Salomon S/Lab Ultra 3 kommer nå i sin 3.utgave og er bedre enn noen gang. Ikke rart denne skoen er en favoritt blant ultraløpere!

Få produsenter har så god erfaring med å lage terrengløpesko som franske Salomon, og helt siden deres første utgave av S/Lab Ultra-skoen har de solgt i bøtter og spann. Salomon S/Lab Ultra 3 er den tredje i rekken, og sammenlignet med den forrige utgaven har det skjedd en rekke forandringer til det bedre.

Konstruksjonen er både lettere, puster bedre og er mer slitesterkt noen gang tidligere. I overdelen benyttes et ekstra slitesterkt og vannavstøtende meshmaterialet som samtidig klarer å bevare optimale pusteegenskaper. I front er tærne beskyttet av en tåkappe som hindrer ødelagte tær dersom du sparker borti stein. På innsiden av skoen finner vi Salomon sin Endofit-konstruksjon som gir en sokkelignende passform som låser foten godt på plass. Hurtiglisser gjør det enkelt å tilpasse strammingen slik at du unngår trykkende og ubehagelige punkter.

Perfekt balanse mellom komfort og råskap

Mellomsålen på Salomon S/Lab Ultra 3 består av lettvekts EVA og en tynn TPU film som beskytter foten samtidig som den bevarer den gode bakkekontakten og løpsfølelsen. Sammenlignet med den forrige utgaven har Salomon S/Lab Ultra 3 fått 2 mm ekstra skum i mellomsålen, og dermed enda bedre demping. Yttersålen i Contagrip MA er laget for varierte underlag og sikrer godt feste på både våte og tørre, samt myke og harde underlag. Slitestyrken er også imponerende god.

Salomon S/Lab Ultra 3
Sålen består av halvhøye knaster i ulike vinkler jevnt fordelt over hele sålen. Grepet er godt både på tørt og vått underlag.

Passformen på Ultra 3 er relativt romslig, og du trenger ikke å gå opp i størrelse slik du ofte må med Salomon-sko. Hælpartiet og mellomfoten er medium bred, mens forfoten er medium til bred. Volumet i skoen er relativt lite, og den sitter derfor ganske tight på foten.

Salomon S/Lab Ultra 3 er en av de mest allsidige terrengløpeskoene vi har prøvd, og den kan like gjerne brukes på en rask løpetur i bakgården som et 80 km langt ultraløp. Her er det både komfort nok, grep nok og løpsfølelse nok til å få frem smilet i selv gråstein.

Konklusjon

Salomon S/Lab Ultra 3
Salomon S/Lab Ultra 3

Product Name: Salomon S/Lab Ultra 3

Brand: Salomon

MPN: 1900

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 85%
  85%
 • Stabilitet - 85%
  85%
 • Demping - 90%
  90%
 • Grep vått/sleip - 85%
  85%
 • Grep tørt/fast - 85%
  85%
86%

Konklusjon

Salomon S/Lab Ultra 3 leverer en perfekt balanse mellom høy komfort, god demping, rått grep og god løpsfølelse. Dette er en sko som takler nesten alle forhold, selv lange partier med asfalt og grus. En høyt anbefalt sko.

Pros

 • Svært allsidig bruksområde.
 • God passform med romslig tåboks.
 • God demping. Relativt god respons.
 • Slitesterk og godt beskyttet.
 • Godt grep på de fleste underlag.

Cons

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2022 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022