Sunnere matlaging! Test: Sukrin Bakemix
Produktomtaler Produkttest Tester Tester

Sunnere matlaging! Test: Sukrin Bakemix

Selv om du ønsker å opprettholde et sunt kosthold, betyr det…

Nov 07, 2024 Av Jennie Hjortland Jensen
Produktomtaler Produkttest Tester Tester

Selv om du ønsker å opprettholde et sunt kosthold, betyr det ikke at du aldri kan unne deg noe godt. Det handler bare om riktig mengde og valg av ingredienser.

For å gjøre det enklere å ta sunne valg når du vil lage deg noe godt, fins det en rekke ferdigmix’er for både vafler, pannekaker, kaker, og brød. Vi har testet Bakemix fra Sukrin og har vurdert både næringsinnholdet og smaken.

Sukrin bakemix

Sukrin bakemix er en sunnere melblanding, som i hovedsak består av sesammel, erteprotein og fiber.

I tillegg er den rik på proteiner, med rundt 10 g protein/ 100 g. Hele pakken er 340 g, så bruker du hele miksen får du 34 g proteiner, som er en god del mer enn hva du får i vanlige kaker.

En stor fordel med denne bakemix’en er at den er glutenfri og dermed kan benyttes av alle. I tillegg er den heller ikke tilsatt sukker, slik at du kan lage sunnere bakst når som helst.

Bakemiksen kan brukes til det meste av bakverk som kaker, muffins, sukkerbrød, cupcakes, scones, vafler eller pannekaker.

Produkttest

Når vi testet denne bakemix’en ønsket vi å lage en sunn, rask og god eplekake. Oppskriften er som følger:

Slik gjør du det

  1. Visp sammen egg, smør, mager kesam og melk
  2. Tilsett Sukrin bakemix til slutt og rør godt sammen
  3. Ha kakedeigen over i en smurt form
  4. Skjær eplene i tynne skiver og legg de i et fint mønster på toppen av kaken
  5. Ha over kanel og Sukrin Gold til slutt
  6. Stek kaken midt i ovnen på 190 grader i 30-40 minutter

Vi ønsket å ha hjemmelaget, sukkerfri vaniljeis ved siden, oppskriften er som følger:

  • 2 eggeplommer
  • 1 L H-melk
  • 1/2 ts bourbonvanilje
  • 100 g Sukrin

Slik gjør du det

  1. Kok sakte opp melk og bourbonvanilje i en kjele
  2. Pisk sammen eggeplommer og Sukrin i en skål ved siden av
  3. Tilsett eggeblandingen i melken når melken har kokt opp, og la det koke opp igjen
  4. La blandingen avkjøle seg før den settes i fryseren, eller bruk en iskremmaskin, slik vi gjorde. I iskremmaskinen skal den stå ca 1 time.

Vurdering av Sukrin Bakemix

Næringsinnhold per 100 g.

  • Kalorier: 249 kcal
  • Proteiner: 9,9 g
  • Karbohydrater: 26,3 g
    hvorav sukkerarter: 0,4 g
  • Fett: 15,7 g
  • Fiber: 7,3 g
  • Salt: 1,3 g

(Hele posen veier 340 g)

Bakemiksen var fin og enkel å jobbe med, og blandet seg fint ut i væske uten å klumpe seg. 

Den inneholder søtningsstoffer, så det var ikke behov for noe ekstra søtning. Den hadde en god og litt nøtteaktig smak.

Vi spiste ikke opp hele kaken samme dag, og la resten i fryseren. Ett par dager etter var kaken fortsatt saftig og god, selv etter å ha vært fryst ned, som er et stort pluss til å være en glutenfri miks, da de ofte blir fort tørre.

Bakemix’en har et godt proteininnhold og fettinnholdet er hovedsakelig fra sesammel, som gir sunt fett og et godt fiberinnhold. Ettersom den også er glutenfri, passer den for alle som er sensitive til gluten, som er et stort pluss.

Sukrin har en rekke andre produkter som sukkererstatninger, ulike bakemikser, sirup, glutenfrie melblandinger osv. Dette er gode alternativer for å redusere sukker- og kaloriinnhold i maten. Det går også an å kombinere ulike produkter fra Sukrin, og få opptil 20%.

Alt i alt har Sukrin bakemix’en et godt næringsinnhold og en god smak. Den er et godt alternativ til alle som ønsker å opprettholde en sunn livsstil, uten å bruke altfor mye tid på kjøkkenet. Passer også godt for de som er på diett, og må passe på kaloriinntaket. Anbefales!

HOLD DEG OPPDATERT,

FÅ GRATIS TRENINGSPROGRAM OG KOSTHOLDSPLAN

Litt mer om deg

Få siste nytt innen trening, kosthold, helse 
og livsstil rett i innboksen din.

Registrer deg nå, og motta et gratis treningsprogram og kostholdsplan som nedlastbar PDF!

Ulmer