Icebug er kanskje mest kjent for å lage piggsko for vinterlige forhold, men den svenske produsenten har flere ess i ermet.

Alle som har trasket og løpt mange nok mil i terrenget vet hvor viktig det er med en komfortabel og trygg sko. Har du først opplevd å få et skikkelig gnagsår, eller gått på trynet i en steinur på grunn av dårlig grep, så vil du neppe gjøre det igjen.

Det vil Icebug gjøre noe med. Icebug Rover RB9X GTX er en arbeidshest av en terrengsko, og skal passe alt mulig av aktiviteter så lenge du har naturen som lekegrind. Med sin «super sticky» RB9X såle, skal Rover kunne hjelpe deg gjennom sleipt og glatt terreng enten du går eller løper.

Om den innfrir? Les videre.

 

Icebug Rover RB9X GTX

Icebug har hatt stor suksess med sin BUGrip-såle som sikrer godt grep på is og snø med sine innebygde dynamiske pigger. RB9X er en helt ny gummiblanding som gir deg suverent grep også uten pigger. Som regel betyr «bedre grep på vått og sleipt underlag, lavere slitestyrke», men det er ikke tilfellet for Icebug Rover RB9X GTX. Icebug hevder at skoen matcher den anbefalte standarden for slitestyrke for asfaltsko. Gummiblandingen gjør Rover til en perfekt sko for deg som ferdes mye i vått terreng og på glatte steiner og svaberg.

I likhet med Icebug BUGrip Detour GTX som vi testet i vinter, benytter Rover BOA Fit systemet som gjør det lettvint å stramme/slakke skoen. BOA Fit er også perfekt for deg som ønsker å bruke skoen til for eksempel swimrun, fjellmaraton, etc.. En annen fordel med BAO Fit er at det er veldig enkelt å justere strammingen til å passe alt fra smale til brede føtter, og trykket fordeles jevnere over vristen enn dersom du strammer hardt med vanlige lisser. Dette bidrar til ekstra trygghet og komfort.

Icebug Rover RB9X GTX benytter slitesterkt bluesign Polyester i overdelen, kombinert med en Gore-Tex membran som sørger for å holde foten tørr og varm. På innsiden finner vi en Ortholite Hybrid innersåle som sørger for høy komfort under lange turer utendørs. Icebug har som vanlig benyttet resirkulert Bluesign materialet i store deler av skoen, og sørger med det for å bidra til et minst mulig karbonavtrykk.

Rundt den nederste delen av skoen strekker seg en TPU/PU forsterkning som beskytter mot skarpe steiner og fukt. I mellomsålen finner vi lettvekts EVA med stabilisator som sørger for at skoen opprettholder god demping og respons, samtidig som den er vridningsstabil i krevende terreng. Dempingen er noe vi kan trekke frem som meget bra på Rover, og den sørger for plenty av demping både på grusveier og asfalt dersom du bruker skoene mye på denne type underlag.

 

Rått grep

Vi har allerede nevnt BUGrip-sålen til Icebug, og RB9X-sålen leverer også svært godt grep. Icebug Rover RB9X GTX har en rekke grove knaster jevnt fordelt over hele sålen, og det er lett å føle seg trygg i skoen uansett underlag. Skoen er også såpass vridningsstabil at det går fint å løpe i skrått terreng uten å føle at du glir innvendig i skoen.

Droppet på skoen er oppgitt til 12 mm, og sammen med vekten på 345 gram er det åpenbart at dette ikke er sko for de raskeste turene der du søker ny PR på en 60 minutters løpetur bak huset. Rover RB9X GTX er skoen som du velger når du ønsker en komfortabel sko til lengre turer, søndagsturen i marka, på topptur i Norgesferien 2021, eller bare du skal ut å gå i byen. Skoen føles absolutt ikke tung, men du vil ikke oppnå den samme løpsfølelsen med denne typen sko som en lettere sko med lavere dropp. Vi kan jo nevne at Icebug faktisk har flere gode alternativer til dette også. Fordelen med Rover sin passform er at den gir rom nok til hovne tær og føtter etter mange timers bruk, og det gir støtte nok til slitne føtter når du som mest trenger det.

Icebug Rover RB9X GTX
RB9X sålen sikrer godt grep på både vått og sleipt, og ikke minst tørt, underlag.

Konklusjon

Icebug Rover RB9X GTX
Icebug Rover RB9X GTX

Product Name: Icebug Rover RB9X GTX

Brand: Icebug

MPN: 1799

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 75%
  75%
 • Stabilitet - 75%
  75%
 • Demping - 90%
  90%
 • Grep vått/sleip - 85%
  85%
 • Grep tørt/fast - 85%
  85%
82%

Konklusjon

Icebug Rover RB9X GTX er en super allsidig terrengsko som passer alt fra deg som ønsker en lettvint og god sko til markabruk, til deg som trenger en robust sko for lange turer i fjellet. RB9X-sålen gir uovertruffent godt grep, og Rover byr på en god kombinasjon av komfort, godt grep og god demping. Det finnes bedre alternativer for ren løping, men Icebug Rover RB9X GTX dekker til gjengjeld et svært bredt bruksområde.

Pros

 • Romslig og god passform, samtidig som BOA Fit systemet sørger for god  justering.
 • God grep på de fleste typer underlag.
 • Vanntett, godt beskyttet mot skarpe gjenstander.
 • God støtte i ulendt terreng.
 • God demping.

Cons

 • Litt tung til raske løpeturer.
 • Kan oppleves litt for romslig og ustabil.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2022 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022