Nyt potetgull og guacamole med denne herlige oppskriften! Sunn og enkel potetchips på få minutter – og ikke minst sunt tilbehør!
Potetgull har kanskje ikke «gull-status» i et sunt kosthold, men lager du ditt eget potetchips, kan du fint nyte dette med visshet om at det kan være både næringsrikt og godt. Poteten er i seg selv sunn og næringsrik. Den inneholder relativt få kalorier, rikelig med karotenoider og flavenoider, i tillegg til en mange viktige vitaminer. Det som gjør potetgull til en typisk «nei-mat», er ikke poteten i seg selv, men måten potetgullet er tilberedes på.
I produksjonen av potetchips blir potetflakene enten fritert eller bakt i usunt fett, før de tilsettes store mengder salt som heller ikke er bra for oss. Alle de sunne næringsstoffene vi får fra poteten blir dermed overskygget av det usunne fettet og saltet som tilsettes. Heldigvis kan du unngå dette ved å lage potetgullet selv, og oppskriften er superenkel og tar bare noen få minutter.
Tips:
Varier gjerne smaken ved å tilsette ulike typer krydder. Prøv deg frem med for eksempel pepper, hvitløkskrydder, paprikakrydder eller basilikum.
Mos en myk avokado i en skål. Bland inn en skje med gresk yoghurt naturell. Tilsett litt lime, en klype salt og eventuelle urter og krydder du liker, og rør det hele sammen til en lekker guacamolle!
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene