten på dagstur i fjellet.

Salomon Sense Pro 5

Salomon Sense Pro 10

Til tross for at 5 og 10 liter kan høres lite ut, så rommer disse vestene likevel imponerende mye. Det elastiske og ekspanderende stoffet i sekken gjør at du kan stappe lommene fulle, og det stretchy materialet bidrar til at de ligger tett og godt på ryggen slik at den følger hver eneste bevegelse. I likhet med de forrige modellene så blir de nærmest umerkelige og som en del av kroppen. Nettingen inn mot ryggen er også svært pustende og gir god avkjøling i varmt vær. Den største utfordringen er kanskje å finne den riktige størrelsen, for bommer du her, er det vanskelig å få vesten til å sitte godt, og lommene blir enda mer utilgjengelige.

Vesten strammes ved hjelp av hurtigsnøring som nå er designet slik at du strammer både øvre og nedre del av sekken bare ved å trekke i en snor. Festepunktene kan flyttes både ned og opp slik at du får tilpasset vesten etter eget behov.

På sidene av vesten/sekken har Salomon valgt å fjerne de to små glidelåslommene vi fant på S/Lab Ultra 5, og har isteden valgt å gå for en utvidbar lomme med åpning fra utsiden av skulderreimene. Glidelåslommene er et stort savn ettersom disse passer perfekt til f.eks. mobilen, et kamera, energibar, etc., i tillegg til at de var enkle å nå. Lengst bak på sidene er det en gjennomgående åpning som gjør det mulig å trekke ut en jakke, bukse, etc. fra begge sider. Denne lommen er veldig praktisk, men du skal ha rimelig god mobilitet i skulderleddet for å nå tak i disse uten å måtte ta av deg vesten.

I front er skulderreimene utstyrt med hver sin lomme som hver inneholder en 500ml softflaske. Bunnen på flaskene er avstivet med en liten plastkappe slike at det er enkelt å dytte flaskene ned i lommene når du skal sette de på plass. Venstre skulderreim har også en liten glidelåslomme med plass til f.eks. mobilen, og i tillegg er det en liten ekspanderende lomme i front på begge sider.

Baksiden av sekken er der de to modellene skiller seg. På Sense Pro 5 er de tre små lommene som utgjorde baksiden på S/Lab Sense Ultra 5 nå fjernet og erstattet av et større ekspanderende hovedrom med åpning i toppen. 10-literen gir deg dog vesentlig mer plass uten å gjøre særlig mye mer ut av seg, og har en praktisk glidelåslomme som åpnes fra høyre side.

Begge vestene er klargjort for å kunne brukes med en drikkeblære, og nederst på baksiden er det et feste som gjør at du kan feste et par staver. Det er også mulig å oppgradere med en slags bæreveske for staver slik at du har enda enklere tilgang til de mens du bærer vesten på deg.

Konklusjon

Salomon Sense Pro 5
Salomon Sense Pro 5

Product Name: Salomon Sense Pro 5

Brand: Salomon

MPN: 1500

Currency: NOK

90%

Konklusjon

Salomon Sense Pro 5 har store rom å fylle når den skal erstatt vår tidligere favoritt i den minste størrelsesklassen blant løpevester. Sense Pro 5 er nå den minste og mest diskré løpevesten/løpesekken i Salomon sitt store utvalg, og viderefører det meste av kvalitetene som gjorde at vi likte S/Lab Sense Ultra 5 så godt. Vi savner dog glidelåslommene på sidene, men samtidig er det nå flere lommer i front. Salomon Sense Pro 5 er med andre ord et godt valg for de korte og raske turene der kun det mest nødvendige må med.

 

 

 

 

 

Pros

 • Sitter som støpt når du først finner størrelsen. Lav vekt.
 • Rommer mye.
 • God strammeløsning i front.
 • Softflaskene er avstivet slik at de er lette å ta ut/inn.
 • Bra med lommer i front. Egen glidelåslomme for mobil.
 • Stort hovedrom bak.

 

Cons

 • Vanskelig å finne riktig størrelse.
 • Savner enklere tilgang til lommer fra siden.

Salomon Sense Pro 10
Salomon Sense Pro 10

Product Name: Salomon Sense Pro 10

Brand: Salomon

MPN: 1700

Currency: NOK

95%

Konklusjon

Salomon Sense Pro 10 er den perfekte «sweet spoten» for deg som er ute etter en superlett løpevest eller løpesekk, men som kvier deg for å drasse med deg for mye. Sense Pro 10 gir deg plass til det lille ekstra på en lang løpetur, og har praktiske løsninger som gjør at du kan konsentrere deg fullt og helt om det du skal – nemlig løpe.

Pros

 • Bombesikker passform. Lav vekt.
 • Svært god plass.
 • God strammeløsning i front.
 • Softflaskene er avstivet slik at de er lette å ta ut/inn.
 • Bra med lommer i front. Egen glidelåslomme for mobil.
 • Mange praktiske festepunkter.

Cons

 • Vanskelig å finne riktig størrelse.
 • Savner enklere tilgang til lommer fra siden.

 

 

 

 

 

 

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2022 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022