Taco trenger ikke være usunt eller kun forbeholdt til helgene. Velg kylling eller karbonadedeig fremfor kjøttdeig, velg mager ost og kesam fremfor fullfettsprodukter og velg grove tortillalomper fremfor hvetetortillas, så blir middagen straks mye sunnere – og minst like god!
I denne oppskriften er tacoen satt sammen til en sunn hverdagssalat, sammensatt av mager og proteinrik kyllingfilet, protein- og fiberrike bønner, sunt fett fra avokado og masse grønnsaker. Sunt, enkelt og veldig godt!
(Artikkelen fortsetter under annonsen)Tacosalat med kylling og guacamole
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 150 g kyllingfilet (kan også bruke biffstrimler eller karbonadedeig)
- 1 boks kidneybønner
- 1/2 pose babyspinat
- 100 g cherrytomater
- 50 g rødløk
- 1/3 pose tacokrydder
- 1/2 lime (saften)
- 2 ss mager kesam
- Fersk koriander
- 1 ts olivenolje (til steking)
- 1 ss salsasaus
Guacamole
- 1 avokado (ca.120 g)
- 1 hvitløksfedd
- 1/2 rød chili
- 40 g gul løk
- 1/3 lime (saften)
- Salt og pepper
- Fersk koriander
Slik gjør du det
- Skjær kyllingfilet i tynne strimler.
- Ha litt olivenolje i panna og gjennomstek kyllingen. Krydre med tacokrydderet og sett til side.
- Sil av laken på bønnene og skyll de i kaldt vann.
- Del tomatene i to og skjær løken i tynne strimler.
- Fin frem en bolle og bland sammen spinat, tomat, rødløk, bønner og kyllingfilet.
- Del avokadoen i to på langs og ta ut steinen.
- Bland sammen ingrediensene til guacamolen med en liten foodprocessor eller stavmikser. Smak til med salt, pepper og fersk koriander.
- Ha guacamolen over i bollen med salaten og topp det til slutt med mager kesam, salsasaus og fersk koriander.
Måltidsplanlegging for deg med en hektisk hverdag
Apr 14, 2025
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 741 kcal
Proteiner: 65 g
Karbohydrater: 42 g
Fett: 30 g
Fiber: 24 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Kyllingfilet: 11 kcal, P: 2,4 g
Kidneybønner: 10 kcal, K: 1,3 g, P: 0,8 g
Tomat: 2 kcal
Salat: 2 kcal
Avokado: 20 kcal, F: 2 g
Olivenolje (1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Løk: 4 kcal, K: 0,6 g
Mager Kesam: 7 kcal, K: 0,4 g, P: 1,2 g
Salsasaus: 4 kcal, K: 0,6 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett