Til tross for mye motgang og store utfordringer det siste året, har Huawei klart å holde hodet over vannet og likevel levert en rekke imponerende produkter. Denne gangen er det nye FreeBuds-øreopropper som står for tur.

Trådløse ørepropper er overalt. Å se en person uten plugger i øra er nesten like sjelden som å se elg i solnedgang. Vi vet det finnes, men det er umulig å se. Huawei har har stor suksess med sin FreeBuds-serie, og deres siste tilskudd til familien var Huawei FreeBuds Pro som vi testet i høst. Disse øreproppene imponerte oss over hele linja og tilbyr alt fra gjennomført god lydkvalitet til glimrende støydemping.

Men ikke alle har råd eller lyst til å betale 2-3000kr for et sett trådløse ørepropper, og det er her Huawei FreeBuds 4i kommer inn. FreeBuds 4i er selskapets nyeste og mer budsjettvennlig sett ørepropper. Den forrige generasjonen (Huawei FreeBuds 3i) solgte i bøtter og spann, og det er ikke utenkelig at FreeBuds 4i vil gjøre det samme. Sammenlignet med forgjengeren får du bedre støydemping (ANC), bedre lydkvalitet, en mer sikker og behagelig passform og lengre batteritid. I tillegg har ladeetuiet blitt enda litt mindre.

Huawei FreeBuds 4i – design og funksjon

Huawei FreeBuds 4i ligner på sin forgjenger og egentlig svært mange trådløse ørepropper på markedet i dag. Selve proppene er ovale og har en tynn og kort stamme som strekker seg ned mot øret. Hver propp veier kun 5,5 gram, og kommer med komfortable silikonpropper i tre ulike størrelser. Denne kombinasjonen bidrar til at proppene sitter nesten umerkelig i øret og er behagelig å bruke over lengre tid, og den noe mer forseglete passformen skal bidra til å styrke den passive støydempingen.

Ladeetuiet har blitt krympet og gjennomgått en liten designendring. Det er ikke enorme forskjeller, men det har blitt mindre, mer avrundet, og baksiden er flat slik at de ligger stille på bordet. Etuiet føles solid og velbygd, og merkes ikke når du bærer det i lommen. Det lades via USB-C, men støtter ikke trådløs lading slik som for eksempel FreeBuds Pro. Heldigvis er øreproppene mye lettere å ta ut og inn av etuiet enn Pro-utgaven som til tider satt frustrerende godt. Det du derimot går glipp av er værtettingen. Huawei FreeBuds 4i er ikke sertifisert for å tåle regn, men som de fleste andre ørepropper i denne sjangeren så er vår erfaring at de likevel tåler litt juling.

Huawei FreeBuds 4i kommer i tre ulike farger, og er de første øreproppene fra Huawei som kommer i en knallrød farge. De to andre fargene er hvit og svart.

Huawei Freebuds 4i
Huawei FreeBuds 4i kommer i fagene Ceramic White og Carbon Crystal Black. Elkjøp har også tatt inn øreproppene, i et begrenset utvalg, i fargen Honey Red.

Batteritiden har fått en boost fra tidligere utgave. Uten støydemping skal Huawei FreeBuds 4i være i stand til å levere opptil 10 timer musikkavspilling, og 6,5 timer med samtale. Aktiverer du støydempingen reduseres dette til henholdsvis 7,5 timer og 5,5 timer. Ladeetuiet gir opptil 12 timer ekstra batteritid slik at du i teorien kan få 22 timer på en lading. En liten godbit er hurtigladningen som gir deg 4 timer batteritid ved å lade i kun 10 minutter.

Lydkvalitet og støydemping

Trådløse ørepropper handler ikke overraskende mye om lydkvalitet, og Huawei Freebuds 4i har fått oppgradert 10mm store dynamiske drivere som skal ta hånd om de dypere tonene og en fyldig brass. Proppene bruker også «PEEK+PU» polymer composite diaphragm-teknologi som sørger for kraftigere og mer fleksibel lyd, samtidig som den får frem detaljerte i lydbildet. Tunigteamet til Huawei har optimalisert driverne til å favorisere popmusikk, men Freebuds 4i egner seg godt til alle typer musikk vi har kastet på de.

Huawei FreeBuds Pro leverte virkelig god lyd, og Freebuds 4i gjør en meget god jobb med å gjenskape et velbalansert og klart lydbilde. Proppene spiller høyt, og benytter du Freebuds 4i til å se film eller spille videospill, så er forsinkelsen er så godt som fraværende. Er det noe vi savner fra storebroren FreeBuds Pro, så er den dype bassen og de fyldige mellomtonene. På denne området er det markant forskjell, men samtidig koster Pro-utgaven det dobbelte.

Støydemping

Hver propp benytter et dobbelt mikrofonsystem som sørger for å redusere støyen fra utsiden. De to mikrofonene plukker opp lyd fra utsiden og genererer lydbølger med motsatt frekvens som blokkerer lyden fra å trenge inn i ørene dine. Sammen med den relativt tighte passformen med silikonproppene, og algoritmer for støyreduksjon som endrer optimaliseringen ut i fra hvilken bakgrunnsstøy du utsettes for, gjør Huawei FreeBuds 4i en god jobb med å sørge for en støyfri opplevelse. Faktisk imponerer FreeBuds 4i såpass mye at de til tider føles bedre enn sin storebror FreeBuds Pro, men det er kun i enkelte situasjoner.

Merk også at ANC enten er «på eller av», mens FreeBuds Pro gir deg mulighet til å justere ANC-nivået i fire ulike intervaller. FreeBuds Pro har for eksempel en innstilling som heter dynamisk der øreproppene hele tiden justerer ANC-styrken ut i fra omgivelseslyden. Aktiverer du «ultra-modus», blir det virkelig stille. Vi er uansett imponert over kvaliteten på støydempingen til Huawei FreeBuds 4i. Det er en tydelig forskjell når den er aktiv/inaktiv, og det reduserer heller ikke lydkvaliteten under musikkavspilling. En annen fin ting er at det ikke er noen susing i proppene dersom du benytter de uten musikk utelukkende for å stenge lyden ute.

Huawei Freebuds 4i
Det doble mikrofonsystemet sørger for å redusere bakgrunnsstøy og vind. FreeBuds 4i benytter maskinlæring til å plukke opp stemmen din slik at den blir mer tydelig, samtidig som de filtrerer ut bakgrunnsstøyen.

FreeBuds 4i har også fått Awarness Mode som slipper inn enkelte frekvenser som stemmer og lyd fra omgivelsene slik at du kan høre hva som foregår rundt deg samtidig som musikken på fortsette uavbrutt. Dette er svært praktisk i jobbsammenheng der du ønsker å høre hva som foregår rundt deg, og ikke minst når du er ute og løper/sykler, eller beveger deg byen der det er mye trafikk.

Kvaliteten på samtalekvaliteten er en av egenskapene som gjerne faller gjennom på trådløse ørepropper i det rimeligere segmentet, men Huawei har sørget for å gi Huawei FreeBuds 4i skikkelige mikrofoner for å gjøre de best mulig egnet til alle de mange telefonsamtalene og digitale møtene som foregår i dagens verden.

Huawei Freebuds 4i benytter tre anti-interferens-teknologier som bidrar til å heve kvaliteten på samtalene. Denne teknologien sørger for at mikrofonene plukker opp stemmen din og fremhever denne, samtidig som det doble mikrofonsystemet og kunstig intelligens jobber aktivt for å filtrere ut vindstøy og annen bakgrunnsstøy. Vi har kun hatt gode erfaringer med samtalekvaliteten på FreeBuds Pro, og det er ikke mye å utsette på Huawei FreeBuds 4i. Faktisk var det nær umulig for den vi pratet med over telefonen de ulike modellene fra hverandre, og stemmen vår ble oppfattet tydelig uten forstyrrelser til tross for noe trafikk i bakgrunnen.

Tilkobling og betjening

Huawei FreeBuds 4i benytter siste generasjon Bluetooth 5.2, og tilkoblingen skjer lynraskt og er like stabil som den Kinesiske Mur er lang. Har du en Huawei telefon eller annen Huawei enhet (må kjøre EMUI 10.0 eller nyere), holder det at du åpner lokket på etuiet før de automatisk dukker opp på skjermen din og du trykker «koble til». Har du en annen Android eller iOS-enhet, kobler du til på vanlig måte under Bluetooth innstillinger.

Huawei Freebuds 4i
Har du en Huawei enhet med EMUI 10.0 eller nyere vil FreeBuds 4i kobles til automatisk i det du åpner lokket på ladeetuiet.

Huawei Ai Life appen lar deg gjøre noen enkle innstillinger på ANC-nivåer og betjeningen av proppene og tilgjengelig både for Android og iOS. Dessverre er ikke appen oppdatert fullstendig når det kommer til iOS, så her støtter de foreløpig kun FreeBuds Pro. Har du derimot en Android telefon fra et annet merke, så vil appen fungere strålende.

Betjeningen foregår ved en kombinasjon av touch og trykk, men har en del begrensninger sammenlignet med Huawei FreeBuds Pro.

Hold inne begge sidene på en av øreproppene, og de veksler mellom ANC-modus, Awarness mode, og «ANC av». Dobbeltrykk lett på siden på en av en ørepropp, og du pauser/starter sangen, eventuelt besvarer/legger på en samtale, skifter sang eller aktiverer taleassistent. Øreproppene responderer godt på de ulike kommandoene, men «problemet» er at du kun kan bruke en` funksjon om gangen. Du må dermed bestemme deg om et dobbelttrykk skal utføre handlingen «spill/pause», «neste sang», «forrige sang» eller «aktivere taleassistenten». Har du satt funksjonen til å spille/pause en sang, må du med andre ord fiske opp telefonen for å justere volumet eller skifte sang.

På dette området er FreeBuds Pro langt bedre ettersom du faktisk kan utføre nesten samtlige handlinger på kun en ørepropp. Der kan du f.eks. sveipe opp/ned for å justere volumet, trykke lett to ganger for å skifte sang, eller tre lette trykk for å spille forrige låt. Holder du inne et par sekunder vil du veksle mellom ANC-modusene.

Huawei Freebuds 4i

Foruten om dette kan du fint bruke høyre/venstre propp hver for seg, men i motsetning til FreeBuds Pro vil ikke disse pause sangen automatisk dersom du tar en propp ut av øret, eller mister den.

Huawei FreeBuds 4i har en veiledende pris på 990 kr og legger seg dermed en tusenlapp under storebroren Huawei FreeBuds Pro. Med tanke på hvor godt FreeBuds 4i leverer på alt fra lydkvalitet, støydemping, batteritid til passform, kan vi bare si at dette er mye for pengene og et meget godt kjøp. Det er litt synd at Huawei har spart inn på værtettingen ettersom vi nordmenn ikke er bortskjemt med sol 24/7, men et sted må de vel spare. De kunne også tillatt å utføre flere handlinger ved trykk/touch på en enkelt ørepropp. FreeBuds 4i er uansett noe av det bedre vi har testet, og det til en meget god pris.

Konklusjon

Huawei Freebuds 4i
Huawei Freebuds 4i

Product Name: Huawei Freebuds 4i

Brand: Huawei

MPN: 990

Currency: NOK

 • Passform - 90%
  90%
 • Lydkvalitet - 80%
  80%
 • Støydemping - 80%
  80%
 • Samtalekvalitet - 80%
  80%
 • Batteritid - 85%
  85%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%
84%

Konklusjon

Huawei Freebuds 4i leverer imponerende lydkvalitet, støydemping, samtalekvalitet og batteritid og god passform til et prispunkt som gjør de attraktiv for en stor gruppe brukere. For under 1000kr skal det godt gjøres å finne noe som kombinerer alle disse egenskapene bedre.

FreeBuds 4i har noen få mangler, men blant annet litt manglende funksjonalitet når det kommer til å kontrollere musikken direkte fra øreproppene, men til denne prisen er det uansett et veldig godt produkt. Anbefalt.

 

Pros

 • Imponerende lydkvalitet.
 • Meget god passform. Silikonpropper i tre ulike størrelser.
 • God støydemping.
 • God samtalekvalitet.
 • Raskt og stabil tilkobling.
 • Lang batteritid + hurtiglading.
 • Kompakt og solid etui.

Cons

 • Ingen værtetting.
 • Musikken pauses ikke automatisk når du tar ut en ørepropp.
 • Begrenset mulighet til å kontrollere musikken fra øreproppene.
 • Mangler litt trøkk i bassen og fylde i mellomtonene.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2022 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022