Huawei Watch GT
  • Brukervennlighet - 90%
    90%
  • Treningsfunksjoner - 60%
    60%
  • Batteritid - 95%
    95%
  • Programvare (nett/mobil) - 75%
    75%
  • Verdi for pengene - 95%
    95%
  • Optisk pulsmåling - 85%
    85%
  • GNSS (Nøyaktighet sporing) - 80%
    80%
83%

Konklusjon

Det er ingen tvil om at Huawei Watch GT er mer pulsklokke/aktivitetsmåler enn smartklokke. Selv Garmin sine klokker fra og med budsjettmodeller fra 2000kr og oppover kan mer enn Huawei Watch GT. Det Huawei virkelig kan trekke frem som sin største fordel, er det elegante designet kombinert med en fantastisk god batteritid. Der tradisjonelle pulsklokker gjerne «oser» pulsklokke, men mindre du kjøper en av de dyrere Garmin Fenix-modellene (eventuelt en Garmin Vivoactive 3 eller Polar Ignite), så skal det godt gjøres å finne noe like lekkert til en såpass god pris – for ja – Huawei Watch GT er både lekker og forholdsvis billig.

Huawei Watch GT beviser at den fungerer godt som en treningsklokke, og både pulsmåler og GPS holder mål, men klokken begrenser treningsdataene til kun et fåtall tjenester, og du må finne deg i et begrenset utvalg aktivitetsprofiler. Hvis du primært bruker klokka til løping, sykling, turgåing, eller kun ønsker en klokke som kan spore aktiviteten du foretar deg gjennom dagen uten å gjøre så mye ut av seg, så vil vi si at Huawei Watch GT er et godt valg. Ønsker du en klokke som lar deg synkronisere øktene dine med Strava eller styre musikken på mobilen, eller kanskje lagre musikken rett på klokka, så må du se andre steder.

Kort oppsummert: Vi kan trykt anbefale Huawei Watch GT til de aller fleste som ønsker en enkelt og grei pulsklokke/aktivitetsmåler som ser bra ut, er superenkel i bruk, og som har «evigvarende» batteri!

Pros

  • Elegant!
  • Krystallklar og tydelig skjerm.
  • Tynn og lett. Ligger godt på hånden.
  • Laaang batteritid.
  • Super enkel i bruk, og svært rask.
  • Pålitelig og rask GPS.
  • God søvnovervåkning og smarte tips til å forbedre søvnkvaliteten.
  • Fin og oversiktlig fremstilling av dataene i Huawei Health appen.
  • Motiverende funksjoner med Virtual pacer og treningsplaner.

Cons

  • Lukket operativsystem som ikke støtter terdjepartsapper.
  • Kan ikke kalles veldig smart; null støtte for å besvare samtaler/sms.
  • Ingen mulighet for å lagre musikk eller styre musikk på mobilen rett fra klokka.
  • Alt for få aktivitetsprofiler. Ingen mulighet til å opprette egne.
  • Værmelding for kun en dag…
  • Støtter ikke eksterne sensorer som blant annet pulsbelte.

Hvor godt kan en smartklokke klare seg som en dedikert treningsklokke? Innovative og fremadstormende Huawei ønsker å gi deg svaret, og har levert en klokke som i hvert fall ikke skuffer på designet!

Markedet for smartklokker og pulsklokker har i løpet av få år eksplodert. Fra å være to helt forskjellige bransjer der Huawei, Apple og Samsung stilte på den ene siden med sine «smarte» klokker, og Garmin, Suunto og Polar målte krefter med sine avanserte pulsklokker på løpende bånd, på den andre siden, har markedet nå nærmest fusjonert til et felles marked der «alle» produsentene lager smartklokker med treningsfunksjoner. I hvert fall til en viss grad…

Skillet mellom smartklokke og pulsklokke er i hvert fall i ferd med å forsvinne, og som forbruker er det opp til deg å krysse av i boksene for hva du ønsker fra klokka, og deretter begynne å se deg om etter riktig modell.

Huawei har for alvor inntatt elektronikkbransjen de siste to årene, og i likhet med at de slipper mobiler, pc-er og nettbrett av høy kvalitet til en rimelig pris, har de også en egen produktlinje med smartklokker. Den første klokken var Huawei Watch i 2015, deretter kom Huawei Watch 2 i 2017, og Huawei Watch GT seint i 2018. Sistnevnte modell skiller seg fra de tradisjonelle smartklokkene ved at den har et større fokus på trening og livsstil.

Hva er Huawei Watch GT / GT Active?

Om vi kunne funnet opp et ny kategori for klokker, så måtte det være «hybridklokke», for Huawei Watch GT er nemlig litt smartklokke og litt pulsklokke. Den har langt i fra like mange funksjoner som en tradisjonell smartklokke slik mange forbinder med Apple Watch eller Galaxy Watch, eller for så vidt Huawei sin egen Watch 2, og den har heller ikke like avanserte treningsfunksjoner som rene pulsklokker. Men, Huawei Watch GT har litt av begge deler, et meget pent design og en batteritid som overgår det meste.

Huawei Watch GT kommer i to ulike størrelser og utgaver; Elegant (42mm) og Sport/Active/Classic (46mm). Rent funksjonsmessig er klokkene helt like, og det er hovedsakelig størrelsen som skiller dem. En annen detalj som er verdt å merke seg er at Elegant og Classic kommer med lærreim, og Sport/Active kommer med silikonreim som er mer egnet til aktivt bruk. Veiledende pris er den samme, selv om det ikke alltid gjenspeiles i butikkene… Huawei lar deg enkelt bytte mellom ulike reimer, så dersom du kjøper Elegant eller Classic utgaven og på et senere tidspunkt ønsker å benytte en silikon reim, så er det enkelt og billig å bytte reim helt uten verktøy. Det er verdt å nevne at lærreimen er belagt med silikon på innsiden slik at den også sitter godt under aktivitet og ikke blir «ødelagt» av svette.

Klokken er utstyrt med to knapper og en touchskjerm. Den øverste knappen tar deg direkte til hjemskjermen, mens den nederste knappen tar deg til de ulike aktivitetsprofilene, eller du kan velge å tilpasse den selv slik at den fungerer som en slags «snarvei». Touchskjermen fungerer aldeles strålende og er sannsynligvis den beste vi har prøvd. Den responderer meget godt og alt bare «flyter». Og når du ser skjermen på Huawei Watch GT kommer du garantert til å bli imponert. Watch GT benytter nemlig en lekker AMOLED-skjermen på 1,39 tommer i diameter med en oppløsning på 454×454 piksler!

Oversikt over størrelse/vekt sammemlignet med utvalgte modeller:

Huawei Watch GT 46mmSamsung Active Watch 2 44mmFenix 5S PlusPolar Ignite
46,5×46,5×10,6mm44×44×11mm42×42×15,4mm43×43×8,5mm
Vekt46g36g65g35g
ift.FR945 -10g+19g-11g
ift.FR945-2,5×-2,5×0,4mm-4,5×-4,5×4,8mm-3,5×3,5×-1,9mm

 

 

Rask og enkel i bruk!

Huawei Watch GT er raskt! Kort og godt. I tillegg er den svært enkel i bruk, og det er umulig å rote seg vekk i kompliserte menyer og innstillinger. Når det er sagt så er det også dette som gjør at den ikke helt kan sammenlignes med tradisjonelle smartklokker som lar deg laste ned appen/programmer fra enten Google Play (Anndroid Wear) eller App Store (iOS). Der Huawei Watch 2 benytter Android Wear som lar deg laste ned apper til klokken som gir deg enormt mange muligheter, benytter Huawei Watch GT kinesernes eget operativsystem – Lite OS. Og jepp, «Lite OS» er «lett». Dette operativsystemet er på langt nær like avansert og ressurskrevende som Android Wear, og det er også bakgrunnen til at klokken fremstår både Ferrari-rask og super enkel. Huawei benytter forresten to prosessorer der den ene prosessoren skrus av ved vanlig bruk for å spare strøm, og kobles inn når klokken har behov for mer ressurser som for eksempel under trening eller når GPS-en kobles inn.

Lite OS tillater ikke installasjon av tredjeparts appen, og du må klare deg med appene som allerede er til tilgjengelig på klokka. Du får heller ingen mulighet til å lagre musikk, betale med Google Pay, etc.. En ting vi virkelig savner er muligheten til å styre musikken på mobilen rett fra klokka slik vi kan på nesten alle Garmin sine nyere pulsklokker, men selv dette har Huawei utelatt. Huawei Watch GT lar deg derimot ta telefonen når den ringer, lese SMS-er og å se varsler som tikker inn på mobilen, men du kan ikke besvare samtalene eller meldingene direkte fra klokka. Er dette et ønske, anbefaler vi deg heller å ta en titt på Huawei Watch 2 4G. Denne modellen kommer med 4G-forbindelse som gir deg muligheten til å motta både telefonsamtaler, sms-er, mail og andre smartvarsler, helt uten behov for telefon. Det fører selvsagt til en kraftig reduksjon i batteritiden, men det er kjekt å ha muligheten til å velge.

Skjermen er av typen «raise to wake», og tennes ikke med mindre du løfter håndleddet. Det er likevel mulig å sveipe ned fra toppen og raskt aktivere «5 minutters always on display» slik at skjermen forblir på i 5 minutter. Holder du fingeren på skjermen vil du få muligheten til å bytte mellom ulike urskiver. Her finner du både analoge og digitale urskiver som i tillegg viser deg data som f.eks. puls, antall skritt og antall uleste meldinger.

 

GPS sporing og aktivitetssporing

Huawei Watch GT har støtte for både GPS; Glonass og Galileo, og har dermed all hardwaren som trengs for å sikre et raskt og stabilt GPS-signal. Likevel, det er ikke alltid vi opplever at klokkene som leveres med «best teknologi» leverer som de skal, derfor er det svært gledelig å se at Watch GT innfrir på dette området. Vi har tatt med klokken på kronglete skogstier, tettbebygde strøk med hus på alle kanter, ut i all slags vær, og klokken finner GPS-signalet raskt- hver eneste gang. Watch GT leverer også imponerende god ruting, eller målinger, for distanse og hastighet. Hvis du bruker klokken din hovedsakelig til å registere avstand og fart, så er Huawei Watch GT et meget godt alternativ.

Null støtte for tredjepartsapper. Men…

Det mange derimot vil oppleve som en begrensning, er mangelen på muligheten til å eksportere dataene til terdjeparts tjenester som Strava, TrainingPeaks, Endomondo, etc.. Huawei sitt forholdsvis enkle operativsystem fungerer både med Android og iOS, men det er ellers et relativt lukket operativsystem som kun deler dataene med Huawei sin egen Health-app, Apple Health, Google Fit og MyFitnessPal. Sistnevnt er kanskje det viktigste for mange i denne kjøpergruppen. MyFitnessPal gir deg ikke mye informasjon om selve treningen, men er en svært utbredt app for de som ønsker å holde oversikt over kaloriinntaket og forbruket. Kaloriene du forbruker i løpet av en treningsøkt og fortløpende gjennom dagen, vil automatisk synkronisere med MyFitnessPal.

Mangelen på støtte for tredjepartsapper gjør at du ikke kan bruke f.eks. en rute på Strava til å konkurrere med venner eller andre som har løpt/syklet den samme ruten. Likevel, Watch GT har en veldig kjekk funksjon som helt sikkert mange vil sette pris på, spesielt de som er glad i å løpe. Funksjonen «Virtual pacer» som mange er kjent med fra Garmin og Polar, er nemlig også til stede på Huawei Watch GT- og det med en veldig flott presentasjon!

Huawei Watch gt test
Virtual pacer viser hvor langt foran/bak du er målet du har forhåndsdefinert for økta.

For de som primært er ute etter en klokke som fungerer som en aktivitetsmåler, altså at den måler puls, kalorier og skritt gjennom dagen, pluss søvnmåling, så leverer i hvert fall Huawei Watch GT på alle områder. Den innebygde pulsmåleren bidrar til et mer nøyaktig kaloriestimat, samtidig som akselerometeret og gyroskopsensoren hjelper til å registrere hva slags bevegelser og aktiviteter du foretar deg i våken tilstand.

Aktivteten i løpet av dagen presenteres fint og oversiktlig på et eget skjermbilde.

Søvnmåling

Huawei har tydeligvis fått med seg at det er mye fokus på søvnkvalitet om dagen. Kineserne har nemlig gjort mye ut av denne delen og bruker en teknologi som de kaller TruSleep 3.0 som skal spore hele seks ulike typer søvnproblemer ved å overvåke puls, analysere pustemønster og søvnkvalitet i gjennom natten. Sammen med det anerkjente universitet Harvard i USA, har Huawei kommet opp med mer enn 200 ulike personlige «helse forslag» som skal kunne bidra til å øke søvnkvaliteten. Dette kan for eksempel være meditasjon, trening/ikke trening før leggetid, eventuelt når du bør gjennomføre siste treningsøkt for dagen, eller om du bør prioritere en ettermiddagslur.

  • Et eksempel er at appen foreslår et avslappende bad 20-30 minutter før leggetid for å optimalisere søvnen. Vi får også beskjed om og ikke benytte for varmt vann ettersom en høy kroppstemperatur kan gjøre det vanskeligere å sovne.

Watch GT viser deg en god oversikt over hvordan søvnen din har vært, og dykker du inn i Huawei Health appen får du en mer detaljert oversikt over utviklingen gjennom uken, måneder, år, etc.. Det samme gjelder for øvrig for puls og vekt. All søvn under 3 timer blir registrert som «napp» eller «høneblund» på godt norsk, ikke blir registrert i grafen i helseappen. mens når TruSleep er aktivert, vil søvn lengre enn 3 timer registreres som TruSleep data. Merk at søvn under 3 timer (høneblund) ikke blir registrert i grafen i helseappen.

En litt hendig funksjon er at du kan stille inn en egen alarm som lar klokke vekke deg inntil 30 minutter før du har satt den opprinnelige alarmen, dersom den registrerer at du befinner deg i en lett søvnfase. Hvis klokke derimot skulle merke at du sover tungt de siste 30 minuttene før alarmen egentlig skulle ringt, så lar den deg sove videre.

I oversikten som viser søvnkvaliteten får du tilbakemelding om:

  • Total søvnmengde.
  • Dyp søvn.
  • Lett søvn.
  • REM søvn.
  • Hvor stor del av den totale søvnmengden som regnes som dyp.

I tillegg vil du få presentert et forslag for hvordan du kan forbedre søvnen din som i eksempelet vi nevnte over.

 

Pulsmåling

Som med alle klokker med integrert pulsmåler bruker vi å starte med å si at dette er sjelden like bra som et vanlig pulsbelte, men det kan være et greit alternativ dersom du enten har glemt pulsbelte, har pulsbelte-fobi, eller ikke bryr deg mye om nøyaktig puls. Det er stor forskjell på hvor nøyaktig de ulike pulsklokkene og optiske pulsmålerne er, og nøyaktigheten på målingene varierer mye fra person til person.

Som regel vil en mindre og lettere klokke gi bedre målinger fordi den sitter bedre på hånden, men det er fremdeles ikke gitt at det er riktig for alle. Akkurat hvor nøyaktig målingen er vil variere fra person til person, og det er et hav av faktorer som spiller inn, blant annet hudfarge, behåring, underhudsfett, temperatur, hvordan klokka sitter på armen, etc.. Generelt er blodgjennomstrømningen større ut til ekstremitetene i høyere temperaturer, og større blodgjennomstrømning vil gi utslag i mer pålitelige målinger. Høyere temperatur og fuktig luft kan gi mer nøyaktige målinger, mens lav temperatur og tørr luft gir større feilmåling.

Bedre presisjon enn tidligere.

Den siste generasjonen Garmin Forerunner har etter vår erfaring foreløpig den soleklart beste optiske pulsmåleren, mens både Coros og Polar ligger rett bak med sine siste modeller Coros Apex og Polar Vantage M, Vantage V og Ignite.

Huawei er relativt «nybegynner» på dette området sammenlignet med pulsklokke-gigantene, men på samme måte som at selskapet gang på gang overrasker oss med – ja, som de fleste kanskje kjenner Huawei for- superkraftige mobiltelefoner med svært gode kamera til en konkurransedyktig pris, så overrasker de også med relativt gode målinger fra den innebygde pulsmåleren. Det som imidlertid er en begrensning med klokka, er mangelen på støtte for å koble til eksterne sensorer. Du får derfor ikke koblet Huawei Watch GT til en pulsbelte.

Huawei Watch gt test
Pulssensoren på baksiden er helt flat og bygger ingenting ekstra i tykkelsen.

En av de største svakhetene til optisk pulsmåling er at den fanger opp stegfrekvensen din og mistolker dette som en del av pulsen slik at klokken registrerer en langt høyere puls enn det som er tilfellet. Den slanke profilen og lave vekten på Huawei Watch GT bidrar til å eliminere all bevegelse av klokka på håndleddet, og hjelper dermed til å gi mer presise målinger. Vi er positiv overrasket over resultatene, og ikke minst at klokken faktisk gir så god batteritid selv med pulsmåleren aktivert.

 

Huawei Watch GT som treningsklokke!

Huawei Watch GT er som du kanskje har forstått en veldig enkel smartklokke, og den er nok nærmere å konkurrere med en ren pulsklokke/aktivitetsmåler enn det førstnevnte. For de som har lest testene våre at Garmin og Suunto, så har vi flere ganger nevnt helse-giganten Firstbeat.

Firstbeat driver med avansert analyse av ytelsesbaserte målinger innen helse- og treningsbransjen. De jobber med å bruke info registrert fra pulsmåleren til å presentere treningseffekten på en forståelig måte, estimere stress- og treningsbelastning, og ikke minst anslå restitusjonstiden. Garmin har lenge samarbeidet med Firstbeat, og også Suunto har etterhvert samarbeidet tett med selskapet. Når Huawei som vi kjenner mest for mobiltelefoner og datamaskiner opplyste at de samarbeider med Firstbeat i utviklingen av Watch GT, og benytter flere av de avanserte Firstbeat verktøyene i klokken, så er det et tegn på at kineserne mener alvor.

Blant Firstbeat funksjonene i Huawei Watch GT finner vi:

  • VO2-max beregning: Klokken bruker data som puls, distanse, hastighet, alder, vekt, etc. til å beregne din VO2-max (maksimale oksygenopptak).
  • Treningseffekt: Klokken gir deg en umiddelbar tilbakemelding etter avsluttet økt hvordan økten har påvirket kroppen din. Firstbeat benytter en skala fra 0-5 der 5 er høyest.
  • Training Load: Holder oversikten over den totale fysiologiske belastningen som all treningen din påfører kroppen over tid.
  • Treningsstatus: Guider deg til å trene mer riktig over tid. Trener du for mye? For lite? Treningsstatus funksjonen holder oversikt over treningsutviklingen over tid og forteller deg om du går for raskt/sakte frem for å oppleve progresjon i treningen.
  • Restitusjonsberegner: Klokken bruker informasjonen fra treningsøkten og den totale treningseffekten til å estimere hvor lang tid det tar før du er fullt restituert.
  • Personlige treningsplaner: Huawei Watch GT gir deg personlige tilpassede treningsplaner slik at du enklere kan nå dine mål. Treningsplanene blir lagd på bakgrunn av ditt maksimale VO2-opptak og tidligere treningshistorikk registrert på klokka.
  • Kaloriberegner: Klokka holder god oversikt over det totale antallet kalorier du forbrenner i løpet av dagen- både under trening og ved vanlig hverdagsbruk.
  • Løpsberegner: Basert på blant annet det maksimale oksygenopptaket ditt vil Firstbeat gjøre en beregning på hvor raskt du vil være i stand til å løpe distanser på 5km, 10km, 21km og 42km (maraton).

Klokka gir deg altså full oversikt over treningsstatus, VO2-maks og restitusjonstid.

Aktivitetsprofiler

Trykker du inn den nederste knappen kommer du direkte til «treningsmodus» på Watch GT, hvor du finner de ulike aktivitetsprofilene. Huawei har inkludert aktivitetsprofilene: Løp løyper, utendørs løp, innendørs løp, gå, klatre, terrengløp, sykling utendørs, innendørs sykling, svømming i basseng, svømming utendørs, annet. 

Alle aktivitetsprofilene lar deg forhåndsbestemme et mål for langt eller lenge du skal løpe/sykle/svømme/gå, eller hvor mange kalorier du skal forbrenne. Du kan også bestemme hvilken pulssoner du skal ligge i, å stille klokken til å gi deg varsler når du beveger deg over/under denne sonen. Skjermen er klar og tydelig selv i kraftig sollys, og det er enkelt å navigere mellom de ulike skjermbildene der du kan få info som distanse tilbakelagt, hastighet, høyde, total høydestigning, tid, kaloriforbruk, puls, maks- og gjennomsnittspuls, m.m.. Økta startes, pauses og stoppes ved å trykke inn den øverste knappen, og skjermlåsen aktiveres ved å holde inne den nederste knappen.

Huawei Watch GT er sertifisert til 5ATM (ned til 50m) sertifisert og du kan derfor trygt benytte den til svømming uten bekymring.

Etter endt treningsøkt får du full innsikt og analyse av økten direkte på klokken, men bruker du Huawei Health app, får du en enda bedre oversikt over treningshistorikken over tid. I tillegg får du se rutene du har løpt/syklet/gått på et kart, og ikke minst er alt mye større og lettere å se.

 

Her fra en liten spinningøkt:

Opprett treningsplaner

Huawei Watch GT lar deg opprette treningsplaner, eller målsettinger for 5km, 10km, 21km og 42km. Ved å angi et tidligere bestenotering eller en ønsket sluttid, så får du skreddersydd en egen treningsplan som skal hjelpe deg på veien mot målet. Her får du øktene beskrevet i detaljer, og de overføres automatisk fra appen over til klokken.

 

De største begrensingene

Dersom forholder deg til de forhåndsdefinerte aktivitetsprofilene på klokke, så kommer du langt . Men, om du skulle finne på å utføre en aktivitet som ikke finnes på klokka fra før, så har du dessverre ingen mulighet til å legge til nye aktivitetsprofiler selv. Huawei har nok en gang «låst» deg til kun det de har lagt inn fra før, og dersom du for eksempel ønsker å bruke klokka til å registrere en styrkeøkt eller yogatime, så må du bruke aktivitetsprofilen «annet». Akkurat dette burde være en smal sak for Huawei å gjøre noe med, og det samme gjelder forsovet støtte for tredjepartsapper.

 

Batteritid

Når det kommer Huawei Watch GT er det batteritiden som virkelig skiller klokken fra andre smartklokker (til tross for at Watch GT ikke er veldig smart…). Hjertet i klokken er de to nevnte prosessorene der den ene automatisk skures av og på ettersom det er behov for mer kraft eller ikke, mens selve «sjela» i klokken er det enkle operativsystemet. Sammen sørger de for at klokken får en batteritid som ingen andre smartklokke kan måle seg med, og selv mange av de tradisjonelle pulsklokkene må se seg slått av Watch GT. Batteritiden vil så klart avhenge av hvor mye du bruker klokken, men dersom vi sammenligner med noen klokker fra blant annet Samsung, Apple og Polar Ignite (som faktisk er en dedikert pulsklokke), så ser vi at Huawei Watch GT er i en egen klasse.

Oversikt over batteritid sammemlignet med utvalgte modeller:

  • Huawei Watch GT: Opptil 30 dager i smartklokkemodus uten OHR. Opptil 22 timer med OHR og GPS aktivert. Opptil 14 dager i smartklokkemodus med 90 minutter trening hver uke (OHR aktivert hele tiden, GPS kun under trening).
  • Samsung Galaxy Watch 46mm: Opptil 7 dager
  • Samsung Galaxy Watch 42mm: Opptil 4 dager
  • Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE 40mm: Opptil 24 timer
  • Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE 44mm: Opptil 36 timer
  • Apple Watch 4 LTE: Opptil 18 timer med aktivt bruk og 60 minutters trening. Erfaringen tilsier at batteriet holder en god del lenger. Opptil 10 timer innendørs trening. Opptil 6 timer utendørs trening med GPS. Opptil 5 timer utendørs trening med GPS og LTE aktivert.
  • Polar Ignite: Opptil 5 dager i klokkemodus med kontinuerlig pulsmåling. Opptil 17 timer i treningsmodus (OHR og GPS) aktivert.
  • Garmin Forerunner 245: Opptil 7 dager i klokkemodus med kontinuerlig pulsmåling. Opptil 24 timer i treningsmodus (OHR og GPS) aktivert. Opptil 6 timer i treningsmodus (OHR og GPS) og musikk aktivert.

Konklusjon og vurdering

Huawei Watch GT
  • Brukervennlighet - 90%
    90%
  • Treningsfunksjoner - 60%
    60%
  • Batteritid - 95%
    95%
  • Programvare (nett/mobil) - 75%
    75%
  • Verdi for pengene - 95%
    95%
  • Optisk pulsmåling - 85%
    85%
  • GNSS (Nøyaktighet sporing) - 80%
    80%
83%

Konklusjon

Det er ingen tvil om at Huawei Watch GT er mer pulsklokke/aktivitetsmåler enn smartklokke. Selv Garmin sine klokker fra og med budsjettmodeller fra 2000kr og oppover kan mer enn Huawei Watch GT. Det Huawei virkelig kan trekke frem som sin største fordel, er det elegante designet kombinert med en fantastisk god batteritid. Der tradisjonelle pulsklokker gjerne «oser» pulsklokke, men mindre du kjøper en av de dyrere Garmin Fenix-modellene (eventuelt en Garmin Vivoactive 3 eller Polar Ignite), så skal det godt gjøres å finne noe like lekkert til en såpass god pris – for ja – Huawei Watch GT er både lekker og forholdsvis billig.

Huawei Watch GT beviser at den fungerer godt som en treningsklokke, og både pulsmåler og GPS holder mål, men klokken begrenser treningsdataene til kun et fåtall tjenester, og du må finne deg i et begrenset utvalg aktivitetsprofiler. Hvis du primært bruker klokka til løping, sykling, turgåing, eller kun ønsker en klokke som kan spore aktiviteten du foretar deg gjennom dagen uten å gjøre så mye ut av seg, så vil vi si at Huawei Watch GT er et godt valg. Ønsker du en klokke som lar deg synkronisere øktene dine med Strava eller styre musikken på mobilen, eller kanskje lagre musikken rett på klokka, så må du se andre steder.

Kort oppsummert: Vi kan trykt anbefale Huawei Watch GT til de aller fleste som ønsker en enkelt og grei pulsklokke/aktivitetsmåler som ser bra ut, er superenkel i bruk, og som har «evigvarende» batteri!

Pros

  • Elegant!
  • Krystallklar og tydelig skjerm.
  • Tynn og lett. Ligger godt på hånden.
  • Laaang batteritid.
  • Super enkel i bruk, og svært rask.
  • Pålitelig og rask GPS.
  • God søvnovervåkning og smarte tips til å forbedre søvnkvaliteten.
  • Fin og oversiktlig fremstilling av dataene i Huawei Health appen.
  • Motiverende funksjoner med Virtual pacer og treningsplaner.

Cons

  • Lukket operativsystem som ikke støtter terdjepartsapper.
  • Kan ikke kalles veldig smart; null støtte for å besvare samtaler/sms.
  • Ingen mulighet for å lagre musikk eller styre musikk på mobilen rett fra klokka.
  • Alt for få aktivitetsprofiler. Ingen mulighet til å opprette egne.
  • Værmelding for kun en dag…
  • Støtter ikke eksterne sensorer som blant annet pulsbelte.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Samletester

Treningsbenk topp 10 – Best i test justerbare treningsbenker!

De siste årene har flere og flere fått øynene opp for…
Dato: Mar 14, 2024
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022