Sveitsiske On viser at de kan mer enn å lage bare løpesko, og presenterer for denne vinteren en helt ny løpekolleksjon perfekt til vinterløping og krevende vær.

On er fremdeles et ungt merke på markedet, og av og til kan man lure på om det å være ung i designerbransjen, også kan ha sine fordeler. Det sveitsiske selskapet som startet så smått med skoproduksjon i 2010, og bekledning først i 2016, har nemlig imponert utøvere over hele verden de siste årene, og produktlinjer bare vokser og vokser.

I årets høst/vinter – kolleksjon har de lansert en helt ny jakke med egenskaper som kan passe perfekt for oss vinterkalde nordboere. Hils på On Insulator Jacket.

 

On Insulator Jacket

On Insulator Jacket er det den høres ut som – en isolert jakke beregnet for de kjøligere dagene. Men der mange løpejakker fremstår som rene treningsplagg som ikke egner seg godt til hverdagsbruk, så har On lagt vekt på å designe en funksjonell jakke som like gjerne kan brukes på kafeen i byen som på toppen av en forblåst fjelltopp. Jakken ser uten tvil bra ut, og det er ikke lett å se at dette er en jakke som like godt kunne vært brukt over en langtur på Hardangervidda.

Insulator Jacket er ikke direkte tykk, og erstatter ikke en tradisjonell dunjakke eller en tykk Primaloft-jakke som har som eneste funksjon å holde deg varm. Denne jakken er laget for å holde deg varm (nok) og komfortabel mens du fremdeles er i aktivitet, og samtidig tåle at du blir fuktig.

On Insulator Jacket

Materialer og design

Insulator Jacket er laget for å holde deg varm og komfortabel uansett hva og hvor du begir deg ut på, og er ment for deg som lever en aktiv livsstil. Jakken består av en tynn og lett vannavstøtende yttermembran i slitesterkt rip-stop DWR-materiale, samt en vattert/isolert overkropp med noe tynnere isolering på baksiden av overarmene ned til albuen. Resten av ermene er laget i et tynnere stretchmateriale som gir økt bevegelighetsfrihet og bedre pusteegenskaper. Den ytterste delen av ermene er også forlenget slik at de dekker godt over håndleddene. Vi kan også legge til at materialene On har benyttet seg av er miljøvennlige og PVC-fri.

Som isolasjon har On valgt og bruke sveitsisk saueull, og bare det i seg selv får jakken til å høres litt mer eksklusiv ut. I tillegg til høye og bratte fjell, ostefondue og sjokolade, er Sveits godt kjent for de mange sauene sine, og de gode egenskapene til ull er vi godt kjent med her på berget. I tillegg til å være både lett og et glimrende isolasjonsmaterialet, har også ull fordelen av å varme til tross for at det blir vått.

Hetten er stor og dekker godt på siden av ansiktet. I bakkant er det en strammesnor, og fronten er forlenget slik at ikke eventuelt regn/snø skal dryppe rett ned i ansiktet ditt. Vi er generelt kresne på hvordan en god hette skal se ut, men hetten på On Insulator Jacket gjør jobben.

On Insulator Jacket
Hetten på On Insulator Jacket er stor og dekker godt på sidene. I bakkant er det en strammesnor.

Jakken har to romslige, behagelige fleecebelagde sidelommer med glidelås. På innsiden er det en egen lomme ved venstre bryst. Du har også strammesnor i livet slik at du kan stramme tighte inntil i kroppen.

 

I bruk

Under bruk fungerer jakken slik den er ment å gjøre, og den fungerer virkelig til alt mulig. On Insulator Jacket har rett og slett blitt en «go-to»-jakke – altså den jakken vi røsker med oss uansett hva vi skal, og uansett hvor vi skal. Det vil si, den blir for varm til dager der temperaturen heller tilsier at en tynn løpejakke med kun superundertøy under er mer enn nok, men til dagene der gradestokken kryper ned mot null, og det kanskje blåser sur og kald vind i tillegg, så er jakken et supert valg.

Vi har brukt jakken til alt fra fjelltur, gåtur i både høyt og rolig tempo, og som hverdags jakke på byen. Og hvis du fremdeles er i tvil om jakken fungerer til hverdags, så kan vi nevne at vi har fått flere kompliment for hvor fin jakken er.

Det du skal være klar over er at On Insulator Jacket ikke er en regnjakke til tross for at den har en vannavstøtende membran. Om du satser på at jakken skal holde deg tørr og varm under tre timer med kraftig regnvær, så har du bommet like mye som undertegnede gjør på jakt. denne jakken er først og fremst ment som isolasjon og beskyttelse når du trenger noe som kan holde deg varm, men ikke for varm, når du er i aktivitet. Til dette, fungerer On Insulator Jacket perfekt.

 

Konklusjon

On Insulator Jacket

Konklusjon

On Insulator Jacket kombinerer funksjon og stil på en måte som ytterst få klarer. Insulator Jacket holder deg ikke bare varm på tur, men får deg også til å føle deg bra – ikke bare fordi den ser bra ut, men fordi den er svært komfortabel i bruk. Bevegelsesfriheten er på topp, pusteegenskapene gode, den både beskytter og varmer, og gjør det vi krever av en god jakke i denne kategorien. Vi kan ikke be om mer.

Pros

  • Pent design.
  • Lett.
  • Slitesterk og vannavstøtende yttermembran.
  • Varm og behagelig på kroppen.
  • Svært god hette.
  • Bra med lommer (3 stk totalt).

Cons

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: Fitbit Sense

Fitbit Sense tar opp kampen med Apple og Garmin i jakten…
Dato: Jan 27, 2021
Produkttest

Test: Bryton Rider 860

Bryton Rider 860 er selskapets første sykkelcomputer med fargeskjerm, touch og…
Dato: Jan 25, 2021
Produkttest

Test: Icebug Pace3 BUGrip GTX

Glem frykten for å gå utendørs på dager med is fra…
Dato: Jan 19, 2021