Superlett bekledning som hjelper deg til en bedre holdning, økt oksygeninntak og raskere restitusjon – velkommen til Odlo Active Spine technology.

Det høres kanskje søkt ut, men de fristende «påstandene» i innledningen er faktisk noen av fordelene Odlo mener du kan oppnå ved å ikle deg produkter i deres Active Spine-serie. Og ja, Active Spine Technology vant så klart ISPO Gold Award 2018 – akkurat som de fleste andre produkter vi har testet fra Odlo. Sveitserne kan med andre ord med enn Toblerone, ost og skarpe kniver.

Design og funksjon

Odlo ACTIVE SPINE LIGHT Long Sleeve er en langermet superundertøyskjorte laget for å forbedre holdningen under og etter trening slik at du presterer bedre underveis, og restituerer raskere etter avsluttet økt. Ved å kombinere avansert biomekanikk og unik strikketeknologi jobber Active Spine for å øke ryggstabiliteten ved å ved å justere skuldre, ryggrad og torso. Odlo har latt seg inspirere av den naturlige funksjonen til den menneskelige ryggraden, og søker enkelt nok å opprettholde en naturlig holdning.

De tilbaketrekte skuldrene og den mer oppreiste holdningen skal igjen føre til at det blir lettere å puste ettersom lungene får bedre plass til å utvide seg, mens kompresjonen skal øke blodgjennomstrømningen å redusere muskelvibrasjoner.

I utgangspunktet var undertegnede relativt skeptisk til hvor bra Active Spine Technology kom til å fungere i praksis, men i løpet av testperioden har skepsisen definitivt blitt mindre. Strikkemetoden bidrar utvilsom til en bedre holdning, overraskende, men positivt. Økt oksygeninntak merker vi dog lite til, men vi har heller ikke gått veldig til verks for å måle dette. Skjorten gjør derimot en god jobb med å transportere fukt og svette bort fra kroppen.

Odlo ACTIVE SPINE LIGHT Long Sleeve har kompresjonssoner på ryggen som sørger for å «trekke» skuldrene bakover, og trykket fra kompresjonen er akkurat nok til at det kjennes behagelig uten at det blir ubehagelig og klamt over tid. For at dette skal fungere avhenger det i stor grad av at skjorten ikke er for stor, for det er kompresjonen som sørger for den mer oppreiste holdningen.

Det eneste minuset er at ermene kan trekkes litt lett opp, men dette har igjen med størrelsen å gjøre.

Fri for skadelige stoffer og luktfri

I tillegg til Active Spine Technology, benytter Odlo seg av ZeroScent teknologi som hindrer bakterievekst og dermed motvirker svettelukt. Materialet er også øko-vennlig sertifisert og testet for skadelige stoffer. Odlo jobber hardt for å bruke bærekraftige stoffer, og ikke minst for å sikre at materiale i produktene kommer fra bærekraftig produksjon (arbeidere med gode arbeidsforhold).

Odlo ACTIVE SPINE LIGHT Long Sleeve inngår i Light-serien og har en tykkelse som gjør den ideell for sommerhalvåret, men fungerer også i kjøligere temperaturer dersom du holder et høyt aktivitetsnivå. Materialet transporterer svetten bort fra kroppen, tørker raskt og kjennes behagelig på kroppen.

Odlo ACTIVE SPINE LIGHT finnes i både kort- og lang utgave, og er tilgjengelig i herre- og damemodell.

Konklusjon

Odlo ACTIVE SPINE LIGHT Long Sleeve

Konklusjon

Odlo ACTIVE SPINE LIGHT Long Sleeve Baselayer overrasker positivt, og har helt klart en effekt som hjelper til med en bedre holdning. Skjorten minner mye om en ren kompresjonstrøye, men har en litt friere og mer komfortabel passform. Den gjør deg ikke til en stiv stokk med super-holdning over natta, men den fungerer ypperlig som en «superundertrøye med det lille ekstra».

Pros

  • Behagelig stoff og akkurat passe kompresjon.
  • Lett og luftig.
  • Nupper ikke og lukter ikke.
  • Fin tykkelse med allsidig bruksområde.
  • Har en merkbar effekt på holdningen.

Cons

  • Ermene trekkes litt lett opp.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Test: Salomon Predict 2

Salomon Predict 2 er en oppdatert versjon av den originale Predict-skoen,…
Dato: Sep 13, 2021
Produkttest

Test: Salomon Sense Ride 4

Salomon Sense Ride 4 viderefører alt det vi likte så godt…
Dato: Sep 09, 2021
Produkttest

Test: Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10

Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10 har store sko…
Dato: Sep 08, 2021