svin quinoa rosenkål
Kosthold Oppskrifter

Sunt, næringsrikt og lavkarbovennlig: Indrefilet av svin med brokkoliris og paprikakrem

Magert svinekjøtt er en sunn og god proteinkilde, på lik linje…

Mar 26, 2025 Av Jennie Hjortland Jensen
Kosthold Oppskrifter

Magert svinekjøtt er en sunn og god proteinkilde, på lik linje med magert storfekjøtt, lam og kylling. Magert svinekjøtt er også en god kilde til B-vitaminer, sink, kalium, fosfor og selen. 

I denne oppskriften er magert svinekjøtt kombinert med fiber- og proteinrik quinoa og masse grønnsaker, som bidrar med en rekke vitaminer og mineraler. Grønnsaker har lavt kaloriinnhold og kan spises i større volum for å gi bedre metthetsfølelse.

Indrefilet av svin med brokkoliris og paprikakrem

Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.

(1 porsjon)

Ingredienser
  • 150 g indrefilet av svin (kan også bruke storfe eller kylling)
  • 50 g quinoa
  • 1 brokkoli
  • 10 g olivenolje
  • Salt og pepper
Bakt paprikakrem
  • 1 rød paprika (ca.150 g)
  • 50 g gul løk
  • 1 liten hvitløksfedd
  • 1/2 ts røkt chilimiks (eller cayennepepper)
  • 1 ts olivenolje
Slik gjør du det
  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Skjær paprikaen i biter. Skrell og kutt løken i biter.
  3. Fordel paprika, hvitløk og løk i en ildfast form. Dryss over litt olje.
  4. Sett den ildfaste formen på øverste rist i ovnen og bak grønnsakene i ca. 20 minutter.
  5. Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  6. Rasp opp brokkolien på et rivjern og ha det over i en stekepanne med halvparten av oljen. Stek brokkolien på middels varme til den begynner å få litt farge. Krydre med salt og pepper.
  7. Ha rosenkål i en kjele med litt vann, kok opp og la det småkoke i noen minutter.
  8. Krydre kjøttstykket med litt salt og pepper på hver side.
  9. Varm opp en stekepanne til medium temperatur og stek kjøttet med resten av oljen, 2-3 minutter på hver side.
  10. Sett kjøttet til side og gjør ferdig paprikakremen.
  11. Ha paprika, løk og hvitløk i en bolle og kjør det til en jevn masse med en stavmikser. Smak til med røkt chilikrydder og eventuelt litt salt.
  12. Ha så brokkoliris, kokt rosenkål, quinoa og kjøttstykket over på en tallerken, med paprikakremen over kjøttet.

Kosthold

Måltidsplanlegging for deg med en hektisk hverdag

Mar 26, 2025

Næringsinnhold i hele oppskriften

Kalorier: 663 kcal
Proteiner: 62 g
Karbohydrater: 45 g
Fett: 22 g
Fiber: 18 g

Næringsinnhold per 10 g matvare
Indrefilet av svin: 15 kcal, P: 2,6 g, F: 0,4 g
Brokkoli: 4 kcal,
Quinoa: 31 kcal, K: 4,5 g, P: 1,4 g, F: 0,6 g
Olivenolje(1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Paprika: 3 kcal, K: 0,5 g
Løk: 4 kcal, K: 0,6 g
Rosenkål: 4 kcal, K: 0,5 g

Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett

svin quinoa rosenkål

HOLD DEG OPPDATERT,

FÅ GRATIS TRENINGSPROGRAM OG KOSTHOLDSPLAN

Litt mer om deg

Få siste nytt innen trening, kosthold, helse 
og livsstil rett i innboksen din.

Registrer deg nå, og motta et gratis treningsprogram og kostholdsplan som nedlastbar PDF!

Ulmer