Det er ingen tvil om at denne sporty dama brenner for fysisk aktivitet og helse. Til tross for kraftig skoliose trener hun hardt, og er i norgestoppen i street workout! Hun har en historie med bulimi, som hun har blitt frisk fra, og er derfor også opptatt av psykisk helse.

Fagansvarlig og tobarnsmor

Trude S. Vinje er 47 år gammel og jobber på 3T Treningssenter i Trøndelag. Hun har ansvaret for alt som går under paraplyen trening, som er blant annet personlig trening, gruppetrening, kvalitetssikring og videreutvikling.

Hun er gift, har to hunder og er superstolt mor til to sønner på 17 og 20 år.
– Utover å jobbe med trening og trene selv liker jeg å være ute i frisk luft, se en god serie og være en god mamma.

inspirasjon

Imponerende merittliste

Ikke bare jobber Trude med trening, hun konkurrerer for tiden aktivt i det som heter street workout freestyle, som er øvelser med egen kroppsvekt i utendørs treningspark. Denne treningsformen kalles for calisthenics. Der har hun en gullmedalje fra NM i 2019 og sølvmedalje fra NM i 2020. Fra før av har hun fått prisen for årets sykkelinstruktør på NIH i 2013, og hun har en bronsemedalje fra NM i fitness i 1998 og sølvmedalje fra NM i aerobic i 1993.

Calisthenics

De siste fem årene har den superspreke 47-åringen trent øvelser med egen kroppsvekt.
– Det har preget all treningen jeg har gjort, men jeg deltar gjerne på gruppetimer når jeg vil ha en energiboost med god musikk og å trene i fellesskap med andre. Calisthenics er den treningsformen som gir meg mest på alle fronter. Det gir mestringsfølelse, utfordring fysisk og mentalt, problemløsning, det holder meg sterk og mobil, og gir god balanse og smidighet.

Hva er målet ditt med treningen?
– 
Det er å ha det gøy og holde meg sterk. Jeg må prøve å gjøre ting som ryggen responderer godt på, ellers tror jeg at jeg stivner helt og blir en gammel krok!

Helt vanlig og enkelt kosthold

Når Trude får spørsmål om hvordan kostholdet hennes ser ut er det ikke mye hokus pokus.
– Jeg har et helt ordinært kosthold uten for mange regler. Fordi jeg ikke er så glad i å lage mat velger jeg gjerne det som ikke tar så lang tid å lage.

Samler motivasjon og inspirasjon overalt

Hva er det som inspirerer deg?
– 
Jeg kan motiveres av en god låt, musikk blir ofte til bevegelse for meg. Sol og varme gir meg masse energi, positive mennesker, teamwork og gode kollegaer også. Dessuten motiveres jeg skikkelig av egen prestasjon når jeg mestrer noe jeg har jobbet lenge for å få til.

inspirasjon

Tilstedeværelse

Noe av det Trude elsker med å ha en sunn og aktiv livsstil er at hun kan glemme tid og sted når hun koser seg med det hun holder på med.
– Det gjør meg rett og slett glad! Når jeg går turer med hundene hører jeg på podcaster, alt fra Henrettelsespodden til Tussvik og Tønne. På våren er fuglekvitter helt fantastisk å få med seg, jeg elsker lyden av vår og alt som våkner til liv igjen!

Bevisste restitusjonsvalg

For å prestere bedre er det også nødvendig med god restitusjon. Når Trude skal slappe skikkelig av liker hun å se gode TV-serier.
– Jeg kan lese noe også, men det går mest i rykk og napp. Det er også fort gjort å lolle bort tid på TikTok, da ler jeg så jeg griner til tider. Jeg gjør litt yoga og tøying hver dag for ryggen min, og tar badstue og varme bad på kalde dager.

Aktive rutiner for helsen

Hvilke ting gjør du for å ivareta helsen din?

– Å få nok søvn er ikke alltid lett, men noe jeg virkelig prøver å få til. Ellers starter jeg alltid dagen med frokost, kaffe og vann. Når jeg er ferdig med jobb prøver jeg å legge det helt bort. Jeg trener ikke mer enn jeg klarer å restituere fra, og trener sjeldent til failure. Da må jeg nemlig hvile lengre enn jeg har lyst til. Hvis jeg hadde kunnet så hadde jeg sikkert trent hver dag, men kroppen trenger mer restitusjon med alderen.

inspirasjon

Bevegelsesglede

Noe Trude brenner for er å inspirere andre til å finne en god og varig sunn livsstil, som gjør en glad og får en til å føle seg vel.
– Det skal ikke være noe du gruer deg til og ser frem til å bli ferdig med. Vi må få bevegelsesgleden tilbake i livene våre! Jeg er en av de heldige som har en dyp motivasjon, og samtidig har funnet gleden med fysisk aktivitet. Uansett hvilken treningsform du velger er essensen at du finner noe du synes er gøy, givende, motiverende, lystbetont og kanskje også sosialt.

– Det trenger ikke å være like gøy hver eneste gang, men det er jo en fordel at man kan glede seg til trening av og til, og ikke bare til blodslitet er over. Prøv deg fram, og ikke vær redd for å teste nye ting. Variasjon og utfordringer er bare fint for oss, og det stimulerer ikke bare kroppene våre, men hjernen også.

Du kan følge Trude på Instagram: @muscleuptrude

Susanne Soydan

Susanne er utdannet personlig trener, gruppetreningsinstruktør, naprapat og sykepleier. I dag jobber hun som sykepleier i kommunen innen psykisk helse og rus, i tillegg til å ha gruppetimer på Actic. Susanne brenner for trening og kosthold for helse, og ønsker at så mange som mulig skal få oppleve de gunstige effektene av en sunn og aktiv livsstil.
Styrketrening

Tips: 60 sekunder SuperSlow trening

Hvis du synes treningen kan bli kjedelig innimellom, så kan du…
Dato: Okt 15, 2021
Styrketrening

Styrketrening for markerte magemuskler!

Stramme og definerte magemuskler er et ideal for mange som trener,…
Dato: Okt 15, 2021
Styrketrening

Nyttig utstyr til styrketreningen!

De fleste som har trent styrketrening i noen år begynner å…
Dato: Okt 14, 2021
Treningsøkter

Treningsøkt: 5 minutter som fyrer opp beina

Sett fyr på beinmuskulaturen, få opp pulsen og og forbrenn kalorier…
Dato: Okt 14, 2021
Styrketrening

Tren både biceps og triceps med Crucifix Flex!

Du bygger neppe like store armmuskler ved å knele foran et…
Dato: Okt 13, 2021
Produktomtaler

Test: UA Project Rock Over-Ear Training Headphones by JBL

Hva får du hvis du kombinerer egenskapene til en av verdens…
Dato: Okt 13, 2021
Produktomtaler

Test: Hoka One One Zinal

Hoka One One Zinal er våpenet som skal hjelpe deg til…
Dato: Okt 13, 2021

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Treningsøkter

Treningsøkt – Fullkropps HIIT-økt med manualer

Instagram-stjerne og anerkjent trener - Josh Webb deler en av sine…
Dato: Okt 11, 2021
Kondisjon & løping

8 ting vi elsker med morgentrening!

Den beste tiden å trene på i løpet av døgnets 24…
Dato: Okt 11, 2021
Polar

Test: Polar Grit X Pro

Polar Grit X Pro tar det beste fra toppmodellen og pakker…
Dato: Okt 11, 2021
Styrketrening

Prøv 7-4-7 markløft for å booste prestasjonen!

Denne varianten av markløft bygger muskler, øker arbeidskapasiteten og forbrenner fett! Prøv…
Dato: Okt 10, 2021
Coros

Test: COROS VERTIX 2

COROS VERTIX 2 er klokken som skal ta opp konkurransen med…
Dato: Okt 09, 2021
Ernæring

Matvarer for sunn vektoppgang!

Over halvparten av Norges befolkning regnes som overvektige, og det er…
Dato: Okt 08, 2021
Sponset

PMS plager? Prøv VitaWoman PMS Relief – Helt GRATIS!

Fysisk og psykisk helse

Den verste maten å innta før leggetid

Maten du inntar rett før leggetid kan være årsaken til dårlig…
Dato: Okt 07, 2021
Styrketrening

Tips: En superøvelse for de skrå magemusklene

De fleste trener magen, men veldig mange terner den feil. Her…
Dato: Okt 07, 2021