Asics Gel Cumulus 23 er en av de tryggeste og mest allsidige Asics-skoene som finnes. Her får du en komfortabel og slitesterk sko til en god pris.

Asics Gel Cumulus har eksistert i en årrekke, og har bestandig blitt sett på som lillebroren til den mer påkostede Nimbus-modellen. I år har Cumulus gjennomgått en rekke forandringer, og da snakker vi ikke bare om en liten endring på overdel eller yttersåle, men en helt ny sko.

Hvis du i årevis har løpt i Cumulus og elsker hvordan skoen kjennes på foten – frykt ikke, for selv om Cumulus 23 har fått en total overhaling, så er det fremdeles den velkjente følelsen av å løpe «på skyer» som navnet faktisk betyr. Årets modell har fått en ny overdel, ny mellomsåle, en 3D Space konstruksjon og det samme TRUSSTIC SYSTEM som de introduserte i både Asics Gel Nimbus 23 og Asics Gel Kayano 27.

Asics Gel Cumulus 23 – Design og funksjon

Overdelen består av et lett og luftig ettlags sømløst mesh som sørger for å holde foten godt på plass uten ubehagelige trykkpunkter, fritt for irriterende sømmer og med gode pusteegenskaper. Tungen er ikke sydd inn i sidene, men holder seg likevel på plass og kjennes behagelig mot vristen.

Hælkappen er myk og behagelig, og låser foten på godt på plass. Det er også en praktisk refleks på baksiden av hælen. Volumet på skoen er relativt romslig, og det er god plass til tærne hvis føttene etterhvert begynner å hovne opp.

Nytt for den 23.utgaven er FLYTEFOAM i mellomsålens fulle lengde. FLYTEFOAM er Asics sitt letteste og mest responsive mellomsåle materiale, og balanserer demping, respons og vekt på en god måte. I hælen har Cumulus 23 fått ekstra demping i form av en Gel-pute, mens 3D Space konstruksjonen sørger for at skoen i større grad tilpasser seg hver enkelt løper.

TRUSSTIC SYSTEM er et hardt plastikkstykke i mellomsålen som skal bidra til å stabilisere skoen, samt at den skal bidra til en mer glidende/rullerende stegavvikling. Trusttic systemet gjør det mulig å tilpasse en sko til ulike bruksområder, og kan også differensieres mellom herre- og damemodeller slik at det tilpasses best mulig etter type bruker.

Asics Gel Cumulus 23 introduserer også 3D Space konstruksjonen, et slags sekskantet mønster/konstruksjon ligner innsiden av en bikube, og som fungerer som små puter som  tillater mellomsålen og komprimeres i sonene hvor dette er lagt inn. Herremodeller har denne konstruksjonen kun i hælen, mens damemodellen har får 3D Space konstruksjonen også i forfoten. et kjønnsspesifikt design, og som skal bidra til å gi en mykere og bedre løpsopplevelse.

I motsetning til Asics Gel Nimbus 23 føles Cumulus 23 litt fastere, og dermed også raskere. Nimbus 23 har tydelig mer demping, og du synker ikke like mye ned i skoen på Cumulus 23.

Yttersåle og passform

Yttersålen består av AHAR+ og AHAR gummi i front. Denne gummiblandingen er mer slitesterk og lettere enn tradisjonelt «blåst gummi». Sålen er relativt fast og gjør det mulig å bruke skoen både på asfalt, grus og fine stier. Cumus 23 har fått litt dypere fleksgroper en tidligere, noe som bidrar til å gjøre skoen mer fleksibel og kjennes mykere i stegavviklingen. Sålen ligner den vi finner på Nimbus 23, men skal være enda litt mer slitesterk å tåle lengre tids bruk.

Asics Gel Cumulus 23
Yttersålen til Asics Gel Cumulus 23 består av AHAR og AHAR+ gummi. Denne er både slitesterk og sørger for godt grep på de fleste underlag.

Asics Gel Cumuls 23 er normale i størrelsen, og medium bred over hele skoen. Hælen låser foten på plass, og den myke overdelen gir godt med støtte samtidig som den kjennes luftig og god, og gir rom for å utvide seg.

Asics Gel Cumuls 23 er først og fremst en nøytral mengdetreningssko, men med et veldig bredt bruksområde. Skoen vil passe mange ulike type brukere, og kan brukes på nesten alle type distanser. Dette er ikke en rask sko, men er ypperlig for distanser på alt fra 5km og oppover til et maraton. Cumulus 23 vil nok også være en bedre sko for lettere løpere enn det Nimbus er.

Fakta:
Hæl/forfot: 34mm/24mm
Dropp: 10mm
Vekt: 280g

Konklusjon

Asics Cumulus 23

Product Name: Asics Cumulus 23

Brand: Asics

MPN: 1500

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 84%
  84%
 • Respons - 84%
  84%
 • Stabilitet - 92%
  92%
 • Demping - 92%
  92%
88%

Konklusjon

Asics Gel Cumulus 23 er uten tvil en ekte allrounder som garantert vil passe mange. Dette er skoen som har utviklet seg fra å være en «lillebror» i Asics-familien til å bli en sko som fortjener minst like mye skryt som toppmodellene Nimbus og Kayano. For den jevne løper som ønsker «en sko til alt mulig», så vil Asics Gel Cumuls 23 være et meget godt valg.

Pros

 • Meget komfortabel overdel.
 • God demping og respons.
 • Luftig overedel med flate lisser som gir godt hold.
 • Allsidig bruksområde.
 • Slitesterk yttersåle.

Cons

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2022 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022