De fleste mennesker prøver å gå ned i vekt på et tidspunkt i livet sitt. Jeg vokste opp tynn og spiste alt jeg ønsket, og var aldri bekymret over vekten min i mange år. Men så kom jeg i starten av 20 årene, med mye fest og fast food. Jeg la på meg i rekord fart, på et tidpunkt veide jeg 109 kg, noe som gikk utover selvtilliten og livskvaliteten.

På det tidspunktet trodde jeg aldri  at jeg kom til å se min skinny selv igjen! Men etter bare tre måneder med hardt arbeid og engasjement, var jeg i stand til å gå ned 20 kg og bytte ut det meste fetet med muskler. Hvordan gjorde jeg det?

 

Spis som en mus og trene som en galning

Jeg kan le av det i dag, fordi mitt motto på den tiden var: «Spis som en mus og trene som en galning» og det er akkurat hva jeg gjorde. Men, til slutt, jeg må gi creds til min vekttap strategi som fungerte fordi jeg var motivert, og brukte hver bit av viljestyrke jeg hadde.

 

liten
Før- etterbilder – 3 måneder og 20 kg senere!

 

Her er mine personlige 10 enkle trinn til å gå ned i vekt

 

1. Mål deg selv

Dette høres kanskje dumt ut for mange, men i begynnelsen av strategien jeg har, er alt du trenger å gjøre er å ta mål av hele kroppen. Skaff et målebånd og skrive ned på et diagram hvordan din grunnleggende kroppen ser ut. Stol på meg, dette er veldig viktig! Mål dine lår, hofter, midje, byste og armer. OK, dette er utgangspunktet, så ikke stress med det, bare gjør det. Og etter hvert som tiden går, bør du re-måle deg med få dagers mellomrom. Deretter, når du ser tallene og innser at du blir mindre, CM for CM, vil du være super motivert til å holde det gående!

 

2. Sett et hovedmål

Det neste trinnet du må ta er å bestemme hva din hovedmål skal være. Med andre ord, hvor mye vekt du ønsker å miste? Vær realistisk og også ambisiøs i å avgjøre hva du vil. Er målet 5, 10, 15 eller 20 KG? Uansett hva det er, tro på deg selv og aldri slutte å tro at du kan og vil nå målet ditt.

 

3. Velg en belønning

Trinn tre i vekttap strategi er den morsomme delen. Du kommer til å skal bestemme hva belønningen du skal gi deg selv når du har nådd målet og gått ned de ekstra kilioene. Tenk på noe virkelig flott, noe du har lyst på, lyst å gjøre så mye at det virkelig kan kalles en belønning. Du kan velge noe stort, som å kjøpe en ny bil, eller ta en tur, eller til og med en dress / kjole i en viss størrelse som du kommer til å passe inn i når du har gått ned de kiloene, eller få en massasje! Det viktigste er at du må virkelig bryr deg om det du velger. Du må ha det. Dette er din motivasjon. Jeg pleide å kjøpe et nytt par joggesko for å få meg i humør til å trene.

 

4. Sett et mellom mål

Når du har gjort trinn en, to og tre, er neste skritt å bestemme hva dine mellom mål skal bli. Med dette mener jeg hva ønsker du å oppnå på en ukentlig basis? Hvor mye vekt vil du miste hver uke? Når du kommer i gang, vil du sannsynligvis miste 05 – 1 kg i uken, hvis du spiser riktig og får nok mosjon. Hvis du er veldig overvektig , er det greit å være på den sikkere siden og sjekke med legen din og få ham overvåke din diett og mosjon planer.

 

5. Hold en Record Book

Her er en annen morsom del av planen. Skaff deg en hyggelig notisbok der du holder styr på alt du gjør. Du kan gjøre det så enkelt som å bare skrive ned dine mål med få dagers mellomrom, eller du kan holde styr på alle type øvelser og reps du gjør, turene du tar til gymmet. Denne notisbok vil være en registrering av hardt arbeid og noe du kan alltid se tilbake på med stolthet. Jeg pleier å holde track på mine mål, min vekt, mitt kosthold og min trening, men du kan bestemme selv hvor detaljert du vil være. Bare sørg for at du gjør dine notater konsekvent.

 

6. Ikke gå glipp av en dag

Her er trolig en av de viktigste tingene du kan gjøre. Aldri, aldri, slutte å gjøre din rutine, eller ta noen dager «off» og la deg gli tilbake i dårlige matvaner og ikke trener. Husk at du gjør dette for deg selv, og du er en veldig viktig person, så ikke svikt deg selv. Være ansvarlig. Bestem hva du skal gjøre og ikke la noe komme i veien for å gjøre det.

 

7. Kutt ned på sukker

Her er en enkel regel som alltid fungerer for vekttap. Bare kutte ut sukker. Ikke drikk noen sukkerholdige drikker. Nye bevis/forskning viser at sukkerholdige drikker er en av årsakene til verdensomspennende fedme. Hold deg unna hjørnet på bensinstasjonen, kiosken eller butikken der alle de billige, sukker fylt og kullsyreholdige drikkene står. Bare drikker mer vann eller andre væsker som ikke har sukker i seg. Slutte med sukker er det viktigste du kan gjøre for å gå ned i vekt. Det fungerer!

 

8. Unngå meieriprodukter

Jeg husker da jeg sluttet å drikke melk. Det var helt i starten, da bestemte meg for å gå ned i vekt. Hvis du ikke kan helt unngå melkeprodukter, i det minste kutte ned på det så mye du kan. Kutt på ned porsjonene med ost, yoghurt, melk, pudding og iskrem. Du vil se det har mye å si når du ønsker å miste kiloer. Meieriprodukter inneholder store mengder mettet fett og kolesterol, og de øker risikoen for hjertesykdom , diabetes, høyt blodtrykk og tidlig død.

 

9. Spis mindre kjøtt

Forskning støtter teorien om at kjøtt-spising bidrar til mange av verdens helseproblemer. Dette er på grunn av det høye nivået av mettet fett og kamitin i rødt kjøtt spesielt og høye nivåer av kolesterol. Så hvis du liker biff og burgere, er nå en god tid til å spise mindre porsjoner av dem, eller enda bedre å unngå dem helt. Kjøttforbruket har vært knyttet til økningen i hjertesykdommer , type 2 diabetes og hjerneslag. I tillegg vil du ønsker å unngå frityr kokt/stekt mat som pommes frites og løkringer etc. etc.

 

10. Øk inntaktet av frukt og grønnsaker

Her er en måte du kan holde kostholdet ditt sunt og slippe og bekymre deg for overdrevet inntak av kalorier. Bare spise mer frukt og grønnsaker. Du kan prøve noen typer frukt eller grønnsaker som du aldri har spist før. Ha det gøy med det og prøve nye ting. Hvis du er vant til å spise store burgere og pommes frites og plutselig slutter, vil du føle at du er sulten ofte og suget på noe å spise er der konstant. Så, til måten å komme rundt dette på er å ha noen sunne typer «snacks» som epleskiver eller gulrot som du kan knaske på når du blir sulten. Husk å få i deg noen nøtter og bær som også er gode snacks. Og hvis du er ute og reiser, kan du gi avkall på restauranten måltider og spise markeds frisk frukt og grønnsaker. Grønnsaker er bra fordi du kan spise store mengder av det uten å bekymre deg for å legge på deg ekstra kg. Og de er pakket fullt av viktige vitaminer og næringsstoffer, og de bidrar til å beskytte ditt immunsystem.

 

Komme til målet ditt

For å gjør fremgang med vekttap plan, må du ha noen treningsrutiner. Jeg trente i en time om morgenen og en time om kvelden.

Hold treningsplan enkel. Kanskje du kan bestemme deg for å gå rundt i parken hver dag. Eller kanskje du kan begynne å jogge korte avstander og jobbe deg opp til lengre. Eller kanskje du liker å sykle, og du kan gjøre det som en del av treningsplanen. Jeg pleide å trene på senter om morgningen og tok en sykkeltur på kvelden.

Til slutt, du vet aldri, kan du selv finne en venn som du kan trene sammen med, og dere kan konkurrere litt med hverandre, hvem som løper raskest, lengst, løfter tyngst, trener flest ganger påløped av en uke! Mulighetene er der og det hjelper deg å holde deg selv i gang.

Du følger den treningsplanen du er komfortabel med. Du trenger ikke å gjøre det så vanskelig at du ikke vil gjøre det. Bare husk å gjøre det til en daglig ting, og en del av din daglige rutinen. Og mens du følger vekttap planen, mens du holder styr på din kroppsstørrelse og vekt, vil du bli overrasket over hvor raskt kg raser ned. Jeg husker hvor motiverende det var da jeg oppdaget at jeg hadde mistet totalt 15 cm i midjen! Og jeg vil aldri glemme den dagen da jeg innså at jeg hadde nådd mitt mål og mistet hele 20 kg plus at jeg hadde byttet ut hvertfall 10 kg fett med muskler . Jeg følte meg fantastisk og jeg hadde et helt nytt syn på livet!

André M. Hefner

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Motivasjon

Fra fitness til Ironman

Norgesmesteren i triatlon har tatt bevisste valg og laget seg en…
Dato: Jan 21, 2021
Skadeforebyggende

Tips: Få mer ut av ryggtreningen

Denne enkle øvelsen hjelper deg å få bedre kontakt med latissimus…
Dato: Jan 14, 2021
Motivasjon

Månedens treningsmusikk – januar 2021!

Nytt år. Nye muligheter. Ny musikk! Er du klar for å…
Dato: Jan 08, 2021
Fysisk og psykisk helse

Sunn og bærekraftig vektreduksjon

Vektreduksjon handler om mer enn trening og er sunt kosthold. "Vaner"…
Dato: Jan 07, 2021
Motivasjon

Eva Katrine Thomsen: Yin, yang og full guffe

"Trening skal være enkelt, lystbetont og helsefremmende, og jeg brenner for…
Dato: Jan 06, 2021
Fysisk og psykisk helse

Ny forskning: Bedre kondisjon gir flere leveår

At god kondisjon er bidragsgivende til bedre helse, er ingen overraskelse.…
Dato: Jan 04, 2021
Motivasjon

Sett smarte nyttårsmål for å lykkes

Det er mange som opplever at motivasjonen er stor for å…
Dato: Jan 03, 2021

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Motivasjon

5 treningstrender du bør glemme igjen i 2020!

Noen treningsformer er mer velkomne enn andre. Vi har plukket ut…
Dato: Des 31, 2020
Andre kategorier

Tren bedre med pulsklokke!

En god pulsklokke kan bidra til å gi deg ekstra motivasjon…
Dato: Des 29, 2020
Motivasjon

TikTok-fenomenet Helsebrosjan – humor og mental helse

Sykepleieren beskriver seg som en person som elsker latter, som er…
Dato: Des 23, 2020
Skadeforebyggende

Utfordrende og effektiv hamstrings-trening

Denne øvelsen kommer ikke til å skrive seg inn i listen…
Dato: Des 22, 2020
Ernæring

Hold fokus i julen

Desember er den måneden i året vi bruker mest penger på…
Dato: Des 17, 2020
Intervjuer

Fra spiseforstyrrelser til bronse i styrkeløft og daglig leder

"Min største prestasjon er å bli helt frisk fra alvorlig spiseforstyrrelse"…
Dato: Des 15, 2020
Motivasjon

Månedens treningsmusikk – desember 2020!

Årets siste måned er her, og det er på tide med…
Dato: Des 11, 2020
Fysisk og psykisk helse

5 sunne tips for hjemmekontoret

På grunn av koronasituasjonen er det mange som sitter på hjemmekontor…
Dato: Des 10, 2020
Fysisk og psykisk helse

Trening for helse

Trening for å opprettholde eller forbedre helsen er noe mange ønsker,…
Dato: Des 08, 2020