Med Coros Apex redefinerer Coros ordet «brukervennlighet» og leverer en premium multisportklokke som bare fungerer!

Coros er kanskje ikke like kjent som sine storebrødre Garmin, Suunto og Polar, men det er på høy tid at sistnevnte ser seg tilbake over skuldrene og får øynene opp for en ny utfordrer. Det amerikanske selskapet Coros var lenge mest kjent for å levere sykkelhjelmer med innebygde musikkløsninger som gjorde at du kunne lytte og styre musikken direkte på hjelmen. I juni 2018 lanserte de (noe overraskende) sin første multisportsklokke, Coros Pace, en klokke som ved første øyekast var som en tro kopi av Garmin Forerunner 735XT. Og Coros skuffet ikke- for Coros Pace leverte både stabile og gode GPS-målinger, pulsmålinger og generell ytelse. Coros hadde inntatt pulsklokke-markedet med suksess på første forsøk.

Hva i huleste de tenkte på da de tok sjansen og lanserte enda en modell i november samme år, aner vi ikke, men Coros kjørte på å lanserte Coros Apex- en premium multisportklokke som de skulle vinne ultraløp-markedet med. Og det sprøeste er at de ser ut til og lykkes. Her er Coros Apex.

Coros Apex

Product Name: Coros Apex

Brand: Coros

MPN: 3999

Currency: NOK

 • Brukervennlighet - 95%
  95%
 • Treningsfunksjoner - 80%
  80%
 • Batteritid - 95%
  95%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%
 • Programvare mobil/nett - 80%
  80%
 • Optisk pulsmåling - 85%
  85%
 • GNSS (Nøyaktighet sporing) - 92%
  92%
88%

Konklusjon

Coros Apex er en meget spennende pulsklokke som det er lett å bli glad i. Coros har gjort veldig mye riktig med sitt forsøk på å utfordre mer etablerte pulsklokke-produsenter som Garmin, Polar og Suunto, og lykkes på mange måter. Likevel, det er detaljer som gjør at de fremdeles henger etter på en del områder. Det store trekkplasteret til Coros Apex er det enkle brukergrensesnittet, lynkjapp synkronisering med mobilen og en helt vanvittig god batteritid! Skal du ha noe lignende må du opp på Fenix 6X Pro eller Suunto 9 Baro, men da vil klokken samtidig bli større og tyngre.

Coros Apex gir deg det nødvendige for å dra ut på lange treningsturer uten å bekymre deg for å gå tom for batteri, eller at du må ta en doktorgrad i cyberteknologi for å forstå hvordan du bruker klokka eller tolker infoen som klokka gir deg etter økta. Alt bare fungerer. Coros Apex fungerer også utmerket til hverdags takket være et lett og pent design. Samtidig har Apex alt av hardvare som skal til for å gjøre den til den «ultimate» pulsklokken, så det er kun opp til Coros å implementere enda flere funksjoner i fremtidige oppdateringer. Og de kommer nok.

Vi anbefaler på det varmeste Corors Apex som en knakende god pulsklokke. Bare tenk over hvilke funksjoner som er viktigst for deg før du velger.

Pros

 • Fantastisk bra batteritid.
 • Robust, men likevel elegant.
 • Lett- kommer i to størrelser.
 • Nøyaktig GPS og god pulssensor.
 • Fullspekket multisportklokke (barometer, gyroskop, akselerometer og termometer).
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom EvoLab + tilgang til treningsprogram.
 • Både klokke og app er meget enkel i bruk.
 • En-knapp-systemet og dreibar krone fungerer overraskende bra.
 • Støtter import av GPX-filer fra en rekke 3.parts apper.

 

Cons

 • Mangler en del avanserte treningsfunksjoner.
 • I vanlig klokke-modus samples hjertefrekvensen hvert 10-sekund istedenfor hvert 1 sekund slik som for Suunto, Polar og Garmin.

Coros Apex – design

Coros Apex er tilgjengelig i to størrelser, 42mm og 46mm, hvorav 46mm har større skjerm og lengre batteritid i tillegg til at den har en bezel i titanium (42mm har keramisk). Klokkene kommer i tre ulike farger og har støtte for utskiftbare reimer. Mens Coros Pace var laget i plastikk og lignet Garmin Forerunner 735XT, fremstår Coros Apex som en premium multisportklokke i mye mer solid og påkostet materiale.

Coros har hentet MYE inspirasjon fra Garmin, og klokken ligner veldig på en Garmin Forerunner 645 Music eller en Fenix 5 Plus. Apex er relativt slank og lett, og ligger svært godt på hånden. Verdt å merke seg er det at 42mm utgaven er litt tykkere enn 46mm utgaven. I tillegg er faktisk 46mm, til tross selv om den gir inntrykk av å være mindre og ligger bedre på armen, større enn Garmin Fenix 5 Plus.

Apex 42mmApex 46mmFenix 5S PlusFenix 5 Plus
Mål45×45×14,45mm48,5×48,5×13,75mm42×42×15,4mm47×47×15,8mm
Vekt50,8g55,3g65g86g
ift.Apex 42mm 3,5×3,5x-0,7-3x-3×0,952x2x1,45
ift.Apex 46mm-3,5x-3,5×0,76,5×6,5×1,75-1,5x-1,5×2,05

 

coros apex test
Garmin FR 45, FR 245 Music, FR 945, Suunto 9 Baro, Coros Apex

Coros har ikke spart på kruttet når de lagde denne klokken, og innebygd finner du optisk pulsmåler, barometer, akselerometer, gyroskop, kompass og termometer- egentlig alle sensorene du trenger for å ha en komplett multisportsklokke og navigasjonsverktøy.

 

Menyer og tilpasning

Det som skiller den fra de andre store merkene er valget av knappe-design. Istedenfor 5 knapper slik Garmin har for vane på sine klokker, eller en kombinasjon av flere knapper og en touchskjerm slik både Garmin, Suunto og Polar har valgt på enkelte av sine modeller, så bruker Coros Apex kun en knapp som fungerer som en «tilbake»-knapp, og en dreibar krone slik som vi er vant til fra Apple Watch. Uansett hvordan man designer en klokke i dag, så er det kritiske røster. Undertegnede var blant disse før jeg fikk testet klokken, men etter en måned med Coros Apex, så har jeg blitt overbevist om at dette designet fungerer supert!

Måten Coros har løst det på er rett og slett utrolig bra, og enkelt! Litt av årsaken til at det fremstår så enkelt, er at klokken på langt nær har så mange ekstra funksjoner som for eksempel Garmin-modellene, og med færre funksjoner, desto lettere er det å lage et enkelt brukergrensesnitt.

Fra startskjermen kan du bla deg ned/opp på skjermen ved å dreie på kronen. Blar du nedover får du oversikt over antall skritt tilbakelagt, etasjer klatret, kalorier forbrent og antall timer du har vært i aktivitet. Blar du lengre ned får du oversikt over pulsen din her og nå samt de siste 6 timene. Et steg videre og du får opp ABC-skjermbildet. Først ser du barometeret, og trykker du inn kronen dukker høydemåleren opp, før du til slutt møter på termometeret. Drei kronen enda en gang og du finner kompasset.

 

Video-gjennomgang av menyene

Aktivitetsprofiler, AI Trainer og treningsanalyse

AI Trainer og treningsanalyse

Trykker du inn kronen når du befinner deg på hjemskjermen (den vanlige klokkeskjermen), får du opp en liste med de ulike aktivitetsprofilene, en «AI Trainer» (verktøy for trenings- og restitusjonsanalyse) og «system». Aktivitetsprofilene har vi for oss litt senere i testen, mens AI Trainer er en spennende funksjon Coros har integrert som skal tilsvare treningsanalysen Garmin, Suunto og Polar tilbyr i sine pulsklokker. AI Trainer har fokus på treningseffekt og restitusjon, og etter en treningsøkt viser den hvor mange timer det er igjen til du er fult restituert, hvor mye stamina (energi) du har igjen, og treningseffekten målt på en skala fra 1-6. Staminaen er full på 100% og reduseres i sammenheng med varigheten og intensiteten på økta. Treningseffekten er delt opp i «aerob effekt» og «anaerob effekt» på samme måte som for Garmin, men i legg merke til at skalaen til Coros går fra 1-6, og ikke 1-5 slik både Garmin og Suunto gjør.

Coros Apex viser deg en oversikt over stamina og treningseffekt. Treningseffekten måles på en skala fra 1-6, der 6 er hardest.

I Coros appen vil du finne en mer komplett oversikt over treningen din, inkludert blant annet VO2 max, estimert restitusjonstid, terskelfart, siste 7 dagers treningsbelastning, et estimat for personlig fitnessnivå, søvnanalyse og mye mer. Coros sine beregninger er ikke like avanserte som de Garmin benytter i sin nye Training Load Balance i Garmin Forerunner 945. Training Load Balance bruker treningsinformasjonen fra en hel måned tilbake i tid, og deler inn treningsbelastningen i tre ulike deler; lav intensitet, høy intensitet aerob og høy intensitet anaerob, hvor mye du trener i hver av disse kategoriene, og gir deg tilbakemelding om du er på riktig vei, om den totale belastningen er for stor/liten, og eventuelt hvilke justeringer som må til.

Coros sin treningsanalyse gir deg likevel en grei pekepinn på om du er på riktig vei i formutviklingen, og det ryktes at de jobber med en oppdatering som vil gjøre AI Trainer enda bedre. Søvnanalysen er heller ikke like avansert som hos Garmin, Suunto og Polar, men deler inn søvnen i total søvntid, dyp søvn og lett søvn, samt tid i våken tilstand

 • OPPDATERT (Høst 2021)

Restitusjon – Coros EvoLab

Coros har gjort store endringer for sin trenings- og restitusjonsanalyse, og tilbyr nå dette gjennom tjenesten EvoLab. Coros EvoLab er Coros sitt svar på Garmin Firstbeat treningsanalyse, og Polar Training Load. EvoLab gir deg viktige treningsberegninger som hjelper deg å overvåke daglig, ukentlig og langvarig treningsbelastning, tretthet, restitusjon, intensitet, m.m.. For deg som løper (merk kun på landevei, altså ikke i terreng), vil du kunne få ytterligere funksjoner som hjelper deg å spore og forbedre ytelsen. inkludert Marathon Level, Løpeytelse, Race Predictor, Training Focus og mer.

EvoLab pakker inn en hel bråte funksjoner og analyser, og hjelper deg å forstå om treningen din er produktiv, destruktiv, eller opprettholdende.

EvoLab gir følgende forbedringer til COROS -plattformen:

• Treningsbelastning i sanntid – basert på intensitet og varighet på aktiviteten.
• Forbedret beregning av aerob/anaerob treningseffekt.
• Kortsiktig og langsiktig treningsanalyse.
• Tretthetsnivå og anbefalinger for restitusjon.

• Maraton – fokusert løpenivå – indikerer hvor raskt du er i stand til å fullføre et maraton.
• Running Performance Analysis – sammenligner prestasjonens fra dagens løp kontra forventninger.
• Race Prediction Tool and Pace Guide: Estimerer sluttid for 5k, 10k, halvmaraton og maraton.

 

Treningsprogram og styrkeprogram

Benytt deg av et av Coros sine ferdiglagde treningsprogram mot 5km, 10km og halvmaraton, tempo-program for løp, egne treningsprogram for sykkel og en rekke styrkeprogram. Samtlige program kan sendes til appen og deretter synkes til klokka som guider deg gjennom hver enkelt økt. En av favorittfunksjonene er muligheten for å opprette egne treningsøkter og styrkeøkter, og her har du full frihet til sette opp alt fra langturer, til tempoøkter og pyramideintervaller i alle mulige former.

For styrketrening kan du velge blant 1 million styrkeøvelser i appen, komponere din egen styrkeøkt, og et «muscle heatmap» viser deg hvilke muskler du har trent, og hvilke du bør dedikere mer tid. Treningprogrammene legger seg automatisk inn i kalenderen din, og du får automatisk forespørsel om å utføre en økt når du aktiverer en treningsprofil.

I Coros appen kan du sette sammen ditt eget styrkeprogram ved å velge blant en hel haug av styrkeøvelser. Hver øvelse er godt beskrevet, og etter at du har gjennomført programmet viser Muscle Heatmap hvilke muskelgrupper du har dedikert mest tid.

Aktivitetsprofiler

Med så mange ulike sensorer og lang batteritid vil Apex kunne brukes til alt mulig av aktiviteter, men det er heller et fåtall av aktivitetsprofiler som ligger lagret på klokka. Coros har nok hatt multisport-utøveren i tankene da de lanserte modellen i november i fjor, men klokken kan helt klart brukes til annen trening også, bare merk deg at det ikke finnes en egen aktivitetsprofil for blant annet styrketrening, cardio, padling, etc.. Både Garmin, Polar og Suunto lar deg velge mellom et stort antall aktivitetsprofiler, og hvis du ikke finner aktivitetsprofilen du ønsker, så kan du enkelt opprette den selv. Coros begrenser dette til:

 • Løping
 • Innendørs løping
 • Terrengløping
 • Hiking
 • Sykling
 • Innendørs sykling
 • Svømming i basseng
 • Svømming utendørs
 • Triatlon
 • Indoor Cardio (NY)
 • Outdoor Cardio (NY)

Med andre ord, det er få aktivitetsprofiler å forholde seg til, men du har de du trenger. Coros lar deg enkelt endre på hvilke datafelter som skal vises for hver profil, men du har ikke mulighet til å opprette helt egne sportsprofiler. Vi håper Coros kommer med en programvareoppdatering som gjør det mulig å opprette aktivitetsprofiler selv, eller i det minste en aktivitetsprofil som heter «fri» eller «annet» som du kan bruke til alt annet enn de som allerede finnes.

Heldigvis er Coros meget gode på å slippe nye programvareoppdateringer til klokka, og nylig slapp de en programvareoppdatering som inkluderte et par aktivitetsprofiler til, og ikke minst muligheten til å følge en rute via brødsmule-sporing slik vi har sett på Suunto- og Garmin klokkene.

 

Løping

Under aktivitetsprofilen løp finner du datafelter som; avstand, tempo, hastighet, HR, HR-sone, kadens og skrittlengde, og du kan via appen justere dataskjermene for å vise mer eller mindre informasjon. Du har også en metronom, automatisk rullering mellom skjermbildene, auto-lap, automatisk pause, ulike varsler, og mulighet til å bestemme om du vil bruke kun GPS, eller GPS og GLONASS i kombinasjon.

De samme datafeltene finner du også for sykling, og for svømming kan du legge til datafelter som totale antall svømmetak, gjennomsnittlig hastighet for svømmetak, gjennomsnittlig lengde per svømmetak, SWOLF (effektiviteten) med mer. SWOLF-scoren beregnes ved å tiden og antallet tak du bruker på å svømme en bassenglengde (25m). Bruker du 30 sekunder og 10 tak på en bassenglengde, tilsvarer dette en SWOLF på 40. Jo mer effektivt du svømmer, desto lavere SWOLF verdi.

For hiking/fjellturer, eller til løping for den del, kan du sette klokka til å vise stigningsprosent, akkumulerte høydemeter, vertikal hastighet opp/ned, m.m.. Alt dette er raskt og lettvint å tilpasse gjennom appen.

Coros Apex lar deg også følge en planlagt rute eller en tidligere registrert treningsøkt. Denne funksjonen er veldig kjekk, men dessverre ikke like godt utviklet som hos Suunto eller Garmin. Suunto appen har vi rost opp i skyene tidligere ettersom den enkelt lar deg planlegge en rute gjennom appen, og ved et par tastetrykk har du overført den til klokka. Coros appen gir oss ikke den samme muligheten, og du er avhengig av å bruke en tredjeparts tjeneste for å lage ruter som eksporterer til Coros appen som en gpx.fil, alternativt kan du bruke en allerede registrert treningsøkt fra for eksempel Strava, som du eksporterer som gpx.fil og laster opp i Coros appen.

Akkurat hvor treningsøktene/rutene dine lagres, har vi ikke funnet ut av, men sannsynligvis ett eller annet sted i nettskyen. Når du åpner Coros appen og går inn på «ruter», må du nemlig velge «legg til fra mine ruter» for å finne den nye ruten du nettopp eksporterte, og du kan ha maks 10 ruter lagret i selve appen samtidig, men det du kan laste opp flere ruter enn dette til appen uten at e er synlige. De 10 rutene som er synlige i «mine ruter» ligger vil også være tilgjengelig på klokka. Alt går som nevnt tidligere veldig raskt å overføre, men hvor rutene ligger lagret før de er importert i selve «mine ruter» i appen, er et mysterium det kan lages Hollywood-film av…

For iPhone brukere kan vi anbefale en gratis app som heter EasyRoute som gir deg akkurat samme funksjonalitet som Suunto appen. EasyRoute gir deg også mulighet til å eksportere ruten som gpx.fil rett til Coros appen. Denne appen finnes foreløpig ikke til Android, men utviklerne jobber med saken og har gitt tilbakemelding om at Android appen sannsynligvis vil være klar på slutten av året. Det finnes dessverre ingen gode alternativer som vi kjenner til. Er det noe Coros bør integrere i appen, så er det muligheten til å opprette ruter slik som Suunto allerede har gjort (les testen av Suunto 9 Baro her).

 

Ønsker du å følge en rute du har lagret i appen og synkronisert med klokken, så gjør du som i bildeserien under.

 

Tilkobling og smartvarsler

Under «system» får du mulighet til å pare klokka med mobilen- en helt utrolig lett prosess der du får opp en QI-kode på klokka, scanner den med kamera på telefonen, og deretter blir videresendt til enten App Store eller Google Play for å laste ned Coros-appen. Når det er gjort, finner klokken og mobilen hverandre automatisk, og i løpet av noen sekunder er de paret. Selve synkroniseringen mellom klokken og telefonen går som en drøm. Normalt er vi vant til at det tar litt tid å overføre filer, spesielt fra eldre Polar-produkter, og også Suunto og Garmin dersom det er lenge siden du har synkronisert sist, men på Coros skjer det lynkjapt. Vi snakker 3-5 sekunder, maks!

Når du velger «par» med telefon på klokka, dukker det opp en IQ-kode som du scanner med kameraet på mobilen. Alt går raskt og problemfritt.

Velger du å dreie oppover får du tilgang til smartvarslene som Coros Apex henter fra mobilen. Coros lar deg heldigvis slette varslene fra klokka ved å trykke inn kronen først en gang for å åpne varselet, og deretter enda en gang for å slette det. Har du flere varsler som ligger å venter kan du enkelt bla gjennom de ved å dreie på kronen. Når du sletter varselet på klokka, vil du samtidig slette det fra telefonen. Du kan også velge om du ønsker å slette alle varslene med en gang. En liten bug i programvaren til Coros gjør at du ikke alltid sletter varselet fra klokka selv om du sletter det fra telefonen. Det gjør at det kan ligge en del gamle varsler på klokka hvis du ikke jevnlig sletter de.

Under «system» får du også muligheten til å koble til eksterne sensorer, kun ANT+ vell og merke, sette alarmer, velge urskive, og noen generelle innstillinger for klokken. Noe som forsterker «enkeltheten» med Coros, er at det ikke finnes en egen nettside du logger på for å se treningsstatistikken, du har kun appen å forholde deg til.

Coros appen

Coros appen er det første du laster ned når du får klokka- faktisk må du laste den ned for å få satt opp klokka skikkelig. I appen har du mulighet til å se dagens aktivitet, oversikt over alle treningsøktene dine, antall skritt, kalorier, høydemeter, timer trent, søvnanalyse, etc., egentlig all informasjon som klokka henter inn gjennom 24/7-sporingen. I tillegg er den egen fane med oversikt over profilen din der du ser totale antall kilometer løpt, syklet og svømt, samt at at du får en oversikt over medaljer du har samlet mens du har brukt klokka. Dette var Garmin først ute med å tilby, men i stedet for medaljer, kaller Garmin det merker. Et merke kan være alt fra «første gjennomførte 5km», «første registrerte svømmeøkt», «registrert økt før kl 06 om morgen», «gjennomført styrkeøkt og løpeøkt samme dag», etc..

Det kommer stadig nye merker, og det ser ut til å fungere som en god motivasjonsfaktor for mange. Garmin er nok litt løsere i barten når det kommer til å dele ut merker enn det Coros er til å dele ut medaljer, men det er uansett en motiverende sak de har fått på plass.

Coros støtter også automatisk opplastning til tredjeparts tjenester som Strava, TrainingPeaks, RQ, WeRun og Apple Health Kit.

Batteritid

Noe av det som virkelig imponerer med Coros Apex er batteritiden, spesielt med tanke på den slanke profilen.

Coros Apex 46mm lover deg opptil 30 dager med vanlig bruk, 35 timer med full GPS modus (beste GPS sporing og optisk pulsmåler aktivert), og hele 100 timer i UltraMax GPS modus (tilsvarer Garmin UltraTrack).

Coros Apex 42mm lover deg opptil 24 dager med vanlig bruk 25 timer med full GPS modus (beste GPS sporing og optisk pulsmåler aktivert), og 80 timer i UltraMax GPS modus.

Og hvis du er vant til at leverandørene ofte tar i når de oppgir batteritid, og at sannheten er 2/3 av oppgitt batteritid, så er det heller motsatt med Coros Apex. Denne varer virkelig så lenge som oppgitt, og er du heldig så kan den holde enda lenger. Og ladetiden- kun 2 timer.

Optisk pulsmåler

I testen av Garmin Forerunner 945 og Forerunner 245 Music skrev vi at vi tidligere har vært svært kritiske til å stole på nøyaktigheten til optiske pulsmåler i pulsklokker, men begge disse modellene overbeviste oss om at optisk pulsmåling faktisk har kommet langt. Generelt vil en større og tyngre klokke gi mindre nøyaktige målinger. Akkurat hvor nøyaktig målingen er vil variere fra person til person, og det er et hav av faktorer som spiller inn, blant annet hudfarge, behåring, underhudsfett, temperatur, hvordan klokka sitter på armen, etc..

Generelt er blodgjennomstrømningen større ut til ekstremitetene i høyere temperaturer, og større blodgjennomstrømning vil gi utslag i mer pålitelige målinger. Høyere temperatur og fuktig luft kan gi mer nøyaktig målinger, mens lav temperatur og tørr luft gir større feilmåling. En av de største svakhetene til optisk pulsmåling er at den fanger opp stegfrekvensen din og mistolker dette som en del av pulsen. Til tross for at du jogger rolig nedoverbakke med en puls på 90-100, så kan klokken fint finne på å vise puls på 160-170. Her dobles nærmest pulsen som følge av denne feilkilden.

Garmin klokkene overrasket svært positivt da vi prøvde de, og etter en måned med Coros Apex, er det ingenting som hindrer oss fra å si at denne er like nøyaktig som Garmin. Det er rett og slett imponerende! At klokken er såpass slank og ligger godt på armen, er nok medvirkende til de gode pulsmålingene. Hvis du ønsker deg en klokke du stort sett kan bruke uten pulsbelte, så er det ingen tvil om at Coros Apex er et godt valg. Har du små håndledd kan 42mm varianten være et enda bedre alternativ. Er klokken for stor vil den ikke legge seg skikkelig på håndleddet, og den vil ikke kunne lese av pulsen like nøyaktig.

 

Coros Apex vs. andre pulsklokker

Coros beveger seg inn i et allerede svært presset marked, og det er kanskje prisen som er Coros sin største utfordring. Utsalgsprisen for Coros Apex ligger på 3999,- (selges noe rimeligere i enkelte butikker), men dette er en prisklasse som egentlig ligger litt over budsjettmodellene, og rett under toppmodellene. Med tanke på den begrensede mengden funksjoner, høres det egentlig dyrt ut med 4000kr- likevel, etter å ha brukt klokka en god periode, føles det mer enn overkommelig, og det er ingenting som holder oss tilbake fra å kjøpe klokken igjen.

Den mest nærliggende klokken å sammenligne med i funksjoner, er Suunto 9 og Suunto 9 Baro. Disse to klokkene er i utgangspunktet samme klokke, bare med og uten barometer. Suunto 9 selges i dag til rett under 4000kr, altså det samme som Coros Apex. Suunto 9 er både større og tyngre og gir langt i fra like nøyaktige pulsmålinger fra den innebygde pulsmåleren, men den gir deg langt flere funksjoner både for trenings og for navigasjon. Samtidig får du Suunto appen på kjøpet, og den kan vi ikke få lovpriset nok. Enkelte vil også foretrekke touchskjermen som du finner på Suunto 9, men dette er nok smak og behag. Hvilken klokke du bør velge mellom disse kommer Ann på hva du prioriterer.

Sammenligner vi med noen andre aktuelle modeller, kan vi trekke frem følgende:

 

Coros Apex vs. Coros Pace

Coros Apex vs. Coros Pace

Coros Pace er en meget god klokke, men Apex er bedre på de fleste områder, i tillegg ser den mye penere og mer forseggjort ut med saffirglass og titanium/keramikk bezel. I Apex får du en mer avanserte trenings- og restitusjonsanilyse og lengre batteritid. Coros Pace har ikke kronen du finner på Apex, men benytter et tradisjonelt knappesdesign med fire knapper. Coros Pace gir deg egentlig vanvittig mye til prisen den selges til (1879kr). Til denne prisen er det imponerende at Coros har klart å presse inn alt av sensorer som er nødvendig for mest mulig nøyaktige målinger (barometer, høydemåler, gyroskop, akselerometer). Men, ønsker du det flotte designet, en mer avansert trenings- og restitusjonsrådgiver, samt lengre batteritid og en klokke som antageligvis kommer til å få mange spennende oppdateringer i tiden fremover, kan du trygt velge Coros Apex.

 

Coros Apex vs. Garmin Forerunner 645 Music

Coros Apex er slående lik Garmin Forerunner 645 og Forerunner 645 Music, og hadde det ikke vært for de vidt for skjellige valgene av knapper, ville det vært vanskelig å skille de fra hverandre. Begge klokkene har et premium design med en forseggjort urkasse og flust av sensorer som kan spore alt du foretar deg. Garmin Forerunner 645 Music gir deg langt flere treningsfunksjoner, musikk på klokka og betalingsmulighet, men Coros- igjen- en helt vanvittig lang batteritid og et meget lett grensesnitt.

Fordeler med Coros Apex:

 • Lengre batteritid.
 • Skjerm i saffirglass.
 • Mer premium materiale.
 • Meget enkelt brukergrensesnitt.

Fordeler med Garmin Forerunner 645 Music:

 • Musikk på klokke.
 • Garmin Pay (mulighet til å betale med klokke).
 • Kobler seg til både ANT+ og Bluetooth-sensorer.
 • Langt flere aktivitetsprofiler.
 • Garmin Coach treningsprogram.
 • Flere muligheter for å oppretter ruter.
 • Egen Garmin Connect nettjeneste med full oversikt over treningshistorikk, m.m..
 • Mulighet til å tilpasse klokken med apper fra Connect IQ Store (egen app-butikk fra Garmin).
 • «Finn tilbake til start»-funksjon.
 • Strava-live segmenter

 

Coros Apex vs. Polar Vantage M

 

DA Polar Vantage M ble lansert i fjor høst, manglet det en rekke funksjoner som vi anser som et must for pulsklokker i dette prissjiktet, men en rekke oppdateringer har gjort at Polar Vantage M nå gir deg overraskende mye for pengene. Klokken er over 1000kr rimeligere enn Coros Apex, og klarer du deg med et litt enklere design og langt kortere batteritid, så er Vantage M er meget godt kjøp. Alt avhenger av hva du ønsker å bruke klokken til, men for den jevne mosjonist vil Vantage M være en mer allsidig klokke.

Fordeler med Coros Apex:

 • Lengre batteritid.
 • Skjerm i saffirglass.
 • Mer premium materiale.
 • Meget enkelt brukergrensesnitt.
 • Barometer
 • Lynkjapp synkronisering!

Fordeler med Polar Vantage M:

 • Langt flere aktivitetsprofiler.
 • Treningsprogrammer fra Polar.
 • Polar Flow nettjeneste med full oversikt over treningshistorikk, treningsplaner m.m..
 • «Finn tilbake til start»-funksjon.

 

Coros Apex vs. Garmin Forerunner 935

Garmin Forerunner 935 var Garmin sin toppmodell innen multisport/triatlon i 2018 (Fenix 5 Plus var en mer avansert klokke, men hører ikke til Forerunner-serien). I år ble Forerunner 935 erstattet av Garmin Forerunner 945 som vi i en tidligere test skrøt opp i skyene. Det er likevelmer rettferdig å sammenligne Coros Apex med Forerunner 935 ettersom de ligger nærmere hverandre i pris. I utgangspunktet er Coros Apex og enda eldre Forerunner 735XT mer nærliggende å sammenligne hvis vi ser kun på veil pris, men Forerunner 935 selges i dag til samme pris som Coros Apex, og vi føler det er mest relevant å sammenligne disse:

Fordeler med Coros Apex:

 • Lengre batteritid.
 • Skjerm i saffirglass.
 • Meget enkelt brukergrensesnitt.
 • Lynkjapp synkronisering!

Fordeler med Garmin Forerunner 935:

 • Langt flere aktivitetsprofiler.
 • Kobler seg til både ANT+ og Bluetooth-sensorer.
 • Garmin Coach treningsprogram.
 • Flere muligheter for å oppretter ruter.
 • Egen Garmin Connect nettjeneste med full oversikt over treningshistorikk, m.m..
 • Mulighet til å tilpasse klokken med apper fra Connect IQ Store (egen app-butikk fra Garmin).
 • Kan styre musikken fra klokka.
 • Mer avansert trenings- og restitusjonsanilyse.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon.
 • Virtual Partner
 • «Finn tilbake til start»-funksjon.
 • Strava-live segmenter

 

Coros Apex vs. Garmin Forerunner 245 Music

Disse to modellene ligger relativt likt i pris, men vi vil si at klokkene i utgangspunktet har to ulike målgrupper. Garmin Forerunner 245 Music er spekket med ulike funksjoner, men har på langt nær den batteritiden som Coros Apex tilbyr. Som ultraløper eller en som er avhengig av at klokken holder gjennom lange konkurranser eller treningsøkter, så er Coros Apex et soleklart valg. Skal du ha en pulsklokke som du bruker til trening noen timer i uken, ønsker mulighet til å styre musikken fra klokka og kanskje komme i form med et ferdigsnetret treningsprogram, bør du velge Garmin Forerunner 245 Music.

Fordeler med Coros Apex:

 • Lengre batteritid.
 • Skjerm i saffirglass.
 • Mer premium materiale.
 • Meget enkelt brukergrensesnitt.
 • Barometer og termometer.
 • Gyroskop

Fordeler med Garmin Forerunner 245 Music:

 • Lettere.
 • Musikk på klokken.
 • Kobler seg til både ANT+ og Bluetooth-sensorer.
 • PulseOX-sensor måler oksygenmetningen i blodet.
 • Langt flere aktivitetsprofiler.
 • Garmin Coach treningsprogram.
 • Flere muligheter for å oppretter ruter.
 • Egen Garmin Connect nettjeneste med full oversikt over treningshistorikk, m.m..
 • Mulighet til å tilpasse klokken med apper fra Connect IQ Store (egen app-butikk fra Garmin).
 • «Finn tilbake til start»-funksjon.
 • Virtual Partner.
 • «Finn tilbake»-funksjon.
 • Strava-live segmenter.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon.

 

Coros Apex vs. Suunto 5

Suunto lanserte Suunto 5, arvtakeren etter den populære pulsklokken Suunto Spartan Sport Wrist HR. Suunto 5 er en kompakt pulsklokke som gir deg mange av de mest avanserte funksjonene vi finner i en toppmodellene, og ligger på et meget godt prisnivå.

Fordeler med Coros Apex:

 • Lengre batteritid.
 • Skjerm i saffirglass.
 • Lettere.
 • Meget enkelt brukergrensesnitt.
 • Mulighet til å slette smartvarsler fra klokka.
 • Oppdatering av klokka gjennom app.
 • Barometer og termometer.
 • Gyroskop

Fordeler med Suunto 5:

 • Suveren ruteplanlegger i Suunto appen.
 • Støtter flere sensorer, blant annet wattmåler.
 • Kan bytte aktivitetsprofil under en treningsøkt (perfekt til multisport).
 • Flere datafelter på skjermbilde.
 • Langt flere aktivitetsprofiler.
 • Mer avansert trenings- og restitusjonsanalyse.

 

Konklusjon

Coros Apex

Product Name: Coros Apex

Brand: Coros

MPN: 3999

Currency: NOK

 • Brukervennlighet - 95%
  95%
 • Treningsfunksjoner - 80%
  80%
 • Batteritid - 95%
  95%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%
 • Programvare mobil/nett - 80%
  80%
 • Optisk pulsmåling - 85%
  85%
 • GNSS (Nøyaktighet sporing) - 92%
  92%
88%

Konklusjon

Coros Apex er en meget spennende pulsklokke som det er lett å bli glad i. Coros har gjort veldig mye riktig med sitt forsøk på å utfordre mer etablerte pulsklokke-produsenter som Garmin, Polar og Suunto, og lykkes på mange måter. Likevel, det er detaljer som gjør at de fremdeles henger etter på en del områder. Det store trekkplasteret til Coros Apex er det enkle brukergrensesnittet, lynkjapp synkronisering med mobilen og en helt vanvittig god batteritid! Skal du ha noe lignende må du opp på Fenix 6X Pro eller Suunto 9 Baro, men da vil klokken samtidig bli større og tyngre.

Coros Apex gir deg det nødvendige for å dra ut på lange treningsturer uten å bekymre deg for å gå tom for batteri, eller at du må ta en doktorgrad i cyberteknologi for å forstå hvordan du bruker klokka eller tolker infoen som klokka gir deg etter økta. Alt bare fungerer. Coros Apex fungerer også utmerket til hverdags takket være et lett og pent design. Samtidig har Apex alt av hardvare som skal til for å gjøre den til den «ultimate» pulsklokken, så det er kun opp til Coros å implementere enda flere funksjoner i fremtidige oppdateringer. Og de kommer nok.

Vi anbefaler på det varmeste Corors Apex som en knakende god pulsklokke. Bare tenk over hvilke funksjoner som er viktigst for deg før du velger.

Pros

 • Fantastisk bra batteritid.
 • Robust, men likevel elegant.
 • Lett- kommer i to størrelser.
 • Nøyaktig GPS og god pulssensor.
 • Fullspekket multisportklokke (barometer, gyroskop, akselerometer og termometer).
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom EvoLab + tilgang til treningsprogram.
 • Både klokke og app er meget enkel i bruk.
 • En-knapp-systemet og dreibar krone fungerer overraskende bra.
 • Støtter import av GPX-filer fra en rekke 3.parts apper.

 

Cons

 • Mangler en del avanserte treningsfunksjoner.
 • I vanlig klokke-modus samples hjertefrekvensen hvert 10-sekund istedenfor hvert 1 sekund slik som for Suunto, Polar og Garmin.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022