Odlo i-Thermic Baselayer Top
85%

Konklusjon

Den er steindyr, men den er rå. Odlo i-Thermic Baselayer Top er alle frossenpinners drøm. Trøya erstatter ikke dunjakka, men klarer å dekke et temperaturområde mye bredere enn noe annet superundertøy vi har prøvd. Her har du superundertøy for alle vinterens aktiviteter.

Pros

 • God passform.
 • Gjennomført kvalitet.
 • Høy slitestyrke på stoffet.
 • Varmer godt.
 • Appen er lett å bruke.
 • Batteritiden er overraskende god.
 • Lett.

Cons

 • Kostbar.
 • Avhengig av mobilen for å endre temperatur.

ODLO I-Thermic Baselayer Top er antageligvis noe av det mest tekniske og avanserte superundertøyet du kan få, men det kommer også til en heftig pris.

2020 var kanskje året der verden tok et stort skritt fremover teknologisk som en følge av Covid-19, men det spørs om det var det som var grunnen til at ODLO dro sløret av sitt nyeste tekniske superundertøy – et produkt som allerede på første forsøk skulle vinne ISPO Award for nytenkning og innovasjon!

Allerede i 2019 kom ODLO på banen med sin første utgave av «I-Thermic»-skjorten – den gang i en «midlayer» utgave som var enda tykkere enn dagens testprodukt (denne vant også en rekke prisen). I år har selskapet laget en tynnere og lettere utgave som gjør bruksområde kanskje enda mer allsidig ettersom det er lettere å justere temperaturen mellom etter større temperaturområde.

ODLO I-Thermic Baselayer
Allerede i 2019 var ODLO ute med sin første utgave av I-Thermic produktene. I år stakk de av med ISPO Award for produktinnovasjon.

Superundertøy med integrerte varmetråder

ODLO I-Thermic Baselayer Top er enkelt forklart en superundertøy skjorte med varmetråder strikket inn i stoffet. Et lite oppladbart batteri sørger for å levere strøm til opptil 4 timer, og temperaturen reguleres via en app på telefonen. Gjennom ODLO sin Bodymapping-teknologi er varmetrådene spesifikt utformet for å varme opp kalde områder på overkroppen.

Batteriet kobles raskt og enkelt av/på skjorten ved hjelp av seks knapper, og lades opp via mikro-USB. Det tar om lag 2,5 timer å fullade batteriet, og da holder det i opptil 4 timer avhengig av hvor høy temperatur du benytter underveis. Batteriet i seg selv er IP64-sertifisert, og tåler derfor både regn og skitt. Det tåler også fall fra opptil 1 meter, og påvirkes i minimal grad av kulden.

ODLO I-Thermic Baselayer Top benytter responsive sensorer som er i stand til å tilpasse seg varmenivået ditt avhengig av aktivitetsnivå. Ved første gangs oppsett får du mulighet til å kalibrere sensorene slik at temperaturen justerer seg optimalt i forhold til dit nåværende temperaturnivå, og du kan selv justere temperaturen til enhver tid ved hjelp av appen «clim8».

 

Clim8 – spesialister på varme

clim8 er et selskap som spesialiserer seg på bærbare varmeteknologiske løsninger, og spiller en sentral rolle i ODLO I-Thermic Baselayer. clim8 overvåker konstant temperaturen din og analyserer profilen, miljøet og aktiviteten du driver, før den automatisk aktiverer/regulerer varmen når det er nødvendig for å oppnå optimal komfort. Ved hjelp av clim8 appen får du mulighet til å regulere temperaturen for både front- og baksiden av trøyen, og du kan lagre ulike aktivitetsprofiler slik at du rask kan bytte mellom ulike temperaturprofiler.

Ved første gangs bruk er du helt avhengig av å koble til telefonen for å sette en aktivitetsprofil, eller «aktivere» varmefunksjonen, men dersom du finner en varmeprofil du synes er jevnt over behagelig, fungerer det fint å bruke skjorten uten telefonen tilkoblet.

Høy komfort – bredt bruksområde

Takket være kombinasjonen av en middels tykk skjorte og den varmende teknologien, så kan vi skrive under på at I-Thermic Baselayer egner seg for en rekke aktiviteter. Enten du skal på skitur i marka, stå en lang dag i slalombakken, jobbe ute som håndverker, løpe en tur i kulda eller bare generelt er en frossen person (som undertegnede), så kan IODLO -Thermic Baselayer komme godt til nytte.

Selve kvaliteten på skjorten er det ingenting å utsette på, og stoffet har de kvalitetene vi er på jakt etter i et godt superundertøy. I likhet med ODLO Performance Warm Eco benytter ODLO I-Thermic Baselayer det ODLO kaller «Organic Body Mapping» – sømløse plagg med fokus på ulike varmende soner på kroppen. Ettersom kroppen vår har ulike soner som reagerer forskjellig under aktivitet, har ODLO utviklet plagg som er tilpasset de ulike sonene – helt fri for sømmer. Dette bidrar til optimal temperaturregulering, god bevegelsesfrihet, og helt super komfort. Det er faktisk ikke mulig å merke at batteripakken er festet til skjorten.

Er du på jakt etter et sett «vanlig» superundertøy av høy kvalitet? Da kan vi anbefale ODLO Performance Warm Eco som vi har testet her.

 

Men…

En ting du bør være klar over er at ODLO I-Thermic ikke leverer konstant den varmen du har stilt den inn til. Dersom du justerer temperaturen til f.eks. 38,0 celsius i appen, så vil varmen komme i en form for pulserende bølger. Du får med andre ord ikke konstant «supervarme», men skjorten holder en jevn temperatur som med ulike mellomrom øker til den temperaturen du har stilt den inn til. Her virker det som at sensorene som skal registrere kroppstemperatur overstyrer muligheten for å booste opp varmen. Dette kan sikkert fikses via en programvareoppdatering, og vi håper i det minste det kommer i en fremtidig modell.

Konklusjon

Odlo i-Thermic Baselayer Top
85%

Konklusjon

Den er steindyr, men den er rå. Odlo i-Thermic Baselayer Top er alle frossenpinners drøm. Trøya erstatter ikke dunjakka, men klarer å dekke et temperaturområde mye bredere enn noe annet superundertøy vi har prøvd. Her har du superundertøy for alle vinterens aktiviteter.

Pros

 • God passform.
 • Gjennomført kvalitet.
 • Høy slitestyrke på stoffet.
 • Varmer godt.
 • Appen er lett å bruke.
 • Batteritiden er overraskende god.
 • Lett.

Cons

 • Kostbar.
 • Avhengig av mobilen for å endre temperatur.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: Mizuno Wave Rider Neo

Mizuno Wave Rider Neo tar bestselgeren Rider 24, og gjør den…
Dato: Mar 04, 2021
Produkttest

Test: Petzl IKO CORE

Petzl IKO CORE er en hodelykt helt utenom det du tidligere…
Dato: Mar 01, 2021
Produkttest

Test: Icebug Metro2 BUGrip

Når et selskap som Icebug reklamerer med at dette er selskapets…
Dato: Feb 25, 2021