Torsk, skrei og annen hvit fisk inneholder lite kalorier og fett, og er en mager og god proteinkilde, som i tillegg er en god kilde til vitamin D, jod, vitamin B12 og selen.
For å lage et fullverdig torskemåltid som holder deg mett en stund, suppleres denne retten med grove tortillalomper og sunt og mettende fett fra avokado.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)Torsketaco med guacamole
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 200 g torskeloin
- 2 store fullkornstortilla
- 1/2 pose tacokrydder
- 2 ss salsasaus
- 100 g rødkål
Guacamole:
- 1 medium avokado (ca.120 g)
- 1/2 rød chili
- 1/4 gul løk
- 1 hvitløksfedd
- 1/2 lime (saften)
- 1/2 ts salt
- 1/3 ts pepper
- Evt. litt fersk koriander
Slik gjør du det
- Bland torskeloin godt sammen med tacokrydderet
- Legg fisken i en ildfast form og stek det midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter. (Fisken flaker seg lett når den er ferdigstekt)
- Skjær opp rødkålen i tynne strimler
- Hakk opp chili, hvitløk og gul løk
- Del avokadoen i to og ta ut steinen
- Skrap ut innholdet med en skje og ha det over i en blender/ foodprocessor sammen med chili, hvitløk, gul løk, limesaft, salt, pepper og eventuelt koriander
- Varm tortillaene raskt i mikroen eller i stekeovnen
- Smør guacamole utover lompene
- Legg over kålstrimlene og den ferdigstekte fisken
- Rull sammen lompene og maten er klar
Kalorier: 787 kcal
Proteiner: 51 g
Karbohydrater: 65 g
Fett: 33 g
Fiber: 18 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Torskeloin: 9 kval, P: 1,8 g
Store fullkornstortilla (1 stk): 173 kcal, K: 27,9 g, P: 5,6 g, F: 3,3 g
Salsasaus: 3 kcal, K: 0,6 g
Rødkål: 4 kcal, K: 0,5 g
Avokado: 20 kcal, F: 2 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Omega-3 kosttilskudd – Best i test