Har du høyt kolesterol bør du særlig begrenset inntaket av mettet fett fra rødt kjøtt og fete meieriprodukter, i tillegg til ferdigmat og ultraprosesserte matvarer. Karbonadedeig og magre kjøttstykker kan være bedre alternativer, men magrere lyst kjøtt, samt fisk og belgvekster er det beste. Ønsker du likevel å spise biff en gang i blant, kan viltkjøtt være et godt alternativ.
Viltkjøtt inneholder samme vitaminer og mineraler som rødt kjøtt har, som blant annet vitamin A, B6 og B12, samt jern, sink og selen, men uten det mettede fettet, og er heller ikke regnet som rødt kjøtt. Viltkjøtt er magert, har høyt proteininnhold og et et godt innhold av de sunne Omega-3 fettsyrene vi trenger, som vi også får fra fisk. Test ut denne smakfulle og næringssrike viltretten!
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 803 kcal
Proteiner: 53 g
Karbohydrater: 110 g
Fett: 21 g
Fiber: 19 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Ytrefilet av rein: 12 kcal, P: 2,3 g, F: 0,2
Søtpotet: 8 kcal
Lettmelk: 4 kcal, P:0,3 g, K:0,5 g
Sjampinjong: 3 kcal
Østerssopp: 3 kcal
Rødløk: 4 kcal
Salat: 2 kcal
Tomat: 2 kcal
Agurk: 2 kcal
Paprika: 2 kcal
Olivenolje (1 g): 9 kcal, F:0,9 g
Balsamicoeddik (1 ts): 9 kcal, K:2 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Omega-3 kosttilskudd – Best i test
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene