Rab Cirrus Flex 2.0 Hoody er jakken du enten har på deg eller liggende i sekken, og som kan være med overalt til alle årstider og sammenhenger.

Britiske Rab er et forholdsvis ungt merke, og for 10 år siden var det ikke mange i Norge som vandret rundt i en jakke med «Rab-logoen» på brystet. I dag er det derimot nesten umulig å gå på fjellet eller i byen uten å se noen med Rab-bekledning, og det er ikke tilfeldig.

Rab har nemlig gjort veldig mye riktig i arbeidet med å bli en ledende aktør innen alt som har med bekledning til friluftsliv å gjøre – og ikke minst soveposer som faktisk er det som er bakgrunnen for Rab sin historie.

Rab Cirrus Flex 2.0 Hoody – bærekraftig kvalitet

Rab har et høyt fokus på å bærekraft, og investerer mye tid og ressurser i å lage produkter så miljøvennlig som mulig. Stort sett alt de har av klær inneholder en eller annen form for resirkulert materie, og produksjonen foregår også på mest mulig miljøvennlig vis. Kjøper du en dunjakke fra Rab, kan du med sikkerhet vite at plagget er RDS-sertifiert (Responsible Down Standard» eller GRS-sertifisert (Global Recycled Standard) og impregneringen som brukes i klærne er fri for både fluor og andre giftige kjemikalier.

Men selv om Rab kanskje er mest kjent for dunjakker, har de også gjort det svært bra med sine PrimaLoft-produkter. PrimaLoft er et syntetisk materiale som etterligner egenskapene vi finner i dun. Til tross for at varme-til-vekt ratioen er noe høyere for dun, så har det etterhvert blitt svært lite som skiller disse fyllstoffene, og PrimaLoft har et par klare fordeler.

 1. PrimaLoft bevarer varmen selv når det er fuktig.
 2. PrimaLoft kollapser ikke slik som dun gjør når det blir vått.
 3. PrimaLoft lar seg vaske enkelt i vaskemaskinen.

PrimaLoft er et isolasjonsmateriale på lik linje med Thinsulate, Fleece og mange andre stoffer, men når det kommer til syntetisk isolasjon, er PrimaLoft selve kongen. Det finnes i dag tre ulike kategorier for PrimaLoft, hvorav Gold er det beste med høyest varme-til-vekt ratio, Silver er et knepent hakk under, men til en rimeligere pris, og PrimaLoft Black er den enkleste og rimeligste varianten.

Rab Cirrus Flex 2.0 Hoody benytter PrimaLoft Silver kombinert med Thermic stretch-fleece for å gi deg det beste fra to verdener. PrimaLoft Silver kombinerer vekt, varme, kompresjonsevne, og pris på en perfekt måte, og passer godt til den bruken Cirrus Flex 2.0 Hoody er ment for. Skulle du valgt en ren isolasjonsjakke for vinterbruk, ville vi foretrukket PrimaLoft Gold, men Rab Cirrus Flex 2.0 Hoody er først og fremst ment som en lett isolasjonsjakke til bruk året rundt – enten det er over t-skjorta en kjølig sommerdag, eller som mellomlag på en kald vinterdag. Ytterstoffet i Rab Cirrus Flex 2.0 er i tillegg impregnert med fluorfri DWR som gjør den mer vannavstøtende for snø og regn. Det er for alle del ikke en jakke du bruker når det høljer ned, men den kan beskytte for lett sommerregn eller forsiktig snøvær på vinteren.

Rab Cirrus Flex 2.0 Hoody er tilgjengelig i både dame- og herremodell, med og uten hette, og kommer i fem ulike farger for hvert kjønn. Her er et utvalg av fargevariantene.

Vi har testet Rab Cirrus Flex 2.0 Hoody over en lengre periode nå i vår, og jakken har fått oppleve et relativt stort spenn i temperaturer. Det vi umiddelbart kan si, er at Rab Cirrus Flex 2.0 Hoody lever opp til forventningene.

 

Elegant og funksjonell

Det er ikke til å komme unna at naturen har blitt et liten arena for «fashion awards» enten det er på fjellet eller i marka, og selv om vi som regel prioriterer funksjon over utseende, så er det godt å føle at man ser bra ut. Rab Cirrus Flex 2.0 Hoody har en relativt tettsittende passform og er lang nok til å dekke over hoftene. Ermene er også ganske lange, og har en praktisk elastisk kant på innsiden nederst på ermet slik at de holder seg på plass, eller du kan trekke ermene opp.

På fremsiden og baksiden er fyllkamrene jevnt fordel med PrimaLoft Silver, mens på sidene av jakken og under ermene er det brukt Thermic stretch fleece som i større grad evner å transportere fukt, samtidig som det bidrar til mer fleksibilitet i jakken.

Rab har gjort en god designjobb, og kombinasjonen av de to materialene viser seg å være gull verdt. PrimaLoft Silver sørger for god varme, lav vekt (422 gram) og lite pakkvolum, mens den strategiske plasseringen av stretch-fleecen hjelper til å slippe ut overskuddsvarme og svette når du anstrenger deg. Det samme stretchmateriale benyttes også på sidene av hetten, og gjør at det blir lettere å høre hva som foregår rundt deg uten å føle at du lever i en boble. Hetten har en tight passform og er laget for å passe under en hjelm, enten det er en sykkelhjelm i sommerhalvåret, eller en skihjelm på vinteren.

I motsetning til en ren PrimaLoft- eller dunjakke, egner Rab Cirrus Flex 2.0 Hoody seg til en mer aktiv bruksstil. Jakken er for eksempel glimrende å benytte på tur når det er litt kjølig i luften og du trenger et lett plagg som varmer. Fleece-partiene på siden av jakken og under ermene sørger for god ventilasjon og hindrer at du blir klam og fuktig fra innsiden.

På hver side finner vi en romslig glidelåslomme, og på innsiden er det en åpen lomme på hver side som du enkelt kan oppbevare mindre gjenstander i. I livet er det en strammesnor som lar deg stramme jakken bare ved å trekke i snoren med en hånd.


Rab Cirrus Flex 2.0 Hoody føles fantastik å bruke rett på kroppen over en t-skjorte. Den myke innsiden føles nesten litt silkeaktig ut mot huden, og det myke fleece-materiale på innsiden av ermene er luftig og komfortabelt. Et annen liten detalj som Rab har fått med seg er den fleece-belagte innerkragen og hakebeskyttelsen slik at glidelåsen ikke skal irritere mot huden.

Som nevnt er en av fordelene med PrimaLoft at det enkelt kan vaskes i vaskemaskin ved behov, og skulle jakken bli skitten eller svett og du ønsker følelsen av en «ny og fresh» jakke, kan du hive den i vaskemaskina på 30 grader hurtigvask. Takket være det jevnt fordelte PrimaLoft Silver fyllet i de mange fyllkamrene, vil jakka holde formen uten av fyllet klumper seg.

 

Konklusjon

Rab Cirrus Flex 2.0 Hoody

Product Name: Rab Cirrus Flex 2.0 Hoody

Brand: Rab

MPN: 1999

Currency: NOK

95%

Konklusjon

Rab Cirrus Flex 2.0 Hoody er en jakke det er lett å bli glad i. Jakken er lett og kompakt, har høy varme-til-vekt ratio, har flere smarte løsninger som innvendige lommer, lufting i siden og en meget god hette, og ser i tillegg meget bra ut.

Cirrus Flex 2.0 Hoody er svært anvendelig og kan egentlig være med som fast inventar i tursekken eller som en del av bekledningen. En super jakke som anbefales til helårsbruk.

Pros

 • Pent design.
 • Lett og kompakt.
 • Høy varme til vekt ratio.
 • Good hette som følger hodets bevegelser.
 • Store og gode sidelommer med glidelås.
 • Puster godt, tørker raskt.
 • Tåler lett regn.

Cons

 • Drømmescenario: PrimaLoft Gold for enda lavere vekt.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2022 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022