Bestselgeren WalkingPad R1 Pro har kommet i en ny og bedre versjon. Her er WalkingPad R2 – en av de smarteste investeringene vi noen gang har gjort.

Istedenfor å prate om el-sparkesykler og inaktivitet, så er det bedre å gjøre noe med det. Inaktivitet er en av de største truslene for folkehelsen i dagens samfunn, og er det noe kroppen din ikke er glad i, så er det å sitte i ro. Lenge.

Bevegelse er godt for alle og enhver, men vi skjønner at dørstokkmila kan være både tung, høy og lang. Når dagens samfunn har fått et stempel som «det mest inaktive noen gang», så er det blant annet fordi det legges så godt til rette for det.

En genial innretning som burde vært skrevet ut på resept

Og det er her WalkingPad R2 kommer inn. I likhet med sin forgjenger WalkingPad R1 Pro som vi allerede har omtalt med stor entusiasme, så er R2 med på å senke listen for å være i aktivitet. WalkingPad R2 er ikke en skremmende stor og uhåndterlig tredemølle som tar opp et helt rom alene og som nærmest fører til prolaps hver gang du skal flytte på den. WalkingPad R2 er en superkompakt og lett gåmølle som gjør det mulig å plassere den selv i de minste rom, under en kontorpult, foran TV-en, eller hvor du må foretrekker å tilbakelegge skrittene dine.

WalkingPad R2 er med andre ord ikke en erstatning for en solid og kraftig tredemølle for de som virkelig trener seriøst og bruker tredemøllen som en del av treningsarbeidet, men et genialt «verktøy» for alle som ønsker en mulighet til å kunne gå og jogge innendørs, men ikke har plass eller lyst til å oppbevare en stor tredemølle. WalkingPad R2 måler rundt knappe 150 cm på sitt lengste, mindre enn 70 cm i bredden og 10 cm i høyden. Når den ikke er i bruk kan den slås sammen takket være en hengsle på midten, og deretter trilles bort ved hjelp av de innebygde transporthjulene. Vekten på bare 33 kg gjør den enkelt å flytte, og med sine barnslige 15 cm på det tykkeste, kan WalkingPad R2 plasseres inntil en vegg eller under en seng/sofa uten å gjøre noe ut av seg.

WalkingPad R2 – genial og mer genial

WalkingPad startet som et Indigogo-prosjekt for noen år siden (en slags fund-me side der folk bidrar med penger for å lansere ideer til prosjekter man har tro på), og tok umiddelbart av. Fra start var WalkingPad R1 Pro den kraftigste modellen, mens A1 var en enklere og rimeligere modell. Sistnevnte inntar fremdeles plassen som den mest kompakte gåmøllen, men har en maks hastighet på 6 km/t, og kommer uten stativet/håndtaket som følger med de kraftigere modellene. Begge modellene ble så populære at det i lange tider var problemer for importøren i Norge (MyStuff) å skaffe nok. Var du en av de uheldige i fjor høst, så måtte du kanskje vente bortimot 2 måneder for å få et eksemplar av møllen. Kundetilbakemeldingene har også vært svært positive.

WalkingPad R2 bygger på suksessen fra i fjor, og selv om det meste er likt, så er det noen små forandringer som gjør produktet enda bedre. Det er fremdeles den samme ytelsen på 1,25HK og en hastighet fra 0,5-10 km/t, to ulike moduser som lar deg velge mellom automatisk og manuell, et løpebånd som måler 120 x 44 cm, og den samme appen med ulike treningsprogrammer og muligheter for å dele dataene med den Apple Health eller Google Fit.

Forskjellen ligger hovedsaklig i designet, og nye WalkingPad R2 har fått et mer stilrent og moderne design med mer «kanter» og flater enn tidligere. Displayet er også oppgradert og har bedre kontrast som gjør det enklere å lese. Stativet der du setter nettbrettet/mobilen har fått en annen utforming som gjør det enklere å plassere, samtidig som det er et lite «rom» der du faktisk kan legge fra deg noen små saker.

Rask og enkel montering

Monteringen av WalkingPad R2 er gjort på noen få minutter. Første gang du monterer den trenger du bare å løfte den ut av esken, legge den med riktig side ned på gulvet, og deretter løfte opp håndtakene som ligger nedfelt langs siden av møllen. Disse fester du skikkelig ved å skru på to knotter på hver sin side (betydelig enklere enn på R1 Pro), og deretter tar du tar i den ene halvdelen av båndet som ligger brettet over den nederste delen, og trekker/løfter bakover slik at den etterhvert toucher underlaget. For sikkerheten sin skyld, så følger det med en sikkerhetskabel som festes i styret og som du kan velge å feste et eller annet sted på kroppen når du går, eller du kan bare la den henge løst. Det er dog helt nødvendig at du plugger den inn i mølla for at den i det hele tatt skal fungere. Deretter anbefales det å laste ned partner-appen (KingSmith Fit App) på mobilen som gjør det mulig å koble mølla til telefonen ved hjelp av Bluetooth slik at du kan kontrollere den fra telefonen. Det følger også med en fjernkontroll som lar deg starte/stoppe møllen, samt justere hastighet å endre modus.

WalkingPad R2
WalkingPad R2 tar rett og slett utrolig liten plass når den er sammenslått. Montering/sammenslåing er gjort på noen få minutter.

Hastighet og bruk

I likhet med R1 Pro har WalkingPad R2 to moduser; gåmodus og løpemodus. I gåmodus har båndet en maksimal hastighet på 6 km/t, mens i løpemodus er maksimal hastighet 10 km/t. Du kan også velge å bruke møllen med manuell innstilling av hastighet, eller med automatisk justering. I auto-modus vil møllen automatisk justere hastigheten ut i fra hvor raskt du beveger deg. Sensorer under løpebåndet registerer hvor raskt/sakte du forflytter beina, og vil slakke ned/øke tempoet avhengig av hvor raskt du går. For at auto-modus skal fungere, er du nødt til å fjerne håndtaket. Dette gjør du enkelt ved å skru løs de to festene på hver sin side.

Hastigheten kan justeres via fjernkontrollen eller mobilen. Begge alternativene fungerer supert, og Bluetooth-tilkoblingen skjer raskt og sømløst. Fra du trykker på «start», tar det 3 sekunder før båndet begynner å bevege seg. Maskinen merker raskt om det er noen på båndet eller ikke, og stanser automatisk etter 10 sekunder dersom den ikke registrerer vekt på båndet.

WalkingPad R2 har en maks hastighet på 10 km/t, mer enn raskt nok til å jogge/småløpe, men heller ikke mer. Løpebåndet er heller ikke gigantisk med sine 120 x 44cm, men oppleves ikke som lite dersom du bruker møllen til å gå eller jogge lett. Undertegnede med sine 188cm i høyden og uvanlig lange bein, har ikke opplevd båndlengden som noen begrensning. Maksimal brukervekt er oppgitt til 110kg, så det er noe du må være ops på dersom du veier over dette. Dempingen er helt ok, men ikke like god som på en større tredemølle. Løpebåndet er tynt og det er er derfor begrenset hvor dempet slagene kan bli.

I KingSmith Fit App kan du blant annet velge å følge noen enkle treningsprogrammer, men hastigheten må styre selv. Du kan dog legge inn tre hurtigvalg for hastighet slik at den raskt endrer mellom for eksempel 3 km/t, 6 km/t og 10 km/t ved å trykke på en knapp. I appen kan har du mulighet til å tilpasse displayet på møllen slik at den viser de dataene du selv ønsker. Velg mellom tid, distanse, skritt, hastighet, kalorier, etc.. Du kan ha opptil 5 ulike datafelter som vil rullere på skjermen.

Erfaringer ved bruk

Etter å ha brukt WalkingPad R1 Pro over en lengre periode og stort sett vært veldig fornøyd, er det kjekt å kunne si at WalkingPad R2 leverer enda bedre. I perioder opplevde vi at R1 Pro kunne bli litt ustabil, og vi måtte stadig vekk justere på støttebeina på undersiden av møllen for å få den til å stå støtt. R2 er dønn stabil. Det må legges til at det absolutt anbefales å bruke en underlagsmatte, og vi har prøvd forskjellige matter med ulikt hell. Noen matter er så myke at møllen synker litt ned i de og dermed skaper ustabilitet, mens andre er så harde at beina ikke «hviler» godt nok på de. Denne gangen bestilte vi WalkingPad underlagsmatte, og den er enkelt og greit perfekt – kanskje ikke så rart med tanke på at den er utformet spesifikt for denne møllen.

Samtidig som at underlagsmatten gjør møllen mer stabil, så reduserer den også mengden støy. Selve gåmøllen er svært støysvak, men stegene dine mot matten vil føre til litt «dunkelyder» som er uungåelig. WalkingPad underlagsmatte koster 500 kr og er i våre øyne verdt hver eneste krone.

WalkingPad underlagsmatte
Underlagsmatten bidrar til både økt stabilitet og mindre støy.

Til slutt

Husk at WalkingPad ikke er ment å erstatte en tradisjonell tredemølle der du kan justere både stigning og hastighet til minst det dobbelte av denne. Vi vil heller si at WalkingPad R2 er et produkt du kan ha i tillegg til en tradisjonell tredemølle dersom du har behov for det, eller alene dersom du overhodet ikke har behov eller plass til en stor tredemølle.

Innhold i pakken

1 x WalkingPad R2
1 x Strømkabel
1 x Fjernkontroll
1 x Sikkerhetssnor
1 x Silikonolje
1 x Brukermanual

Konklusjon

WalkingPad R2
WalkingPad R2

Product Name: WalkingPad R2

Brand: Kingsmith

MPN: 9990

Currency: NOK

95%

Konklusjon

Kingsmith WalkingPad R2 er takket være sin kompakte størrelse og lave vekt et unikt produkt som kan passe inn hvor som helst, og den forenkler muligheten til å være i aktivitet i situasjoner der det ellers ville ha vært vanskelig. Den er superenkel å montere, starter og stopper raskt, og lager minimalt med støy. I våre øyne er WalkingPad R2 et meget godt kjøp, og hadde det vært opp til oss, så skulle denne vært skrevet ut på blå resept.

Pros

  • Superkompakt og lett!
  • Svært enkel montering og betjening.
  • Elegant design. Støysvak.
  • Gåmodus og løpemodus. Høy maks hastighet til å være gåmølle.
  • Enkle treningsprogrammer i KingSmith Fit App.

Cons

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Tredemølle – Best i test tredemølle 2024!

Er du på jakt etter en god tredemølle til hjemmebruk? Vi…
Dato: Jun 12, 2024
Produkttest

Spinningsykkel topp 10 – Best i test 2024!

Vi gir deg oversikten over de beste spinningsyklene på markedet i…
Dato: Jun 07, 2024
Best i test - kosttilskudd

BCAA kosttilskudd – Best i test 2024!

Vi gir deg den beste oversikten over markedets beste og mest…
Dato: Mai 28, 2024