Det finnes et hav av sunne alternativer til kaker og andre desserter, men ikke alle smaker like godt som originalen. Denne oppskriften må vi likevel få rost for å levere et kanonbra resultat med masse gode smaker. I tillegg er oppskriften rik på en rekke viktige næringsstoffer fra blant annet søtpotet, kakaopulver og avokado.
Ingrediensene finner du i de fleste dagligvarebutikker. Du trenger med andre ord ikke å tråle alle mulige helsekostbutikker for å finne ingrediensene du trenger. Lykke til!
Tips: Kaken egner seg ypperlig til å fryses! Bare pass på at du avkjøler den godt etter å ha stekt den.
Sunn sjokoladekake på 30 minutter
Til kaken
1 kopp søtpotetmos
1 kopp hvetemel
½ kopp kakaopulver
1 ts bakepulver
¼ ts salt
½ ts bakepulver
3 egg
1 ts vanilje
½ kopp olivenolje
½ kopp lønnesirup
Til sjokolademousse-ganache
2 avokadoer
½ kopp kakaopulver
½ kopp lønnesirup
Fremgangsmetode
Kaken
Dekk bunnen av en 20-25cm rundt kakeform med bakepapir, eller spray den med bakefett. Forvarm ovnen til 180 grader.
Gjennomhull søtpoteten med en gaffel og legg den på en tallerken i mikrobølgeovn i 6 til 8 minutter på full stryke helt til poten er myk. Lag et stort snitt i poteten på langs, og grav ut kjøttet. Ha kjøttet i en bolle og mos det godt med en gaffel. Avkjøl 1-2 minutter.
Bland sammen mel, kakaopulver, salt og bakepulver i en bolle.
Tilsett egg, vanilje, olje og lønnesirup til den moste søtpoteten og bland det godt. Tilsett de tørre ingrediensene og rør sammen til de er godt blandet.
Hell røren over i den dekte kakeformen og stek i ca. 18 minutter. Kaken skal være ganske myk inni, så pass på at du ikke steker den for lenge.
Avkjøl kaken i 10 minutter før du tar den ut av formen. Vend den opp ned og legg den forsiktig på en rist til den er helt avkjølt.
Toppingen (ganache)
Kjør avokado, kakao og lønnesirup i en blender/foodprosessor til den er jevn og glatt. Når kaken er helt avkjølt, heller du toppingen over kaken og fordeler den jevnt utover.