DJI Osmo Action leverer slående video- og bildekvalitet i en liten og lett innpakning som tåler både vann og slag. Et kamera for enhver eventyr og adrenalinsøker, og ikke minst for vloggerne.

Det er snart to år siden DJI Osmo Action kom på markedet, og hadde vi skrevet denne testen den gang, så ville vi omtalt kameraet som noe helt unikt. Grunnen? Jo, DJI Osmo Action var det første og eneste skikkelige actionkameraet med en skjerm i front som gjorde det mulig å se deg selv mens du filmet.

Den gang konkurrerte DJI Osmo Action med GoPro Hero 7, mens i dag har GoPro blitt to generasjoner eldre og fått både større skjerm på baksiden og egen skjerm i front. Osmo Action er derfor ikke lenger så unik, og det begynner å bli på tide for DJI å oppgradere et i utganspunktet meget godt kamera. Under får du vårt inntrykk og en enkel sammenligning med GoPro Hero 9 Black på de viktigste punktene.

DJI Osmo Action
DJI Osmo Action

Product Name: DJI Osmo Action

Brand: DJI

MPN: 3780

Currency: NOK

80%

Konklusjon

DJI Osmo Action er uten tvil et actionkamera av høy kvalitet som tross sin alder står seg godt i dagens marked. Kameraet leverer god bildekvalitet for både film og foto, og med RockSteady aktivert vil selv de mest utfordrende scenene oppleves som et skip i rolig farvann.

Skjermen er utrolig responsiv og gjør det enkelt å bla gjennom menyene, og skjermen i front gjør det enkelt å komponere det «perfekte» bilde.

Sammenlignet med det nyeste GoPro Hero 9 Black er det dog noen ting som mangler, som blant annet innebygget GPS, støtte for Bluetooth, høyere Burst-rate, bedre utnyttelse av ulike zoom-nivåer, og ikke minst den innebygde foten som gjør det mulig å eliminere behovet for en ekstra ramme.

Klarer du å leve med disse kompromissene så fremstår likevel DJI Osmo Action som er meget godt og brukervennlig kamera. Prisen har også falt en god del siden lanseringen, og er som regel å finne til rundt 3000kr.

Hva du velger er opp til deg, og selv om du får et kamera med flere funksjoner og jevnt over noe bedre kvalitet med GoPro Hero 9 Black, så er det ikke ensbetydende med at det er best til ditt behov. DJI Osmo Action er nemlig vanskelig å slå når det kommer til brukervennlighet.

Pros

 • Kompakt og lett.
 • Enkel betjening og responsiv skjerm.
 • Frontskjerm gjør det enkelt å komponere bildene.
 • QS-knappen gjør det enkelt å bytte mellom ulike moduser.
 • God bildekvalitet.
 • RockSteady levere meget god stabilisering.
 • Kompatibel med GoPro-fester/tilbehør.
 • Vanntett.
 • Al Editor gjør det enkelt å lage korte og pene videoer.

Cons

 • Ikke innebygd GPS.
 • Støtter ikke Bluetooth.
 • Krever ekstra ramme for it brukes med tilbehør.
 • Lav Burst-rate og få zoom-nivåer.

Design og byggekvalitet

 • 65×42×35 mm
 • 124 gram
 • 2,25″ touchskjerm på baksiden
 • 1,4″ skjerm på fremsiden
 • 1300mAh utskiftbart batteri (Opptil 135 min avhengig av innstillinger)
 • USB-C inngang for lading
 • Vanntett ned til 11 meter
 • microSD-kort (opptil 256GB)

DJI Osmo Action er et lite og lett actionkamera og minner mye om de mer kjente GoPro-modellene. Osmo Action måler 65×42×35 mm, veier 124 gram og kommer med en 2,25″ touchskjerm bak for visning og betjening, samt en egen 1,4″ skjerm på fremsiden. På toppen er det en Power-knapp og en Record-knapp, mens det på venstre side er en QS-knapp (Quick Shot) og ladeport.

Det er nettopp den siste skjermen som gjorde DJI Osmo Action så spesiell da den entret markedet for to år siden ettersom de gjorde det alle hadde håpt at markedslederen GoPro skulle komme med, men som det tok ytterligere ett år før kom på banen. I dag vil vi do at skjermen på GoPro Hero 9 Black faktisk er bedre ettersom du kan ha både bak- og front skjermen aktivert samtidig, mens du på Osmo Action må velge hvilken av de som skal være aktive. Velger du visning på skjermen i front, så deaktiveres hovedskjermen på baksiden. Dette burde DJI kunne fikset gjennom en programvareoppdatering.

Ettersom DJI Osmo Action faktisk begynner å bli litt gammelt, må vi nesten ta utgangspunkt i hvordan det stiller seg i dagens marked. Nye GoPro Hero 9 Black har for eksempel fått uttrekkbare føtter integrert i kamerahuset slik at du ikke behøver å bruke rammen for å montere kameraet på ulike fester og tilbehør. Dette gjør det langt mer brukervennlig og plassbesparende enn tidligere der kameraet først måtte settes inn i en plastramme for så å monteres til feste, og slik det fortsatt er på DJI Osmo Action. GoPro har også GPS innebygd slik at du kan se hvor du har tatt de aktuelle bildene og videoene på kartet. Dette finnes ikke på Osmo Action, og for noen vil nok dette kunne være avgjørende for valg av kamera. GPS-en gjør det nemlig også mulig å få overlegg som hastighet og høyde på filmen – ganske kult om du druser utfor en bratt bakke på ski eller sykkel.

Selv om du fortsatt er avhengig av plastrammen for å bruke DJI Osmo sammen med tilbehør, er den gode tingen at DJI Osmo Action benytter det samme festet som GoPro slik at du kan bruke tilbehør for GoPro til DJI Osmo Action og omvendt. Da tenker vi så klart ikke på batterier, linser, etc., men fester og stativer. I tillegg er selve kameraet vanntett ned til 11 meter, så du slipper å bruke et vanntett kamerahus for å ta det med under vann eller ut i dårlig vær. Ønsker du å ta med kameraet dypere kan du bruke et vanntett kamerahus som gjør det vanntett ned til 60 meter.

DJI Osmo Action gir deg muligheten til enkelt å bytte linse og å montere filter. Dette er også mulig på GoPro, men er litt enklere å få til på førstnevnte. DJI Osmo Action benytter en sirkulær linse som enkelt kan monteres på sekunder.

Sammenligner vi de to kameraene direkte måler DJI Osmo Action 65×42×35 mm og veier 124 gram, mens GoPro Hero 9 Black måler 77x55x33,6 smog veier 147 gram. Førstnevnte kan filme i 4K og ta bilder med 12MP, mens GoPro Hero 9 Black kan filme i 5K og ta bilder med 20MP.

Når det gjelder batteritid kan DJI Osmo Action skilte med omtrent den samme batteritiden som konkurrenten. Avhengig av filminnstillinger og funksjoner i bruk, vil du kunne forvente rundt 60-120 minutter filming. Jo høyere oppløsning, desto raskere tømmes batteriet. Video i 4K og RockSteady aktivert fungerer som en sluk og går hardt utover batterikapasiteten. Heldigvis er batteriene utskiftbare slik at du kan ta med ekstra batterier om du planlegger å filme mye i høy kvalitet. Batteriluken som huser batteriet rommer dekker også for en microSD-kort inngang.

Navigering og menysystem

Menysystemet er enkelt og relativt selvforklarende, mens navigering foregår ved hjelp av sveip og trykk. Skjermen responderer svært godt, og menyene oppleves lynraske i bruk. Selv i aktivitet er det enkelt å trykke riktig, og kameraet kan betjenes selv med hansker.

Sveiper du fra topp og ned vil du få komme til innstillingene for selve kameraet, mens fra bunn til topp tar deg til innstillingene for video-/fotomodusen du har valgt. Sveip fra venstre mot høyre og du får en preview av bilder og film du har tatt, mens et sveip fra høyre til venstre gir deg mulighet til å velge innstillinger som ISO, lukkerhastighet og eksponeringskompensasjon. Det er også her du kan velge mellom å skyte i «auto modus» eller «manuell modus», bestemme hvitbalansen og ikke minst om du vil skyte i 4:3 eller 16:9, JPEG format eller JPEG+RAW. Her setter vi stor pris på at DJI gjør det mulig å benytte både JPEG og RAW samtidig, og at man ikke må velge mellom det ene eller det andre.

En kjekk funksjon når du ønsker å se gjennom bilder og film direkte fra kameraet, er at du kan velge å sortere utvalget på de ulike modusene du tar opp i. Her kan du for eksempel sorter på «Bilder», «Video», «Timelapse», etc..

DJI Osmo Action
Sortering på ulike film/bilde moduser gjør det enkelt å finne innholdet du leter etter.

Avhengig av hvilken film/foto modus du befinner deg i, så vil innstillingene variere mellom alt fra å bestemme oppløsning, lengde på video og intervallet mellom bildene under en Timelapse, til antall bilder per sekund under Burst-mode. Du kan også velge

Apropos Burst Mode er dette en litt skuffende affære ettersom DJI Osmo Action ikke er i stand til å ta mer enn opptil 7 bilder per sekund. GoPro Hero 9 Black kan til sammenligning skyte opptil 30 bilder i sekunder, og selv de fleste mobiltelefoner klarer rundt det dobbelte av Osmo Action. GoPro har også mulighet for å skyte Burst Mode i ulike intervaller, slik at kameraet for eksempel tar 3 bilder på 10 sekunder, eller 30 bilder på 3, 6 eller 10 sekunder.

Gjennom DJI Mimo App kan du betjene kameraet via mobilen, bruke telefonen som selvutløser, gjøre innstillinger, redigere video/bilder, etc..

Tilkobling

Dette punktet er kanskje ikke så lett å tenke over på forhånd, men er ganske avgjørende for hvor enkelt og raskt kameraet kan taes i bruk. DJI Osmo Action benytter utelukkende WiFi for å koble seg til telefonen, mens GoPro Hero 9 Black i tillegg benytter Bluetooth.

Mens Wifi står for selve overføringen av bilder og den primære kontakten mellom kamera og mobil, så brukes Bluetooth til å vekke kameraet fra dvale etter at det har vært avslått. I tilfellet med GoPro betyr dette at du kan slå av kameraet fullstendig, la det ligge ubenyttet, og deretter (så lenge det er innen åtte timer) benytte GoPro Quick appen til å slå på og av kameraet igjen. Dette er rett og slett utrolig praktisk og gjør det langt enklere å betjene kameraet i ulike situasjoner enn når kameraet fysisk må slåes på og av. Osmo Action har ikke denne muligheten, og når det først har slått seg av, så må du aktivere det ved å trykke på «Power-knappen» eller «Record-knappen».

For noen vil dette være avgjørende, mens andre helt sikkert ikke bryr seg. Uansett, mener vi det er greit å være klar over. Selve overføringen av bilder og kontakten mellom kamera og mobil er stabil, og overføringen av bilder og film går relativt raskt.

 

Video og bildekvalitet

 • 1/2.3″ CMOS Sensor
 • 20mm F2.8, FOV (145 grader)
 • 12MP bildemodus
 • Opptil 6124MP (4000 x 3000), JPEG, JPEG+RAW
 • Opptil 4K/60fps med 100Mbps
 • Slow-Motion opptil 240fps i 720p
 • HDR Video
 • Slow-Motion, Custom Exposure Setting, Time-lapse, Timed Shooting Mode
 • Voice Control (stemmestyring)

DJI Osmo Action er kanskje først og fremst et markedsført som et actionkamera for film, men kan like gjerne brukes til foto/stillbilder. På sitt råeste kan DJI Osmo Action skilte med 4K 60fps med 100 Mbps, mens ønsker du å «fryse» bildet kan du filme slow-motion i Full-HD med opptil 240fps. Du kan enkelt justere innstillingene for oppløsningen og breddeforholdet på både video og foto, og i «manuell modus» kan du ta full kontroll over innstillingene ved å justere lukkertid, ISO-verdi, etc.. Kameraet vil automatisk veksle mellom horisontal og vertikal visning avhengig av hvordan du holder det, men du kan også låse visningen til en retning. Avhengig av hvilken modus du benytter, vil du få mulighet til å endre på FPS og oppløsning.

Med en FOV på 145 grader kan du få en relativt god vidvinkel, men du kan også få et mer tradisjonelt bildeutsnitt ved å deaktivere fish-eye effekten. DJI kaller dette «Dewarp», og funksjonen kan aktiveres/deaktiveres i innstillingene for hver enkelt modus.

Totalt tilbyr DJI Osmo Action seks ulike moduser.

Med HDR-video vil kameraet sørge for å gi bilde økt dynamikk og detaljer enn vanlig videomodus. HDR er spesielt nyttig under vanskelige lysforhold der kameraet ellers ville slitt med å gjengi detaljene i skiftningen mellom lyst og mørk. Det er dog verdt å merke seg at HDR video ikke fungerer samtidig som du benytter kameraets Rock Steady stabiliseringsfunksjon.

Når du filmer i vanlig Video Mode får du valget mellom å filme i to ulike fargeprofiler; Normal og D-Cinelike. Normal er det beste valget dersom du ønsker best mulig farger rett ut av kameraet uten noe behov for etterarbeid, mens D-Cinelike er en flatere profil som gir deg større rom til å jobbe med videoen i et redigeringsprogram senere.

I tillegg til de to ulike video-odusene kommer DJI Osmo Actionmed fire ulike moduser som hjelper deg å få frem det beste av det du ønsker å fange på film eller foto. Med Slow Motion vil du nærmest kunne fryse bevegelsene i bildet slik at virkelig får frem detaljene i det du filmer. Custom Exposure Settings(manuell innstilling) gjør det enkelt å fotografere stjernehimmelen eller andre mørke scener der du ønsker lang lukkertid for å fange mest mulig lys. Velg mellom superrask 1/8000s lukkertid og opp til 120 sekunder.

Timelapse gir deg muligheten til å sette sammen bilder tatt med et bestemt tidsintervall til en liten filmsnutt. Dette er en fin funksjon for å fange soloppganger/solnedganger, stjernehimmelen, gatebilder, etc.. Mens Timed Shooting Mode har deg sette opp tidsinnstilte intervaller for bilder som skytes i RAW. Til slutt har du Loop Recording som til enhver tid lar kameraet overskrive gamle filer med nye filer. Når minnekortet blir fullt, sletter kameraet den første videofilen for å gi plass til den nyeste filen.

Stemmestyringen gjør det mulig å kontrollere kameraet kun ved hjelp av stemmen. Dette fungerer i likhet med GoPro ved at du sier kommandoer som gjør at kameraet utfører en bestemt handling. DJI Osmo Action støtter ikke norsk språk, så kommandoene må sies på engelsk (eller et annet støttet språk). Et eksempel på en slik kommando kan være «Start Recording», «Stop Recording», «Take Photo», etc.. DJI Osmo Action støtter langt i fra like mange kommandoer som GoPro, men de den støtter fungerer bra.

RockSteady – Topp bildestabilisering 

Noe av det som gjør et actionkamera til et actionkamera, er at det skal kunne brukes der mobiltelefonen og et vanlig kamera kommer til kort. Med sin innebygde RockSteady elektroniske stabilisering er DJI Osmo Action virkelig et kamera for de spesielle anledningene. GoPro har fått mye skryt for sin HyperSmooth-stabilisering, og med siste modell (GoPro Hero 9 Black) har denne stabiliseringen blitt oppgradert til HyperSmooth 3.0.

Osmo Action sin RockSteady gjør en imponerende god jobb med å gjerne rystelser og å holde bilde så stabilt som mulig, og ved første øyekast kan det virke som at de to kameraene presterer nokså likt. Men, den smoothe stabiliseringen du oppnår med RockSteady kommer med en pris. For å oppnå den gode stabiliseringen vil nemlig Osmo Action croppe bildet ganske betydelig. Det vil si at bildearealet blir forminsket sammenlignet med det du ser gjennom linsen/skjermen. Selve kvaliteten på bildet får seg også en liten trøkk, og reduseres noe sammenlignet med når RockSteady er deaktivert.

Ettersom bildet croppes, er det ikke mulig å filme i 4K 4:3 format, men 2,7K er mulig.  For 16:9 er RockSteady tilgjengelig i alle oppløsninger utenom de laveste 720p og 1080p.

Det er heller ikke mulig å benytte HDR Video mens RockSteady er aktivert. Akkurat dette er et savn ettersom HDR video helt klart gir en ekstra dynamikk til bildene, og å filme uten RockSteady aktivert vil gi mye rystelser.

Nå er det overhodet ikke slik at bildekvaliteten er dårlig, for DJI Osmo Action gjør som nevnt en god jobb, men sammenlignet med GoPro Hero 9 Black, så taper den kampen om å krone seg som kongen av haugen.

Smarte funksjoner

En av de tingene vi virkelig setter pris på med DJI Osmo Action er den praktiske QS-knappen (Quick Switch) på venstre side av kameraet. Dette er en egen knapp som raskt og enkelt lar deg veksle mellom ulike moduser og innstillinger. Du kan også bruke QS-knappen til å bytte visning mellom bak- og frontskjermen. En annen smart ting med QS er at du kan tilpasse innstillingen slik at du har rask tilgang til favoritt modusene dine.

Frontskjermen var det som gjorde DJI Osmo Action genial i utgangspunktet, og kameraet ble raskt en favoritt blant vloggere og personer med behov for å se seg selv mens de filmet. Som nevnt har også GoPro Hero 9 fått skjerm på fremsiden nå, men skjermen på DJI Osmo Action er litt større. Dessverre har ikke Osmo Action mulighet til å benytte begge skjermene samtidig, noe som er mulig med GoPro Hero 9.

Uansett, QS-knappen er genial, og gjør at du kan veksle mellom ulike moduser på sekunder. Start et video-opptak, avslutt, trykk på QS-knappen og velg «Foto». På null komma svitsj er du klar til å ta bilder. Trykk QS-knappen en gang til, og du kan velge Timelapse, Burst Mode eller hva du måtte ønske. Du kan tilpasse din helt egen film/foto modus som er klar til bruk på noen sekunder. Denne raske metoden å hoppe mellom ulike valg på, er helt genial og unik for DJI.

 

Lyd

Lyd er som regel et av de svakere punktene på små actionkameraer, men har etterhvert kommet seg betraktelig etterhvert som det har blitt mulig å bruke kameraene uten det ruvende plastikkdekselet. DJI Osmo Action har to mikrofoner (en på høyre siden og en på toppen), mens nyere GoPro Hero 9 Black har hele fire mikrofoner. Jo flere mikrofoner, desto bedre klarer kameraene å stenge forstyrrende lyder ute. Lydkvaliteten på DJI Osmo Action er jevnt over ganske god, men du må forvente noe vindsus når det blåser mye rundt deg. I innstillingene kan du aktivere støyreduksjon/vindreduksjon, og det tar bort noe av vinden, men gir ikke enorm effekt.

DJI Osmo Action har ingen egen 3,5mm inngang, men det er mulig å bole til en ekstern mikrofon ved å benytte et USB-C til 3,5mm adapter.

 

DJI Mimo App

 • Kontroller DJI Osmo Action
 • Story Mode
 • Al Editor
 • Del video og bilder

DJI Mimo App er appen som gir deg mulighet til å styre kameraet rett fra mobilen, redigere film og foto og å dele innhold med venner.

Normalt er det enklere å gjøre innstillinger på kameraet i appen på enn på selve kameraet, men det raske responsen fra touchskjermen på DJI Osmo Action og det enkle menysystemet, gjør at det faktisk føles raskere å endre på innstillingene direkte på kameraet. Foretrekker du en større skjerm å «jobbe» på kan du dog benytte telefonen som kontroll og preview av hva kameraet viser.

Alt innholdet du filmer/fotograferer med DJI Osmo Action blir lagret på et microSD kort og kan importeres direkte i Mimo App slik at du får enkelt tilgang til det på mobilen. I Mimo App kan du redigere innholdet direkte, eller velge å bruke en annen app. Ved hjelp av DJI Academy kan du følge steg-for-steg videoer/guider som hjelper deg til å bli en bedre videoskaper og fotograf.

Med Al Editor og Story templates vil du enkelt kunne opprette delevennlige filmsnutter ved hjelp av ferdige templates der Al Editoren automatisk setter sammen klippene med overganger og musikk. Samtlige templates har varighet på 10-30 sekunder slik at de skal egne seg for deling i sosiale medier, og du kan velge blant ganske mange templates basert på ulike kategorier.

Konklusjon

DJI Osmo Action
DJI Osmo Action

Product Name: DJI Osmo Action

Brand: DJI

MPN: 3780

Currency: NOK

80%

Konklusjon

DJI Osmo Action er uten tvil et actionkamera av høy kvalitet som tross sin alder står seg godt i dagens marked. Kameraet leverer god bildekvalitet for både film og foto, og med RockSteady aktivert vil selv de mest utfordrende scenene oppleves som et skip i rolig farvann.

Skjermen er utrolig responsiv og gjør det enkelt å bla gjennom menyene, og skjermen i front gjør det enkelt å komponere det «perfekte» bilde.

Sammenlignet med det nyeste GoPro Hero 9 Black er det dog noen ting som mangler, som blant annet innebygget GPS, støtte for Bluetooth, høyere Burst-rate, bedre utnyttelse av ulike zoom-nivåer, og ikke minst den innebygde foten som gjør det mulig å eliminere behovet for en ekstra ramme.

Klarer du å leve med disse kompromissene så fremstår likevel DJI Osmo Action som er meget godt og brukervennlig kamera. Prisen har også falt en god del siden lanseringen, og er som regel å finne til rundt 3000kr.

Hva du velger er opp til deg, og selv om du får et kamera med flere funksjoner og jevnt over noe bedre kvalitet med GoPro Hero 9 Black, så er det ikke ensbetydende med at det er best til ditt behov. DJI Osmo Action er nemlig vanskelig å slå når det kommer til brukervennlighet.

Pros

 • Kompakt og lett.
 • Enkel betjening og responsiv skjerm.
 • Frontskjerm gjør det enkelt å komponere bildene.
 • QS-knappen gjør det enkelt å bytte mellom ulike moduser.
 • God bildekvalitet.
 • RockSteady levere meget god stabilisering.
 • Kompatibel med GoPro-fester/tilbehør.
 • Vanntett.
 • Al Editor gjør det enkelt å lage korte og pene videoer.

Cons

 • Ikke innebygd GPS.
 • Støtter ikke Bluetooth.
 • Krever ekstra ramme for it brukes med tilbehør.
 • Lav Burst-rate og få zoom-nivåer.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022