Kombiner slitestyrken og de vanntette egenskapene til en skalljakke, og komforten og pusteegenskapene til en softshelljakke, og resultatet blir Rab Kinetic Alpine 2.0 Jacket.

Alle som er vant til å være ute i varierende vær vet hvor vanskelig det kan det være å finne den optimale bekledningen og det riktige plagget for å beskytte mot regnet, samtidig som det puster godt nok til å fungere når sola plutselig titter fram. Som bortkommen østlending bosatt på vestlandet er undertegnede godt kjent med fenomenet, og det er også derfor Rab Kinetic Alpine 2.0 Jacket imponerer med sine allsidige egenskaper. I tillegg gjør den lave vekten på 422,5 gram det enkelt å bære med seg jakken uten at den merkes i sekken.

Design og funksjon

Å beskrive Rab Kinetic Alpine 2.0 Jacket er egentlig ganske enkelt – det er det nærmeste du kommer en blanding av en skalljakke og en softshelljakke. Rab benytter sitt eget 3-lags myke og stretchy Proflex-materiale som minner om softshell når det kommer til komfort og pusteevne, samtidig som den har mye av vanntettheten til en skalljakke. Pusteevne er oppgitt til 35000g/m²/24h, noe som er langt over tradisjonelle skalljakker (ligger gjerne på 15-25000), og vannsøylen på 10 000 mm sørger for god beskyttelse mot nedbør selv om den ikke er på nivå med rene skalljakker der vannsøylen gjerne er det dobbelte.

På skuldre, ermer, siden av hoftene og på hetten, er det brukt ekstra forsterkninger som gjør jakken både mer slitesterk og motstandsdyktig mot kraftig nedbør. Og som nesten alltid med Rab så er materialene laget av resirkulert materiale.

Rab Kinetic Alpine 2.0 Jacket følger opp en allerede populær jakke fra det britiske selskapet. Ordet «Alpine» i navnet henspiller på at jakken i utgangspunktet er laget for alpint bruk, men sett strek over det umiddelbart, og legg til «allround» isteden. Denne jakken passer til alt.

Passformen er som vanlig med Rab – litt stor i størrelsen, men et relativt kroppsnært design gjør at den sitter perfekt på kroppen uten å føles verken for trang eller for stor. Rygg og yttersiden av ermene har ekstra lengde slik at du unngår en jakke som kryper oppover når du strekker ut ermene eller bærer en stor sekk. I midjen er det en kraftig strammesnor, og ermene har borrelås for innstramning i mansjettene. En annen fin detalj er toveis glidelåsen i front.

Jakken er utstyrt med to store vanntette glidelåslommer i front (kompatibel med klatresele). Disse er faktisk så store at de strekker seg helt opp til skuldrene. Konstruksjonen er egentlig litt merkelig ettersom det bare bidrar til mer materialbruk og har ingen stor funksjonalitet, men vi kan heller ikke si at det har gått ut over komfort eller ytelse. Det er også en innerlomme på venstre side.

Hetten er av den virkelig gode sorten. Den er romslig (hjelmkompatibel), har strammesnor både foran og bak, og en avstivet regnskjerm i front. Hetten er enkel å tilpasse og følger hodets bevegelser godt. Vi er generelt kresne på hvordan en god hette skal være, og Rab Kinetic Alpine 2.0 Jacket innfrir.

Perfekt til allsidig bruk i variert vær

Som overskriften beskriver – Rab Kinetic Alpine 2.0 Jacket er den perfekte jakken til allsidig bruk og variert vær. Vi har brukt jakken i alt fra relativt fint oppholdsvær med skyer og sol, til det vi på godt vestlandsk beskriver som «elendig vær» med kontinuerlig nedbør og vind. Rab Kinetic Alpine 2.0 Jacket har stått mot elementene etter beste evne. Helt ærlig forventet vi ikke at jakken skulle holde oss tørre i det kraftige regnværet, for Rab Kinetic Alpine 2.0 Jacket er ikke laget for og brukes som en ren skalljakke på dager der det bøtter ned. Likevel holdt den oss tørr hele veien.

På dager der været skifter og det kan være vanskelig å vite om du skal ha rent skall eller noe lettere, så er Rab Kinetic Alpine 2.0 Jacket i sitt ess. Jakken ser også så bra ut, at du like gjerne kan bruke den på byen som på fjellet. Når det er sagt så har jo fjellturer og naturen nærmest blitt en stor «mote arena», så vi setter pris på er pene designet.

Prisen på 2999kr er også i det nedre sjiktet, og du får virkelig valuta for pengene. Rab Kinetic Alpine 2.0 Jacket er tilgjengelig i både herre- og damemodell i ulike farger.

Konklusjon

Rab Kinetic Alpine 2.0 Jacket
Rab Kinetic Alpine 2.0 Jacket

Product Name: Rab Kinetic Alpine 2.0 Jacket

Brand: Rab

MPN: 2999

Currency: NOK

95%

Konklusjon

Rab Kinetic Alpine 2.0 Jacket kombinerer det beste fra to verdener, og leverer en allsidighet og komfort som ikke eier mangler. Dette er en jakke du aller helst ønsker å ha på kroppen hele tiden, og når du først må ta den av, er den kompakt og lett nok til å gjemmes og glemmes i sekken.

En super allsidig jakke og solid anbefaling!

Pros

  • Fantastiske pusteegenskaper og samtidig vanntett.
  • Meget god komfort.
  • Romslige lommer og super hette.
  • Ekstra lengde bak og på ermer.
  • Allsidig bruksområde.

Cons

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Test: Salomon Predict 2

Salomon Predict 2 er en oppdatert versjon av den originale Predict-skoen,…
Dato: Sep 13, 2021
Produkttest

Test: Salomon Sense Ride 4

Salomon Sense Ride 4 viderefører alt det vi likte så godt…
Dato: Sep 09, 2021
Produkttest

Test: Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10

Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10 har store sko…
Dato: Sep 08, 2021