Mizuno Wave Rider Neo tar bestselgeren Rider 24, og gjør den enda mykere, spenstigere og leken!

Da Mizuno tidligere lanserte sin siste Rider-modell (nummer 24 i rekken) der de for første gang tok i bruk det nyutviklede Enerzy-materialet, ble vi raskt så begeistret at skoen gikk rett til topps i vår toppliste over de beste løpeskoene på markedet. Nå har japanerne tatt skoen enda et steg videre og oppdatert den med enda mer Enerzy for å booste de gode egenskapene.

Vi kan like gjerne starte med overdelen som i seg selv er en av de mest behagelige overdelene vi har prøvd på en Mizuno-sko. Neo benytter en «bootie» konstruksjon som omslutter foten på samme måte som når du tar på deg en sokk. Overdelen puster godt, og sørger for å gi nok støtte til at skoen føles trygg. Ønsker du en enda stødigere sko så er Wave Rider 24 et bedre alternativ. Hælkappen er høy, men avrundet bakover slik at den ikke kommer i konflikt med akillessenen. Det eneste minuset er at konstruksjonen fører til at det kan samles seg småstein og rusk rundt hælen som havner i skoen.

Wave Rider 24 vartet opp med en perfekt balanse mellom demping, god respons/snert og lav vekt. Der Rider 24 benyttet det nye Enerzy materialet kun i hælen, har Neo blitt utstyrt med Enerzy i hele mellomsålen. I tillegg har Neo fått et ekstra Enerzy i hælen for enda bedre demping og komfort. Skoen er ellers utstyrt med Mizuno sin tradisjonelle Wave-plate som sørger for ekstra snert i frasparket.

Godt dempet, men fremdeles rask

Ved første øyekast kan det virke som at Mizuno Wave Rider Neo er altfor myk, men det er den absolutt ikke. Du merker raskt at dempingen i hælpartiet er særdeles god, men forfoten er langt fastere, og det relativt store droppet gjør at stegavviklingen går smidig og lett. Når du lander på hælen drar du umiddelbart nytte av den ekstra dempingen i hælen, mens den fastere forfoten sørger for at du får god snert i frasparket.

Mizuno Wave Rider Neo oppleves som mye fastere enn Asics Gel Nimbus 23, og er også lettere å løpe raskt i ettersom du ikke synker like langt ned i skoen. Den relativt lave vekten gjør også at skoen kjennes raskt og leken.

Yttersåle og grep

Sålen ser relativt lik ut som for Rider 24 og er en såkalt «full ground contact sole» der det hule rommet mellom hæl og forfot er borte. En relativt dyp fleks-kanal strekker seg fra hælen og helt frem til tærne, og bidrar til at skoen blir mer fleksibel, samtidig som den hjelper foten i stegavviklingen.

Mizuno Wave Rider Neo

I motsetning til Rider 24 benytter Neo et nytt materiale (G3) som skal være enda mer holdbart enn tidligere, samtidig som sålen er forsterket med ekstra slitesterkt X10 gummiblanding på de mest utsatte stedene. Vi opplevde Rider 24 som ekstremt slitesterk, så dette lover godt for Wave Rider Neo.

Mizuno Wave Rider Neo griper godt fra seg og kan brukes både på asfalt og grus. Gummiblandingen gir godt grep på både vått og tørt underlag, og den sokkelignende konstruksjonen sørger for at foten holdes godt på plass under skarpe svinger og hurtige aksellerasjoner. Wave Rider Neo markedsføres som en mengdetreningssko, men den faste forfoten gjør at du kan bruke denne skoen på kortere distanser og tempoøkter.

 

Konklusjon

Mizuno Wave Rider Neo
Mizuno Wave Rider Neo

Product Name: Mizuno Wave Rider Neo

Brand: Mizuno

MPN: 2000

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 88%
  88%
 • Respons - 92%
  92%
 • Stabilitet - 84%
  84%
 • Demping - 88%
  88%
88%

Konklusjon

Hvis du likte Wave Rider 24, så er det nesten umulig og ikke bli glad i Mizuno Wave Rider Neo. Dette er en sko som byr på komfort nok til å ta vare på føttene, samtidig som den er livlig nok til å bringe frem smilet. En allsidig vinner – nok en gang.

Pros

 • Låser foten godt på plass.
 • Godt dempet over hele sålen.
 • Pent design.
 • God respons.

Cons

 • Sålen er utsatt for småstein og slitasje.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Best i test trådløse ørepropper – Beste hodetelefoner

Vi gir deg oversikten over de beste trådløse øreproppene til trening…
Dato: Mai 07, 2021
Produkttest

Guide til pulsbelter og pulsmålere

Passer den nye pulsklokka med det gamle beltet ditt? Eller det nye…
Dato: Mai 05, 2021
Produkttest

Test: Salomon Predict MOD

Salomon Predict MOD er en lett og luftig  løpesko som også fungerer…
Dato: Mai 05, 2021