Mer av det gode, og enda litt til. Huawei Watch 3 Pro leverer en ekte premium smartklokke med imponerende helse- og treningsfunksjoner. Men er den verdt prisforskjellen fra Huawei Watch GT2 Pro?

Den er diger, men også digg. Med sin 1000 nits lyssterke og safirdekte 1,43″ AMOLED-skjerm, titanium urkasse, keramisk underside og luksuriøse lærreim, er det lite som mangler når vi skal lete etter superlativer over hvor bra klokken faktisk ser ut.

Huawei Watch 3 Pro
Huawei Watch 3 Pro

Product Name: Huawei Watch 3 Pro

Brand: Huawei

MPN: 4490

Currency: NOK

75%

Konklusjon

Huawei Watch 3 Pro er en rålekker klokke, men beviser samtidig at «større ikke alltid er bedre». Til tross for at klokka er fullstappet av sensorer for å måle alt mulig om både deg og omgivelsene, er størrelsen så stor og dominerende at klokka kan være utfordrende å bruke, samt at den gjør en mindre god jobb med pulsmålingen.

Ser vi bort fra størrelsen leverer Huawei Watch 3 Pro en av de best utstyrte smartklokkene på markedet med mulighet for LTE-tilkobling. Den viderefører alt vi likte så godt med Watch GT2 Pro, og enda litt mer. Det kommer dog med en større prislapp, men velger du «lillebroren» Huawei Watch 3, sparer du deg ikke bare penger (mister litt batteritid), men får også en litt mindre og lettere klokke som sitter bedre på armen og fremdeles gir deg den samme luksusfølelsen som du får med Watch 3 Pro.

Watch 3 Pro er allerede god, men forhåpentligvis vil utvalget av apper med tiden bare gjøre dem enda bedre.

Pros

 • Premium design og kvalitetsmaterialer.
 • Fullspekket av sensorer for å måle alt mulig.
 • God batteritid og trådløs lading.
 • LTE-tilkobling.
 • Grundig aktivitetssporing med jevnt over nøyaktige målinger.
 • Omfattende treningsfunksjoner og treningsanalyse.
 • Detaljert søvnanalyse.
 • HarmonyOS åpner opp for tredjeparts apper.
 • Enkel paring til andre Huawei-enheter.

Cons

 • Dårlig utvalg av apper.
 • (Alt) for stor.
 • Foreløpig ikke verdt prisforskjellen fra Huawei Watch GT2 Pro.
 • Ingen betalingsfunksjon.
 • Ikke støtte for offline streaming av musikk.

NB:
Les vår test av Huawei Watch GT2 Pro for langt mer detaljert info. Klokkene deler mange av de samme funksjonene, og vi omtaler derfor ikke Huawei Watch 3 Pro i like stor grad.

Godt utstyrt premiumklokke

Huawei lanserte Watch 3 i to forskjellige utgaver; «Pro» og «Standard», hvorav førstnevnte er modellen vi har testet. Klokkene er tilnærmet like, men Watch 3 har litt kortere batteritid og en 2mm mindre urkasse produsert i rustfritt stål i motsetning til Watch 3 Pro som benytter titanium. Skjermstørrelsen er fremdeles den samme, men vekten er ca. 10 gram lettere på Watch 3 avhengig av hvilken utgave du velger. For «Pro»-modellen er batteritiden oppgitt til imponerende 21 dager i «ultralang-modus» og 5 dager i smartmodus, mens Watch 3 skal holde i 14 dager og 3 dager. Du bør derimot ikke forvente slike verdier, og ved aktivt bruk ligger batteritiden mer rundt 3 dager i smartmodus, selv om dette i stor grad avhenger av hvilke funksjoner du aktiverer. Du klarer fint å tømme batteriet på 1,5 dag dersom du aktivt benytter en levende urskive og alltid på skjerm

Skjermen er i utgangspunktet av typen «raise to wake», men det er mulighe å stille «alltid på», og klokken velger automatisk en urskive som matcher den valgte urskiven. Kontrasten og størrelsen på skriften gjør det lett å se tallene og bokstavene på skjermen, og Watch 3 Pro er slik sett en flott klokke for deg med nedsatt syn. En god nyhet er at klokkene støtter trådløs Qi-lading, og den lader også mye raskere enn de oppgitte 3 timene som det står oppført i spesifikasjonene (ca. 2 timer).

Huawei Watch 3-serien kommer i følgende utgaver:

 • Huawei Watch 3 Pro Classic Edition (lærreim)
 • Huawei Watch 3 Pro Elite Edition (Titanium reim)
 • Huawei Watch 3 Active Edition (silikonreim)
 • Huawei Watch 3 Classic Edition (lærreim)
 • Huawei Watch 3 Elite Edition (Titanium reim)
 • Huawei Watch 3 Classic Edition (nylonreim)

Huawei Watch 3 Pro

Dessverre for Watch 3 Pro gjør den enorme størrelsen på 48mm diameter, tykkelsen på 14mm og vekten på 63 gram, at klokka for mange vil oppleves for stor, og den er ikke i nærheten av å ligge like godt på armen som sin Watch GT2 Pro. Lærreimen egner seg heller ikke veldig godt til trening, men denne kan heldigvis enkelt byttes ut takket være det standard 22mm hurtigfestet. Den vil uansett mykes opp litt over tid slik at den blir mer komfortabel på hånden.

Byggekvaliteten er det ellers ingenting å si på, og Huawei Watch 3 Pro benytter utelukkende materialer fra øverste hylle. Selv den nye kronen som brukes til å navigere gjennom menyene på samme måte som Apple Watch, består av titanium og har inngraverte detaljer med «Huawei-logo». I tillegg til kronen er det en egen knapp som kan brukes som «snarvei»-funksjon til enten treningsmodus eller hva du selv måtte ønske.

I smartmodus vil klokken være tilkoblet LTE-nettet slik at du kan motta meldinger og samtaler på klokka uten behov for mobilen, mens «ultralang modus» skrur av funksjoner som LTE-tilkobling og WiFi, og forvandler Watch 3 Pro til en mer tradisjonell smartklokke. Bluetooth og GPS forblir på slik at klokken speiler varsler fra telefonen og kan brukes til trening og aktivitet.

Huawei har utstyrt Watch 3 Pro med topp spesifikasjoner, og har kastet inn både WiFi (2,4GHz), LTE-tilkobling, NFC, BLE 5.2, GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou og QZSS. Vi finner også sensorer som gyrosensor, akselerometer, geomagnetiske sensor, optisk pulssensor, barometer, temperaturmåler, lyssensor (ambient light) og en SpO2-sensor for å måle oksygenmetning i blodet. Watch 3/3 Pro støtter dessverre ikke trådløs betaling, eller muligheten for å koble til eksterne Bluetooth-sensorer som for eksempel en pulssensor.

På innsiden finner vi Huawei sin egen HiSilicon Hi6262-prosessor, 2GB RAM og 16GB lagring, mer enn nok kraft til å sørge for at navigeringen i menyene flyter som en drøm. Batteritiden er nok til å danke ut de fleste smartklokkene på markedet, og Huawei Watch 3 Pro kan også skryte av trådløs lading, innebygd høyttaler og mikrofon, eSIM og støtte for både Android og iOS-enheter.

Du kan ikke besvare meldinger med klokka, men eSIM gjør det mulig å motta meldinger og samtaler, samt ringe direkte fra klokka uten at du har telefonen med deg. Samtalekvaliteten er overraskende god. Merk dog at det klokka dags dato kun er Telia og ICE som støtter eSIM på Huawei Watch 3 Pro. Dersom du aktiverer dette, vil du kunne bruke Watch 3 Pro sin innebygde «Fall- og SOS-varslingsfunksjon» som automatisk varsler en forhåndsdefinert kontakt eller nødetaten dersom klokken oppdager et fall.

Klokken kan tilpasses ved å velge blant en rekke ulike bakgrunner/urskiver, både gratis og betalte, eller du kan bruke et bilde, eller en 5-10 sekunders video, du har knipset selv. Har du en Huawei-telefon med EMUI 11 eller nyere vil Watch 3 pro kunne fungere som en fjernutløser for mobilkameraet. Merk at du får på langt nær like mange urskiver når du parer klokken med en iPhone sammenlignet med når du parer klokken til en Huawei-telefon. Til gjengjeld er samtlige urskiver i Huawei Health appen på iOS gratis.

Huawei Watch 3
Huawei Watch 3 og et utvalg urskiver.

Ny programvare, men tilsvarende lik opplevelse

Huawei Watch 3 Pro er selskapets første klokke som kjører HarmonyOS 2.0 – Huawei sitt eget operativsystem. Ved første øyekast er det lite som skiller dette og Lite OS-systemet fra Watch GT2 Pro, men menyene er bedre organiserte, og en app-velger lar deg velge mellom å se appene i et «grid»-format, eller liste-format.

Men den største nyheten med HarmonyOS 2.0 er muligheten for å benytte apper fra tredjeparts utviklere. På samme måte som for Android og iOS, kan «hvemsomhelst» lage apper som er kompatibel med Watch 3 Pro. Det betyr at Strava faktisk kan være en mulighet for Huawei-brukere i fremtiden, selv om det per dags dato ikke er tilfellet.

Huawei Watch 3 Pro
App-velgeren gjør det enkelt å få oversikt over de ulike appene. Ved å scrolle på kronen kan du zoome inn/ut.

I Huawei AppGallery er det i dag kun et fåtall apper, og de fleste av disse er apper som ikke har noen stor nytteverdi. Dersom Huawei klarer å friste utviklerne av de mest populære appene til å støtte Huawei Watch 3 Pro, så kan pipen derimot få en helt annet lyd. Våre to største ankepunktet med Watch GT2 Pro som en «treningsklokke», var mangelen på støtte for en ekstern pulssensor, samt muligheten til å koble til tredjeparts tjenester som Strava, MyFitnessPal, Nike Run Club, etc.. Hvis dette faller på plass vil Watch 3 fremstå som en helt annen klokka enn i dag.

Fremdeles ikke kart eller støtte for offline musikk streaming

Til tross for den relative store lagringskapasiteten har ikke Huawei Watch 3 Pro innebygget kart, og foreløpig er det heller ingen tredjepartsapper som støtter offline navigering eller nedlasting av kart uten av du har telefonen koblet til klokka. Du kan heller ikke streame musikk offline via Spotify, Deezer, etc., og er avhengig av å legge inn gode gamle MP3-filer på klokka via Huawei Health appen dersom du skal lytte til musikk. Heldigvis kan du bruke klokka til å styre musikk du spiller av fra telefonen, eller som kontroll til en kompatibel Huawei-enhet som f.eks. en smarthøyttaler, PC, nettbrett, etc.. Har du for eksempel et par ørepropper registrert i Al Life appen, dukker den automatisk opp under Bluetooth-enheter på klokka.

Watch 3 Pro støtter også Huawei sin egen stemmeassistent Celia som i utgangspunktet skal kunne brukes til å ringe med, kontrollere telefonen, samt ta notater på farten. Celia er per dags dato ikke tilgjengelig i Norge.

Trening og aktivitet

Hvis du allerede er kjent med hvordan trenings- og aktivitetssporingen fungerer på Huawei Watch GT2 Pro, så kan du forvente nøyaktig den samme opplevelsen med Huawei Watch 3 Pro. Selve brukeropplevelsen er den samme, men klokka i seg selv har fått noen hardware -oppgraderinger. Nytt er den oppgraderte TruSeen 4.5 pulssensoren med forbedret presisjon fra forrige generasjon, samt en hudtemperatursensor som måler temperaturen i huden. I likhet med Watch GT2 Pro måler klokka også oksygenmetning, stress, puls 24/7, søvn, kalorier, skritt, distanse, m.m., og Huawei sin egen «aktivitets app» på klokka viser ved hjelp av aktivitetsringer hvor aktiv du har vært i løpet av en dag.

Huawei Watch 3 Pro
Aktivitetsringene fylles opp etterhvert som du innfrir målene for skritt, intensitetsminutter og antall timer oppreist.

Søvnmålingen er som den alltid har vært på Huawei-klokker – meget god – og den totale søvnen brytes ned i faser for dyp søvn, lett søvn, REM søvn og våkentid. Klokka vil også måle hvilepuls og oksygenmetning i løpet av natten.

Huawei Watch 3 Pro
Huawei Watch 3 Pro måler alt fra søvn, hvilepuls, oksygenmetning i blodet, stress, skritt, kalorier og mye mer.

Huawei Watch 3 Pro gjør det meste med god presisjon, men som med de fleste klokker med optisk pulssensor (pulsmåler på håndleddet), henger ikke klokka med i svingene når pulsendringene skjer raskt som ved intervaller, styrketrening, HIIT-trening, etc.. Så lenge en klokke kan kobles til en ekstern pulssensor vil ikke dette være noe problem, men dessverre er det ingen Huawei-klokker som tillater dette. Hadde Huawei gjort dette, ville klokken fremstått utrolig mye bedre som en treningsklokke. Innmaten i klokka, både hardware og programvare er nemlig utrolig kraftig, men med feil grunnlag og data (les; pulsverdier), så blir det vanskelig for klokka å gi en nøyaktig analyse av alt fra treningseffekt, beregnet restitusjonstid, kondisjonsnivå, og treningsbelastning over tid.

Dette er verdier som beregnes på algoritmer levert av Garmin-eide Firstbeat – en av de beste kildene for å gjøre nettopp denne typen beregninger. At Huawei i det hele tatt tilbyr disse i en smartklokke, er i seg selv imponerende, så det er synd at dataene blir «ødelagt» av unøyaktige målinger.

Når det er sagt så leverer Huawei erfaringsmessig imponerende gode resultater for både pulsmåling, søvnregistrering, skrittelling og oksygenmetning. Watch 3 Pro klarer ikke å gi like nøyaktige målinger som Watch GT 2 Pro på grunn av dårligere passform (igjen, på grunn av størrelsen), men helt ok. Er du en «glad mosjonist» som ikke bryr deg om all analysen bak treningen, men ønsker en fasjonabel klokke som også fungerer godt til trening, så vil Huawei Watch 3 sannsynligvis innfri på de fleste områder. Bare husk at du bør ha rimelig grei størrelse på håndleddene…

I likhet med sin forgjenger støtter Huawei Watch 3 Pro over 100 ulike aktivitetsprofiler hvorav 17 profesjonelle aktivitetsprofiler og 85 andre aktivitetsprofiler. De profesjonelle aktivitetsprofilene gir deg litt mer info enn de «vanlige». I tillegg er klokka i stand til å automatisk gjenkjenne aktiviteter som gange, løp, sykling og svømming. Inkludert er også et utvalg treningsprogrammer der klokken vil guide deg underveis i økta.

Huawei Watch 3 Pro kommer med en egen «Oudoor Assistant» som er gull verdt for deg som liker å bruke klokka på tur. Her får du mulighet til å sjekke soloppgang/solnedgang, månefaser, tidevann, stormvarsel, samt benytte «Route Back» for å finne veien hjem. Stresser du over brente pølser på grillen og smeltet iskrem, kan du benytte verktøyet «pusteøvelser» som hjelper deg å slappe av.

Enkel app

All informasjonen klokken registrer om deg vil samles i Huawei Health App. Her kan du også gjøre noen enkle innstillinger, velge flere urskiver, administrere varsler og hvilke data klokken skal registrere om deg, koble til eSIM, legge til musikk, se statistikk over tid, etc.. Appen er oversiktlig og grei, men lar deg ikke dele dataene dine til andre tredjeparts tjenester.

Kort oppsummert

Huawei har igjen gjort veldig mye riktig med sin nye smartklokke, men bommer litt med størrelsen på Huawei Watch 3 Pro. Her skulle vi gjerne sett at Huawei valgte å lansere de to ulike modellene (Watch 3 Pro og Watch 3) i to markant ulike størrelser. Skal du først og fremst ha en smartklokke som kan brukes til trening, så ville vi uten tvil valgt den Huawei Watch GT2 Pro som gir deg omtrent denne samme opplevelsen bortsett fra eSIM, men dette kan så klart endre seg dersom Huawei får fart på utvalget av apper i AppStore. Et alternativ er å velge den vanlige Watch 3 Active med silikonreim, eller bytte ut reimer på Watch 3 Pro til en mer komfortabel silikonreim. Normalt har Huawei klart å levere klokker med god presisjon på pulsmålingene, og selv om den jevnt over er god også på Watch 3 Pro, så lider presisjonen litt av den størrelsen og den noe dårligere passformen. Har du derimot relativt store håndledd, så kan det være at Watch 3 Pro sitter bedre.

Huawei Watch 3 Pro er dog uten tvil en meget god klokke, og det er bare opp til Huawei og utviklerne av de ulike appene å sette begrensninger for hva klokken er i stand til. Denne klokken har nemlig et mye større potensiale enn den viser i dag.

For mer utfyllende info om hvordan klokken fungerer, anbefaler vi at du leser vår test av Huawei Watch GT2 Pro som er langt mer grundig. Klokkene deler mange av de samme funksjonene, og vi omtaler derfor ikke Huawei Watch 3 Pro i like stor grad.

Det kan også være verdt å sjekke vår Topp 10-liste for aktivitetsmålere, eller den gigantiske testen av Best i test pulsklokker!

Konklusjon

Huawei Watch 3 Pro
Huawei Watch 3 Pro

Product Name: Huawei Watch 3 Pro

Brand: Huawei

MPN: 4490

Currency: NOK

75%

Konklusjon

Huawei Watch 3 Pro er en rålekker klokke, men beviser samtidig at «større ikke alltid er bedre». Til tross for at klokka er fullstappet av sensorer for å måle alt mulig om både deg og omgivelsene, er størrelsen så stor og dominerende at klokka kan være utfordrende å bruke, samt at den gjør en mindre god jobb med pulsmålingen.

Ser vi bort fra størrelsen leverer Huawei Watch 3 Pro en av de best utstyrte smartklokkene på markedet med mulighet for LTE-tilkobling. Den viderefører alt vi likte så godt med Watch GT2 Pro, og enda litt mer. Det kommer dog med en større prislapp, men velger du «lillebroren» Huawei Watch 3, sparer du deg ikke bare penger (mister litt batteritid), men får også en litt mindre og lettere klokke som sitter bedre på armen og fremdeles gir deg den samme luksusfølelsen som du får med Watch 3 Pro.

Watch 3 Pro er allerede god, men forhåpentligvis vil utvalget av apper med tiden bare gjøre dem enda bedre.

Pros

 • Premium design og kvalitetsmaterialer.
 • Fullspekket av sensorer for å måle alt mulig.
 • God batteritid og trådløs lading.
 • LTE-tilkobling.
 • Grundig aktivitetssporing med jevnt over nøyaktige målinger.
 • Omfattende treningsfunksjoner og treningsanalyse.
 • Detaljert søvnanalyse.
 • HarmonyOS åpner opp for tredjeparts apper.
 • Enkel paring til andre Huawei-enheter.

Cons

 • Dårlig utvalg av apper.
 • (Alt) for stor.
 • Foreløpig ikke verdt prisforskjellen fra Huawei Watch GT2 Pro.
 • Ingen betalingsfunksjon.
 • Ikke støtte for offline streaming av musikk.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2022 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022