Er du på utkikk etter et verktøy som kan overvåke helsen din, motivere til mer aktivitet og trening, samt gjøre alt fra å slå på lyset i garasjen din til å fortelle deg hvordan været blir? Hils på Apple Watch Series 6.

Apple Watch er overhodet ikke ukjent, og det finnes enormt mange tester som tar for seg klokken ned i minst detalj – både hvordan den ser ut, hvordan den fungerer som smartklokke, og hvordan den fungerer som en klokke til enkel trening. Men det finnes ikke like mange tester som tar for seg Apple Watch som en ren treningsklokke. Apple Watch markedsføres som en smartklokke med treningsfunksjoner, men hvordan fungerer egentlig Apple Watch som treningsklokke med smartfunksjoner? Det forsøker vi å svare på her.

Apple Watch Series 6
Apple Watch 6

Product Name: Apple Watch Series 6

Brand: Apple

MPN: fra 4990

Currency: NOK

92%

Konklusjon

Det er ingen tvil om at Apple Watch Series 6 er en ekte smartklokke, og utvalget av apper og muligheter som klokken byr på, er rett og slett enormt. For alle som ønsker en god aktivitetsmåler, så krysser Apple Watch Series 6 av på alle punktene. For alle som vurderer Apple Watch Series 6 som en ren treningsklokke, så krysser den også av på alle punkter – i hvert fall for de aller fleste.

Apple Watch Series 6 overrasker til de grader positivt, og mulighetene du får gjennom det rikholdige arkivet av apper, gjør at du alltid vil finne en treningsapp som er tilpasset den aktiviteten du driver med. Kombiner dette med kanskje markedets mest nøyaktige pulssensor, en nøyaktig GPS, og Apple sitt enkle brukergrensesnitt, så får du et svært kraftig verktøy med enorme muligheter.

Hvis du har vært skeptisk til Apple Watch tidligere, kan vi ikke annet enn å si at dette er en fantastisk klokke til trening (og så klart alt annet). Apple Watch Series 6 har blitt den klokken undertegnede velger når pulsbelte skal droppes fullstendig, og det kommer fra en som har testet 40 ulike modeller de siste årene…

Pros

  • Lett, pen og behagelig passform.
  • Tredjeparts apper byr på en treningsapp for alle treningsformer.
  • Svært høy presisjon på pulssensoren og GPS.
  • Imponerende batteritid.
  • Integrerer med enormt mange apper.
  • Nydelig og lyssterk (alltid på) skjerm. Lett å lese utendørs.
  • Registrerer mengder av informasjon om kropp, helse og aktivitet.
  • EKG, SpO2 og HRV målinger.
  • Mulighet for LTE utgave lar deg droppe mobilen fullstendig.
  • Musikk, Apple Pay, kart, m.m..
  • Kan kobles til en mengde eksterne sensorer via Bluetooth, blant annet STRYD sensorer.
  • Offline streaming av musikk gjennom Spotify og Deezer.

Cons

  • Ikke alle tredjeparts apper utnytter «alltid på skjerm».
  • Avhengig av å eie en iPhone…
  • Begrenset batteritid for langvarig trening og konkurranser.


Apple Watch Series 6 – mer enn bare en smartklokke

La det være sagt, Apple Watch Series 6 er definitivt smart. Dette er en klokke som gjør det mulig å la mobilen ligge i lommen og likevel være oppdatert på alt som plinger inn av varsler, og en klokke som lar deg besvare både meldinger og samtaler rett fra armen. Velger du modellen med LTE kan du til og med la mobilen ligge hjemme å la den vente spent på hva i all verden du har foretatt deg mens du etterlot den alene.

Apple Watch Series 6 fungerer kun med Apple iPhone, og er du i dag en ihuga Android-bruker bør du enten se deg om etter andre alternativer, eller hive deg på iPhone-bølgen. Apple Watch gir deg alle de velkjente appene du finner på mobilen, og de fleste apper er like polerte og flotte som ting ofte er med Apple. Du vil ikke få fullversjonen av appene når du laster de ned på klokka, men en «light»-utgave med de viktigste funksjonene fra hovedappen. Det er uansett begrenset hvor mye du kommer til å trykke på en klokke, så flere funksjoner er sjeldent et savn.

Dette er et verktøy som hjelper deg å holde oversikt over egen helse, som holder deg oppdatert på på alt av varsler og nyheter, som minner deg på å bevege deg dersom du sitter for lenge stille, og ikke minst – en klokke som gjør det imponerende godt som en ren treningsklokke. Faktisk så bra at den for mange vil kunne erstatte en ren pulsklokke. For selv om Apple Watch Series 6 ikke innfører noen enorme endringer fra forrige generasjon, så kommer den med noen nye funksjoner som gjør klokken enda bedre for deg som ønsker å bruke Apple Watch Series 6 som din primære treningsklokke. Dette er nytt:

  • Ny SpO2-sensor som måler oksygenmetningen i blodet.
  • Innebygd altimeter som sammen med barometeret og GPS gir presise høydemålinger til enhver tid.
  • Ny og raskere prosessor gjør klokken opptil 20% raskere enn forrige modell.
  • Raskere lading gir deg fullt batteri på mindre enn 90 minutter.
  • Mer lyssterk skjerm gjør klokken lettere å lese av under trening.
  • Bedre batteritid med ca. 1 time i treningsmodus.

NB:
Samtidig med Apple Watch Series 6 lanserte Apple en rimeligere modell, Apple Watch SE. Denne modellen gir deg mange av egenskapene til Apple Watch Series 6, men kjører på forrige generasjons prosessor og mangler «alltid på skjerm», EKG-måling og SpO2-måling. Prisen starter på 3290kr for 40mm, og 3790kr for 44mm. Dette er også et svært godt kjøp.

Aktivitetsmåleren som bare er der

Apple Watch Series 6 er først og fremst en aktivitetsmåler som «bare er der» og registrerer alt du foretar deg og ikke foretar deg 24/7. Klokken teller skritt, distanse, høydemeter, kalorier, pustefrekvens, søvn, hvilepuls, støynivå, aktivitetsminutter, timer du har står oppreist, oksygenmetning i blodet (SpO2-nivå), hjertevariablitet, m.m.. I løpet av dagen jobber du deg mot et mål om å fullføre tre sirkler som hver symboliserer aktivitetsmål for bevegelse, trening og timer oppreist. Ringene kan virke håpløst simple, men de er uansett utvilsomt motiverende å få fullført. Trenger du et spark bak for å få i gang kroppen vil klokken gi deg et varsler om å bevege dersom du har vært for lenge i ro.

Apple Watch Series 6 kommer i to ulike størrelser, 40mm og 44mm, og en rekke ulike fargevarianter og alternativer (rustfritt stål, aluminium, titanium.). Det kommer også en egen serie «Nike-edition»-modeller, der du får med et eget Nike sportsarmbånd/reim, noen eksklusive urskiver, samt at appen Nike Run Club ligger på klokka ferdig installert. Denne appen kan lastes ned gratis dersom du velger den vanlige modellen. Samtlige modeller er tilgjengelig med og uten LTE (tilkobling til mobilnettet).

Vekten varierer mellom 30,5 gram til 47,8 gram avhengig av hvilken utgave du velger, men klokken er uansett så lett og behagelig å ha på armen at den nesten er umulig å legge merke til. Det eneste som gjør at klokka gjør seg bemerket, er den lyssterke og lekre skjermen som automatisk trekker øynene dine til seg.

Rett ut av eska kommer Apple Watch Series 6 med en enkel treningsapp forhåndsinstallert. Du kan velge mellom 19 ulike aktivitetsprofiler, og hver aktivitetsprofil kan tilpasses til å vise de datafeltene du har mest bruk for. Antall datafelter klokken viser varierer ut fra aktiviteten du velger, men Apple har på forhånd definert de slik at det er de mest aktuelle som til enhver tid vises. Sveiper du til venstre får du hurtig tilgang til musikkontrollen, og et sveip til høyre gir deg mulighet til å pause/avslutte økta, eller sette på tastelås slik at du ikke er uheldig å avslutter midt i en god treningsøkt. Du har også mulighet til å starte en målbasert treningsøkt basert på tid, distanse eller kalorier.

En annen nyttig funksjon er «Fartsvarsler». «Fartsvarsler» lar deg stille inn en bestem tid du ønsker å løpe en bestemt distanse på, og deretter vil klokke gi deg beskjed om hvor langt foran/bak du ligger ann i forhold til å slå denne tiden. «Fartsholder»-funksjonen blir som å konkurrere mot en virtuell konkurrent. Utrolig motiverende og effektivt!

Et kraftig treningsverktøy

Apple Watch Series 6 støtter alt fra utendørs løping/innendørs løping, gange, fjellturer, innendørs/utendørs roing, yoga, styrketrening, intervalltrening, dans og mye mer. Er du Strava-slava vil øktene dine automatisk lastes opp til Strava, eller andre plattformer som for eksempel MyFitnessPal. Klokken er vanntett ned til 50 meter og har egne profiler for både basseng og utendørs svømming. I basseng teller klokken lengder og gjenkjenner svømmestil, og utendørs måler den distanse, hastighet og plotter deg elegant på kartet.

Bruker du klokken til løping eller sykling vil klokken gi deg tid, hastighet, distanse, høydemeter, stigning, kalorier, puls og kadens. Er du ikke fornøyd med den innebygde treningsappen på Apple Watch Series 6, kan du laste ned en tredjeparts app som støtter de funksjonene du selv prioriterer høyest. Her kan du velge mellom kjente apper som Strava, SportsTracker, Adidas Running, Runkeeper og enormt mange flere. Det eneste minuset med flere av disse appene er at de ikke benytter seg av Apple Watch Series 6 sin «alltid på skjerm». Tidtakeren og målingen foregår i bakgrunnen, men du må ofte løfte hånden, vippe på håndleddet eller skru på kronen for å få skjermen til å våkne. «Alltid på skjermen» gjelder i utgangspunktet først og fremst den innebygde treningsappen på Apple Watch Series 6, samt noen tredjeparts apper.

Den kanskje råeste appen er WorkOutDoors som forvandler klokken din til en skikkelig multisportklokke som minner om den populære Garmin Fenix 6 Pro som kommer med innebygde kart. WorkOutDoors gir deg full frihet til å sette opp dataskjermer og datafelter etter eget ønske – mer enn 300 felter å velge mellom! Du får kart rett på klokka, og du kan enkelt zoome inn/ut. Appen lar deg opprette avanserte intervalløkter, tilpasse pulssoner og varsler, importere/eksportere ruter, og mye mer. WorkOutDoors tar utnytter enkelt og greit Apple Watch Series 6 sin enorme kapasitet, og forvandler klokken til et enda kraftigere verktøy enn den allerede er.

Mulighetene du får til å opprette egne intervaller er helt genial. Selv mange avanserte pulsklokker i dag mangler en god måte å sette opp intervaller på, og det er uten tvil et stort savn hos mange brukere. Med WorkOutDoors kan du få Apple Watch til å bli den ultimate intervall-klokken, og dermed tilpasse de helt etter eget ønske.

Det finnes mengder av eksempler på tredjeparts apper som gjør klokken enda mer funksjonell som treningsklokke. Swim tar svømmingen enda et hakk videre med mer detaljert analyse og statistikk., og appen Seven gir deg demonstrasjoner av en rekke styrke- og treningsøvelser direkte på håndleddet.

Samtlige apper tar i bruk en samme gode optiske pulssensoren som Apple Watch Series 6 er utstyrt med, og samtlige apper benytter den samme gode GPS-en – begge med svært høy presisjon.

Et ord om Apple Fitness+

Samtidig med Apple Watch Series 6 lanserte Apple den nye tjenesten Apple Fitness+. Apple Fitness+ ble tilgjengelig i flere land i midten av desember, men har foreløpig ikke kommet til Norge. Apple Fitness+ er en spesiallaget treningstjeneste for Apple Watch Series 6 og andre iOS-enheter. Her får du treningstips og guidede treningsøkter direkte på mobilen, nettbrettet eller Apple TV, og informasjonen fra klokka speiles over på disse enhetene slik at du enkelt kan følge med på progresjonen.

Apple Watch 6

Apple Fitness+ lar deg velge mellom et bredt spekter av treningsøkter, fra 5 minutter til 45 minutter, alt fra HIIT-trening, kondisjonsøkter, kjernetrening og styrketrening. Hver uke legges det til nye treningsøkter i arkivet slik at du alltid skal ha noe nytt og inspirerende å velge mellom. Basert på den treningen du oftest bruker å utføre med Apple Watch, vil Apple Fitness+ komme med forslag til passende treningsøvelser.

Apple Fitness+ er som nevnt ikke tilgjengelig i Norge per dags dato, men virker som et friskt pust og en spennende tjeneste i en tid der hjemmetrening er mer vanlig enn noen gang. Prisen er 10 dollar per måned, eller 80 dollar for et år, og abonnementet kan deles med fem andre familiemedlemmer. Vi håper tjenesten blir tilgjengelig i Norge snart.

 

Apple Watch Series 6 – Pulsmåling og GPS

Undertegnede har de siste årene jobbet med å teste pulsklokker og annet treningsutstyr. I løpet av mange år har det blitt testet nesten samtlige modeller fra kjente merker som Garmin, Polar, Suunto, Coros, Fitbit og Huawei. Optisk pulsmåling er et vanskelig område ettersom armen i utganspunktet er et svært lite egnet sted å måle puls. Denne formen for pulsmåling er utsatt for en rekke feilkilder, og generelt vil en “større og tyngre klokke» gi mindre nøyaktige målinger enn en «liten og lett». Akkurat hvor nøyaktig målingen er vil variere fra person til person, og det er et hav av faktorer som spiller inn, blant annet hudfarge, behåring, underhudsfett, temperatur, hvordan klokka sitter på armen, etc.. I høyere temperaturer er blodgjennomstrømningen større ut til ekstremitetene i, og større blodgjennomstrømning vil gi utslag i mer pålitelige målinger. Høyere temperatur og fuktig luft kan gi mer nøyaktige målinger, mens lav temperatur og tørr luft gir større feilmåling.

Enkelte personer vil kunne oppleve gode målinger med flere modeller, mens andre ikke er i nærheten. Optisk pulsmåling handler egentlig om to parter; produsenten må designe en god pulssensor, samt utvikle smarte algoritmer som klarer å filtrere bort feilkilder, og kroppen din må være mottakelig for denne typen måling.

Og rett på sak, Apple Watch Series 6 er den klokken av alle de titalls klokkene vi har prøvd som leverer desidert høyest presisjon på den optiske pulsmålingen. Den er ikke bare litt bra, men særdeles imponerende. Selv under forhold som normalt er vanskelige for optiske pulsmålere der lufttemperaturen er lav og luften tørr, så leverer Apple Watch Series 6 svært gode pulsmålinger. Den nye pulssensoren består av fire LED-lys og fire fotodioder, og måler både puls og oksygenmetning i blodet.

Apple Watch 6
Pulssensoren på Apple Watch Series 6 er kanskje den beste vi har testet blant alle pulsklokkene og smartklokkene vi har prøvd. Og det er mange…

Presisjonen på GPS-en er også helt i toppen, og i kombinasjon med det innebygde altimeteret sørger for at klokka til enhver tid vet hvor høyt du er over havet. Apple Watch Series 6 er faktisk bedre til å registrere høydeendringer og akkumulerte høydemeter enn for eksempel en skikkelig multisportklokke som Suunto 9.

Det som er viktig å være klar over er at så lenge du har mobilen i umiddelbar nærhet til klokka, så vil Apple Watch Series 6 benytte assistert GPS via mobilen for å spare batteri. Dersom du har mobilen avskrudd, slår av Bluetooth, eller legger igjen telefonen hjemme, så vil klokka bruke den innebygde GPS-en. Denne funksjonen gjør at Apple Watch Series 6 sparer batteri der det er mulig, og du som bruker vil ikke merke noe. Du trenger ikke engang å ha Helse-appen eller en annen app åpen i bakgrunnen, noe som forenkler prosessen betraktelig. Samtlige andre klokker vi har testet som benytter assistert GPS, beror seg på at du hele tiden har åpen partnerappen i bakgrunnen for at GPS-tilkoblingen ikke skal bli brutt.

Klokka kan til og med gjenkjenne om du går, sykler eller løper dersom du har glemt å starte en treningsøkt, og spør deg deretter om du ønsker å starte en treningsøkt. Du kan selv justere følsomheten på dette, og i motsetning til andre klokker vi har testet med samme funksjon, så klarer Apple Watch det imponerende bra. Som regel er en innenfor en feilmargin på 50 meter når vi er en kilometer ut i økta, og dersom du velger å aktivere en treningsøkt i det påminnelsen tikker inn, så vil klokken starte å måle tid og distanse fra da du egentlig startet.

Det som kanskje er favorittfunksjonen vår er at Apple Watch Series 6 automatisk kjenner igjen bevegelsen av at du setter deg inn i en bil og skal kjøre av gårde. Isteden for at du druser avgårde 15 km i bilen, sender Apple Watch Series 6 deg et varsler om at det kanskje er på tide å avslutte økta. Enkelt, men genialt.

Enkel tilkobling nye enheter

Det er også gledelig å se at Apple Watch Series 6 støtter tilkobling til eksterne sensorer som blant annet et pulsbelte. Skal du trene f.eks. intervaller eller HIIT-trening anbefaler vi uansett hvilken klokke du velger å benytte et pulsbelte. Dette skyldes rett og slett at pulsmåling med et pulsbelte er mer nøyaktig og registrer hurtige pulsendringer bedre enn optisk pulsmåling.

Litt overraskende, men svært positivt, er det at Apple Watch Series 6 også kan kobles til STRYD sensorer og Bluetooth-kompatible sykkelruller som gjør at du kan kontrollere sykkelrullen rett fra klokka.

Mange smartklokke har begrensede muligheter for og kobles til annet enn kun trådløse ørepropper, noe som gjør at de faller gjennom som rene treningsklokke for de som ønsker å benytte kun den ene klokken til all trening.

Å koble Apple Watch til nye enheter er svært enkelt, og vi har enda ikke møtt på noen problemer. Klokka har også noen fiffige funksjoner for å kontrollere for eksempel lyden på AirPods hvor du justerer volumet ved å vri på kronen.

 

Alt det andre

Denne testen tar stort sett for seg Apple Watch Series 6 som en treningsklokke, og skulle vi gått inn på alt det andre klokken er i stand til, så kunne vi skrevet minst 20 000 ord til, men det har liten hensikt her. Likevel vil vi nevne at klokken er i stand til utrolig mye, og selv trivielle funksjoner som værmelding, kart, streaming av musikk, fjernutløser for iPhone-kamera, kalender og Apple Pay, er alle funksjoner som kan komme godt med på en allsidig multisportklokke. Legg inn treningsprogrammet ditt i kalenderen, sjekk værmeldingen når du er ute på langtur eller høyt til fjells, stream musikk rett fra klokka, bruk klokka som fjernutløser for selfien på treningsturen, betal kaffen og skillingsbollen i pausen med Apple Pay, og bruk kartet til å navigere hjem når du har rotet deg bort i tjukkeste skogen.

Etter den siste oppdateringen i mai 2021 støtter Apple Watch Series 6 også offline streaming av musikk gjennom Spotify og Deezer. Så lenge du har et premium-abonnement på en av de nevnte tjenestene, vil du kunne lagre og spille av spillelistene dine offline.

 

EKG, oksygenmetning og hjertevariabilitet

Vi kommer ikke unna å nevne at Apple Watch Series 6 er en av ytterst få klokker som er godkjent som verktøy for å utføre en fullstendig EKG (elektrokardiogram), en test som måler rytmen og styrken på de elektriske signalene som gjør at hjertet slår. Enkelt forklart vil EKG-appen måle de elektriske signalene som gjør at hjertet banker, og deretter se hvordan det øvre og nedre hjertekammeret slår i forhold til hverandre. Dersom disse kamrene ikke slår i takt, kan det skyldes hjertearytmi som for eksempel atrieflimmer (AFib). Målingen tar kun 30 sekunder og gjøres ved å holde en finger på kronen som er utstyrt med elektroder som registrerer elektriske signaler fra hjertet. Klokken er også i stand til å gi deg varsler ved unormalt høy eller lav puls, og sender deg et varsler dersom den oppdager noe unormalt.

En annen nyttig funksjon er muligheten til å måle oksygenmetning i blodet (SpO2-nivå). Oksygenmetningen representerer prosentandelen av oksygen som fraktes av de røde blodcellene fra lungene til resten av kroppen, og ved å måle oksygennivået skal Apple Watch kunne avsløre tilstander som søvnapné og andre påbegynnende sykdomstilstander. Det er viktig å påpeke at dette ikke er et medisinsk verktøy, men kan være med på å avsløre sykdomslignende tilstander.

Når det kommer til helseovervåkning så stopper det faktisk ikke her, for Apple Watch Series 6 kan også måle HRV (Heart Rate Variability), eller hjertevariabilitet. HRV er definert som tiden mellom hvert pulsslag og måles som regel i millisekund. Mer utfyllende forklart måler HRV aktiviteten i det autonome nervesystemet (består av det sympatiske- og parasympatiske nervesystemet), og kan være en god indikator på hvor godt kroppen er restituert, om man brygger på sykdom, er stresset, eller er overtrent. HRV er absolutt en nyttig måling som både aktive og mindre aktive utøvere kan ha nytte av.

Alle pulsdata, EKG-målinger, samt SpO2-målinger, er tilgjengelig i Health appen.

 

Apple Health- og Watch app

Apple Health appen er oversiktlig og fin, og samler alle dataene som klokka har registrert om deg i løpet av døgnet. Her bestemmer du også hvilke andre apper som skal ha mulighet til å hente data fra klokken, og hvilke apper som skal få tilgang til å skrive data. Å lese data betyr at all informasjon som er aktuell for en bestemt app, og som registreres av Apple Watch, automatisk synkroniseres til den aktuelle appen. Å skrive data betyr at dersom du benytter for eksempel Strava-appen til å registrere en treningsøkt på klokken, så vil informasjonen som registreres av denne appen kunne vises i Apple Health.

For å gjøre innstillinger og endringer på klokka benytter du en app som heter «Watch». Her kan du blant annet endre urskiver, gjøre innstillinger skjerm- og lysstyrke, oppvisning, varslinger, etc..

Sist, men ikke minst har du «Mosjon» appen. Den viser oversikt over dagens aktivitetsnivå, samt en oversikt over alle treningsturene registrert med Apple Watch.

 

Batteritid

Til slutt et ord om batteritiden. For mange vil dette være den største begrensingen ved Apple Watch, spesielt dersom du driver aktiviteter som foregår over mange timer i strekk som lange ultraløp, Ironman, triatlon og turer over flere dager i fjellet. Apple oppgir 18 timer driftstid, og i målingene inkluderer de at du regelmessig sjekker klokken, mottar varsler, bruker apper og registrerer en 60 minutters treningsøkt. Tradisjonelt sett har Apple vært relativt konservative når de anslår batteritid, og det kan vi bekrefte med en gang.

Foruten om den svært høye presisjonen på pulsmålinger, er batteritiden den egenskapen som overrasket oss mest med Apple Watch Series 6. Normalt får undertegnede batteriangst av klokker med batteritid på under 24 timer, men Apple Watch Series 6 har levert så mye kraft og batteritid, at det ikke har vært problem å komme seg gjennom dagen med mye generell bruk, og mye bruk av GPS og treningsfunksjoner. Som regel har klokken blitt ladet på morgenen etter å ha vært på gjennom natten, og deretter vært i bruk med GPS og registrering av treningsøkter i ulike former i minst 4-5 timer hver dag. Det har hendt at undertegnede har ladet klokken ved middagstider bare for å være på den sikre siden, men det er slett ikke alltid nødvendig.

I det hele tatt er vi veldig fornøyd med batteritiden under vår testing av Apple Watch Series 6. Det skal huske på er at tredjeparts apper gjerne trekker mer strøm enn den innebygde treningsappen, men dette avhenger av hvilken app du bruker. For de aller fleste som driver med løping, sykling, gåturer, styrketrening, etc., så vil Apple Watch Series 6 sannsynligvis by på nok batteritid. Planlegger du en lengre helgetur på fjellet, et ultraløp, eller bare har behov for en klokke som varer og varer, finnes det andre alternativer som egner seg bedre.

Det eneste savnet

Det eneste savnet vi har fra en skikkelig dedikert treningsklokke er flere knapper til å betjene klokken med under trening, men vi ser ikke på det som noe minus at Apple Watch ikke har dette. Flere og flere produsenter begynner å lage klokker med touchskjerm og et fåtalls knapper, men ingen har klart å lage så smidige menyer og en så god brukeropplevelse som Apple gjør med Apple Watch. Og selv om det bare er, tja, to og en halv knapp, i hvert fall hvis vi tenker på den ene fysiske knappen på høyre side, samt kronen som kan vries på og trykkes inn, så er betjeningen overraskende enkel selv under trening og aktivitet. Til hverdagsbruk er betjeningen alfa og omega. Apple er nok også best i klassen når det kommer til «alltid på skjerm» som våkner umiddelbart i det du vipper på håndleddet. Her er det mange produsenter som dessverre har mye å jobbe med.

Det er også greit å være klar over at Apple Watch Series 6 ikke kommer ferdig installert med kun en´ enkelt app som lar deg utnytte dens fulle potensielle som treningsklokke, men du må gjerne benytte flere ulike apper for å få en best mulig opplevelse av klokke under ulike aktiviteter. Nevnte WorkOutDoors er favoritten ettersom denne gir deg alt du trenger av data for både utendørs- og innendørs aktiviteter. Appen koster på skrivende tidspunkt 65 kr, og er verdt hver eneste krone. Andre alternativer er for eksempel SmartGym til styrketrening, mens Runstatic eller Runkeeper er gode til løping. Det er mye å velge mellom. For deg som bruker Strava som treningsdagbok til å holde oversikt over treningen din, er det uansett ikke noe problem ettersom klokka automatisk kan synkronisere treningsøktene dine til Strava og andre tredjeparts apper.

Til slutt: Ønsker du å finne feil og mangler med en klokke så gjør du det uansett hvilken klokke du velger, men vi er overbevist om at Apple Watch Series 6 vil være en svært god treningsklokke for en stor gruppe brukere. Etter å ha testet over 40 ulike pulsklokker og aktitivtetsmålere, er Apple Watch Series 6 den som har overrasket mest. I positiv forstand.

 

Konklusjon

Apple Watch Series 6
Apple Watch 6

Product Name: Apple Watch Series 6

Brand: Apple

MPN: fra 4990

Currency: NOK

92%

Konklusjon

Det er ingen tvil om at Apple Watch Series 6 er en ekte smartklokke, og utvalget av apper og muligheter som klokken byr på, er rett og slett enormt. For alle som ønsker en god aktivitetsmåler, så krysser Apple Watch Series 6 av på alle punktene. For alle som vurderer Apple Watch Series 6 som en ren treningsklokke, så krysser den også av på alle punkter – i hvert fall for de aller fleste.

Apple Watch Series 6 overrasker til de grader positivt, og mulighetene du får gjennom det rikholdige arkivet av apper, gjør at du alltid vil finne en treningsapp som er tilpasset den aktiviteten du driver med. Kombiner dette med kanskje markedets mest nøyaktige pulssensor, en nøyaktig GPS, og Apple sitt enkle brukergrensesnitt, så får du et svært kraftig verktøy med enorme muligheter.

Hvis du har vært skeptisk til Apple Watch tidligere, kan vi ikke annet enn å si at dette er en fantastisk klokke til trening (og så klart alt annet). Apple Watch Series 6 har blitt den klokken undertegnede velger når pulsbelte skal droppes fullstendig, og det kommer fra en som har testet 40 ulike modeller de siste årene…

Pros

  • Lett, pen og behagelig passform.
  • Tredjeparts apper byr på en treningsapp for alle treningsformer.
  • Svært høy presisjon på pulssensoren og GPS.
  • Imponerende batteritid.
  • Integrerer med enormt mange apper.
  • Nydelig og lyssterk (alltid på) skjerm. Lett å lese utendørs.
  • Registrerer mengder av informasjon om kropp, helse og aktivitet.
  • EKG, SpO2 og HRV målinger.
  • Mulighet for LTE utgave lar deg droppe mobilen fullstendig.
  • Musikk, Apple Pay, kart, m.m..
  • Kan kobles til en mengde eksterne sensorer via Bluetooth, blant annet STRYD sensorer.
  • Offline streaming av musikk gjennom Spotify og Deezer.

Cons

  • Ikke alle tredjeparts apper utnytter «alltid på skjerm».
  • Avhengig av å eie en iPhone…
  • Begrenset batteritid for langvarig trening og konkurranser.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Samletester

Treningsbenk topp 10 – Best i test justerbare treningsbenker!

De siste årene har flere og flere fått øynene opp for…
Dato: Mar 14, 2024
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022