Magert svinekjøtt er en sunn og god proteinkilde, på lik linje med magert storfekjøtt, lam og kylling. Magert svinekjøtt er også en god kilde til B-vitaminer, sink, kalium, fosfor og selen.
I denne oppskriften er magert svinekjøtt kombinert med fiber- og proteinrik quinoa og masse grønnsaker, som bidrar med en rekke vitaminer og mineraler. Grønnsaker har lavt kaloriinnhold og kan spises i større volum for å gi bedre metthetsfølelse.
Indrefilet av svin med brokkoliris og paprikakrem
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 150 g indrefilet av svin (kan også bruke storfe eller kylling)
- 50 g quinoa
- 1 brokkoli
- 10 g olivenolje
- Salt og pepper
Bakt paprikakrem
- 1 rød paprika (ca.150 g)
- 50 g gul løk
- 1 liten hvitløksfedd
- 1/2 ts røkt chilimiks (eller cayennepepper)
- 1 ts olivenolje
Slik gjør du det
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Skjær paprikaen i biter. Skrell og kutt løken i biter.
- Fordel paprika, hvitløk og løk i en ildfast form. Dryss over litt olje.
- Sett den ildfaste formen på øverste rist i ovnen og bak grønnsakene i ca. 20 minutter.
- Kok quinoa etter anvisning på pakken.
- Rasp opp brokkolien på et rivjern og ha det over i en stekepanne med halvparten av oljen. Stek brokkolien på middels varme til den begynner å få litt farge. Krydre med salt og pepper.
- Ha rosenkål i en kjele med litt vann, kok opp og la det småkoke i noen minutter.
- Krydre kjøttstykket med litt salt og pepper på hver side.
- Varm opp en stekepanne til medium temperatur og stek kjøttet med resten av oljen, 2-3 minutter på hver side.
- Sett kjøttet til side og gjør ferdig paprikakremen.
- Ha paprika, løk og hvitløk i en bolle og kjør det til en jevn masse med en stavmikser. Smak til med røkt chilikrydder og eventuelt litt salt.
- Ha så brokkoliris, kokt rosenkål, quinoa og kjøttstykket over på en tallerken, med paprikakremen over kjøttet.
Måltidsplanlegging for deg med en hektisk hverdag
Mar 26, 2025
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 663 kcal
Proteiner: 62 g
Karbohydrater: 45 g
Fett: 22 g
Fiber: 18 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Indrefilet av svin: 15 kcal, P: 2,6 g, F: 0,4 g
Brokkoli: 4 kcal,
Quinoa: 31 kcal, K: 4,5 g, P: 1,4 g, F: 0,6 g
Olivenolje(1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Paprika: 3 kcal, K: 0,5 g
Løk: 4 kcal, K: 0,6 g
Rosenkål: 4 kcal, K: 0,5 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett