Withings Body Cardio tar smartvekten et skritt videre og leverer et produkt som gir deg verdifull innsikt i egen kropp og helse.

Withings har alltid hatt et stort fokus på å produsere produkter som faktisk kan være med på å gjøre en forskjell på helsen din, og de var blant annet en av de første til å produsere smartvekter til personlig bruk. Selskapet ble en gang kjøpt opp av mobilprodusenten Nokia, før det ble solgt tilbake til Withings grunnlegger og fortsatte reisen.

Withings har i dag tre smartvekter hvorav Withings Body Cardio er den mest eksklusive. De to andre er Body og Body+.

Withings Body Cardio – design

I likhet med de fleste smartvekter består overflaten til Body Cardio av temperert glass, men vekten skiller seg likevel fra de fleste av sine konkurrenter ved å ha et todelt design der undersiden består av aluminium i stedet for å ha fire føtter som vekten hviler på. Designet gjør vekten svært tynn, men også relativt tung (2,6 kg). Withings Body Cardio kan brukes rett på gulvet, eller stående på et teppe.

Om vekten i seg selv koster litt ekstra, så tjener du det i hvert fall inn på batterier. Isteden for å bruke AA eller AAA batterier som må byttes ut med jevne mellomrom, så er Withings Body Cardio utstyrt med oppladbart batteri som holder i opptil ett år. Plugg inn micro-USB kabelen, og vekten er ladet opp på kort tid.

Øverst på vekten er det et ganske stort display som gir god oversikt over all infoen den måler. Vekten er enkel å betjene, og har kun en enkel knapp på høyre side like ved ladeporten. Body Cardio kommer i fargene hvit og svart.

Opplevelse og bruk

Før du tar i bruk Withings Body Cardio må du pare vekten til Withings Health Mate appen. Dette er en enkel og grei prosess, og tar kun noen få minutter. Vekten støtter både WiFi og Bluetooth, og laster opp alle resultatene i nettskyen slik at de blir tilgjengelige i appen umiddelbart etter veiing.

Fra appen kan du velge hvilken informasjon du ønsker å se på skjermen. Du kan velge å vise/skjule datafelter som vekt, BMI, muskelmasse, vannprosent, fettprosent, vær, pluss og PWV (Pulse Wave Velocity). Her må du også oppgi informasjon om deg selv, som alder, kjønn, høyde og vekt.

I likhet med de flere smartvekter benytter Withings Body Carido bioelektrisk impedans for å måle den fettfrie massen og resten av kroppssammensetningen. Bioelektrisk impedans regnes som den mest nøyaktige metoden for å denne typen målinger, og fungerer kort forklart ved at vekten sender ut elektriske impulser som absorberes i ulike grad av ulike typer kroppsvev.

Withings Body Cardio

 

Arterie elastisitet og pulsmåling

Hvis du lurer på hva PWV faktisk er for noe, så er det et mål på hvor fleksible arteriene dine er, og forteller deg noe om helsestatusen din. Withings selv definerer PWV som «hastigheten som pulsgenererte vibrasjoner sprer seg med gjennom arterieveggene i kroppens sirkulasjonssystem». Det vesentlige for deg, er å huske at høyere hastighet indikerer høyt blodtrykk og potensielle hjerteproblemerLavere hastighet indikerer normalt blodtrykk og relateres til bedre helse.

Withings Body Cardio er per dags dato den eneste smartvekten som tilbyr denne funksjonen, og det kreves fem innveiinger før vekten har samlet tilstrekkelig info for å fortelle deg noe om elastisiteten i arteriene dine. Det er også viktig å påpeke at disse verdiene vil variere med alderen, men dette er noe Withings tar hensyn til. I Health Mate appen vil du kunne få en bedre oversikt over hvordan dine resultater er sammenlignet med andre i din aldersgruppe, og hvorvidt de er «gode» eller «dårlige».

I tillegg til å måle PWV kan Body Cardio måle pulsen din mens du står på vekten. Med all denne informasjonen som registreres av vekten så tar det om lag 30 sekunder før alle målingene er gjort. Dersom du ikke står riktig plassert på vekten, vil to små piler på skjermen indikere hvor du skal flytte føttene for at registreringen foregår riktig.

Withings Health Mate – oversiktlig partner app

Alle dataene som registreres blir synkronisert til Withings Health Mate appen der du får full oversikt over siste måling, samt en grafisk oversikt med utviklingen over tid. Den grafiske fremstillingen gjør det enkelt å danne seg et mer helhetlig bilde av vekt og egen kropp.

Withings Body Cardio støtter opptil åtte ulike brukerprofiler, og du trenger ikke foreta deg noe som helst for å endre bruker. Vekten kjenner automatisk igjen når en ny person stiller seg på vekten, og synkroniserer dataene til denne personens konto (app). For å være sikker på at det er riktig person det er snakk om, vil navnet til den aktuelle personen være synlig på skjermen til vekten.

Withings Health Mate appen er enkel og oversiktlig i bruk, noe vi også påpekte da vi testet Withings ScanWatch og Withings Pulse HR. Via dashbordet får du raskt tilgang til vekten og alle dataene som har blitt registrert, og dersom du har en smartklokke/aktivitetsmåler som registrerer skritt, kalorier, søvn, m.m., vil også dette være synlig. Appen er fullstendig åpen og synkroniserer enkelt med en rekke tredjeparts apper som Apple Health, Google Fit, Garmin Connect, Polar Flow, MyFitnessPal, m.m..

Ønsker du å lære mer om de ulike parametrene som Withings Body Carido måler, så vil du kunne finne nyttig og lærerik informasjon ved å trykke på «lær mer» knappen som du finner for hver enkelt fane (BMI, beinmasse, fettprosent, etc..).

Withings belønner deg også med såkalte «merker/medaljer» når du oppnår ulike mål som for eksempel vektnedgang, mål om en bestemt muskelmasse, etc.. Du kan også invitere venner/bekjente til interne konkurranser.

I bruk

Det kanskje beste med Withings Body Carido er at den er svært enkel i bruk. Still deg på vekten, og den våkner umiddelbart til liv og gjennomfører en fullstendig kroppsmåling. Dataene synkroniseres lynkjapt via WiFi over til Health Mate aloen hvor du har full kontroll på alle målene vekten registrerer, samt trender over tid. Hvis du ikke har tilgang til WiFi eller Bluetooth, kan vekten lagre de siste 16 målingene i et internminne som synkroniseres til appen når du får tilgang til WiFi eller Bluetooth.

Vi opplevde litt ofte at vekten ikke var i stand til å registrere puls eller PWV, og det er enda ikke klart for oss hvorfor den ikke alltid gjorde/gjør det. Resten av informasjonen som vekten registrerer under innveiing vil uansett bli registrert.

Konklusjon

Withings Body Cardio
Withings Body Cardio

Product Name: Withings Body Cardio

Brand: Withings

Offer price: 1590

Currency: NOK

85%

Konklusjon

Withings Body Cardio er sannsynligvis den mest komplette smartvekten du får kjøpt i dag. Ikke bare måler den kroppsmasse og kroppssammensetning, men den gir deg også en god indikasjon på egen helse ved å måle stivheten i arterieveggene dine.

Ønsker du deg et enkelt verktøy som kan hjelpe deg å holde bedre oversikt over helsen din, og som kan virke motiverende dersom du har mål om å oppnå et bestemt kroppssammensetning, så er Withings Body Cardio et godt valg.

Pros

 • Pent design.
 • Lang batteritid. Oppladbart batteri.
 • Nøyaktige målinger.
 • Måler både kroppssammensetning og stivheten i arterieveggene + puls.
 • Withings Health Mate appen er oversiktlig og enkel i bruk.
 • Synkroniserer enkelt med nesten enhver tredjeparts tjeneste.
  Mange gode råd for vektnedgang og generell helse i appen.
 • Støtter opptil 8 brukere og gjenkjenner hver bruker automatisk.

Cons

 • Tung.
 • Klarer ikke alltid å registrere puls og PWV (Pulse Wave Velocity)

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022