Salomon Predict MOD er en lett og luftig  løpesko som også fungerer til hverdags.

Salomon har etterhvert fått ganske mange modeller i løpesko-serien for asfalt og kompakte underlag, og Predict MOD er et det rimeligste alternativet blant tre ulike modeller i PREDICT-serien. Salomon Predict MOD skiller seg fra Sonic 4 Balance skoen (tidligere testet) ved å bruke en slags todelt såle som skal sørge for en mer dynamisk stegavvikling og dermed gjøre det lettere for foten din å bøye seg naturlig. Sålen består av to uavhengige plattformer som Salomon kaller «Anatomic Decoupling», og konstruksjonen skal bidra to at skoen tilpasser hver løper sin unike løpestil for optimal passform, komfort og stabilitet.

Overdelen består av et lettvekts 3D meshmateriale med høy pusteevne og fleksibilitet. Materialet er svært luftig, og sørger for å kjøle ned føttene dine på varme sommerdager samtidig som det slipper ut overskuddsvarme og fukt. På innsiden har Predict MOD en slags sokk støpt inn i skoen som gjør at det ikke finnes sømmer på innsiden som kan irritere foten. Dette bidrar også til at skoen lett tilpasser seg både smale og brede føtter, og kjennes svært komfortable bruk. Salomon har også gjort en god jobb med hælpartiet som holder foten godt på plass, samtidig som hælkappen er snill mot akilles.

Demping og respons

I motsetning til sin storebror Salomon Predict 2 som benytter det nye Infiniride-skummateriale bestående av TPU-basert skum som er tilsatt nitrogen for å gi skoene en kombinasjon av god demping og høy slitestyrke, så har Predict MOD fått en mellomsåle i EnergyCell+. EnergyCell+ skal gi en fin balanse mellom demping, respons og stabilitet i skoen, men i noe mindre grad enn Predict 2. Til gjengjeld er Predict MOD en god del lettere og luftigere, og føles rask. Dessverre er ikke Predict MOD en veldig dempet sko, og vi klarer ikke å løpe lange distanser i skoen uten å kjenne at føttene blir slitne. Det som derimot slår oss, er at dette er en sko som er perfekt til en «alt-i-ett-sko» dersom du for eksempel er på jobbreise og skal bruke et par sko til alt mulig. Den gjør det bare middels bra til løping, men den fungerer veldig godt til hverdags, og ser ikke minst bra ut. Komforten er også svært god.

I yttersålen bruker Predict 2 slitesterk Contagrip FA gummi. Denne gummiblandingen gir godt grep på både tørr og våt asfalt, samtidig som den er slitesterk. Ettersom hele sålen er dekket av gummi, egner skoen seg også til bruk på grusveier og fine stier.

Skoene er normale i størrelsen. Hælen og mellomfoten er medium bred, mens tåboksen er relativt romslig. Volumet er lavt, men det elastiske meshmateriale gjør at skoen vil tilpasse seg også personer med en høy vrist.

Salomon Predict MOD egner seg best til kortere turer der du ikke trener veldig mye demping, og ikke minst som vi nevner som et flerbrukssko til hverdags.

 

Konklusjon

Salomon Predict Mod
Salomon Predict MOD

Product Name: Salomon Predict Mod

Brand: Salomon

MPN: 1200

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 65%
  65%
 • Respons - 65%
  65%
 • Stabiltitet - 65%
  65%
 • Demping - 65%
  65%
65%

Konklusjon

Salomon Predict MOD leverer en ok løpsopplevelse, men ikke så mye mer. Den blir for lite dempet for de lange distansene, og egner seg bedre til kortere turer og til hverdags.

Pros

 • Lett og komfortabel.
 • Luftig og fleksibel overdel.
 • Slitesterk såle og godt grep på de fleste underlag.
 • Pent utseende.
 • Fungerer godt til hverdagssko.

Cons

 • Overdelen kan bli for luftig på kjølige dager.
 • Hard demping.
 • Lite respons.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2022 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022